Valla herhalde kiracıyla anlaşma yoluna gidicem yoksa 6 ay süreyi bekle dava aç en az 6 ayda dava sürse bir birbuçuk yıl beni oyalayacak . Kredi çektim evi alırken aynı anda kendimde kirada oturuyorum ikisinin altından nasıl kalkarım evden çıkmazsa . Bu ülkede en güzeli kiracı olmakmış onu öğrendim gir adamın evine kirada vermesen devletin seni çıkarması zaten bir seneyi buluyor o süre zarfında evi işgal et ne ala memleket .
Kendiniz satın aldığınız daireden kira bedeli alacaksınız,ödemelerinizde sıkıntı olmaz. Kanun hep kiracının yanında diye bir kaide yok.Sizce taşınmanın maddi külfeti yok mu.?Bence 1000 tl gibi taşınma masrafı olur.Aslında kanun koyucu madde ile işi çözebilir.Daire sahibi taşınma masrafını karşılayıp 1-1.5 ay içinde kiracıyı tahliye ettirebilmesi 2 tarafın daha az sıkıntısız süreçle olayın bitmesini sağlayabilir.
Tabiki kiracının masrafı olacaktır bende bunun farkındayım ama sizinde dediğiniz gibi maksimum 1000 tl civarı olacaktır. Zaten ben bu meblağı ve ödemediği 1 aylık kirayı gözden çıkarttığımı kendisine söylememe rağmen benden daha yüksek bir miktar talep etmesi bu kişinin kötü niyetini göstermezmi ? . Kiranızı ödeyecektir diyorsunuz ödemezse mahkeme tahliye kararı verene kadar ne kadar zaman geçecektir işte bundan emin değilim ve bu yüzden kendisiyle anlaşma yolunu tercih edicem sanırım
iyi günler Engin bey benim bir sorum olacakti.1 hafta once bir dükkan satın aldım.Satıcı bana kira sözlesmesinin bitmesine 1 yıl kaldı demisti.fakat tapu günü 3 sene daha kaldıgını sözlesmeyede okudum deyip imza atmamı istedi.bende imzayı attım cunku vazgecmek istemiyordum oradan.
Simdi size sorum bu kontrat ve imzam gecerlimidir.tahliye icin ihbar cekebilirmiyim.bu kontrat tapudan sonra iptal olmuyormu?oraya cok ihtiyacım var.yada sizin önerebileceginiz bir cözüm varmıdır..iyi günler dilerim.
Aranızda nasıl bi sözleşme var bilemiyorum mümkünse bi meslektaşımıza götürün sadece kira kontratının üç yıl kaldığına dair bilgiyi okuduğunu imzalamak kafi değil muvaffakat edip etmediğinize kiracıyı çıkarmayacağınıza dair tahhüdünüzün de olması gerektiğini düşünüyorum.
selamlar
11.01.2011 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık sözleşme yaptığım bir dükkanın kiracısıyım. bina 20.01.2012 tarihinde mütahite satılmış ve 25.01.2012 tarihinde dükkanıma gelip ay sonuna kadar boşaltmamı eğer boşaltmaz isem burayı kafama yıkacağını söyledi.bende geçen yıl burayı tutar iken 3000 gibi bir masraf yaptığımı (belediyeden numara,elk abaoneliği için plan proje ve camekan korumaları için korkuluklar vs.) söyledim. bunların onun sorunu olmadığını ve çıkmamamı ve kirasını vermemi de istedi.
ben onun hesap numarasını aldım ve şubat ayı itibari ile yatırmaya başladım.
mal sahibi ve mütahit arasındaki sözleşmede kiracılar ile ilgili hiç bir hüküm konulmamış.şu ana kadar da bana hiç bir tebligat gönderilmeyip üstüne üstlük tehdit ve hakaretlerde bulunmuşlardır.mütahiti tehdit ve hakaretlerinden dolayı da mahkemeye verdim.
şu an benim bir tebliğ veya mahkeme beklemem mi gerekiyor.beni nasıl çıkarabilir
Merhaba, basıma ilginc bir durum geldi. bunun hakkında fikir edinmek istiyorum ilgi gosterip beni yonlendirirseniz sevinirim. yeni evlendim ve ev tuttum tuttugum evde tapuya serh koydurmadık. boyle bir secenekten haberimiz yoktu. yine de basımıza birsey gelmesin diye, bilgi edinmistik. ev sahibinin uzakta oturdugunu ve bu taraflara tasınmakla ilgili yakın vadede planlarının olmadıgı bize soylendi (emlakcı ve ev sahibi tarafından).
