+ Konuyu Yanıtla
18 / 45 Sayfa İlkİlk ... 891011121314151617181920212223242526272838 ... SonSon
171 den 180´e kadar toplam 447 ileti bulundu.

Konu: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)

Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim) Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)

The Life;

Adiniza gercekten cok sevindim. Umarim en kisa zamanda bekledigimiz neticeyi elinizde görebilirsiniz...

Bobi,

Kesinlikle gelecek kisinin nitelikli olup olmamasina dikkat ediyorlar. Neticede Almanya HartzIV (ArbeitslosengeldII=Issizlik parasi) potansiyelini coktan doldurmus durumda. Yeni HartzIV bagimlisi yabanci istemiyorlar hakli olarak. Bir sekilde de bunu bu sekilde eleme sanslari olmus oluyor.

Mesleginizle ilgili bilgileri verirken onlar acisindan bir diger önemli durum da diplomanizin Almanya'da ne kadar tanindigi ve neler yapilmasi gerektiginin prosedürleridir. Bana "Mesleginizi Almanya'da icra edebilecek misiniz? Diplomaniz taniniyor mu?" diye sormuslardi ve ben de daha önceden arastirdigim icin detaylariyla anlatmistim. Henüz bir fikriniz yoksa diplomanizin ne sekilde resmi gecerliligi olacagi konusunda arastirma yapin derim basvurudan önce.

Istanbul, Ankara ya da Izmir. Ben hicbirinin arasinda fark görmüyorum. Cok duymussunuzdur, "Arbeitsamt'da (Is ve isci bulma kurumu) insani azarliyorlar, Ausländerbehörde'ye (Yabancilar dairesi) gidiyoruz köpek muamelesi yapiyorlar, sokakta yürüyoruz bön bön bakiyorlar, konsolosluklarda cok sert konusuyorlar, 45 dakika tutuyorlar ve ahret sorulari soruyorlar..." diye konusuldugunu. 8 aydir Almanya'dayim ve bu kurumlarin hepsiyle bizzat diyalog kurdum. Hicbirinden en ufak bir saygisiz tavir almadim. Istanbul Konsoloslugu icin de öyle diyorlardi. Benden önce 45 dakika kalan, süklüm püklüm cikan kisiden sonra ben nedense oldukca sempatik karsilandim. Kisacasi demek istedigim, oturmasina kalkmasina dikkat eden, saygili olan, biraz da getirdigi evraklar elle tutulur degerler iceren kimseyi terslemiyorlar da, asik suratla yaklasmiyorlar da.

O yüzden, bu konuda en azindan endiseye mahal vermeniz yersiz olur. Zira üslubunuza da bakilacak olursa derli toplu bir birey oldugunuz asikar.

Emin olun, bu basligi da okuduysaniz bizler de en ufak detaylari düsündük hep. Ve sundan da emin olun ki, maraton Almanya'ya geldikten sonra basliyor...

Ailelerin bu sekilde ayri birakilmalari insan haklarina oldugu gibi Alman Anayasasi'nin 6.Maddesiyle de celisiyor:

Artikel 6

(1) Ehe und Familie stehen unter dem besonderen Schutze der staatlichen Ordnung.
    "Evlilik ve aile, devletin özel korumasi altindadir..."

Bu ise eger özel koruma, ben birsey demiyorum...

Sabirlar dilerim...

Alıntı bobi rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    TheLife sizi şimdiden tebrik ederim darısı benimde başıma

Salpyılmaz tavsiyeleriniz için çok teşekkürler..
    Bütün diploma, sertifika, belge ne varsa yanıma alıp çalışabileceğim yerlerden sektörlerden bahsetmek en mantıklısı olacak gibi görünüyor. Yüksek lisanstan bahsetmeye sanırım hiç gerek yok.. Benim nitelikli biri olduguma kanaat getirdikleri an Almanya'nın kapısı aralanıyor anladıgım kadarıyla. Eşimden tek bir belge bile isteme ihtiyacı duymuyorlar o zaman.

Sizinde Fischer'ında görüşmeleri İstanbul'da olmuş, ben Ankara'da konsolosluğa gitmeyi düşünüyordum acaba tutumları aynımıdır. Yine okuduğum duyduğum şeylere göre İzmir'i pek tavsiye etmiyorlar. Böyle farklılıklar varmıdır, İstanbul'damı konsolosluğa gitmeliyim acaba?

Artık en ufak detayları bile düşünmeye başladım. Umarım bir sorun çıkmaz. Sadece eşimle yaşamak istiyorum. Bu kadar engel insan haklarına aykırı. Ama olayın bu boyutlara varmasında bizim payımız azımsanamayacak kadar fazla ne yazık ki..

Hukuki NET Güncel Haber

Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim) konulu yargıtay kararı ara
    Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim) konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Berlin
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eşim diplomamın Almanya'da ne kadar tanındığını öğrenmek için denklik başvurusunda bulundu ancak benim bizzat bulunmam gerekiyormuş ya da vekalet vermem gerekiyormuş. Noterlikte yüzlerce vekalet çeşiti var ben senin dediğini bilmiyorum deyince diploma konusundaki araştırmalarımı ertelemeye karar vermiştim aslında.

Siz nasıl bir araştırma yaptınız acaba? Ben ithalat-ihracat yapan Türk ortaklı şirketlerle görüşüyorum. Bunlar yeterli olmaz heralde çünkü belgeleyebileceğim şeyler değil bu araştırmalar..

Maraton Almanya'da başlayacak tahmin edebiliyorum ama daha ben çok başlardayım önce sınav sora konsolosluk.. Maratonun Almanya kısmı içinde sık sık sizlerin başınızı ağrıtıp deneyimlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim
    Umarım maratonun sonunda hepimiz istediğimiz hayata kavuşuruz..

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Eşim diplomamın Almanya'da ne kadar tanındığını öğrenmek için denklik başvurusunda bulundu ancak benim bizzat bulunmam gerekiyormuş ya da vekalet vermem gerekiyormuş. Noterlikte yüzlerce vekalet çeşiti var ben senin dediğini bilmiyorum deyince diploma konusundaki araştırmalarımı ertelemeye karar vermiştim aslında.

Siz nasıl bir araştırma yaptınız acaba? Ben ithalat-ihracat yapan Türk ortaklı şirketlerle görüşüyorum. Bunlar yeterli olmaz heralde çünkü belgeleyebileceğim şeyler değil bu araştırmalar..

Maraton Almanya'da başlayacak tahmin edebiliyorum ama daha ben çok başlardayım önce sınav sora konsolosluk.. Maratonun Almanya kısmı içinde sık sık sizlerin başınızı ağrıtıp deneyimlerinizi paylaşmanızı isteyeceğim
    Umarım maratonun sonunda hepimiz istediğimiz hayata kavuşuruz..
    Bu tür basvurular evet, bizzat yapilmasi gereken basvurulardir. Ancak internette ya da bir takim kisilerle irtibata gecmek suretiyle de ögrenilebilir. Ben bu sekilde yapmistim. Denklik ile diplomanin birinin yaninda calisirken gecerli olmasi, yani mesleki calisma izni alinmasi (Berufserlaubnis) mümkün olabiliyor. Bu sizin mesleginizde de böyle mi bilmiyorum. Ancak bir takim yollari eminim ki vardir.

Zaman icinde sorulariniza bilgilerim dahilinde severek yanit veririm. O konuda süpheniz olmasin.

Dileklerinize ben de katiliyorum. Umarim siz de bir an önce esinize kavusabilirsiniz...

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.607
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın salpyılmaz,

Bilmiyorum düşündünüz mü ama bu konuda bir yayın çıkarabilirsiniz aslında.

Sevgiler..

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Selin Çam rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın salpyılmaz,

Bilmiyorum düşündünüz mü ama bu konuda bir yayın çıkarabilirsiniz aslında.

Sevgiler..
    Sayin Selin Hanim,

Bence de haklisiniz. Sanirim zamani gelince bunu gerceklestirebilecek bilgi birikimine sahip oldum artik.

Selamlar...

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Alman Vatandaşıyla Evlenmek (Deneyimlerim)

Merhaba arkadaşlar,
    Ben daha yeni kayıt oldum ve önemli bir sorum olacak. Eğer cevap verebilirseniz memnun olurum. Bu forumu baştan sona okudum ancak göremedim: "evlilik tescili".
    Ben Alman vatandaşı ile evlilik yapacağım (Türkiye'de) ve tüm evraklarımız hazır (ayrıca Almanca sınavından çok iyi bir derece aldım). Evlendikten sonra 30 gün içinde Alman konsolosluğunda bu evliliği "tescil" ettirmemiz gerekiyor. İşte benim sorularım da burada:

Evlilik tescili için ne yapmam gerekli?
    Hangi evraklar gereklidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Nerede
    Berlin
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bugün sınav sonucum geldi 94'le geçmişim bir engeli daha geçmiş oldum..

Vize işlemleri için belgeleri toplamaya başladım ancak eşimin kimlik ve pasaportundaki soyadı evlenmeden önceki soyadı, nüfus idaresiyle ilgili belgelerdeki soyadı ise evlendikten sonraki soyadı bulunmakta.. Bu durum bir sorun yaratırmı? Sizlerde de böyle bir durum söz konusumuydu?
    Emin olmamakla birlikte eşim ben olmadan Almanya'da soyadını değiştiremiyor diye biliyorum..
    Ayrıca hazırlanacak belgelerin hepsinin noter onaylı ve apostil tastikli olmasımı gerekiyor?

lunar,
    Evlendikten sonra 30 gün içinde Alman konsolosluğunda evliliği tescil ettirmeniz gibi bir zorunluluk yok. Bende bir Alman vatandaşıyla Türkiye'de evlilik yaptım ama tescil yaptırmadık.

Gerekli evraklar ise şunlar:
    a) Nüfus cüzdanı ve pasaport,
    b) Yabancının kimlik belgesi ve doğum kağıdı,
    c) Boşanmış kişiler için kesinleşmiş boşanma ilami veya eşi ölmüşse ölüm belgesi veya onaylı örneği,
    d) Türk vatandaşının üç adet fotoğrafı

Gerçi sağolsunlar üstadlar Salpyilmaz ve Fisher'a bırakmam gerek bilgilendirme kısmını
    Konu bobi tarafından (16-07-2009 Saat 17:16:57 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı lunar rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Ben daha yeni kayıt oldum ve önemli bir sorum olacak. Eğer cevap verebilirseniz memnun olurum. Bu forumu baştan sona okudum ancak göremedim: "evlilik tescili".
    Ben Alman vatandaşı ile evlilik yapacağım (Türkiye'de) ve tüm evraklarımız hazır (ayrıca Almanca sınavından çok iyi bir derece aldım). Evlendikten sonra 30 gün içinde Alman konsolosluğunda bu evliliği "tescil" ettirmemiz gerekiyor. İşte benim sorularım da burada:

Evlilik tescili için ne yapmam gerekli?
    Hangi evraklar gereklidir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Konsoloslukta neden tescil ettirmek istediginizi bilmiyorum, ancak Almanya'da bunun tescili icin Standesamt'a verilmesi gereken evraklar "Evlenme Kayit Örnegi" ya da diger adiyla "Auszug aus dem Heiratseintrag" (Formül B) ve iki bireyin de "dogum kayit örnegi" "Geburtsurkunde" bunlarin yaninda da kisilerin pasaportlari ya da bir kisi Alman vatandasiysa Alman kimligidir. Alman vatandasi olan kisi eger vatandasliga sonradan gectiyse beraberinde "Vatandasliga Giris Belgesi"ni yani "Einbürgerungsurkunde"sini de götürmesi gereklidir. Biz 30 günden daha uzun sürede bunu yapmistik, 30 gün siniri oldugunu sanmiyorum.
    Konu salpyilmaz tarafından (16-07-2009 Saat 18:23:39 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bugün sınav sonucum geldi 94'le geçmişim bir engeli daha geçmiş oldum..

Vize işlemleri için belgeleri toplamaya başladım ancak eşimin kimlik ve pasaportundaki soyadı evlenmeden önceki soyadı, nüfus idaresiyle ilgili belgelerdeki soyadı ise evlendikten sonraki soyadı bulunmakta.. Bu durum bir sorun yaratırmı? Sizlerde de böyle bir durum söz konusumuydu?
    Emin olmamakla birlikte eşim ben olmadan Almanya'da soyadını değiştiremiyor diye biliyorum..
    Ayrıca hazırlanacak belgelerin hepsinin noter onaylı ve apostil tastikli olmasımı gerekiyor?
    Bu durum hicbir sorun yaratmaz, endise etmeyin. Nüfus Idaresi'nden alacaginiz belgelerde esinizin yabanci devlet vatandasi oldugundan ötürü evlendikten sonraki soyadini da kizlik soyadi olarak yazma konusunda israrci olabilirler, buna müsade etmeyin ve evlendikten sonraki soyadini isletin. Konsolosluk icin gecerli sayilacak belge bu olacaktir.

Esiniz siz Almanya'ya gitmeden soyadini degistiremez, maasinin vergi dilimini de degistiremez. Bazi eyaletlerde soyadinin degistirilebildigini okumustum internette, ne kadar dogru bilemiyorum. Bayern'de bahsettigim türden bir uygulama sözkonusu.

Apostil tasdikli olmalilar, evet.

Bu arada, Almanca sinavindan ötürü sizi tebrik ederim. Benden 4 puan fazla almissiniz.

Hazirliklarinizda kolayliklar dilerim...

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yardımınız için teşekkür ederim.
    Eşim olacak kişi Amerikan asıllı Alman'dır. Bazı bilmediğim şeyleri sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Yardımınız için teşekkürler.

+ Konuyu Yanıtla
18 / 45 Sayfa İlkİlk ... 891011121314151617181920212223242526272838 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

almanya evlilik vizesi

almanyada evlilik

almanya evlilik

alman vatandaşı ile evlenmek

almanla evlenmek

alman vatandaşı ile evlilik

almanyada evlenmek

alman biriyle evlenmek

http:www.hukuki.netshowthread.php32894-Alman-Vatandasiyla-Evlenmek-Deneyimlerim

almanyadan biriyle evlenmek istiyorum

alman vatandaşıyla evlenmek

almanyada evlilik nasil yapiliralmanyadan evlenmekalman ile evlenmekeşim alman vatandaşı ben nasıl giderimalman vatandasiyla evlenmek icin gerekli belgelerhttps:www.hukuki.netshowthread.php32894-Alman-Vatandasiyla-Evlenmek-Deneyimlerimalmanyada evlilik için gerekli belgeleralmanya konsolosluğu evlilik işlemlerialmanyada nikah icin gerekli belgelerevlenerek alman vatandaşı olmakalmanya vatandaşı ile evlenmekalmanya biriyle evlenmekalman vatandaşı türk vatandaşı ile evlilikalman biri ile evlenmek
Forum