+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi.

Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi. Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    konya
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi.

Oncelikle herkesin Ramazan ayi hayirli mubarek olsun.Kendi arastirmalarim ve sorusturmalarim neticesinde ne yapacagim konusunda bir fikir edinemedim.Durumumu kisaca ozetleyip sizlerin bilgi ve tecrubelerinize basvurmakta fayda gordum.
    Yil sonuna kadar sozlesmeli olarak girip dort aydir calistigim is yerinden,su an icin daha iyi kosullarda bir is buldugum ve buna mutakiben evlilik planlari yaptigim icin ekonomik durumlardan oturu ayrilmak istiyorum,ancak is veren durumumu anlayisla karsilamayip,ise girerken ayakustu okumadan imzaladigim sozlesmeyi one surerek,kendilerinin isi birakmama musade etmediklerini,dilersem sozlesmede belirtilen miktarda tazminati (5bin tl deniliyor)odeyerek gidebilecegimi ,aksi halde sene sonuna kadar calisma mecburiyetimde oldugunu soyluyorlar.Is verenlerim pek anlayisli ve medeni insanlar degiller,cikisimi istemeye gittigimde bi dovmedikleri kaldi ve ben tekrar ofise gidip muhatap olmak istemiyorum.Dilerse cikisimi verebilirler ama sirf killik olsun diye ve belkide para koparabilmek icin olayi yokusa suruyorlar.Isin kotu kismi sozlesmenin ornegini alamiyorum ve neye imza attigim hakkinda fikrim yok Bize odenen ucret 600 tl,herhangi bir bordroya imza atmiyorum ay sonu hesabimiza yatiriliyor ve asgari ucrete tamamlanilan meblayi da kullandigim aracin ev-is arasi harcanan yakita sayildigini soyluyorlar.Yemek parasi,aile yardimi,fazla mesai ucreti,senelik izin v.s gib haklarimiz yok.Bir rivayete gore tum bunlar sozlesmede yaziliymis ve biz kabullenerek ise basliyormusuz.Is veren sozlesemelri hengamede imzalattigi ve diger arkadaslarin ve benimde aptalligimiz yuzunden okumayip vede nushasini almadigimiz icin gerceklgini bi nevi var sayiyoruz.Calisma saatlerimiz cogu zaman sabahin erken saatlerinden gece yarilarina uzayabiliyor.Ha bu arada yaptigim is:T.C.Karayollarinda sirket tarafindan kiraya verilen aracin soforlugunu yapiyorum.Lafin kisasi,bu is yerinden en kisa zamanda cikisimi nasil alabilirim?Benden bahsettigi tutarda bi tazminat alabilir mi?Yukarda bahsettigim durumlari lehime nasil kullanabilirm.Ofise gidip tekrar konusma yapmak istemedigimden notere gidip dilekce gondermeyi dusunuyorum,bu konuda ne yapabilirim ve ote yanda anlastigim is yerine baslayabilmem icin de zamanim oldukca az.Eger is veren beni tazminata mahkum ederse,o parayi nasil almak hakki kazanir?
    Sorularim ve cumlelerim cok uzun oldu kusura bakmayin,umarim anlasilir olmusturHalimden anlayan varsa yol gostermelerini rica ediyorum.Sayglarimla[/B]

Hukuki NET Güncel Haber

Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi. konulu yargıtay kararı ara
    Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi. konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İzmir
    İletiler
    1.045
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Yeni bir ise gecmek sebebiyle is akdi feshi.

Bildiğim kadarıyla, işveren işçiyle imzaladığı her türlü belgenin kopyasını istenmesi halinde işçiye ibraz etmek zorundadır. Tabi normal hallerde sizin sözleşmeyi tam okumanız, itirazınız yok ise imza altına almış olmanız gerekirdi. Ben konunun uzmanı değilim fakat bildiğim kadarıyla imzalanan sözleşmede tazminat hükmü açıkça yazılmış ve sizde bunu kabul etmişseniz, sözleşmenizi kendi isteğinizle süresi dolmadan feshetmeniz halinde bunu ödemek durumunda kalırsınız. Yinede sözleşmenizin bir kopyasını alırsanız, bir avukat yardımıyla sözleşmenin tamamını irdeler, belki sözleşmenin içerisinde aslında kanunen olmaması gereken bir madde tespit edip bunun üzerinden işvereni sıkıştırabilirsiniz.

Nerede
    konya
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hocam cevabin ve ilgin icin tesekkur ederim.Bugun sabah notere gidip istifa etmek istedigmi soyledim,ihbar gondereceklerini ama sozlesmeden kaynaklanan hususlarla ilgili dogacak konularda yapabilecekleri birsey olmadigini soylediler.Ustelik islem ucreti de 100 tlymis ve netice almam da zaman alcakmis.Bende yeni ise baslamam icin fazla zamanim olmadigi icin vazgecip avukata gittim durumu anlattim,o da sozlesmeyi bilmedigimiz icin ne sekilde hareket edilmesi gerektigine emin olmadigini,en iyisi istifa edip sonrasinda olusacak durumlara gore hareket etmemizin daha kolay olacagini skyledi.Is verenimi tekrar aradim sozlesmeyi istedim,ancak dava acip alabilirsin vermiyorum dedi.Hal boyle olunca bende bu islerle kaybedecek zamanim olmadigi icin, ister hak talep edip tazminati alsin,ister elinde bu durum yok blof yapsin,pazartesi yukarda bahsettigim calisma kosullarini da ilave edip istifami verip ise gitmemeye karar verdim.Aksam uzeri diger patron arayip bazi konulardan oturu yanlis yaptigimi soyleyip``yarin is yerine gel,arabayi teslim et ve yoluna git,tazminatini da odersin ``diyerek yine beni bilinmezlere soktu.Bakalim yarin durum ne sekilde gelisecek.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    751
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı rwmurat rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yil sonuna kadar sozlesmeli olarak girip dort aydir calistigim is yerinden,su an icin daha iyi kosullarda bir is buldugum ve buna mutakiben evlilik planlari yaptigim icin[/B]
    Medeniyetsiz diye tabir ettiğiniz işvereniniz iş sözleşmesine uygun hareketle sizden daha medeni olabilir mi?

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.135
    Blog yazıları
    144
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Sözleşme özgürlüğü sınırsız değildir. Kanuna ve ahlaka aykırı sözleşme kurulamaz. Genel işlem şartlarını haiz sözleşme maddeleri hüküm ihtiva etmez. Kısaca sözleşmenin canı cehennemelik durumlar da vardır. Bazı hakları kullanamadığınızdan bahsediyorsunuz. İşvereninizin bu haklardan bazısının size sözleşme gereği verilmediğini iddia etmesi söz konusu olursa bu iddia dinlenmez. Sözleşmeyi isteyiniz ve bir avukata inceletiniz.
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

"Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

İletiler
    1.238
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sözleşmeyi isteyiniz ve bir avukata inceletiniz.
    Sözleşmeyi vermiyorlarmış ,yani bir çeşit zorbalık...
    böyle bir olayda işyerinde münakaşa olsa ve işçi 155 i arasa ... ne olur...?
    sayın rwmurat;
    bu arada keşke sözleşmeyi okusaydınız..çünkü işverenlerinde bir hesabı kitabı var....
    Konu meraklıüye tarafından (27-07-2012 Saat 22:59:55 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.135
    Blog yazıları
    144
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Sözleşmeyi vermeme gibi bir hakları olduğunu düşünmüyorum. Sözleşmeden dönme ahde vefa ilkesi gereğince yaptırıma tabidir; fakat somut olayda sözleşmede bazı sakat unsurların olması ihtimali oldukça yüksek. İşçiyi ciddiye almıyorlarsa, işçi bir avukatı vekil tayin edebilir ve avukat isteme usulüne vakıftır.
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

"Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

Nerede
    konya
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı tolg rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Medeniyetsiz diye tabir ettiğiniz işvereniniz iş sözleşmesine uygun hareketle sizden daha medeni olabilir mi?
    Sayin Tolg,bu konuda haksiz oldugumun farkindayim ama gunumuzde is ve ticaret hayatinda bir noktada daha cazip imkanlardan istifade etmeyi eminim bir cok insan degerlendirir.Sirketime girerken hesapta yil sonuna kadar calisacaktim niyetim oyleydi ama icinde bulundugum kosullara nazaran fazlasiyla iyi firsatlari olan ve uzun sure calisabilcegim bir firma denk gelmisken,hali hazirda evliligi de ekonomik nedenlerle bi kenarda bekletirken,bu firsati kacirmak kendimce ahmaklik olacakti.Ustune,6 ay sonra sozlesmem bittigi zaman bu cazibede bir is bulamayacaktim.Isverenime kizginligim,durumu anlattiktan sonra beklemedigim bir kaba uslupla beni rencide etmesi.Halbuki gayet rahat bir sekilde cikisimi verebilirdi,ornekleri mevcuttur.Ustelik isi birakmamda kendilerinde ne bir zarara ne de is kaybina neden olacakti.Ayni sekilde isveren beni cikarmak isteseydi biraz zaman isteyip baska is aramaya koyulur,olayi `vay efendim nasil beni kovarsin sozlesmem var`a getirmezdim.Tabi isverenle gecirdigim diyaloglari bilemediginiz icin,medeniyetsiz tabirinde neyi kast ettigmi de anlamamaniz normaldir.Saygilarimla

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

[QUOTE=İsmail Arslan;456008]Sözleşme özgürlüğü sınırsız değildir. Kanuna ve ahlaka aykırı sözleşme kurulamaz.

Ismail Bey,T.ederim.

Sozlesmeyi vermeye yanasmiyor ve bizde icerigini bilmedigimiz icin simdilik durumu kabulleniyoruz,belki de blof yaparak goz dagi vermek istiyor.Sozlesmeyi gostermeye yanasmadigi icin boyle bir ihtimalin olabilecegini dusunuyoruz.Avukata danistim sozlesmeyi almak icin adli mercileri kullanabilecgimzii belirtti.Yarin isverenle tekrar konusacagiz,anlasamazsak pazartesi gunu hak olarak gordugum mevzularla birlikte notere ve ilgili kurumlara muracaat edecgm,eger blof yapiyorsa kendisi zararli cikacak,yok aksi ise ozaman imzaladigim kosullari kabullenip gerekeni kabullencgm.Saygilarimla.

- - - Updated - - -

Evet ahde vefa yaptirimlarini kabulleniyorum ama isverenin tutumu beni de zorbaliga itiyor ve haliyle bende elimdeki lehime durumlari kullanarak isvereni zor duruma dusurmek istiyorum.Ciddiye alinmadigim acik ki avukatin firmayi aramasi olaya biraz renk katti

- - - Updated - - -

Alıntı meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    bu arada keşke sözleşmeyi okusaydınız..çünkü işverenlerinde bir hesabı kitabı var....
    O kisim tam bi cahillik,ne tur bir gaflete kapilmisim ki okumadigim bir kagida imza atmisim Durum aslinda firmaya olan guvenden ve imzaladiklarimizin formalite oldugunu dusunmekten kaynaklandi.Inanir misiniz,sorup sorusturdugum 8 10 kadar is arkadasim da,ne sozlesmeyi okumus,ne nushasi var ne de iceriginden haberleri varFirmada calisan 100 e yakin eleman oldugunu dusunursek buyuk bir kismi ayni durumda.Sozlesmeyi ele gecirdigimde cogaltip sevabina hepsine dagitcam Belki isveren bunuda dusunup vermek istemiyor cunku isi birakmis olanlarda da yok/tesekkurler.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.871
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hesabınıza yatan miktar asgari ücretin altında ise,
    bahsettiğiniz kesintiler için herhangi bir belge imzalamıyorsanız /avans vs olduğuna dair)
    Gönderin istifanızı noter kanalıyla ve bir daha da gitmeyin derim.
    İstifa ediyorum da demeyin, asgari ücret altında bir ücret ödeyerek çalışmak zorunda bırakıldığınız için sözleşmenizi feshettiğinizi bildirin.
    tazminat ise, eğer özel bir duruma bağlı değilse, sadece iş sözleşmenizi bitim tarihinden önce feshettiğinizde SADECE SİZİN ÖDEYECEĞİNİZ şekilde tanımlanmışsa da, hiç takılmayın o konuya. Tek taraflı böyle bir cezai şartın geçerliliği olmayacaktır.

Nerede
    konya
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayin Erdogan bey cevabiniz icin tesekkur ederim,uzerinden epey zaman gecti tesekkur gec oldu kusura bakmayin.Konu kapandi saniyodum ama bugun tekrar canlandi Isverenin avukati arayip para vercekmisin diye sorunca 4 ay aradan sonra cinlerim tepeme geldi.Bende karsi ataga gecmeye karar verdim gelismeleri yazarim.Bu sefer ben asgari ucretin altinda calistirdigi,yemek parasi bile vermedigi,fazla mesaileri odemedigi ve 1 aylik maasimin da ustune yattigi icin sikayetci olacagim.ya herru ya merru bakalim..Saygilarimla.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

yenibir ise gecmek

Forum