+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 25 ileti bulundu.

Konu: Tespit mi Yargılamanın İadesi mi?

Tespit mi Yargılamanın İadesi mi? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Tespit mi Yargılamanın İadesi mi?

O delili kaçırdım ben beni iade olmayacağı düşüncesine iten tanık mahkeme sürecinde beyan vermiş hakim takdir yetkisi kullanmış, başka hangi sebep var yani yazının içinde

Hukuki NET Güncel Haber

Tespit mi Yargılamanın İadesi mi? konulu yargıtay kararı ara
    Tespit mi Yargılamanın İadesi mi? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ismail32 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yargılamanın iadesi oluşması için sebep göremiyorum sizi bu yöne sevk eden düşünceyi de anlayamadım.

Sözleşmedeki %40 cezayı da batıl olarak değerlendiriyorum (muhtemel yasal bir maddedir sonuçta düşüncelerim yasaya uymak zorunda değil) tazminat yada giderim denseydi anlardım kişiler kendi cezalarını karar ve uygulama hakkına sahipler mi ki? Eğer öyle ise şanslısınız ya sözleşmeyi ihlal edenin kulağına küpe takılacak yada imza ettiği eli steril cerrahi operasyonla.......... sonuçta okuyup imzalamadınız mı? sözleşmede şekle tabi değil. İcra hukuk yetkilerini cezai şart olarak sözleşmeye yazmayı etik bulmuyorum.

- - - Updated - - -

Gecikme faizi ise parayı vaktinde alsaydı elde edeceği kar oranına göre belirlenir her ne kadar sözleşmede kabul edilen miktar geçerlidir dense de haksız iktisap açısından kişinin ticari alanı paradan para kazanmak değildir.

- - - Updated - - -

Faiz konusuna gelince faize faiz uygulamak sözleşmeye dahil değilse düşüncemi biliyorsunuz.
    Sizin bu cevabınızla soru arasında da ben illiyet bağı kuramadım mesela ne %40'ı ne sözleşmesi ne gecikmesi ne faizi soru da ben hiç birini bulamadım.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Demek ki arkadaşlarımın konularına yanıt verirken soruya bağlı kalma gerçeğini gözden kaçırmamam gerekiyor dışarıdan bakılınca konu bütünlüğünü mahvetmişim bu da bana ders olsun

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    348
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Değerli üstadlar;
    ...
    Lakin satıcının bir çalışanı karar celsesi öncesi ürünün ayıplı değil taklit olduğunu söyledi. Bu bilgi satıcının bölge bayisinden ürünü 3 parça aldığı bana 4 parça fatura ettiği belgeler ile sabit.

Davaya konu 4ncü parça diğer üç parçadan farklı ve bu anlatımlar sonrası bakan ve kullanan tarafından detaylar anlatıldığında hemen fark ediliyor.

Bilirkişi benim ileri sürdüğüm ayıbı aksesuar arızası olarak tanımladı hakimde bu rapora göre hüküm kurdu.
    ....

Saygılarımla...
    Öncelikle tanık yok. Tanık ipucunu bana verdi. Kıyamet kopsa mahkemeye çıkmam dedi.
    Ama anlatımı ile belgelerdeki farkı buldum. Fabrika 3 parça göndermiş faturasında bayi 4 parça satmış. Yani taklit olarak servisin elindeki yedek parçadan imal. Fabrika üretimi ile bariz ayrışıyor. Detayları bilirsen tabi. En önemlisi kullanımdaki fark. O koltukta oturanın kımıldama lüksü yok. Her hareket gaz çıkarma benzeri ses yapıyor. İç sünger ile ilgiliymiş. İki yıldır hiç fark etmedik.
    Bilirkişi keşif esnasında aldığı fiziki delil olan montaj aşamasında verdikleri hasar parçalarını hiç etmiş. Dosyada da raporda da yok.

Rapora itşrazımı süreden reddetmiş. TMK405/1den bildirim yapıp medeni haklarımı askıya alıp 3 ay celse ertelenen hakîmin bu tutumu karşısında ağzım açık kaldı. Akıl melekeleri ve dava ehliyeti sorgulanan
    Benim süreyi kaçırmam için kesinleşen sağlam kararının baz alınması gerekmez mi? "YA ATI YA YOLU ALINIR EFENİN"
    Sayın ASLAN aklıma daha basit bir çözüm geliyor diyordu sanırım satıcı için DOLANDIRICILIK bilirkişi için CMK 267 ceza davası. Dolandırıldığımı ispatlamalıyım bence ve bunun in de önce tespit, sonra ceza kovuşturması en son ulaşabilirsem Yargılamanın İadesi..
    Kör tuttuğunu öpermiş. Benim aklım buna eriyor. İyi bir avukat işi sempatik yollarla çözebilir ama mutlu olamam ki.
    Ben obsessif kişilikle buna tahammül edemem.
    Son kozları çakıp sıfırı tükettikten sonra soğurum.
    Ondan sonra AHİRETTE GÖRÜŞMEK ÜZERE KAYDIYLA ALLAH'A HAVALE ETTİRİRİM.

- - - Updated - - -

Alıntı Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sizin bu cevabınızla soru arasında da ben illiyet bağı kuramadım mesela ne %40'ı ne sözleşmesi ne gecikmesi ne faizi soru da ben hiç birini bulamadım.
    Sözleşmede gecikme ile ilgili hükümler vardı. Daha önce facede yazmıştık sanırım.
    Birde bayi ben çöktüğüm tavuğa bakarım malın ayıbı beni bağlamaz diye hüküm koymuş hoş onu bile görmemiştim.
    Elde sadece 9 günlük gecikme ve kendi elimle yazdığım cezai şartlar satıcısında bağlar ibaresi ile taklit ve ayıplı mallar. Gecikmeden maddi manevi ne çıkar?
    Konu Atilda09 tarafından (03-04-2013 Saat 18:35:17 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Takımın orjinali 3 parça dördüncüyü stoktan vermiştir.

- - - Updated - - -

Dolandırıcılık için kast olduğunu düşünmüyorum sonuçta kişi esnaf.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    348
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Thumbs down Cevap: Tespit mi Yargılamanın İadesi mi?

Takımın orjinali 3 parça dördüncüyü stoktan vermiştir.

- - - Updated - - -

Dolandırıcılık için kast olduğunu düşünmüyorum sonuçta kişi esnaf.
    İsmail,

Adamla ortaksın gibime geliyor. Takımın orijinali olayın hikaye kısmı. Ben 40 gün fabrikada mal üretilecek diye bekledim.
    Renk beğendim. Fabrikaya sipariş geçildi. Ne stoğu, plastik sandalye mi alıyorum. Salona koltuk TAKIMI. Neymiş. KOLTUK TA KI MI... TAKIM kelimesi ne çağrıştırıyor?
    HIRSIZIN HİÇ Mİ Kabahati yok?
    Sonunda kendi adaletimi kendim vereceğim. Paraya tapan adaleti kadın isminden öte götürmeye ülkem esnafı. Kimse dağa kendiliğinden çıkmıyor. Bir sırpın kurşunu değilmi dünya savaşını çıkaran.
    Bu toplum bu dünya sanırım kan koklamadan kendisine gelmeyecek.
    Oralarda bir yerde adalet. Ben görüyorum. Dünya yanılıyorsun desede bu böyle.
    ADALET Hak'kın evi diyorsun. Bence eğer alan ve veren memnun ise HAK genelevdedir. Değirmededir. Zeytin sıkım yerindedir.
    Ama lakin Sarayda değildir. 423 keşif, 500reddi hakim, 690 tespit ne için 695 liramı çalanlarda mücadele için. Ortaya koyduğunuz onurunuz ise harcayacağınız ona yakışmalı.
    Ben bu ülkenin akıllı ve zengin insanlarından şikayetçiyim.
    Bana faydaları yok. Sayılabilecek satılabilecek her şeyi tezgaha çıkarıyorlar.
    Kürdün kökünü kazısan ne olacak, ermeniyi Erivan'a ! Beyhude.
    85 sentlik ısı tuğlası hatasıdır 8,5 milyar dolarlık uzay mekiğini patlatan.

Ey halkım ben bir ısı tuğlasıyım. Hakkımı ve yerimi düzeltmezseniz koca ülke patlayacak ya haberiniz yok ya da kaçış biletlerini çok önceden alınmışsınız benim haberim yok.

Artık tecelli edecek adalet HAK'kın adaleti olacak. Bu tarafta alamadığın Adaletin öbür tarafta hükmü yok. Konvertibilitesi yok anlayacağın.

Kaybedenler cemiyeti makus üyesi

İYİ Kİ VARSIN HUKUKİ.NET SEN BENİM AĞLAMA DUVARIMSIN.
    TORUNLARIM OLURDA OKURLAR MI Kİ GÜNÜ GELDİĞİNDE BU YAZDIKLARIMI YOKSA ONLARDA ÇOĞUNLUK GİBİ DEDELERİNE MANYAK GÖZÜYLE BAKIP GÜLERLET Mİ?
    Konu Atilda09 tarafından (04-04-2013 Saat 12:06:06 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.135
    Blog yazıları
    144
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Atilda09,

İnsan ilişkilerinden kaynaklanan sorunların çeşitliliği ve sorunların çözümüne dair statik bir zeminin olmaması, hak arayışlarında bazen gerginliğe ve tahammülsüzlüğe vesile olabiliyor.

Somut olayınızda haklılık payınız var. Ağız tadı ile kullanmak amacıyla bedelini ödeyerek temin ettiğiniz emtianın ayıplı çıkması ayıba karşı tekeffül ilkeleri kapsamında değerlendirilir.

Nokta vuruş, basit çözüm tekniklerine yönelmek, usul ekonomisini bir tarafa bırakınız, hak sahibinin yıpranmaması açısından son derece önemlidir.

Satın aldığınız emtianın ayıplı olduğunu iddia etmeniz ve bu iddianız çerçevesinde hak arayışınınız sonuç verecekti. Sizi geren, üzen, isyana sevk eden, psikolojik sarsıntıya neden olan süreçler yaşanmayacaktı.

Öncelikle sözleşmelerde yer alan Genel İşlem Şartlarının bağlayıcı özelliği yoktur. Hukuken sizi bağlamayacak bir öneriyi imza altına almanızın bir önemi yoktur. Sözleşmeye aykırı bir unsuru tespitiniz halinde kanunun size sağladığından daha kısa sürelerde itiraz etmeyi kabul etmeniz sizi bağlamaz. kanunun öngördüğü süreler asıl olandır. Cezai şart için de benzer bir mantık geliştirilecektir. Yani Genel İşlem Şartları dahilinde değerlendirildiğinde sözleşmede yer alan bağlayıcı olduğu iddia edilen maddeler kısaca hava civadır.

Borçlar Kanunu ayıba karşı tekeffül ile ilgili alıcı lehine aşağıdaki maddeyi hükme esas kılmıştır:

7. Alıcının seçimlik hakları
    a. Genel olarak
    MADDE 227- Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı, aşağıdaki seçimlik haklardan birini kullanabilir:
    1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.
    2. Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme.
    3. Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme.
    4. İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.
    Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.
    Satıcı, alıcıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.
    Alıcının, sözleşmeden dönme hakkını kullanması hâlinde, durum bunu haklı göstermiyorsa hâkim, satılanın onarılmasına veya satış bedelinin indirilmesine karar verebilir.
    Satılanın değerindeki eksiklik satış bedeline çok yakın ise alıcı, ancak sözleşmeden dönme veya satılanın ayıpsız bir benzeriyle değiştirilmesini isteme haklarından birini kullanabilir.

Dikkat edilir ise size genel hükümler dahilinde ayrıca bir tazminat hakkı tanınmış ve bu hakkınız saklı tutulmuştur.

Somut olayda maddi ve manevi kayba uğradığınız açıktır. Kanımca bu aşamada artık davanızı bir avukata tevdi etmeli ve hak arama teşebbüsünüzde hukuksal yardım almalısınız.

Ben bir öğrenciyim. Size yardımcı olma adına bir şeyler söylerken aslında yazdıklarım, eğitimim için bir deneyimden öte anlam ifade etmiyor.

Yanıltıyor isem sizi, burada uzman avukatların önünde yazıyorum ki tashih etsinler ve hukuk eğitimime katkıda bulunsunlar.

Şimdilik bu kadar...

Esenlik dilerim.
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

"Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Atilda ben sana zeytin yağı sıkım ustası olduğumu söylememiştimki (belgemde var kaymakamlıktan sizin oralarda iş var mı iş)

Şaka bir yana Kürdü Ermenisi kadını adaleti çoştun bu akşam......

Ben kimseden yana değilim illaki birinden yana olacaksam senden yanayım

Uğraşma arkadaşım at topu gereken yere onlar uğraşsın sen seyret manyak demek nasıl oluyormuş.......

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    348
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Atilda ben sana zeytin yağı sıkım ustası olduğumu söylememiştimki (belgemde var kaymakamlıktan sizin oralarda iş var mı iş)

Şaka bir yana Kürdü Ermenisi kadını adaleti çoştun bu akşam......

Ben kimseden yana değilim illaki birinden yana olacaksam senden yanayım

Uğraşma arkadaşım at topu gereken yere onlar uğraşsın sen seyret manyak demek nasıl oluyormuş.......
    FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Celse tutanaklarına fotoğraf olarak verildiği geçmiş ve keşif günü hakîmin davacı avukatı zabıt katibi ve mübaşirin gözleri önünde bilirkişiye teslim edilmiş fiziki deliller yok.
    Hakimemiz tutanak tutmuş davalının iddiasından ibaret fiziki deliller dosya da olmadığından iade talebinin reddine.
    Koca mahkeme üç maymunu oynuyor. Yalan makinesi işe yarar mı?
    Kimi nereye nasıl şikayet edeceğiz?
    Bu oyunu kazanma şansım sanırım artık yok. Okeyde üç kişinin dördüncünün üstüne oynaması gibi.
    T.C. Adliyesinde Hakim Zabıt katibi mübaşir görmedik diyor. Tanrım AKIL SAĞLIĞIMI koru.

TESPİT'e RED (Artık pes ettim.)

KALDI YARGILAMANIN İADESİ
    Konu Atilda09 tarafından (04-04-2013 Saat 17:23:52 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Türkiye
    İletiler
    1.574
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Celse tutanaklarına fotoğraf olarak verildiği geçmiş ve keşif günü hakîmin davacı avukatı zabıt katibi ve mübaşirin gözleri önünde bilirkişiye teslim edilmiş fiziki deliller yok.
    Hakimemiz tutanak tutmuş davalının iddiasından ibaret fiziki deliller dosya da olmadığından iade talebinin reddine.
    Koca mahkeme üç maymunu oynuyor. Yalan makinesi işe yarar mı?
    Kimi nereye nasıl şikayet edeceğiz?
    Bu oyunu kazanma şansım sanırım artık yok.
    Yargılamanın iadesine kim bakacak akıl ruhsatınızı sorgulayan mahkeme mi?

Sizce elinizde HSYK ya gitmek için yeterli delil yok mu?

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: