+ Konuyu Yanıtla
4 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon
31 den 40´e kadar toplam 41 ileti bulundu.

Konu: Alışveriş merkezinde hırsızlık

Alışveriş merkezinde hırsızlık Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    mhgordu Misafir

Tanımlı Cevap: Alışveriş merkezinde hırsızlık

sayın duyguakkan

eğer şimdiye kadar herhangi bir şikayette bulunsalardı hakkınızda arama kararı çıkar polis tarafından sorgunuz alındıktan sonra savcı önüne çıkartılıp savcı davayı uygun görürse olayın çapı ufak olduğundan en yakın sulh ceza mahkemesine sevk ederdi. sizde hakimin vereceği karar (ki o da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakma olasılığı yüksek) doğrultusunda işlem görürdünüz.. Sizi şikayet etmedikleri aşikardır ancak belki bu şikayet için belli bir süre olması şartı vardır onu bilmiyorum.. ayrıca yaptığınız davranışın adı adi hırsızlık olup 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası ile yargılanırsınız. eğer hakkınızda daha önce kasti işlenmiş ve 3 ay ve daha fazla bir hüküm bulunmuyorsa ve hakim suçlu olduğunuza kanaat getirirse vereceği ceza da 2 yıldan az bir ceza olursa cezanız ertelenir yada hükmün ertelenmesi yoluna gidilir..

eğer daha önce sabıkanız yoksa hakim alt sınır 1 yıl seçer.. davacıyla uzlaşırsanız 3/2 oranında indirilir. sabıkanız olmamasından dolayı da 6/1 oranında indirilir.. dolayısıyla yaklaşık 3 ay 10 gün gibi bir hapis cezası verilir ve bu ceza ertelenir..

ancak yeni düzenlenen ceza kanununa göre de market vs gibi yerlerden yapılan ve maddi değeri çok yüksek olmayan bir malın çalındığı tespit edilirse sizi şikayet edene o rimellerin parasını verirseniz yada uzlaşırsanız mahkemeye dahi sevkedilmezsiniz.. yani uykularınızın kaçmasına gerek yok.. tek yapmanız gereken şey sizi şikayet dahi etmiş olsalar savcıya olaydan dolayı pişman olduğunuzu beyan edin rimelin parasını ödemek istiyorum deyin veya uzlaşmak istediğinizi söyleyin savcı gerekeni yapacaktır.. yani yüzde doksan kamu davası açmayacaktır.. ama daha da rahatlamak istiyorsanız rimeli aldığınız marketin müdürüne gidip olayı anlatmanız , manevi olarak suçluluk hissettiğinizi belirtip rimellerin parasını vermek ve fişini yada faturanızı almaktır.. geçmiş olsun dileklerimle..

Hukuki NET Güncel Haber

Alışveriş merkezinde hırsızlık konulu yargıtay kararı ara
    Alışveriş merkezinde hırsızlık konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mhgordu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ayrıca sayın arzuhalci : görüntü kayıtlarının 10 kişinin tanıklığından daha kesin bir delil olduğunuzu söylemişsiniz.. Bu konuda da bilginizin olmadığı apaçıktır..,
    Benimle sürtüşmeye çalışarak sorununuzu çözemezsiniz. Zira yargılanacağınız mahkemenin hakimi ben değilim.

Aşağıya bakın ben ne demişim. Bu benim kişisel fikrim, gerçek olan değil yani. Aradaki farkı anlamaya çalışın ve çirkin uslubunuza son veriniz.

Görüntü kaydı delil kabul edilecek ve davanız çok büyük ihtimalle mahkumiyet ile sonuçlanacaktır.

Benim kişisel fikrime göre bu tür durumlarda görüntü kaydı on tane tanıktan çok daha güçlü bir delildir. Tanıkların yalan söyleme ihtimali her zaman mevcuttur ama görüntü kaydı asla yalan söylemez.

mhgordu Misafir

Sayın Arzuhalci

Hala inatla bana göre mahkum edilir arkadaşınız diyorsunuz.. Size yargıtayın kararını yazdım..Daha ne yazayım bilemiyorum. Bu işin sizcesi bencesi yada hakimcesi olmaz.. Yargıtay görüntü ve ses kayıtların tek başına hüküm verilebilecek bir delil olmadığını ve ilgili mahkemenin sözkonusu görüntüye dayanarak verdiği hüküm kararını iptal ederek son noktayı koymuştur. Yani bu ne demektir.. Hiç kimse maddi bir delil olmadan sadece herhangi bir görüntüyle resimle veya ses kayıdıyla hiç kimseyi hiçbir şekilde hüküm ettiremez.. Bu site bilgi vermek amaçlıysa ve sizde bilgi verenseniz lütfen biraz konuları araştırıp doğru bilgiler veriniz.. bence siz suçlusunuz mahkum olursunuz vs gibi sizi hiçde entere etmeyen konulara girmeniz neticesinde belki biraz uslubum bozulmuş olabilir .. Bu durum için özür dilerim..

ayrıca hırsızlık suçunun sabit olabilmesi için hakim olayın neticesine bakar.. yani malı çalan adamın video görüntüleri hakimi ilgilendirmez bile.. hakim maddi ve beyan delili arar...

ayrıca bu davayı açan kişi hakkında, ayrıca bu davayı açan kişinin çalıştığı market hakkında manevi tazminat davasının yanında yine bu davayı açan şahıs adına iftira atmak suçu hakkında en az 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açılma aşamasındadır.. tüm bu davaların sonuçlarını size burada orjinal kararıyla birlikte paylaşacağım... VE asıl o zaman size gereken en büyük dersi vermiş olacağım..

saygılarımla,

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Nedir bu ihtiyarlardan çektiğimiz bizim...

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu sitenin hukuki.net adını almasını da anlamadım doğrusu.. hukiki.anti net olsa daha iyi olur.. mevzuatı ve uygulamayı bilmeden bu sitede yorum yapılması akla abestir..

Sayın Arzuhalci

Hala inatla bana göre mahkum edilir arkadaşınız diyorsunuz.. Size yargıtayın kararını yazdım..Daha ne yazayım bilemiyorum. Bu işin sizcesi bencesi yada hakimcesi olmaz.. Yargıtay görüntü ve ses kayıtların tek başına hüküm verilebilecek bir delil olmadığını ve ilgili mahkemenin sözkonusu görüntüye dayanarak verdiği hüküm kararını iptal ederek son noktayı koymuştur. Yani bu ne demektir.. Hiç kimse maddi bir delil olmadan sadece herhangi bir görüntüyle resimle veya ses kayıdıyla hiç kimseyi hiçbir şekilde hüküm ettiremez.. Bu site bilgi vermek amaçlıysa ve sizde bilgi verenseniz lütfen biraz konuları araştırıp doğru bilgiler veriniz.. bence siz suçlusunuz mahkum olursunuz vs gibi sizi hiçde entere etmeyen konulara girmeniz neticesinde belki biraz uslubum bozulmuş olabilir .. Bu durum için özür dilerim..

ayrıca hırsızlık suçunun sabit olabilmesi için hakim olayın neticesine bakar.. yani malı çalan adamın video görüntüleri hakimi ilgilendirmez bile.. hakim maddi ve beyan delili arar...

ayrıca bu davayı açan kişi hakkında, ayrıca bu davayı açan kişinin çalıştığı market hakkında manevi tazminat davasının yanında yine bu davayı açan şahıs adına iftira atmak suçu hakkında en az 4 yıl hapis cezası istemiyle dava açılma aşamasındadır.. tüm bu davaların sonuçlarını size burada orjinal kararıyla birlikte paylaşacağım... VE asıl o zaman size gereken en büyük dersi vermiş olacağım..

saygılarımla,
    Önce siteye çattınız hızınızı alamadınız şimdi de bana çatıyorsunuz. Size daha önce de söylediğim gibi hoşunuza gidecek şekilde yanıt verme yükümlülüğüm yoktur.

Ben geçmiş tecrübelerime dayanarak böyle bir davanın mahkumiyetle sonuçlanacağını düşünüyorum. Bu benim fikrimdir. Başka kişilerin de görüşünü alırsınız. Sonuçta dilediğiniz şekilde kendi kendinize bir hüküm kurarsınız.

Ama hiçbir surette siteyi aşağılamaz ve görüş bildiren bir üyenin görüşünü çürütmeye çalışmazsınız.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın 4/Bmhgordu
    Bize zaten o anda rümel parasını ödettiler.Ayrıyeten başka ürünün koruma bandını açtığımız için o ürünü ve bize ait olmayan bir ürünüde belki başka ürünlerede zarar vermişinizdir diye ücretini ödetti.Sonradan gidip konuştuk sizi o anda şikayet etsem ederdim bundan sonra zaten benim yetkim yok edersem ben suçlu olurum dedi.Ayrıca ürünün fişlerini almayı unuttuk ama kredi kartından ödeme yaptığımız için orda vardır kayıtı.Aradan 2 haftaya yakın bir süre geçti ama halen korku içerisindeyiz.Kimlik adresi tel bilgilerini aldılar eğer şikayet olsaydı şu ana kadar haber gelmezmiydi.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı duyguakkan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın 4/Bmhgordu
    mhgordu rumuzlu üye site hakkında kullandığı uslup ve diğer üyelere karşı tutumu nedeniyle bir ay süre ile uzaklaştırılmıştır. Rumuzun başındaki 4/B bunu ifade etmektedir.
    Lütfen gerek siteye gerekse diğer üyelere karşı en yakınımıza, en sevdiğimize hitap ediyormuş gibi bir uslup kullanalım. Bu site üyeleri ile büyük bir ailedir unutmayalım. Teşekkürler...

Nerede
    Ankara
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Av. Engin Oğuz
    Sizin bizim konu hakkında görüşleriniz nelerdir.Yardımcı olabilirmisiniz.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu olay olalı 3 haftaya yakın bir süre oldu.Şikayet edilseydi şu ana kadar haberimiz olurmuydu.Tebligatlamı yoksa polislemi haber verirler.Şikayetçi olduklarında.

mhgordu Misafir

Sayın avukatları bu yazımın dışında tutuyorum.. üsluplarımı biraz sert kullanmış olabilirim.. ancak avukat olmayan katiplik yapmış insanların sorduğum soruya cevap olarak hakimin hırsız olarak karara bağlayacağını bunada emin olduğunu söyleyen burada ahkam kesen zatlara son olarak bu yazımı yazıyor ve bu anlamsız siteden çıkıyorum..
    size gönderdiğim tüm bilgiler uygulandı... Arkadaşım delil yetersizliğinden beraat etti.. gizli kamera görüntüleri ve ses kayıtları haricinde hiçbir maddi delil yoksa delilin hukuki geçerliliği hüküm verilmesine gerekçe olamaz. her türlü sesli görüntülü deliller maddi delillerle desteklenmelidir.. 15 günün dolmasına bir gün kaldı.. bir gün sonra karar kesinleşmiş olacak.. YANİ BURADA YASAKLANDIĞIM YAZI , GERÇEK HAYATTA YÜRÜRLÜĞE GEÇMİŞ VE ARKADAŞIM HIRSIZLIK SUÇUYLA YARGILANDIĞI DAVADA DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT ETMİŞTİR.. BURADA HERKES BUNU DUYURURUM..
    ŞİMDİ CEVABINI BİLİYORSANIZ SON BİR SORU SORACAĞIM.. BU OLAY BÜYÜK BİR SÜPERMARKETTE GEÇMİŞTİR.. DAVAYI AÇAN ŞİKAYETÇİ OLAN SÜPERMARKETİN GÜVENLİK MÜDÜRÜDÜR.. ŞİMDİ ARKADAŞIM HEM MADDİ MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAK HEM DE ŞİKAYETÇİ HAKKINDA İFTİRA ATMAK SEBEBİYLE DE CEZA DAVASI AÇACAKTIR.. HİÇ KİMSE YETERSİZ DELİLLERLE BAŞKASINA İFTİRA ATAMAZ. HAKKINDA HIRSIZLIK SUÇLAMASI YAPAMAZ.. BU DAVANIN ZATEN DAHA POLİS KARAKOLUNDA BİTMESİ GEREKİYORDU,, ARKADAŞIM GEREKİRSE BU OLAYLARIN DAVA AÇILMASINA SEBEP OLAN GÖREVLİ POLİSLER HAKKINDA DA DAVA AÇACAKTIR.. SONUÇTA OLMAMIŞ BİR OLAYI OLMUŞ GİBİ GÖSTEREREK, ÇALINDIĞI BİLE BELLİ OLMAYAN İSPATLANAMAYAN BİR MALIN ÇALINDĞINI VE BU ÇALINMANIN DA ARKADAŞIM TARAFINDAN YAPILDIĞINI HİÇBİR BELGE GÖRÜNTÜ ŞAHİT DAYANAK OLMADAN ŞİKAYET ETMİŞ VE KAMU DAVASI AÇILMIŞTIR..
    EĞER BURAYA BİR AVUKAT BAKIYORSA SORUM ŞUDUR.. HIRSIZLIK HAKKINDA AÇILAN DAVA DELİL OLMADIĞINDAN BERAATLE SONUÇLANMIŞTIR.. ARKADAŞIM BU OLAYIN GERÇEKLEŞTİĞİ SÜPER MARKET İ DE DAVA EDEBİLİR Mİ.. GÜVENLİK MÜDÜRÜ SONUÇTA O KURUMUN BİR ELEMANI.. ONA ORADA BÖYLE BİR DAVA AÇMA ŞİKAYET ETME HAKKINI İLGİLİ FİRMA VERMİŞTİR.. O DA İLGİLİ FİRMANIN GÜVENLİK KAMERALARINI ÖNE SÜREREK DAVA AÇMIŞ VE DAVAYI KAYBETMİŞTİR.. ARKADAŞIM GÜVENLİK MÜDÜRÜ HAKKINDA DAVA AÇACAKTIR ANCAK GÜVENLİK MÜDÜRÜNÜN ÇALIŞTIĞI ALIŞVERİŞ MERKEZİNE DE DAVA AÇMA HAKKI VARMIDIR. BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.. YASAKLASANIZ DA SONUÇTA HAKLI ÇIKMIŞ OLMANIN VERDİĞİ GURURLA SADECE VE SADECE SİZİ AYIPLARIM VE AYIPLIYORUM DA.
    SEVGİ VE SAYGILARIMLA

+ Konuyu Yanıtla
4 / 5 Sayfa İlkİlk 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

market hırsızlığı cezası

market hirsizligi

marketten hırsızlık yapmanın cezası

market hırsızlığının cezası

markette hırsızlık cezası

alisveris merkezinde hirsizlik

markette hırsızlık yapmanın cezası

market hirsizligi cezasi

market.hırsızlık.ne.cezamarket hırsızlığıalisveris merkezinde http:www.hukuki.netshowthread.php68953-Alisveris-merkezinde-hirsizlikpage4buyuk marketten hirsizlik cezasisüper marketlere açılan dava örneklermarket hırsızları cezasımarkette hirsizlik sucuhttps:www.hukuki.netshowthread.php68953-Alisveris-merkezinde-hirsizlikpage3market hırsızlıgının adlı cezası nedırMarket hırsızlıgının cezasımarket hirsizligi hakkinda sorularmarket hirsizliginda hirsiza sikayet basvurusuMarket hirsizliginin cezasihttps:www.hukuki.netshowthread.php68953-Alisveris-merkezinde-hirsizlikalisveris merkesinden yapilan hirsizlik cezasi nedirmarket hirs
Forum