+ Konuyu Yanıtla
25 / 97 Sayfa İlkİlk ... 5151617181920212223242526272829303132333435455565758595 ... SonSon
241 den 250´e kadar toplam 963 ileti bulundu.
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    53
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü

Sayın Mustafaulker
    Ordu Malı Yönetmeliğine göre uygulama aşagıdaki şekildedir

Madde 83 - DEVİR VE TESLİM İŞLERİ : İkmal işlerinde çalışan sorumlular yerlerine gelecekler veya yetkili makamlarca tayin edilecek vekillere sorumluluklarını aşağıdaki maddelerde açıklandığı şekilde devir ve teslim ederler.

Madde 84 - Görevi her ne olursa olsun, ikmal işlerinde çalışanların izin, sağlık durumu veya geçici diğer bir sebeple görevlerinden muvakkaten ayrılan veya ayrılacaklar, devirlerini vekil olacak şahsa beş gün zarfında vermeleri mümkün olmadığı hallerde mesuliyet kendilerine ait olmak üzere yerine mal saymanının veya üst makamın muvafakatı alınmak ve 55 nci maddedeki esaslar gözönünde bulundurulmak şartıyla bir vekil bırakabilirler. Bu vekilleri vekaletleri esnasında 68 nci maddede işaret edildiği üzere alma, verme ve yapılan yanlışlıklardan mesul tutulmakla beraber muvakkaten ayrılan memur vazifesi başına döndüğü zaman vekil zamanında yapılan işleri kontrol edecek bir noksanlık gördüğü takdirde keyfiyeti nihayet yedi gün zarfında üst makama bildirmeye mecburdur. Bu şekilde bir vekil tayini mümkün olmadığı takdirde muvakkaten ayrılan memurun görevi, üç kişiden az olmamak şartiyle teşkil olunacak bir kurul tarafından yürütülür. Bu gibi geçici ayrılmalar doksan günü geçtiği takdirde 85 nci maddedeki esaslara göre işlem yapılır. Bu gibi muvakkaten görevlerinden ayrılma halinde birlik kumandan ve kurum amirlerince gerekli tedbirler alınır ve kolaylık sağlanır.

Madde 85 - Olağanüstü hallerde devir ve teslim yapmadan veya yapamadan ayrılanların devri, mal saymanlarının veya yetkili makamların emriyle derhal teşkil edilecek üç kişilik bir veya birkaç kurula ivedilikle yaptırılır ve sayım dahil sonuç, ayrılanlara kırkbeş gün içinde bildirilir.

Madde 86 - İnceleme sonunda devir ve teslim işlerini açıksız sonuçlandıranlara mal saymanlarınca ilişikleri kalmadığına dair bir belge verilir. Ölüm hadiselerinde bu belgenin kanuni mirascısı olan kimseye verilmesi mal saymanlarınca sağlanır.

Sizin yerinize geçen personel haliyle zimmette problem varsa almak istemicektir.Zaten bahse konu kurul otomatik olarak kurulacaktır.Bu nedenle kurulan kurul sizin aleyhinize bir tahkikat yaparak askeri mahkemeye verirse muhtemelen size malum malzeme ne ise TSK ya giriş fiyatı üzerinden hesaplanan değerin size ödettirilmesi kararı mahkeme tarafından verilecektir. Bu konudaki işleyişide daha önce ordu malına zarar veripte askeri mahkemelik olanlara bi sorun hemen hemen hepsine ödetme cezası verilmiştir. Sizede bu şekilde bi ceza verilecektir diye düşünüyorum. birkanbicer_@hotmail.com adresinden ayrıntılı görüşelim bu konuyu.Saygılarımla

Hukuki NET Güncel Haber

Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü konulu yargıtay kararı ara
    Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü konulu hukuk haber
    Konu BirKaN_ tarafından (05-12-2009 Saat 18:44:52 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Yalova-Bursa-İstanbul
    İletiler
    148
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü

ekledim sizi teşekkür ederim.

İletiler
    75
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı acunfirarda rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    merhabalar arkadaslar bayramdan sonraya cıkacak yenı yasa ile 6 ay 20 gun olan cezamız 40 gun hapis artı 5 gun çalıştırma cezası ıle sonuclanması beklenıyor... bu tarz yazılardan bende fazla hoslanmıyorum ama kaynak gösteremiyorm. eger dedgıım yasa genelkurmaydan gecerse hepimizin bilgisi olacaktır. ben çok fazla guvenmıyorum ınanmıyorum... kotuye hazırlıyorum kendımı ıyı cıkarsa bahtımıza...
    menfi yada müsbet sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz. yoksa burada bir umutla bekleyen birçok firari arkadaş var. onları daha fazla meraklandırmayacağınızı umuyorum

Nerede
    -
    İletiler
    201
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ataker57 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    menfi yada müsbet sonucu bizimle paylaşırsanız seviniriz. yoksa burada bir umutla bekleyen birçok firari arkadaş var. onları daha fazla meraklandırmayacağınızı umuyorum
    Bu karari arastirdim meclis web sayfasindan ama bulamadim tam birsey:
    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t..._sira_no=78536

bu mudur acaba?

Konuyla direk ilgili olmasa da iki kanun tasarisi daha buldum, birisi ibretlik, digeri de bilgilendirme amacli,

ibretlik olan, ben askerlik yapmak istemiyorum vicdan-i redciyim diyenlere askerlik yaptırılmamasiyla ilgili kanun tasarisi:
    http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t..._sira_no=69772

bilgilendirme amacli olan da hala bilmeyen varsa diye, "artik ticaret yapanlari atmayacaklar hapis cezasi verip geri istemedigi isi yapmaya göndericekler" kanun tasarisi: http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t..._sira_no=59462

biz daha çok bekleriz,
    sevgiler.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    53
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Macabre

Bence malum kanun teklifinin bizimle alakası olduğunu sanmıyorum anlaşılan beklemeye devam

İbretlik diye bahsettiğiniz kanun teklifinin içeriği çok ilginç olmakla birlikte kabul edilmesi bence çok ama çok zor.

Bizim durumumuzun yani firar suçunu işleyerek bu suçtan dolayı yıllarca kaçak olarak gezmemiz ancak hükümetin değişerek bu suçlarında TCK'daki ilgili madde kapsamına (erteleme,paraya çevrilme) alınması yönünde bir kanun teklifi ile düzelebilir diye düşünüyorum

Saygılarımla

Nerede
    -
    İletiler
    201
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı BirKaN_ rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Macabre

Bence malum kanun teklifinin bizimle alakası olduğunu sanmıyorum anlaşılan beklemeye devam

İbretlik diye bahsettiğiniz kanun teklifinin içeriği çok ilginç olmakla birlikte kabul edilmesi bence çok ama çok zor.

Bizim durumumuzun yani firar suçunu işleyerek bu suçtan dolayı yıllarca kaçak olarak gezmemiz ancak hükümetin değişerek bu suçlarında TCK'daki ilgili madde kapsamına (erteleme,paraya çevrilme) alınması yönünde bir kanun teklifi ile düzelebilir diye düşünüyorum

Saygılarımla
    Tamam yaptığımız olayin bir cezasi olacaktir elbet. Sonuçta bir sözleşme yaparak girilen bir hukuki müessesede sonradan "sözleşmeden dönme" olarak nitelendirilebilecek bir şekilde sarfınazar ediliniyor, bunun da müeyyide ve sonuçları olacaktir bizler icin. Fakat kesinlikle hapis cezasi gerektirecek bir suc islemedik bizler, sadece istemedigimiz bir isi yapmak istemiyoruz hepsi bu.

Okunulan eğitim süresine göre bir mecburi hizmet düzenlemesi pek ala yapılabilir. Bu sürenin azami eğitim süresi kadar olması, bu sürenin yarısını tamamlayana tazminat ödeme koşulu ile istifa hakkı tanınabilir.
    Daha önemli bir husus da askerlik yapmak istemeyen kişinin zorla TSKda tutulmasının yarar değil zarar getireceği gerçeğidir.
    Kıssadan hisse mecburi hizmmet sürelerinin hesaplanmasının yenilenmesine, TSK personelini elinde tutmak için caydırıcı değil sevdirici teşvik edici olmasına başkaca bir suç yok ise TSK dan ayrılmak istemenin asla hapis cezası ile cezalandırılmaması gerektiğine özetle kişilere bir ikinci şans verilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    53
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba arkadaşlar firar suçu ile ilgili zamanaşımı konusunda yapmış olduğum araştırmalar neticesinde (Avukatlarla vb. yaptığım yazışmalar) genellikle aşağıdaki şekilde cevaplar verilmiştir ve doğrusuda budur.Ayrıca Cihan KOÇ'un yazarı olduğu 15 Aralık 2009 tarihinde yayınlanacak olan son değişiklikleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği - Askeri Ceza Kanunu Disiplin Mahkemeleri Kanunu - Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve İlgili Mevzuat kitabında bu konuyla ilgili geniş ayrıntılara yer verildiğini öğrendim.

Askeri Cürümlerde Cezanın Nasıl Düşeceği;

Askeri okula veya göreve başlarken, askeri idareye vermiş olduğunuz bir taahhüt bulunmaktadır. Taahhüt süresini sanırım siz daha iyi bilirsiniz. Sözgelimi göreve başladıktan sonra 15 yıl boyunca bedelsiz olarak ayrılmayacağınızı taahhüt etmişsinizdir veya daha kısa bir süre. Firarla ilgili zamanaşımı süresi, bu taahhüt ettiğiniz sürenin bitiminden başlamaktadır.

Örneğin; on yıllık bir taahhüdünüz varsa, zamanaşımı süresi üç yıl sonra başlayacaktır. Askeri Ceza Kanununda firarın cezası üç yıla kadar hapis olarak öngörülmüştür. Askeri Ceza Kanununda hüküm bulunmadığı zaman Türk Ceza Kanununa bakılır. Türk Ceza Kanunu'na göre de cezası beş yıla kadar olan suçlarda ceza zamanaşımı süresi on yıldır. Dava zamanaşımı süresi de sekiz yıldır.
    Bu itibarla, taahhüt sürenizin bitmesinden sonra on yıl daha hakkınızda ceza verilebilir.
    denilmektedir bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.

Nerede
    -
    İletiler
    201
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba arkadaşlar firar suçu ile ilgili zamanaşımı konusunda yapmış olduğum araştırmalar neticesinde (Avukatlarla vb. yaptığım yazışmalar) genellikle aşağıdaki şekilde cevaplar verilmiştir ve doğrusuda budur.Ayrıca Cihan KOÇ'un yazarı olduğu 15 Aralık 2009 tarihinde yayınlanacak olan son değişiklikleri içeren Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliği - Askeri Ceza Kanunu Disiplin Mahkemeleri Kanunu - Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ve İlgili Mevzuat kitabında bu konuyla ilgili geniş ayrıntılara yer verildiğini öğrendim.

Askeri Cürümlerde Cezanın Nasıl Düşeceği;

Askeri okula veya göreve başlarken, askeri idareye vermiş olduğunuz bir taahhüt bulunmaktadır. Taahhüt süresini sanırım siz daha iyi bilirsiniz. Sözgelimi göreve başladıktan sonra 15 yıl boyunca bedelsiz olarak ayrılmayacağınızı taahhüt etmişsinizdir veya daha kısa bir süre. Firarla ilgili zamanaşımı süresi, bu taahhüt ettiğiniz sürenin bitiminden başlamaktadır.

Örneğin; on yıllık bir taahhüdünüz varsa, zamanaşımı süresi üç yıl sonra başlayacaktır. Askeri Ceza Kanununda firarın cezası üç yıla kadar hapis olarak öngörülmüştür. Askeri Ceza Kanununda hüküm bulunmadığı zaman Türk Ceza Kanununa bakılır. Türk Ceza Kanunu'na göre de cezası beş yıla kadar olan suçlarda ceza zamanaşımı süresi on yıldır. Dava zamanaşımı süresi de sekiz yıldır.
    Bu itibarla, taahhüt sürenizin bitmesinden sonra on yıl daha hakkınızda ceza verilebilir.
    denilmektedir bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.
    yani teorik olarak zaman asimina ugramiyor diyebilriiz. ortalama olarak 22 yasinda tegmen olan bir subay icin dusunursek, 37 yasinda 15 yillik mecburi hizmeti biter, 10 yilda da zaman asimina ugrasa eder yas 47. o yastan sonra da dusse nolur dusmese nolur? hayatini kacarak gecirmis oluyor zaten adam...
    yani su anki hukuki duzen de mecburi hizmetini bitirmeden ayrilacaksa bir subay resmen insanliktan cikip kacak olarak yasayacak demektir hayati boyunca....yazik yazik ne zaman duzelecek bu isler bilmiyorum ama insallah bir an once duzelir...

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    53
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Haklısınız komik ama maalesef gerçek askerlikten muaf olma yaşı da 47 sanırım tam bilmiyorum ama sanırım bi nevi ona eşitlemişler

Ben umutluyum bi düzenleme yapılarak düzelicek inşallah

Eğer 2014 yılına kadarda J.Gn.K.lığı lağv edilip tamamen İçişleri Bakanlığına bağlanırsa veya erken seçime bağlı olarak hükümetin değişmesiyle bu konunun gündeme geliceğine eminim.Tabi bu konuyla ilgili bizimde girişimlerde ve başvurularda bulunarak gündeme getirmemizinde faydası olacağını düşünüyorum.
    Konu BirKaN_ tarafından (14-12-2009 Saat 21:40:48 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İzmir
    İletiler
    235
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Haklısınız komik ama maalesef gerçek askerlikten muaf olma yaşı da 47 sanırım tam bilmiyorum ama sanırım bi nevi ona eşitlemişler

Ben umutluyum bi düzenleme yapılarak düzelicek inşallah

Eğer 2014 yılına kadarda J.Gn.K.lığı lağv edilip tamamen İçişleri Bakanlığına bağlanırsa veya erken seçime bağlı olarak hükümetin değişmesiyle bu konunun gündeme geliceğine eminim.Tabi bu konuyla ilgili bizimde girişimlerde ve başvurularda bulunarak gündeme getirmemizinde faydası olacağını düşünüyorum.
    2014'e kim öle kim kala...

+ Konuyu Yanıtla
25 / 97 Sayfa İlkİlk ... 5151617181920212223242526272829303132333435455565758595 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sözleşmeli erliği bırakanlar

tsk mecburi hizmet dolmadan istifa

tskdan firar edenler

uzman erler sozlesmeyi birakip geldiginde cezasi

firar eden subaylar

astsubay firar ederse ne olur

uzman erbas istifa ettiginde kpss ye girebilirmi

firari subaylar

astsubay firar ceza hükümleri

13 yasinda subay

tsk subay firar

firar ve cezasi hukuki net

http:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulupage84tsk gorev birakma cezasiaskeriyeden istifa edenlersubaylar sozlesme dolmadan ayrilmqfirar eden TSK personeli https:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulusozlesmeli er firar mahkemesisozlesmeli erligi birakanlarhttps:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulu&page=32sozlesmeli erlikten istifa askeri mahkemetsk mecburi hizmet dolmadan istifa 2016tsk da firarfatih karabiyik firar etti
Forum