-
10-07-2012, 17:06:00 #391
- Nerede
- istanbul
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Cevap: Re: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
Merhabalar öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Benim öğrenmek istediğim tek şey , Sadece nikah işlemleri:
Yani şimdi benden istenen evraklar ,
1. İkametgah
2. Uluslararası dogum kayıt örneği (Formula A) (Nufus Müdürlüğü'nden)
3. Vukuatlı nufüs kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğü'nden)
4. Pasaportun yazılı yerlerinin noter onaylı fotokopisi (Pasaport, pasaport büro amirliğinden alınacak)
kopyadım.
Ben bunları hazırlayıp gönderdikten sonrada , Nişanlımdanda mı aynı evrakları istiyecekler ?
Nişanlımın aldığı form dan sonra buraya gelince ,
Elimizde sadece nişanlımın getirdiği evrakla mı nikah başvurusu yapacağız ?
Yoksa benimde yeniden bişeyler hazırlamam gerekir mi ?
Kan verme falan bu gibi durumlar , Belediye içinde mi oluyor , yoksa sağlık ocağında falan mı ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygımlarımla
Hukuki NET Güncel Haber
-
10-07-2012 17:06:00 # Nedir?
Tavsiye Soru Cevap- Kayıt Tarihi
- Bugün
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
11-12-2012, 10:40:00 #392
- Nerede
- muğla
- İletiler
- 1
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Cevap: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)
Sayın arkadaşlar,
değerli yazılarınız için çok teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım.
Ben de Alman vatandaşı eşimle Türkiye de evlendik ve Almanya da yaşamak istiyoruz.Ekim ayında konsolosluğu aradık fakat randevu için bize en yakın Şubat 2013 tarihine randevu verdiler.Yeni evli olduğumuzdan ve uzun süre birbirimizi görmeden beklemek istemediğimiz için,turist vizesi ne başvurdum ve 10 ocak 2013 tarihine kadar geçerli vizem var.(Şu an Almanya dayım)Acaba Aile birleşimi vizesini veya başka bir deyimle çalışma ve oturma iznini Almanya da iken alabilir miyim? Yabancılar şubeye gidip başvurduk ancak olumsuz cevap aldık.Sanırım evrak prosedürü ile uğraşmak istemedikleri için bizi başlarından savdılar.Türkiye ye geri dönüp anca Türkiye de ki bir Alman konsolosluğu üzerinden vize başvurusu yaparak Aile birleşimi vizesi alabileceğimi söylediler.Teorik olarak ben bunu saçma buldum..Çünkü eşimin işi ve oturduğu ev uygun.Benim Almanca dil bilgisi sorunum yok.Ortağı olduğum bir iş yerimiz var abim ile Türkiye'de.Tahsil durumum üniversite terk.Elimde Almancaya tercüme edilmiş sabıka kaydı ve gerek duyabileceğimiz bütün evraklarımız var.Türkiye ye geri dönüp stresli vize başvurusu süreci ve bekleme süreci ile yıpranmak istemiyoruz.Bu durum beni ve eşimi üzmektedir.
Bu konuda hukukçu arkadaşlarımızın değerli yorumlarını sabırsızlıkla beklemekteyiz..
iyi çalışmalar diler ve saygılarımı sunarım!
-
13-02-2014, 22:02:36 #393
- Nerede
- İstanbul
- İletiler
- 8
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
İyi günler,
Söylediğinizde haklısınız ve ben 40 sayfanın hepsini okudum, ancak hala birkaç sorum bulunmakta. Almanya aile birleşimi ile ilgili yazıları bulunup ve hala aktif olan kişi olarak yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.
Öncelikli sorum;
Nişanlım Alman vatandaşı ve Almanya'da evlenmek için başvuracağız. Sorun şu ki nişanlımın çalıştığı şirket yeni bir şirket ve şu an şirketin maddi sıkıntıları var ve kendisi devlet yardımı alıyor. Ben eczacıyım ve yüksek lisans mezunuyum. Bu şartlarda gelir beyan edilmesi ile ilgili ne gibi sorunlar yaşarız ya da sorun yaşar mıyız? Güncel uygulamalar hakkında varsa bilgilerinizi paylaşmanız beni çok mutlu edecektir.
Teşekkürler.
-
14-02-2014, 19:04:16 #394
Merhaba @volvox_13,
Durumunuzla ilgili birsey söylemek zor, zira her kisi ve basvuru, ilgilenen memurun inisiyatifine bagli olarak degerlendirilir. Sözgelimi ben veteriner hekim olarak basvuruda bulundugumda esimden herhangi bir gelir belgesi istenmedi. Basvurumun arasina istenmemesine ragmen diplomami da ekledim ve basvurumu müteakip 28. günde vizeli pasaportumu teslim aldim. Siz eczacisiniz ve mesleginizi Almanya'da tanitma, ailenizin ekonomik durumunu en cabuk sekilde üstlenme potansiyeline sahipsiniz. Zannediyorum bende durum böyle görülmüstü ki Münih yabancilar dairesi ilgilenmisti benim islemlerimle.
Lakin aradaki ufak nüans, esinizin devlet yardimi aliyor olmasi. Benim esim tam zamanli calisiyordu ve yardim almiyordu. Ancak yukarida da belirttigim gibi, bize esimin gelir durumuyla ilgili birsey sorulmadi, yahur esim yabancilar dairesine görüsmeye cagirilmadi.
Esinizin durumu bugünden yarina degismeyeceginden ben basvuruda bulunma konusunda cok gecikmeyin derim. Almancayi belli bir düzeye kadar ögrenmis ve bunu en cabuk sekilde mesleginizi icra edebilecek asamaya getirebileceginize de ikna ederseniz görüsmeye gittiginizde sizinle ilgilenecek memuru, vize konusunda esinizin gelir durumunu sorun edeceklerini zannetmiyorum.
Bu söylediklerim yalnizca kisisel görüsüm. Umarim siz de benim gibi sorunsuzca atlatirsiniz bu stresli dönemi.
Simdiden basarilar dilerim.
-
14-02-2014, 19:33:29 #395
- Nerede
- İstanbul
- İletiler
- 8
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Öncelikle cevabınız için teşekkürler ederim.
Evet sizin ve diğer deneyimlerini paylaşanların yazılarını okudum. Umarım benzer bir süreci yaşarız
. Şu an randevu tarihi için bekliyoruz. Almanca konusunda pek yol alamadım maalesef. Sertifikayı da 2 haftalık çalışmayla aldığım için öğrendiğimi de unutmaya başladım. Ama bunun yanında ileri derecede İngilizce biliyorum ve nişanlımla İngilizce konuşuyoruz. Bunun bir avantaj sağlamasını umut ediyorum. Diplomamı ve cevirisini yanımda kesinlikle götüreceğim. Nişanlımı çağırırlarsa, o dönemde muhtemelen Almanya'da olacağım için beraber gitmeyi düşünüyoruz. Bakalım herkes gibi yaşayıp göreceğiz.
Tekrarda teşekkürler, iyi akşamlar.
-
14-02-2014, 19:50:45 #396
Bu Bölümümüz İthal Damatlar Bölü Olmuş
)) Ne Güzel Hakkınızda Hayırlısı Olsun Bakalım
-
15-02-2014, 13:00:04 #397
Sayet turistik ya da ticari vizeniz yoksa, nisanlinizi yabancilar dairesine cagiracaklari dönem aile birlesimi vizesinin onayindan öncesine tekabül edeceginden yaninda olma sansiniz yok. Zira esinizin yabancilar dairesine cagirilmasindaki amac, size vizenin verilip verilmeyecegi konusunda verilecek karar dogrultusunda bilgi toplamaktir. O yüzden, anlasmali evlilikten süphelenmeleri durumuna karsi herhangi bir capraz sorgulama durumunda ayni cevaplari vermeniz adina hazirlik yapmaniz size fayda saglayacaktir.
Esinizle Ingilizce iletisim kurdugunuzu söylediniz, ben Türk asillidir diye düsünmüstüm. Bu durumda kendisinin Alman oldugunu varsayiyorum ve bu durumda yabancilar dairesinin anlasmali evlilikten süphelenebilecegini tekrar hatirlatmak istiyorum.
Basarilar.
-
25-06-2014, 17:51:47 #398
- Nerede
- Bremerhaven
- İletiler
- 3
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Merhaba. Benim icin cok önemli bi durum var ve bu siteyi buldum. Lütfen bana yardimci olun.
Ben Almanyada dogdum, ilkokul disinda egitimimi ve meslegimi Almanyada tamamladim, ama Türk vatandasiyim. Türkiyede yasayan biriyle nisanlandim ve Türkiyede yasayacagim fakat pasaportum yanmasin diye her 6 ayda bir Almanyaya giris yapmam gerekiyor haklarim ölmesin diye. Evlenince 6 ayda bir giris yapamayabilirim ömür boyu. Bu yuzden Alman vatandasi olmaya karar verdim. Yani Türkiyede yasayip 6 ayda bir Almanyaya girmeme gerek kalmadan haklarim ölmesin diye. Sonra bircok sayfada okudum ki Alman vatandasi olup Türkiyede evlenmek de sorun. Ben cok kararsiz kaldim. Türkiyede yasayacaksam ve gelecegimi Almanyada düsünmüyorsam, alman vatandasi olup bu kadar ugrasmama deger mi, yoksa Türkiyde Alman vatandasi olmanin faydalari da var mi? Ben zamanla ne olacagi bilinmez belki Almanyaya dönerim diye böyle bir sansim varken degerlendireyim almanyada bi ayagim kalsin diye düsündüm ama evlenmek icin bu kadar ugrastiriyor ve hem Türkiyede yasayacagim icin cok da gerekli mi suan kararsiz kaldim. Lütfen bana yardimci olun.
-
13-08-2014, 17:55:20 #399
- Nerede
- İstanbul
- İletiler
- 8
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Merhaba @salpyilmaz,
Yesil pasaportum bulundugu icin Almanya' ya gelebildim. Roman olur cinsten bir sürec yasadim ve yasamaktayim. Bilseydim bastan hic yola cikmazdim noktasindayim.
Daha önce belirttigim gibi konsolosluktaki ve yabancilar subesinde görüsmeye esimle beraber gittik ( buna ragmen anlasmali evlilikten suphelendilerse diyecek bir seyim yok). Onlardan cok ben sordum
.
Basvurumu Mart'ta yaptim ve 5,5 ay sonra konsolosluk beni yeniden cagirdi. Numarama ulasamayinca konsolosluktan birisi adresime kadar gitmis ( telefonda görüstügüm konsolosluk görevlisi bile inanmadi bu dedigime ama gercek
). Görüsme konusuna dair hic bir bilgi yok cok gerginim ve beklemekteyim. Daha önce bir kac yerde tekrar cagirip almanca sorular sorduklarini okumustum ve benim almancamda basvuru görüsmesi esnasinda cok kötü oldugu icin belki ayni sey olabilir diyorum ama bunun icin bes ay sonra cagirilir mi ayri bir konu. Önerebileceginiz herhani birsey var mi ya da görüsmenin konusunun ne olabilcegine dair bir fikriniz var mi sormak istedim.
Tesekkürler.Konu volvox_13 tarafından (14-08-2014 Saat 08:39:11 ) de değiştirilmiştir.
-
15-08-2014, 19:58:49 #400
Acikcasi yok @volvox_13. Zira ben daha önce de belirttigim gibi basvurumu müteakip 28. günde vizemi almistim. Görüsmenin ne ile ilgili olabilecegine dair fikrim olmasa da merak etmedim desem yalan olur.
Paylasirsaniz sevinirim.
Bu sayfada bulunan kavramlar:
almanya evlilik vizesi
,almanyada evlilik
,almanya evlilik
,alman vatandaşı ile evlenmek
,almanla evlenmek
,alman vatandaşı ile evlilik
,almanyada evlenmek
,alman biriyle evlenmek
,http:www.hukuki.netshowthread.php32894-Alman-Vatandasiyla-Evlenmek-Deneyimlerim
,almanyadan biriyle evlenmek istiyorum
,alman vatandaşıyla evlenmek
, almanyada evlilik nasil yapilir, almanyadan evlenmek, alman ile evlenmek, eşim alman vatandaşı ben nasıl giderim, alman vatandasiyla evlenmek icin gerekli belgeler, https:www.hukuki.netshowthread.php32894-Alman-Vatandasiyla-Evlenmek-Deneyimlerim, almanyada evlilik için gerekli belgeler, almanya konsolosluğu evlilik işlemleri, almanyada nikah icin gerekli belgeler, evlenerek alman vatandaşı olmak, almanya vatandaşı ile evlenmek, almanya biriyle evlenmek, alman vatandaşı türk vatandaşı ile evlilik, alman biri ile evlenmekBenzer Konular :
-
Alman Vatandaşıyla Evlilik-Almanya Aile Birleşimi
Öncelikle herkese merhabalar diyerek ; Konu başlığındada belirttiğim üzere FİSCHER ve Salp Yılmaz İsimli Üyelerimizin Başından geçen serüven...Yazan: BurakGulbe Forum: Milletlerarası Özel HukukYanıt: 2Son İleti: 03-05-2017, 10:43:34 -
Çek Cumhuriyeti vatandaşıyla yurtdışında evlenmek
Merhabalar Ben T.C vatandaşıyım ve universiteden yeni mezun oldum , Çek Cum. kız arkadaşım var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ben şu anda Türkiyedeyim...Yazan: _SiN_ Forum: Milletlerarası Özel HukukYanıt: 3Son İleti: 21-09-2011, 18:24:06 -
Azerbeycan Vatandaşıyla evlenmek istiyorum
Kız arkadaşım yaklaşık 3 yıldır vizesi bitmiş halde Türkiyede ikamet etmekte. Evlenmek istiyoruz ama burada imkanları ne kadar zorlayabiliriz, bir...Yazan: zafercc Forum: Aile HukukuYanıt: 0Son İleti: 19-03-2011, 13:14:21 -
Alman Vatandaşıyla Türkiye'de Evlilik
Merhaba.. sitenizi okuyucu olarak uzun süredir takip ediyorumi, çokça yardımcı oldu ancak bazı konularda kafamda soru işareti var ve telefonla bilgi...Yazan: sufermen Forum: Milletlerarası Özel HukukYanıt: 3Son İleti: 16-09-2010, 13:17:10 -
Hollanda vatandaşıyla evlenmek, yeşil pasaport ve öğrenci vizesi
Merhaba Hollandalı nişanlımla bu yaz evleneceğiz. Ekonomik kriz nedeniyle iş bulamama olasılığına karşın, orada iyi bir üniversiteye yüksek lisans...Yazan: pamukkurdu Forum: Milletlerarası Özel HukukYanıt: 0Son İleti: 06-03-2009, 15:26:21

Alıntı ile Yanıtla

Kapalı Otopark Girişinin Aşırı Dar...
31-10-2025, 11:43:51 in Kat Mülkiyeti Hukuku