Soz konusu evi 15 mart 2012'de tuttum. icine bir miktar tadilat yaptıktan sonra, evlendikten sonra (27 nisan 2012) yeni esyalarla burada oturmaya basladım. ben evi tuttuktan 1.5 ay sonra -ki daha oturmaya baslayalı 1 hafta olmustu- evi tuttugum emlakcı "biliyorsunuz bu ev satılacaktı, bir alıcı var gormek" istiyor dedi. boyle birsey bilmedigimizi, biliyor olsaydık evi tutmayacagımızı soyledik. ama yine de kotu niyetli olmadıgımızın anlasılması icin evi alıcılara uygun bir zamanda (2 gun sonra) gosterdik. evi gostermeden evvel, ilanı yayımdan kaldıracagını, bir daha boyle birsey olmayacagını, soz verdigi icin usulen gostermemizi rica etti. ev sahibi biraz da alıcıların evi gormesine izin vermemiz icin olsa gerek, alıcılar yatırım icin alıyorlar diye iletti. sonrasında bu fikir, 2-3 yıl sonra oturmak istiyorlar fikrine donustu. simdi de evde hemen oturmak istiyorlar, yeni evli cift onlarda anlayıs gosterin diye degisti. surekli olarak bir kandırmaca ile iletilen sozler degisti. bu noktada gerek ev sahibinin gerekse de emlakcının kotu niyetli olarak davrandıgını dusunuyorum.
Gecen gun de, alıcıların evi almak uzere fiyat teklif edildigini, ve anlasıldıgını, henuz satıs olmadıgını; ama eger ilgileniyorsak ve satın almak istiyorsak bize oncelik verecegini soyledi. bizim boyle bir imkanımızın olmadıgını, yeni dugun yaptıgımızı ve borclarımızın oldugunu ilettik. henuz satıs olmadı, ancak 1-2 gune olacaktır. boyle bir durumda ne gibi haklarım var bunu ogrenmek istiyorum. evin yeni sahibi, 1 ay icinde tahliyemizi isteyen ihtarı gonderebilir. 6 ay sonra da tahliye davası acabilir bunu forumlardan arastırarak ogrendim. ancak benim daha fazla ogrenmek istedigim bu konuda kotu niyetli satıcılar yuzunden karsılastıgımız magduriyetin nasıl giderilecegi, soz konusu magduriyetlere gelince:
1- hic bir yeni evli cift, 3-4 yıl oturma beklentisi olmadan bir evi tutmaz; aksini dusunmek saflık olur. kaldı ki evin satılacagından haberimiz olsa yine tutmazdık. boyle bir durumda benim anladıgım, "musteri cıkana kadar ev bos kalmasın bari kira getirsin" maksadı gudulerek bizim magdur edildigimiz. bu durum basiretli bir tacire yakısmayan bir davranıs. ben bu durumu nitelikli dolandırıcık kapsamına sokup nasıl cezalandırabilirim, belki cok iddialı olacak ama bu kisinin ticaret yapmasını ve ileride baskalarını da magdur etmemesini nasıl yasaklatailirim?
2- eve yaptıgımız tadilat, depozito, tasınam masraflarını nasıl tazmin edebilirim, ne olcude tazmin etme sansım var?
3- yeni ev bulma, elektirk, su vs. isleri ile ugrasma gibi isler uzun suruyor. zaten bu evi tutabilmek adına bu izinlerin hepsini ve yıllık iznimi kullanmısken, tekrar ev ile ilgili konularda izin almam is yerinde benim icin sıkıntı yaratıp beni zor duruma dusuruyor; bu noktadaki magduriyetimi nasıl tazmin ederim?
4- yeni evli oldugumdan, tum esyalarım sıfır ve yeni monte edilerek kuruldu. bu tarz esyalar tasınmalarda hasar gorup, (tekrar montaj vs) omru kısalıyor ya da kullanımı kotulesiyor en basitinden degerini yitiriyor. esyalarımın tasınma nedeni ile ugrayacagı kaybı nasıl tazmin edebilirim?
5- soz konusu esyaların montajının ve sokulmesinin yetkili firma tarafından yapılması ucret karsılıgı yapılması gerekiyor. bu da normal bir tasınmanın cok otesinde bize maliyet getiriyor. sadece nakliye ve hammaliye degil, bunlara ek olarak bu tarz ozellikli tasınma maliyetlerini nasıl tazmin edebilirim?
6- eve yaptıgım ve amorte edemeden tahliyeye maruz kaldıgım bu durumda yaptıgım tadilat masraflarını nasıl tazmin edebilirim?
7- ev tutarken odedigim ve simdi bir kez daha yeni ev icin (tahliye olursam) odeyecegim emlakcı parasını nasıl tazmin edebilirim?
8- soz konusu tahliyeden dolayı ugrayacagım stres, manevi kayıpi vakit kaybı iş yeri izin problemleri icin yukarıdaki maddi bolumden ayrıca ne kadar manevi tazminat talep edebilirim.
buna hakkım var mı, sansım var mı? var ise muhattabım kim? kimden tazmin edebilirim. surec boyunca gosterdigimiz iyi niyetin bir kıymeti ya da bize gosterilen kandırmacanın bir cezası olur mu tahliye davası acılırsa. yoksa magdur oldugumla mı kalıyorum.
benim 1. onceligim bu evde tasınmadan 3-4 yıl oturmak, bunu bu dakikadan sonra nasıl garanti ederim? yukarıdaki dolandırıcılık (evin icin yeni kiracıya yaptırtma, depozito alma, emlakcı parası alma, kotu niyetli ve yalan soyleme) hareketlerini gostererek; evin satısını 3-4 yıl durdurabilir miyim?
Kira sözleşmesi imzaladığınız ev sahibinizin yazılı olur izni ile tadilat yapmışsanız bedelini ondan dava yolu ile talep edebilirsiniz. Yeni malike karşı yapabilecek fazla bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Kira sözleşmesi imzaladığınız ev sahibinizin yazılı olur izni ile tadilat yapmışsanız bedelini ondan dava yolu ile talep edebilirsiniz. Yeni malike karşı yapabilecek fazla bir şey olduğunu zannetmiyorum.
yanıt icin tesekkur ederim. tadilat icin sormustuk biz evi tutmadan, sozlu olarak olurunu aldık. ama yazılı bir belge almadık, zira tadilatı biz yaptırdık ev sahibinden de para istemeye niyetimiz yoktu tadilat icin bu yuzden de ondan bir yazı almayı dusunmedik. bu bile bizim iyi niyetimizi gosteren bir hareket olmaz mı mahkeme onunde?
ayrıca, tadilat masrafları benim ugradıgım zararın 4'te 1'i. diger tasınma ve zarar gorme ile birlikte ugrayacagım manevi hasarın tazmini de var. yani yeni ev tutulmus bir yerde; tasındıktan bir hafta sonra; satıs isleri konusuluyorsa burada bir dolandırıcılıktan soz edilemez mi? ("evin icini bu adama yaptırtayım, sonra yapılmıs ev fiyatı da artar hemen satarım" veya "emlakcı parasını alalım, hop bir hafta sonra hadi satıs var cık evden, yeni işlem yeni emlakcı komisyonu ohhh" gibi dusunceler var anlamına geliyor bu)
ayrıca yeni evlenmiş, telefonunu bile yeni baglatacak kadar o eve yeni giren birine her ne sebeple olursa olsun cık deme hakkı var mı? burada cok basit bir sekilde kanunumuz "madem satmak istiyordun; o zaman neden kiraya verdin; musteri cıkana kadar kira gelirinden mahrum olmamak ve bunların sırtından gecinmek" maksadı ile diye sormuyor mu?
kanunlarımız buradaki kotu niyeti gormekten bu kadar uzak mı? evin onceden beri satılması isteniyormus beyanlarına gore; biz bunu yeni duyduk; onceden beri satılmak istenilen evin bize kiralanması ve bu sayede muhtelif zararlara ugratılmamız kotu niyetli hareket degil midir? basiretli bir tacire bu durum yakısıyor mu? yakısmıyorsa kanunda bunun cezası veya benim haklarım nelerdir? en nihayetinde boyle bir durumda yasa beni korumuyor mu? koruyamıyorsa o zaman bu ulkede adaletten soz edilebilir mi; kendimiz mi yasanın yapamadıgı cezalandırma veya koruma islerini yapalım.
bu durumu anlayısla karsılaması cok zor en azından benim acımdan.
Merhabalar, bu konu başlığındaki pek arkadaşın durumu ile benimki aynı aslında sadece bir farkla. Eski ev sahibi başka bir kentte oturduğundan bir emlakçı aracılığıyla kirayı alıyormuş. Üstelik 2 senelik sürenin sonunda biz evi almadan 3 ay önce kontratı yenilemişler lakin kira kontratı eski ev sahibinde olmadığından bize veremedi. Emlakçı ise evi almak istediği için bize kontratı vermiyor. Biz de bu arada Bir tanıdığımızdan ev aldık ve tapu üstümüze geçtikten sonra 6570 sayılı kanunun 7/d maddesi uyarınca 30 gün içerisinde ihtarımızı tebliğ ettik. İhtarda kontratın bir suretini de istediğimizi yazılı olarak beyan ettik. Ancak, içindeki kira kontratını bize vermediği gibi kirayı da zamanında ödemiyor. İcra aracılığıyla işlem yaptırmak istediği ise bizden kira kontratı istiyorlar. Kira kontratı olmadan işlem yapamaz mıyız?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku