iyi günler... babam 10-15 yıl önce bir arsa almış ve arsayı satan kişi tarafından dolandırıldığını anlamış.. sadece babamla kalmayayıp aynı arsa üzerinde bir kaç kişinin daha dolandırıldığı anlaşılmış..mahkeme yoluyla mağdur kalan kişilere 308 m2 bir arsa hisselere bölünmüş.. en yüksek pay bizim 157 m2
şimdi biz arsaya bir ev yapmak istiyoruz ama imar izni en az 250 m2 olması gerektiğinden bu izin bizlere verilmiyor.. hisse sahiplerinden arsayı bize satmaların yasa bizim arsayı satın almalarını bildirdik ama oralıda olmak istemiyorlar... hissemi satabiliyorum ama böyle bi durumdayken alıcı bulmak gerçekten çok zor.. imar miktarı kadar bir ev yaptırmak istiyorum ancak onda da hissedarların izni gerekiyormuş.. ne yapmam gerekir yardımcı olursanız seviyorum..
ben bir ay önce dedemden miras yoluyla dayıma kalan bir müşterek arsayı satın aldım. dayım bu arsayı bana sattığına dahil bir kağıt imzalayıp verdi ve bu arsa köyde olduğu için köy defterine kayıt edildi
ilk başta diğer dayımların yani arsaya müşterek tapusu olanların hiçbir itirazı olmadı ama şimdi bana köy senedinin geçerliliğinin olmadığını ve onlardan imza almassam bu satışın hiçbir geçerliliğinin olmadığını söylüyorlar.
ne yapmam gerekiyor şimdi arsa benim mi değilmi
ve eğer imza vermezlerse ne olacak
Hisseli arsa satışında şufa hakkı vardır önçelikle ortaklara tekif götürülmesi gerekir. aksi durumda mükellefin, hakkın konusu olan şeyi bir üçüncü kişiye satması durumunda, hak sahibine tek taraflı bir irade beyanı ile satılan şeyin mülkiyetinin kararlaştırılan bedel karşılığında öncelikle kendisine devrini isteme yetkisini veren haktır
Yaklaşık 20 kişilik Hisseli arsa satın alacağım. hissedarlar ile sözlü olarak anlaştım. Ancak arsayı alırken şahısları bir anda aynı yerde toplamam zor. Sonradan vazgeçmeleri önlemek ve problem yaşamamak için ne gibi bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
Mirası satmak için mahkeme masrafları ne kadar?
Herkeze selam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Benim sorum şu,eşimin babası öldükten sonra miras kalan üç katlı ev var yanlız arsası tapulu fakat tapuda ev gözükmüyor,biz babasının üzerine olan tapuyu çıkarttık ve veraset ilamını da aldık bunlar üç kardeş birde anne hepsine 1 hisse verilmiş durumda.Evden düşen payımızı almak istiyoruz fakat anne ve diğer kardeşler itiraz ediyor satamazsınız diyor :
1.evin satışını nasıl yapabiliriz
2.mahkeme masrafları çokmu fazladır
3.ne kadar zamanda mahkeme sonuçlanır
4.maddi durumumuz mahkeme açacak kadar yok bartından avukat varsa yazımı okuyan davayı verebilirim..bana yardımcı olursanız sevinirim..evin değeri 250 000 civarında. bartında olan avukatlardan cevap bekliyorum.
Kat irtifakı kurulu ise, problem yok ayrıca fiilen sınırları oluşmuş olan alanlar rızai taksim sayılacağından sufa hakkı kullanmak uygun olmayacaktır kanaatindeyim.
Ortaklığın giderilmesi (izale-i şuyu) davası açılır.
Açık arttırmada satılır, üçüncü şahıslar da katılır, en çok veren alır.
Peki bu eşit hisslerde mi geçerli 2\3 ü hissesi olan biri geriye kala1\3 lük hisseyi yada 1\2 hissesi olan biri geriye kalan 1\6 ve 2\6 lık hisseyi almak içinde izale-i şuyu davası açılması mı gerekiyor. yoksa oranları yüksek olan insanın mahkemenin belirlediği değer karşılığında diğer hisseleride alabilir mi? teşekkürler
Peki bu eşit hisslerde mi geçerli 2\3 ü hissesi olan biri geriye kala1\3 lük hisseyi yada 1\2 hissesi olan biri geriye kalan 1\6 ve 2\6 lık hisseyi almak içinde izale-i şuyu davası açılması mı gerekiyor. yoksa oranları yüksek olan insanın mahkemenin belirlediği değer karşılığında diğer hisseleride alabilir mi? teşekkürler
Bildiğim kadarı ile,hissenin miktarının önemi yok.Açık artırma ile satışa çıktığı zaman en üst teklifi yapan kazanır.İhaleye herkes katıla bilir. Yanılmıyorsam eğer hissedarlar kendi arasında anlaşır ise ihaleye sadece hissedarlar girip en üst teklif veren kazanır.
Bildiğim kadarı ile,hissenin miktarının önemi yok.Açık artırma ile satışa çıktığı zaman en üst teklifi yapan kazanır.İhaleye herkes katıla bilir. Yanılmıyorsam eğer hissedarlar kendi arasında anlaşır ise ihaleye sadece hissedarlar girip en üst teklif veren kazanır.
anlaşma olursa ihaleye sadece hissedarların girmesi mantıklı fakat keşke anlaşma olsa da insanlara reklam olmasak..... yeniden ihale yerine hissesi cok olan almak istediğinde alabilmeli diye düşünüyorum...
,
mahkeme kararı ile hisseli satış,
izale-i şuyu imârsiz arsaya yapilirmi,
hisseli yerlerin satışı nasıl olur,
hisseli tapu noter satışı,
arsa satışı nasıl yapılır,
arsam var hisseli tapusunu almadım
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku