+ Konuyu Yanıtla
4 / 15 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314 ... SonSon
31 den 40´e kadar toplam 146 ileti bulundu.

Konu: Gezi Parkı Olayı - Polis devleti

Gezi Parkı Olayı - Polis devleti Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

Tanımlı Cevap: Gezi Parkı Olayları

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Parsayı da paylaşamıyorlar birbirine düştüler Kılıçdaroğlu'nun Taksim alanına gelmesini yorumlayan BDP'li Sırrı Süreyya Önder "Direnişi biz başlattık CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksici gibi konmak istedi yemezler gözüm" dedi.

http://www.timeturk.com/tr/2013/06/0...-gonderme.html
    Zaten şu organizasyon işini bir öğrenebilseler

Hukuki NET Güncel Haber

Gezi Parkı Olayı - Polis devleti konulu yargıtay kararı ara
    Gezi Parkı Olayı - Polis devleti konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Göbeğini kaşıyan adam,cahil,ahmak,bidon kafalı dediğiniz halk Türk halkı değil miydi? Onlara bu yakıştırmayı kendinize hak göreceksiniz,ben sizin gibi düşünen bir takım güruha "çapulcu" dediğimde "Türk halkı" aklınıza gelecek.Evet AK PARTİLİYİM.Gururla da söylüyorum bunu.Bugün olanlarla oyumuzda yüzde 55 seviyesine yükseldi çapulcuların sayesinde.Neyse bunu geçelim.Neyi savunduğumu söylemişsiniz.Ben polisin anarşist bir eylem olmadığı sürece durup dururken copuna gazına sarılacağını düşünmüyorum.Aşırıya kaçmış olabilirler.Bunun da gereği yapılır zaten.Ama bu eylemin anarşist bir eylem olmadığı anlamına gelmez.Neymiş laik demokratik rejimin yıkılması amacındalarmış.Hocam bırakın bu işleri yemezler artık.Bu nağmeler eskidi artık.Bal gibi de biliyorsunuz rejimde sorunun olmadığını işinize gelmiyor.Biri de demiş ki sıkıyorsa güneydoğu da yapsınlar.Polis napıyor orda.Bugünkü İstanbul olaylarının güneydoğudan ne farkı var.Demek ki İstanbul da dağ olsa gerçekten de dağa çıkacaksınız öyleyse.
    Türk halkı zekidir, çalışkandır, cesurdur. Ona bidon kafalı denmez. Ama sana denir. Hatta sen bidon kafalı değil, direk bidonsun. İçine her türlü şey konabilir senin gibilerin. Sen halka çapulcu diyemezsin! Ne oldu 3-5 çapulcu dedin milyonları geçti. Gitsene aralarına ve AKP bayrağı açsana. Rejimde sorunu olmayan adam halkın isteğine kulak verir. Senin gibi bayağı ağızla yemezler beyler demez. Şimdi o halk polisi dövse aferin mi diyeceğimizi sanıyorsunuz bay cahil cühela. Burası hukuk sitesi olmasa sana diyeceklerimi tahmin bile edemezdin!

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Göbeğini kaşıyan adam,cahil,ahmak,bidon kafalı dediğiniz halk Türk halkı değil miydi? Onlara bu yakıştırmayı kendinize hak göreceksiniz,ben sizin gibi düşünen bir takım güruha "çapulcu" dediğimde "Türk halkı" aklınıza gelecek.Evet AK PARTİLİYİM.Gururla da söylüyorum bunu.Bugün olanlarla oyumuzda yüzde 55 seviyesine yükseldi çapulcuların sayesinde.Neyse bunu geçelim.Neyi savunduğumu söylemişsiniz.Ben polisin anarşist bir eylem olmadığı sürece durup dururken copuna gazına sarılacağını düşünmüyorum.Aşırıya kaçmış olabilirler.Bunun da gereği yapılır zaten.Ama bu eylemin anarşist bir eylem olmadığı anlamına gelmez.Neymiş laik demokratik rejimin yıkılması amacındalarmış.Hocam bırakın bu işleri yemezler artık.Bu nağmeler eskidi artık.Bal gibi de biliyorsunuz rejimde sorunun olmadığını işinize gelmiyor.Biri de demiş ki sıkıyorsa güneydoğu da yapsınlar.Polis napıyor orda.Bugünkü İstanbul olaylarının güneydoğudan ne farkı var.Demek ki İstanbul da dağ olsa gerçekten de dağa çıkacaksınız öyleyse.
    Cok sey bildigini sananlar, bazi seyleri "düsünerek" karar verir senin gibi. Dogrulugu mühim degildir, taraftari oldugu grup bundan fayda saglayacaksa diger taraf kesin haksizdir. AKP ve onun polisi yapiyor ya bunlari, kesin bir nedenleri vardir(!).

Bak, bu video 1 Mayis 2013'ten. Polisin yaninda duran, DISK binasi önünde, iscileri galeyana getiren, ana baci söven bu adam kim? Polis neden bu adama birsey yapmiyor? Zira olaylarin bu asamaya getirilmesi istendi, cücük beyinliler bunu anlamak istemiyorlar.

www.youtube.com/watch?v=l1iFHu0ruwU

Gezi parkinda oturma eylemi yapan grubun üzerine usul usul giden poliscikler, gaz maskelerini hazir takmis halde önce göstericilerin cadirlarini bir araya toplayip daha sonra da üstlerine gaz bombasi atip yaktilar. Göstericiler de bundan nasibini alti tabi. Direk insan üzerine skmayin uyarisi olmasina ragmen tüplerde, insanlarin sakaklarini hedef alarak attilar gaz bombalarini. Olay da bundan sonra büyüdü zaten. Bunun adi fasizmdir, haberin var mi bunun ne demek oldugundan? Tayyip ayni ifadeyi Esad icin de kullandi, halkina karsi biyolojik silah kullanan bir fasist olarak niteledi onu. Kendisi farkli mi?

1453, 1299 ya da 1923. Hepsi bizim bunlarin. Sen sadece, bizim badem biyigimiz yok diye gaza bogulmamiz gerektigine inaniyorsan ve bu ugurda yapilanlari dogru ya da dolayli olarak dogru buluyorsan ben de sana bir baska badem biyikliyi göstereyim. Onun da gaz odalari vardi. Escinselleri sevmez, ateistlerden nefret ederdi. Tüm halkin katolik hristiyan olmasi gerektigini söyler, buna yönelik propaganda yapar, karsi gelenleri cezalandirirdi, zira kendisi de koyu bir katolikti:

192_Adolf_Hitler.jpeg

Bir de sandiga dem vurmussun ki o daha da bir facia. SECSIS secim sisteminin manipulasyona ne kadar acik bir sistem oldugu asikar. Kaldi ki ölülerin isimleri secmen listelerinde yiginla görülürken ve parmak mürekkepleme olayi da ortadan kaldirilmisken sandigin gercek sandik oldugu da süphelidir. Bu da secim sonuclarinin süpheli olma ihtimalini artirir.

Istanbul Büyüksehir Belediye secimlerini izlememissindir tahminim televizyondan. Ben canli izledim tüm gün. Kilicdaroglu %6-7 fark önde giderken sandiklarin %85'i acildiktan sonra birden gerisine düstü Topbas'in. Ne kadar büyük bir sürpriz ve mucize!

Her ne hikmetse bu secimlere kadar acilan sandiklardaki oy oranlari, oy okuma islemi asagi yukari %40-45 seviyesine ulastigi düzeyde kalir. %85'de o %6-7'lik farkin kapanmasi, ve hatta asagi düsmesi icin kalan oylarin neredeyse tümünün Topbas'a verilmis olmasi gerekir, ki bu imkansiz gibidir.

Bir de isin psikolojik yönü var. Hitler'in Almanya ve Avusturya'nin birlesip büyük Alman Imparatorlugu'nu kurmak üzere yaptigi halk oylamasinda kullanilan oy pusulasi bu asagidaki resim. Evetin büyük, hayirin kücük olmasi dahi insan üzerinde psikolojik olarak evete yönelme olusturuyor. "Iceri gir, ampule bas gel" gibi.

hitler.JPG

Tüm bunlarin disinda yine "polise karsi zirt pirt yapilmasa ben polisin hödörö yapacagini düsünmüyorum" lafina geleyim. Su asagidaki videoyu izle. Polise karsi öyle büyük bir saldirida bulunuyor ki bu, senin tabirinle "capulcular", bu muameleyi hak ediyorlar gercekten; degil mi?

Anarsist ve komünistlere karsi polisin yaninda olan sözümona @beyefendi

Ben de fasist diktatör Tayyip Erdogan'a karsi dimdik ayakta duran o masum insanlarin yanindayim. Ne cam kirildi, ne baska bir zarar verildi onlar tarafindan. Araya provokatörler skstirilip su an camlarin kirildigini duyuyorum Taksim civarinda, ki suc bu insanlarin üzerine atilabilsin. Reyhanli'da da böyle olmadi mi? Kendi besledikleri capulcularin yaptiklarini alevi gruplarin, Esad'in üzerine atmaya calismadilar mi? Jet hiziyla azmettiriciyi aciklamadilar mi "Eset Eset" diye?

Yahu bu kadar mi seviyorsunuz at gözlükleriyle gezmeyi? Hic mi süphelenmezsiniz arkadas?

Ayrica Izmir'de polisciklerin yaninda, eli sopali sakirtler türemis. Bunlara da hak verirsiniz siz. Atatürk'ü, ülkesini, ülkesinin seküler yapisini seven, hukugun üstünlügüne inanan insanlarin kafalarina sopa indiriyorlar ya, hosunuza gider.

Masum polis yanindaki sopali göbeklilere neden müdahale etmez? Acaba kendilerinden olduklari icin mi?

943142_10151766916206844_347860104_n.jpg

Sözlerimi yine, gühanim kadar sevmedigim Tayyip Erdogan'in cok hakli bir özlü sözünü alintilayarak bitireyim: "Kendi halkina zulmeden iktidar, mesruiyetini yitirmistir."

282993_10152850683880024_1382522826_n.jpg

Hadi eyvallah!

Nerede
    ANKARA
    İletiler
    103
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı litigation rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Türk halkı zekidir, çalışkandır, cesurdur. Ona bidon kafalı denmez. Ama sana denir. Hatta sen bidon kafalı değil, direk bidonsun. İçine her türlü şey konabilir senin gibilerin. Sen halka çapulcu diyemezsin! Ne oldu 3-5 çapulcu dedin milyonları geçti. Gitsene aralarına ve AKP bayrağı açsana. Rejimde sorunu olmayan adam halkın isteğine kulak verir. Senin gibi bayağı ağızla yemezler beyler demez. Şimdi o halk polisi dövse aferin mi diyeceğimizi sanıyorsunuz bay cahil cühela. Burası hukuk sitesi olmasa sana diyeceklerimi tahmin bile edemezdin!
    Hadi biri beni durdursun.Vallahi de çapulcular,billahi de çapulcular,tallahi de çapulcular.Bu ağzı bırakın kardeşim.Şunu diyemezsin bunu diyemezsin.Sabaha kadar sen bana hakaret edersin ben sana hakaret ederim.Elimize hiçbirşey geçmeyeceği halde ,forumu da batırmış oluruz.Bu kolay olandır.Yok aralarına git AK parti bayrağı aç felan.Bu demagojidir ya.Tam tersini sen de yapamayacağına göre tartışmaya gerek yok.Kimse Malkoçoğlu değil ki tek başına yüzlerce adamı dövsün.İçinde kalmasın.Anlaşışıyor ki hukuk sitesi diye bana hakaret edemiyorsun.Özelden dökebilirsin içini(hakaretlerini.) Bu forumda dikkat ettim ki,bana muhalif olan kişiler nedense neden çapulcu dediğimi sormuyor,gerekçelerime cevap vermiyor,sadece bu kelimeyi cımbızla çekiyor.Yıllarca bidon kafalı dedikleri halktan olduklarını da ,kendileri haksızlığa uğradığını düşündüklerinde anlıyorlar.

Nerede
    ŞANLIURFA
    İletiler
    150
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Gezi parkı kefeni yırttı,dağılın beyler ...doğa olmazsa insan olmaz,ama insan olmazsa doğanın da bir önemi olmaz ,cehape bakalım bir daha i sefere insan hakları için de böyle direnişe geçer mi?(işin aslı yarısından fazlası cehapeli değildi,her kesimden insan vardı)Bundan sonra gözümüz üzerinde Gandi Kılıçtaroğlu

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    348
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı litigation rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhaba,

İnanın şu TÜRK Halkını çok merak ediyorum. AKP seçimi alır rahmetli Nesin'in sözü hatırlatılır.
    Basit matematik yapmak istiyorum. %60'ın durumu bu mesaja kadar net idi. Şimdi ne değişti Atatürk'ün söyleminden alıntı yapıldı?
    Şu olabilir mi?
    Nesin kendisi gibi düşünmeyenleri itham ederken siz kalan %40'ı mı tarif etmekte sinizi?
    Yoksa dışarıdan Zeki TÜRK vatandaşı mı ithal etmekteyiz?
    Geçen ON YILLIK iktidar süresince AKP halkı rehabilite ederek ayağına kurşun mu sıkmıştır?

Sayın LİTİGATİON;

Bence sorun ağaç sorunu değil. İNANÇ sorunu. Konuşulması gereken bu. Bu ülkede İSLAMİYET Arabistan'dan yayıldıktan sonra önce mezheplere sonra onunda altında bölümlere ayrılmıştır.
    Normal olan da budur. Aynı anne babanın 4 evladıyız. Herkes farklıdır. Ailemde benden başka alkol kullanan yoktur. Camiye de gitmem. Şehrimin Torlak Kemalini, Börklücesini düşünce olarak çok severim. ALEVİ de değilim.

Şimdi sorunu biraz daha açarsak insan oğlu (bilimsel olarak kanıtlanmış olmakla toplum) sürü psikolojisi ile hareket eder.

Bence bir NASURİ, DÜRZİ ya da YEZİDİnin İslamiyette Sünnet Mezhepler arasında görülmemesidir konu.

Yavuz Sultan Selim döneminin mücadelesinde Acem(İran) ve Haçlının yanında yer almaları bu ayrılığı körüklemiştir.

Bu da normaldir. Bakın katoliklerin protestanlara yaptıklarına sadece islamiyete özgü değildir bu iktidar mücadelesi. Yine bakın beyaz siyah mücadelesine uzanıverin Rusya'ya.

Özgürlük diyoruz uğruna canlar veriyoruz.
    Nedir ÖZGÜRLÜK dersek, bir alıntı ile cevaplayayım.

"Çirkin çıplaklığını görmek istemeyeceğimiz şeyleri imgelerle delik deşik edip sevmek bayıldığımız iştir. Bu doğrultuda özgürlüğü bir düşünsel çıkmazla açıklamak olası: Sonsuz bir dairenin içinde sonsuzun hayalidir özgürlük. Gerçek özgürlük içinse: "Tanrı, yaratımında dahi kullanmamıştır özgürlüğü: Evren, sonsuz değil sınırsızdır ve kaideler döner durur içinde" derim. Bir hayal olan özgürlükse boş değildir ve şimdiye kadar insanlık tarihinde, medeniyetin tanımında ve sanatta başat roldedir.

Tanrının, kendi kurallarına bağlı olmak zorunluluğunun özgürlükle çelişkisini açarsak: İçrek bir döngü yaratacak isek bu döngü yaratana kendi sınırını bildirir ve zamanın maddeye bağlı çizgisinin tutarlı olması istendiğinde özgür bir yaratımdan bahsedilemez. Tanrının bu kendi kurallılığına zorunlu bağlılığı bizi "şu ân" içinde tutmakta ve biz şu anın içinde bu kurallarla akıl yürütebilmemize meydan vermekte. Dönersek başa, o meydan sonsuz bir dairedir ve tutarsız ve absürttür. Kısaca özgür bir Tanrımızın olmamasına ne kadar şükretsek azdır diyebilirim. Buna karşın özgürlük hayalimiz olmasaydı düşüncelerimizin de pek bir yere -ileri yada geri- gitmeye istekli olacaklarını sanmam."

diyor bir anonim internet yazısında.

ÇÖZÜM:

Siz ne kadar direnirseniz direnin iktidar ne kadar bastırırsa bastırsın kararları KADER verecektir. Tanrı bizi eğer "ŞU ANI" yaşama tutsak etmiş ise yapılacak olan birlikteliklerin HUKUK TEMELLİ olması gerektiği gerçeğine inanmaktır.

İmam Hatipleri kapatıp, başörtüsünü yasaklamaya çalışmak veya karşıtı içkiyi yasaklamak, din derslerini zorunlu kılmak aynı silahların iki tarafça kullanılmasından başka bir şey olamaz.

Bırakalım okullarımızda anaokulundan başlayıp doktorada biten HUKUK BİLGİSİ dersleri olsun. Eğer bir arada yaşamak istiyorsak Adalet aradığımız yerin adı ADALET SARAYI olmamalı, bu gün gidin polise, adliyeye çevreniz size otobanda fuhuş yaparken yakalanmış sapık muamelesi yapar. O kadar uzağa götürmeye gerek yok adalet arayışımda Savcımız "Sizin gibi temiz insanların ne işi var burada? Biz it kopukla uğraşıyoruz" derken SAKATLIĞIN adalete kadar sızmış olduğunu hemen görebiliyorsunuz.

Yok biz davamızdan vaz geçmeyiz derseniz geriye kalan seçenekler mübadeleler gibi ya baştan kansız ayrışma ya da çıkan iç savaş ile cebir ayrışmadır.

Seçim HEPİMİZİN.

Ben Emekli bir Astsubayım. Öldürmeyi bildiğim gibi ölümlerin yarattığı tahribatı çok daha iyi bilirim.

Lütfen Asker polis kışkırtması yapmayınız. Sonuçta başbakanlığı koruyan Jandarmalardı.

Mücadele yeri seçim sandıkları olmadıkça gelen hiç bir iktidar kalıcı ve temiz olmayacaktır.

Kanla gelen kanla gider.
    "Bu ülkede ancak gerçeği kavrayanlar ve gerçekçi davrananlar iktidar sahibi olmayı başarabilirler. İkiyüzlülük tam da bu noktada örtünmeye başlar, kendini gizlemek ister. Gerçeğin tüm çıplaklığıyla arz-ı endam ettiği anda.
    O hâlde ahlâksızlık iktidar olmanın sonucu değil, bilâkis nedeni.
    "Mülkiyet hırsızlıktır" diyen Proudhon ne kadar da haklıydı."
    "Toplumsal örgütlenme her zaman ve her yerde insanlar tarafından işlenen suçların biricik nedenidir."Bakunin...

Şimdi ağaçlar bahane edildi yanınızda halk vardı. Aynı halkı kaç kez daha bu tür bahanelerle yanınızda görebileceğinizi iyi hesaplamanız gerekir.
    Konu Atilda09 tarafından (02-06-2013 Saat 13:24:14 ) de değiştirilmiştir. Sebep: İmla

Nerede
    München
    İletiler
    793
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Su partizanligi gercekten anlamiyorum. Onca laf döktüm, ne bir cevap veren olmus ne de sacmaliklarindan bir adim geri atan. AKP'yi elestiren ya CHP'li ya BDP'li olmus. Orayi burayi yikan bir takim insanlara tepki gösterilmis, bunlarin masum insanlara ait olmayan provokatörler oldugu es gecilmis ve polisin orantisiz gücü hice sayilmis. Peki, onu da geciyorum, madem mühim degil!

Basbakaninizin fasizm sinirlarini hayli asan sözlerini paylasiyorum sizinle. "O protestoyu yapanlari oradaki agaclarda sallandiracaksin" demekten geri dahi kalmiyor. Bu ne hukuga, ne insanliga, ne de devlet adamligina sigar. Buna istinaden hala daha destek olacak olan varsa bana göre caninin önde gidenidir.

Isin gülünc tarafi, bu cümlesini müteakip Tweeter üzerinden paylasim yapanlari ve bunlari iletenleri fasist diye nitelemis. "Neyin kafasidir bu?" diye sormadan edemiyorum. Ayran bozuk sütten mi yapilmistir nedir, bir neden bulamadim dogrusu.

El insaf, kendinize gelin biraz!

İletiler
    406
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hadi biri beni durdursun.Vallahi de çapulcular,billahi de çapulcular,tallahi de çapulcular.Bu ağzı bırakın kardeşim.Şunu diyemezsin bunu diyemezsin.Sabaha kadar sen bana hakaret edersin ben sana hakaret ederim.Elimize hiçbirşey geçmeyeceği halde ,forumu da batırmış oluruz.Bu kolay olandır.Yok aralarına git AK parti bayrağı aç felan.Bu demagojidir ya.Tam tersini sen de yapamayacağına göre tartışmaya gerek yok.Kimse Malkoçoğlu değil ki tek başına yüzlerce adamı dövsün.İçinde kalmasın.Anlaşışıyor ki hukuk sitesi diye bana hakaret edemiyorsun.Özelden dökebilirsin içini(hakaretlerini.) Bu forumda dikkat ettim ki,bana muhalif olan kişiler nedense neden çapulcu dediğimi sormuyor,gerekçelerime cevap vermiyor,sadece bu kelimeyi cımbızla çekiyor.Yıllarca bidon kafalı dedikleri halktan olduklarını da ,kendileri haksızlığa uğradığını düşündüklerinde anlıyorlar.
    Çapulcu yağmacıdır talan edendir,
    Yaw çapulcu diye küçümsediğiniz o insanlar taksimin talanına yağmasına karşı
    direnen insanlardır.
    şöyle bi düşünsen çapulcu sözü kime yakışır bulursun ha gayret !

İletiler
    406
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...Şimdi günlerdir sosyal medyada asılsız ithamlar yalan haberler iftiralar havada uçuşuyor... Öyle ki "oradaki ağaçlarda bunları sallandıracaksın ALIŞMIŞLAR YA... "insanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor diye twit atan densizlerin, bu twitlere sahip çıkan onlarca yüzlerce binlerce faşistin olduğunu görüyoruz"
    Lafı nerden anlarsan oraya gider derler...
    Herkese cevap yetiştirmekten yorulmadınmı daha üstat yazılar okunmasın diye perdeleme falanmı yapıyon nedir biz yazar yazmaz hemen bişeyler karalaman doğrusu tesadüf gibi görülmüyor

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

...Şimdi günlerdir sosyal medyada asılsız ithamlar yalan haberler iftiralar havada uçuşuyor... Öyle ki "oradaki ağaçlarda bunları sallandıracaksın ALIŞMIŞLAR YA... "insanlar ölüyor, panzerler göstericileri eziyor diye twit atan densizlerin, bu twitlere sahip çıkan onlarca yüzlerce binlerce faşistin olduğunu görüyoruz"
    Lafı nerden anlarsan oraya gider derler...

- - - Updated - - -

Alıntı ayazoglum rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çapulcu yağmacıdır talan edendir,
    Yaw çapulcu diye küçümsediğiniz o insanlar taksimin talanına yağmasına karşı
    direnen insanlardır.
    şöyle bi düşünsen çapulcu sözü kime yakışır bulursun ha gayret !
    Ben yakışan bir kaçını buldum bilmem beğenirmisiniz.

7437_10151527371182885_1182857243_n.jpg421352_660543440639429_1342510189_n.jpg426671_528720733860672_1056593060_n.jpg463694_567672483254021_1083743864_o.jpg941851_356497381142547_1835137617_n.jpg

+ Konuyu Yanıtla
4 / 15 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: