Cevap: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Selam merhaba iyi günler 29 11 2009 da uyuştırucudan yakalandım ve denetimli serbestlik aldım aldım ve o günün şartlarından dolayı denetimli serbestligi yerine getiremedim yani gitmesim ve adli sicil kaydımın silimesi için ankaraya dilekçe yazdım gönderdim ankarada adliyeden yerine getirme fişi istemiş bende denetimliğede girdemeğim için yerine getirme evragıda verilemiyor ben bu sicil kaydımın yüzünden hiç bir işte barınamıyorum ve bakmam gerekn bir oğlum var bu geçmişteki cahilliğim yüzünden tüm hayatım mahvoldu lütfen bir çıkış yolu gösterin bana lütfen
Cevap: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Selamlar aşağıda görülen sabık kaydımda ki suç aldığım erteleme cezasıdır. Herhangi bir süre yada denetimli serbestlik tedbiri uygulanmadı. Bu kayıt ne zaman arşiv kaydına alınır bilgi alabilirmiyim. Bazı avukat arkadaşlar 5 yıl, bazıları ise 3 yıl içinde silinir kanaatinde. Sizden net bir bilgi alabileceğimi umut ediyorum.
Cevap: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
Selam değerli üstadlarım, kafamda deli sorular ve işin ehline geldim. Yardımınıza gereksinimim var. Teşekkür ederim. Astsubay iken 1999 yılında ASKERİ MAHKEMECE tutuklandım ve ASCK: 144 atfen TCK: 240 Görevi Kötüye Kullanmak suçundan ceza aldım ve Askeri Yargıyatca onandı. Adli Sicil kaydımı 2005 yılında sildirdim, ancak Arşiv kaydı her yerde bana sorun çıkarttı. Özel Güvenlik Kimlik kartı alırken sıkıntı çıkmadı. Emniyet sorunsuz verdi, ancak bazı özel sektör kurumları ARŞİV kaydı istedi, bazıları istemedi sadece sabıka kaydı istedi. Sabıka kaydı olmadığı için işe girdim, ama bazılarına ARŞİV den dolayı giremedim. Bu arada 2000 yılında askerlikten bu suçtan ötürü ihraç edildim, anacak bir kamu kuruluşuna hemen ESKİ HÜKÜMLÜ kadrosuyla giriş yaptım ve çok şükür burada 18 yıl görev yaparak geçen yıl ocak ayında emekli oldum. Amerika için ilk sıralarda Green Card lotosu çıktı ve istenen belgeler arasında ARŞİV KAYITLI Sicil kaydı isteniyor. Kabus gibi.
Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne dilekçe verdim, cevabi yazıda, mahkemeye başvurmam gerektiği bildirildi. Ben de ikamet ettiğim ANKARA NÖBETÇİ ASLİYE CEZA MAHKEMESİ'ne ilgili evrakları da ekleyerek dava dilekçesi vereceğim. Adli Sicil Arşiv Kaydında yazılanlar aşağıda olduğu gibidir. Sizlerden şu soruları aydınlatmanız. Teşekkür ederim....
YUKARIDA KİMLİK BİLGİLERİ BULUNAN ŞAHSIN ADLİ SİCİL KAYDI YOKTUR.
1. Arşiv kaydı silinmesi için yaptığım işlem doğru mu?
2. Dilekçe ekine, ADLİ sicil arşiv kaydı (yukarıdaki), Cezaevi müddetnamesi, Askeri Yargıtay onama kararı, Nüfus Cüzdan sureti) ekledim. Başka bir belge eklememe gerek var mı?
3. Memnu hakların iadesi konusu bağlamında, ben de memnu hak iadesine muhtaç mıyım? Asliye ceza Mahkemesi siler mi yoksa ARŞİV kaydının silinmesi için bir 15 yıl daha mı bekleyeceğim yoksa Memnu hakkın iadesi şartının oluştuğu tarihden (ki sanırım 2005 yılında oluşmuş) itibaren 15 yıl geçmesi silinmesini sağlar mı?
4. Belki sizinle ilgili olmayabilir, ancak, deneyim ve deneyimlerinizden yola çıkarak. Amerika, hangi suç türlerine veya sürelerine Göçmen vizesi vermiyor. Vize müracaatına kadar çok para harcatacaklar. Vermeyeceklerse girişimde bulunmak istemiyorum. Bazı göçmenlik forum üyeleri 15 yıl geçtikten sonra hoşgörüyorlar, bazıları da suçun türü sizinkine uymuyor rahat olun vs derler.
Cevap: Adli sicil ile ilgili konular bu başlık altında toplanacaktır
arkadaşlar mevzuyu biraz uzun anlatacağım çünkü yaş küçüklüğü nedeniyle olayı tam bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim. 2007 yılında 14 yaşında iken hırsızlık ve mala zarar verme suçu nedeniyle mahkemeye çıktım. üzerinden şu anda tam 12 yıl geçmiş bulunmaktadır. mahkeme sonucunda ya hagb ya da erteleme verdi. (içerde hiç yatmadım. bu konuyu da bilmiyorum yardımcı olursanız fikir sahibi olurum.) denetimli serbestlik vermediğine eminim çünkü aynı suçta birlikte olduğumuz bir arkadaşımın adli sicil kayıtlarında bu durum görünüyordu. benim ne gbt’de ne kihbi’de ne de e devlet arşiv kaydında görünmüyor. sadece mah kayıtlarında kapalı dosya olarak görünüyormuş. orda da yaş küçüklüğüm nedeniyle kimseye verilemiyor dediler. ayrıca kapalı dosyanın silinmesi için de 2-3 sene önce dilekçe verdim silindiği yönünde cevapta gelmişti. 2012 yılında bana para cezası geldi 2300 tl ben bunu yapılandırıp birkaç yıl içinde ödedim.
şimdi de ptt alımlarında güvenlik soruşturmam başladı. sizce bu durum benim ptt ye girmeme engel teşkil eder mi? ptt soruşturmasında mit bakıyor mu ayrıca sorum bu ?
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları