sevgili hukukçu arkadaşlar aşağıda yazdığım konuda bana yol gösteriri ve fikir verirseniz sevinirim
Ben 2008 yılı başında hakımda ki displin soruşturması sonucu,meslekten çıkartma cezası aldım ve kurumdan ilişiğim kesildi.Bende bunun üzerine idare mahkemesine YD ve iptal davası açtım. YD isteğime red geldi ama duruşmalı istediğim için mahkeme 1 ay sonrasına gün verdi ve mahkeme duruşmalı olarak yapıldı.Mahkeme sonucunda savunma süremin az verilerek savunma alınmasından dolayı işlemde hukuki isabet görülmediği gerekçesiyle usulden bozularak ihraç kararını İPTAL kararı çıktı. Adı geçen karar benden önce ilgili kuruma tebliğ edilmiş ve kurum bana gönderdiği yazıda'' hakkımdaki meslekten çıkarılma cezasına karşı idare mahkemesine açtığım dava sonucunda usuldeki sakatlık nedeniyle iptal edilmesi kararı çıktığını ve usulune uygun olarak süre verdiklerini, belirtilen tarihte gelerek savunma yapmamı isteyen bir yazı gönderdi. Bende bunun üzerine, adı geçen mahkeme kararının tarafıma tebliğ edilmediğini,içeriğini bilmediğimi bu nedenlede savunma yapmamın olanaksız olduğunu bildirir bir dilekçe yazarak Eski kurumuma gönderdim. Ancak adı geçen idare,böyle bir dilekçeye rağmen tekrar bana belirttikleri tarihteki toplantılarında dosyamı incelemiş ve yine yeni bir karar çıkartarak iptal edilen 'meslekten çıkartma'' cezasını uygulamışlar.Karar henüz elime ulaşmadı fakat mahkeme kararının bana ulaşmasından sonra idareye, iadei memuruyet talepli dilekçeme verilen cevaptan öğrendim yeni bir melekten çıkartma cezası verildiğini.Ancak adı geçen mahkeme kararı bana kurul kararından 9 gün sonra ulaştı ve bende idareye beni karar gereği göreve başlatmaları gerektiği konusunda dilekçe yazdım ve gönderdim. Dilekçeme cevaben ise hakkımda yeni bir ihraç kararı çıktığını bu nedenlede benim göreve iademin imkansız olduğunu belirtir bir yazı gönderdiler.(adı geçen iptal kararı ilgili idareye tebliğ olalı 65 gün olmuştur.) Bana tebliğ olalı ise 28 gün.
1- Bir karar iptal edildiği zaman doğurduğu bütün sonuçlarıda ortadan kalkar ve kişi eski satatüsüne geri döner ancak ben hiç dönmedim. eğer usuldeki sakatlık giderilerek tekrar karar verilecekse bu ben göreve başlatıldıktan sonrada uygulanabilirdi. ama öyle olmadı. Bu ne kadar hukuki.
2- karar daha bana tebliğ edilmemişken (dolayısı ile kesinleşmeden) idarenin sakatlığı gidermek adına yeni bir karar çıkarması normalmi.
3- memurdan savunma istenirken hangi suçlamayla ilgili savunma istediği yazılması gerekmezmi.
3- ilk verilen karar zamanında ben memurdum ve bana 657 SK hükümleri gereği uygulandı-oysa ikinci karar verilirken ben memur statüsüne döndürülmedim yani sade vatandaşım,bana genede memurmuşum gibi ceza uygulanması yasalmı( Mevcut durumda ben zaten ihraç olmuştum ,ikinci çıkan karardada ben bidaha ihraç edildim.Kısaca ihraçtayken ihraç edildim) bu yasalmı hukukimii.
gerçi bir avukat aracılığı ile davalarımı açacağım ama genede bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum. Şimdiden Allah Razı olsun.
değerli editör bey. sanırım açtığım bu yeni konuyu önceki konuyla birleştirmişsiniz ama eğer dikkatli okursanız önceki konunun sonrasında gelişen olayları belirttim. yinede ilginize tşk.
Bence idare mahkemesi usul olarak savunma hakkının kısıtlanmasını gerekçe göstererek işin esasına hiç girmeyerek bir iptal kararı vermiş. Bu durumda idare, yargı kararının gereğini yerine getirmek için size bir savunma hakkı daha vermiş ve karar gereği yerine getirilmiş. Dolayısıyle karar gereğini yerine getirmeme gibi bir durum söz konusu değil. İdare, ikinci savunmanızın ardından yine devlet memuriyetinden çıkarma cezası verirse ikinci bir dava daha açarak işin esastan görüşülmesini sağlamak gerekiyor.
Bence idare mahkemesi usul olarak savunma hakkının kısıtlanmasını gerekçe göstererek işin esasına hiç girmeyerek bir iptal kararı vermiş. Bu durumda idare, yargı kararının gereğini yerine getirmek için size bir savunma hakkı daha vermiş ve karar gereği yerine getirilmiş. Dolayısıyle karar gereğini yerine getirmeme gibi bir durum söz konusu değil. İdare, ikinci savunmanızın ardından yine devlet memuriyetinden çıkarma cezası verirse ikinci bir dava daha açarak işin esastan görüşülmesini sağlamak gerekiyor.
ilginize tşk. evt idarede sizin gibi düşünerek hareket etiği kesin,ancak usuldeki bu yanlışlığın giderilmesi içinde benim tekrar ilk seferki karar çıktığı andaki statüme dönmem gerekmezmiydi. çünkü ilk karar tarihinde ben görevdeydim. Sanki usulden düzeltilen kararda ilk karar gibi çıkacağı önceden belli gibi davranılarak göreve iade edilmeden çıkartıldı. USULDE YANLIŞLIK YAPILARAK çıkan bir karar nedeniylemi ben 1 seneyi aşkın zamandır mağdurum.Haa usulüne uygun karar aynı sonuçta çıkar o zaman tekrardan ilişiğim kesilir ve ben tekrar dava açarsam daha mantıklı ama ihraçtaki bir memuru ihraç etmek ne kadar mantıklı.
Merhaba arkadaşlar örneğin; idari dava açtım ama 60 gün süre içinde mesela diyelim 55 gün oldu ama hakim yanlış saydı karar verdi yada başka bariz bi...
İdari Yargıda açılan bir dava var ve İdare Mahkemesi dava değeri düşük olduğundan kararını tek hakim ile vermiş ve kararın sonunda da "30 gün içinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku