31 tane görüşmenin elbette makul mantıklı bir açıklaması olabilir.
Açıklaması olmayan şey şu:
1,5 yıl boyunca görüşmedim dediği kişiyle daha sonra biri 6 ay öncesine ait 31 telefon görüşmesinin ortaya çıkması.
İnsan 1 görüşmeyi unutabilir, ikisini hatırlamayabilir, ama 31 farklı görüşme ispatlanıyorsa (koşullu önerme) ve hala kişi görüşmediğini iddia ediyorsa (koşullu önerme) o kişi yalan söylemiyor mudur?
Bu yalanın üzerine gidilmesi gerekmez mi?
Sapla samanı karıştırıyorsunuz. Adam Mahkemede 1.5 yıldır görüşmüyorum demişse kesinlikle doğru söylemiş. Son konuşması saldırıdan 7 ay önce deniliyor. Bu ifade ne zaman alındı hanım efendi? Aradaki süreyi bir kağıt kalem ile hesaplayın. Bakın 1.5 yıl olduğunu sizde göreceksiniz.
Aykırı fikir ararken kendi kalenize gol attınız haberiniz yok.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz. Adam Mahkemede 1.5 yıldır görüşmüyorum demişse kesinlikle doğru söylemiş. Son konuşması saldırıdan 7 ay önce deniliyor. Bu ifade ne zaman alındı hanım efendi? Aradaki süreyi bir kağıt kalem ile hesaplayın. Bakın 1.5 yıl olduğunu sizde göreceksiniz.
Aykırı fikir ararken kendi kalenize gol attınız haberiniz yok.
Kendi yazdıklarınızı siz unutuyorsunuz.
Önce alıntıladığınız cumhuriyet haberini okuyun.
Sonra sizin başlarda alıntıladığınız AA haberinde yer alan 16 kasım 2005 tarihinde telefon görüşmesi yapıldığına dair savcının iddiasını.
Benim yukarıdaki ifadem eksik olabilir.
6 ay öncesinden kasıt, Danıştay saldırısından 6 ay önce yani 16 kasım 2005.
1,5 yıldan kasıt da Danıştay saldırısından 1,5 yıl öncesi.
Cumhuriyet haberinde "Arslan ile en son Danıştay saldırısından 1,5 yıl önce görüştüm." diyor.
Cumhuriyet Haberinden aynen alıntı: Avukat kimliği ile tanıdığı Alparslan Arslan ile toplam üç-dört kez kısa süreli görüşmesi olduğunu, Danıştay saldırısından önce en az bir buçuk yıl hiç görüşmediklerini ifade ederek, "Olay tarihinden 9 ay önce de bir kandil mesaji dışında görüşmem olmamıştır" dedi. Ergenekon örgütünün adını ilk kez Danıştay saldırısından sonra duyduğunu ve hakkında bir cümle bilmediği örgütle anılmasına hayret ettiğini söyleyen Tekin, Ergenekon operasyonlarınını hedefinde TSK olduğunu, ulus devletin çimentosu olan kemalizme sahip çıkan, ordu, yargı ve ulusalcıların yıpratılmak ve teslim alınmak istendiğini savundu.
Ben daha önce ısrarla mesajların veya görüşmelerin içeriğini sordum size. İçeriğini biliyormusunuz dedim. Bahsettiğiniz görüşme dediğiniz şeyler sadece iki GSM telefonuna ait irtibat kaydıdır. Yani bu iddia ettiği gibi mesaj da olabilir. " Tamam işe başlayın da olabilir" Bir hatırını sorayım dedim konuşmasıda olabilir. Bunlar iki telefon arasında bir irtibat olduğunu ifade etmekten başka bir anlam taşıyamaz.
Herşeyin günlük yaşandığı ülkemizde 6 ay önceden şurada şu saatte şunu vuracaksın emri de verilemez. Hayatın olağan akışına aykırıdır.
Daha önemlisi Alparslan bir tetikçidir. Bir tetikçi ile örgüt üst düzey veya orta düzey yöneticisi birbiri ile irtibata geçmez. Geçiyorsa o örgüt falan değil, aptallar ordusudur.
BU ne gizli bir örgüt ki tüm üst yönetimi fahiş mantık ve işleyiş hataları yapıyor. Sizin iddianıza göre hemde 31 kere tetikçi ile görüşüyor. Boşverin bu örgütten kimseye bir zarar gelmez. Böyle bir örgüt nasıl yıllarca gizli kalmayı becerdi?
Bu yazdıklarınız iddianame ile kıyaslayın ne kadar saçma olduğunu görmüyorsanız ben ne yapayım. " Vermeyince mabut neylesin Mahmut"
Bu kayıtlardan bir yere varılabilse idi. Ankara Ağır ceza Mahkemesi gereğini yapmazmıydı? Mahkemeyi bile kendi düşüncenize paralel karar veren vermeyen diyemi ayırıyorsunuz? Hepsi bizim bağımsız Mahkemelerimizdir. Siz beğenseniz de beğenmesenizde. Ankara daki de Silivri dekide bizim bağımsız Mahkememizdir. Kusura bakmayın böyle bir imaya dahi tepki veririm.
Diğer unuttuğunuz bir konuda Alpaslan Arslan ın bir avukat olduğudur. Bir avukat ile bu konumdaki insanlar normal hayatta defalarca görüşebilirler. Bu bir hukuki fikir almada olabilir. Bir karşılıksız çek sorusuda olabilir. Başka şeyde olabilir.Alparslan Arslan ın yada bir avukatın sosyal çevresi olmasından daha doğal bir şey yoktur. Sizin bir avukat olmadığınıza şimdi kesinlikle emin oldum. Çünkü bu tip aramalar her avukata gelir. Bir dostu aracılığı ile gelir başka kanal ile gelir. Kısaca gelir. Tanıdığından gelir hiç tanımadığından da gelir. Bu konuşmaların içeriği suç oluşturmadığı sürece bir anlamının olmayacağını somut bilgiler ile yazdım. Sizin çok sk görüştüğünüz bir arkadaşınız birini öldürse sizin bu olayı bildiğinize ve hatta suç ortağı olduğunuza mı hükmedilir? Sonunda "inanamıyorm arkadaşım bir katilmiş" dersiniz belki. Hepsi bu ile sınırlı kalır. İki gündür tutacak başka dal kalmadı telefondan öteye gidemedik. Bu telefona bence gereğinden fazla takılmayın derim.
Daha önce yazdığım gibi Danıştay davası bozulmadan bu yazdıklarınız bile abesle iştigaldir.
Konu Phantom of law tarafından (15-12-2008 Saat 23:25:07 ) de değiştirilmiştir.
Anlamak istemediğiniz konu şu:
Benim sık sık görüştüğüm bir arkadaşım tutuklansa ve ben de mahkemeye çıkarılsam "onunla görüşmüyordum" demem. "Evet görüşüyordum, şu gün şunun için aradım, bugün o beni bunun için aradı." derim.
Hürriyet'in haberine göre Veli Küçük'e müdahil avukatların sorduğu 23 sorudan 8'ini hakim kabul etmemiş, 15'ine Veli Küçük cevap vermemiş. 15+8 =23
Yargıtay, Danıştay’a ve Cumhuriyet gazetesine düzenlenen saldırılarından sorumlu sanıklarla ilgili kararı bozarak, davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesinin zorunluluğuna işaret etti
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırılarla ilgili Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı oy birliğiyle bozdu.
SEÇMEN KÜTÜKLERİ SORUNU Düzeldi mi yoksa?
Deniz feneri Dosyası geldide haberimiz mi olmadı!
Ermenilerden özür: Türklere hainlik! vazmı geçtiler yoksa:::
Milletvekili dokunuzmazlıkları kaldırıldı yoksa Atilla kartın haberi yokmu
PPK LI KEÇİLERMİ TUTUKLANDI
Asgari üçret yükselip tavan mı yaptı
Krızden nasıl cıkılacağının planı mı açıklandı
Kemal Unatıkan Bişey mi satıyor:o
Özel isim, ülke ismi TÜRKİYE yazmasını beceremeyenler "hindi" lakabını hoşgördüler.
Böyle bir davaya Ergenekon adı taktılar.
Sizin kalame aldığınız konular ülkemde sorgulandığında, dava açıldığında savaşın ekonomiyi ele geçirme olduğu günümüzde, malımızı vantuzlayanlara bir Çanakkale destanı daha yazılacaktır.
Ve bunları yapan, birileri gibi, kaçacak delik/ülke bulamayacak, makamlarında edindikleri servetler de devlete gelir kaydedilecek.
Bir insan cehaletini ancak böyle ve bu kadar açık ifade edebilir. Evet beklenen ve bence olması gereken oldu. Bunun aksi bir karar olsa şüphe doğardı. Danıştay saldırısı kararı bozuldu. Peki senin aklın nerede idi? Bu yaptığın hukuksuz diyen benim. Hukuken böyle olması gerekir diyen benim. Şimdi dönüp bozuldu diyorsunuz. O zaman neden bozulmadan önce saçmaladınız?
Aynı cehalet hala hukuken izlenecek yoluda bilmiyor. Dosya Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gidecek. Orası bir karar verecek. Mahkeme aynı kararında direnebileceği gibi, evet dosya birleştirilsin ama ben inceleyeceğim diyebilir. Yada Silivride birleştirilmesi kararını da verebilir. Konu sonunda yine Yargıtay da bitecek gibi duruyor.
Hiç kimsenin hukukun işlemesine itirazı yok ki. İtirazlar hukuka uygun olmayan saçmalamalarınıza.
Ankara Ağır Ceza Mahkemesi davayı ben inceleyeceğim çünkü suçun işlendiği yer Ankara derse ne olacak? Hadi buyrun hep beraber..
Müjdeler var yurdumun toprağına taşına ........
Konu Phantom of law tarafından (17-12-2008 Saat 10:44:20 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: kelime hatası
Benim savunduğum bu konuların hiç bir şüpheye yer bırakmayacak kadar derinlemesine soruşturulması, araştırılmasıydı. Siz ise "Ankara'daki mahkeme olayı karara bağladı, daha neyi tartışıyorsunuz?" havasındaydınız.
Ben şüphelerimi ortaya koyuyordum, siz ise şüphelenecek ne var ki diye başınızı kuma gömüyordunuz.
Evet, daha kesin sonuç yok. Süreç işleyecek. Süreç sonucunda inşallah herkesin vicdanlarını tatmin edecek bir sonuç çıksa diye temenni etmekten başka çaremiz yok. Keşke bu sonuç sizin dediğiniz gibi Ergenekon sanıklarını aklayacak ve Danıştay saldırısıyla arada bağlantı kurulamayacağını ifade eden bir sonuç olsa.
Ama Ergenekon sanıklarının çoğu somut iddialara karşı somut yanıtlar vermek yerine çapraz sorgulamada ya susuyor ya da çelişkili ifadeler veriyor.
Susmak ya da çelişkili ifade vermek kuşku uyandıran bir davranıştır.
Bakınız Veli Küçük'ün ifadelerinden ne öğreniyoruz?
- Sedat Peker ile Sami Hoştan suç örgütü lideri değildir.
- Veli Küçük'ün görev yaptığı bölgede faili meçhul olmaz, gereğini yapar.
- Adil Serdar Saçan hakkında Veli Küçük 'ün evinden bazı bilgi ve belgelerin alınmış. Bu belgelerde Saçan'ın "nerede kaçakçılık yaptığı, kimden rüşvet aldığı, kimlerle görüştüğü" yazılıymış. Bu belgeleri onun karşısında olanlar Veli Küçük'e gönderilmiş. O dönemde Saçan bir yıl boyunca Veli Küçük'ü dinlemiş.
- Müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Özkan Yücel bozguncudur, bu yüzden Veli Küçük onun sorularını cevaplamaz.
- Veli Küçük, Dink davasının yapıldığı gün tesadüfen oradan geçiyormuş, kalabalığı görünce merak etmiş, adliyeye girmiş.
Benim savunduğum bu konuların hiç bir şüpheye yer bırakmayacak kadar derinlemesine soruşturulması, araştırılmasıydı. Siz ise "Ankara'daki mahkeme olayı karara bağladı, daha neyi tartışıyorsunuz?" havasındaydınız.
Ben şüphelerimi ortaya koyuyordum, siz ise şüphelenecek ne var ki diye başınızı kuma gömüyordunuz.
Evet, daha kesin sonuç yok. Süreç işleyecek. Süreç sonucunda inşallah herkesin vicdanlarını tatmin edecek bir sonuç çıksa diye temenni etmekten başka çaremiz yok. Keşke bu sonuç sizin dediğiniz gibi Ergenekon sanıklarını aklayacak ve Danıştay saldırısıyla arada bağlantı kurulamayacağını ifade eden bir sonuç olsa.
Ama Ergenekon sanıklarının çoğu somut iddialara karşı somut yanıtlar vermek yerine çapraz sorgulamada ya susuyor ya da çelişkili ifadeler veriyor.
Susmak ya da çelişkili ifade vermek kuşku uyandıran bir davranıştır.
Benim hiçbir satırımda altı çizili bu veya benzeri hiçbir ima bulamazsınız. Şüphe iyidir. Ancak neden ve nasıl şüphe duyduğunuza bakarım. ŞÜphe ararsanız çok fazlası ile size yazıldı ama sizinle aramızda ciddi bir anlayış farkı olması nedeni ile sizin ilginizi çekmedi.
ALINTI ;Cumhuriyet- Ergenekon soruşturmasında el bombalarının bulunduğu Ümraniye'deki evin kiracısı Ali Yiğit, mahkemede daha önce savcılıkta verdiği ifadeye ekleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Ancak çarpraz sorguda birçok soruya çelişkili yanıt verdi. Bazı sorulara ise “hatırlamıyorum” dedi. İlk ifadesinde kendisine ait manav dükkânına Muzaffer Tekin'in siyah bir Mercedes otomobille geldiğini söyleyen Yiğit, bu kez gelenin Tekin olmadığını belirtti. Cevaevinde bir avukatın kendisini tedhit ettiği yönündeki ifadesi anımsatılıp, “hangi cevaevinde tehdit edildin” sorusuna da “hatırlamıyorum” deyince hâkim Köksal.... “Böyle önemli bir olayı insan unutur mu” diye sordu
Bu adam büyük ölçüde bu ve benzeri ifadeler nedeni ile tutuklandı. Nerde şüpheniz? Bu sizde şüphe doğurmuyor mu?
ALINTI: Konuşmaya başladığında heyecanlı olduğu gözlenen Yiğit, ifadesi bitince çapraz sorguya alındı. Yiğit, ‘emniyette Muzaffer Tekin’in adını neden telaffuz ettiğinin’ sorulması üzerine, “Danıştay olayı nedeniyle televizyonda görmüştüm. Bana da resmini gösterdiler” yanıtını verdi. ‘Parmak basma olayının hangi cezaevinde olduğu’ sorusuna, “hatırlamıyorum” yanıtını veren Yiğit, polis koruması altında olmadığını söyledi. Yiğit, Muzaffer Tekin ve Mahmut Öztürk’ten baskı görmediğini ancak Oktay Yıldırım’ın kendisini tehdit ettiğini belirterek, balıkçıdaki toplantıda ise baskı görmediğini ifade etti.
İhbardaki C-4 patlayıcıların nerede olduğu sorulunca Yiğit, “Sandığın içinde bir de kutu vardı. Ben elime alıp salladım. Tık tık diye bir ses geldi. Babam C-4 diye tabir etti. İhbarı da öyle bulundu. Benim böyle bir açıklamam olmadı” dedi. Mahkeme başkanı Köksal Şengün de, “C4 ün kendine özgü sesi mi var?” diye sordu. Başkan’ın bir avukata konu dışına çıkması üzerine yaptığı müdahaleye Gazi Güder’in avukatı Özbay Demirel tepki gösterdi. Başkan Şengün, “Bir zorunuz mu var. Konu ne” deyince Demirel, “Savcılara izin var ama biz konuşunca sürekli lütfen, lütfen diyorsunuz” dedi.
Tutuksuz sanık Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, söz isteyerek, “Ben 25 yıl Adli Tıp Genel Kurulu’nda hekim ve cerrah olarak görev yaptım. Çok psikiyatri hastaları gördüm. Bu Ergenekon kurgusu hukuk ve ceza ehliyeti tartışılır bir eşcinsel haham sayesinde oldu. Şimdi ifade veren Ali Yiğit’in de anladığım kadarıyla hukuk ve ceza ehliyeti tartışılır. İfadelerindeki çelişkiler, emniyetteki girişimleri... Ben bir üniversite rektörü olarak emniyette saygıyla karşılandım ancak savcılıkta saygı ile karşılanmadım. Ali Yiğit nasıl oluyor da gözaltında arabayla gezdiriliyor, restoranda yemek yiyebiliyor. Çocuğunun sünnet geliri ile mi araba alabaliyor? Ben örgütün yöneticisi olmakla suçlanıyorum. Savcıları biraz vicdanlı olmaya davet ediyorum”
Duruşmada öğleden sonraki bölümünde gecekonduda bulunan bombaları saklamakla suçlanan tutuklu sanık Mehmet Demirtaş sorgulandı ve savunması alındı. Yeğeni Ali Yiğit'in "ecel ile korkutulup sıtmaya razı" edildiğini bu nedenle kendisini ve Oktay Yıldırım'ı suçlayan ifadeler verdiğini savunan Demirtaş, "Yalancının mumunun 17 aydır sönmediğine tanık oldum" diye konuştu. Ali Yiğit'in kendisinin "bombaları sakladığı" şeklindeki beyanının yalan ve iftiradan ibaret olduğun söyleyen Demirtaş, bombaların bulunduğu evden 1.5 yıl önce taşındığını, boş kalan eve herkesin kolaylıkla girebileceğini söyledi.
Veli Küçük hakkında Veli Küçük konuşuyor başlığı ile açtığınız konuyu unuttunuz sanıyorum. Siz sadece bir adamın olay tarihinden önce detayını ve açık tarihlerini sizinde benimde bilmediğimiz 31 adet görüşme yaptığı iddiasından adamı nerede ise suçlu ilan etmeye kalktınız. Ben size aklı eren, beyni karıncalanmamış her insanın anlayabileceği seviyede somut yanıtlar yazdım. Veli Küçük ifadesinde Tuncay Güney in Veli Paşa ile irtibat halindeyim imajı vermek için belli aralıklarla aradığını söyledi. Beyninizde ufacık bir şüphe uyanmadı mı?
Adam (Muzaffer Tekin)bu şahıs ile görüştüğünü külliyet ret etmiyor ki zaten. Hatırlamazsınız yada hatırlamayabilirsniz çok doğal bu. İnsana özgü bir durumdur. Yoğunluk ile ilgilidir. Değer verdiğiniz ciddi şeyler hatırlanır. Bugün eski bir çalışanım aradı. Yanımda çok kısa süre çalışmıştı. İşsiz yardım istiyor. Abi seni üç ay öncede aramıştım dedi. Yeminle ne aradığını hatırladım neden konuşmamızı. Bu verdiğiniz önem ve yakın olmanız ile ilgili bir durumdur. Buradan yani konuşmalardan hiçbir desteği olmayan bir telefon konuşmasından öteye gidemediniz. Bakın size aynen ne yazmışım;
Ben daha önce ısrarla mesajların veya görüşmelerin içeriğini sordum size. İçeriğini biliyormusunuz dedim. Bahsettiğiniz görüşme dediğiniz şeyler sadece iki GSM telefonuna ait irtibat kaydıdır. Yani bu iddia ettiği gibi mesaj da olabilir. " Tamam işe başlayın da olabilir" Bir hatırını sorayım dedim konuşmasıda olabilir. Bunlar iki telefon arasında bir irtibat olduğunu ifade etmekten başka bir anlam taşıyamaz.
Herşeyin günlük yaşandığı ülkemizde 6 ay önceden şurada şu saatte şunu vuracaksın emri de verilemez. Hayatın olağan akışına aykırıdır.
Daha önemlisi Alparslan bir tetikçidir. Bir tetikçi ile örgüt üst düzey veya orta düzey yöneticisi birbiri ile irtibata geçmez. Geçiyorsa o örgüt falan değil, aptallar ordusudur.
BU ne gizli bir örgüt ki tüm üst yönetimi fahiş mantık ve işleyiş hataları yapıyor. Sizin iddianıza göre hemde 31 kere tetikçi ile görüşüyor. Boşverin bu örgütten kimseye bir zarar gelmez. Böyle bir örgüt nasıl yıllarca gizli kalmayı becerdi?
Bu yazdıklarınız iddianame ile kıyaslayın ne kadar saçma olduğunu görmüyorsanız ben ne yapayım. " Vermeyince mabut neylesin Mahmut"
Özür dilerim ben sizi muhatap alarak yanılmışım. Bir insanı muhatap almak o insana ve fikrine değer vermek anlamına gelir. Kusura bakmayın bu benim hatam sitede konulara dahil olma anlamında çok yeni sayılırım. Hatamı buna bağlayın. Ortada tartışmaya değer bir fikir olmadıktan sonra yazmanın ne yararı var?
Ankara Ağır Ceza Mahkemesi evet dosyalar birleşmeli derse, suçun işlenediği yerde Ankara dır. Dolayısı ile Ben görevliyim derse ne olacak? Benim size yazdığım bu. Hukuk ile guguk u karıştırıyorsunuz. Bir karar var iken bu kararın hilafında araştırma ve yeni karar olmaz dedim. Bunun neresi yanlış? Bu hukuki saptamadan siz incelenmesin, araştırılmasın, hatta sorulmasın dediğim manasını nasıl çıkarmayı becerdiniz?
Yargıtay bozarmı diye sormuş olsaydınız, kendi kanım olarak kesinlikle bozmalıdır derdim. Yargıtay gerçekten Hukukçulardan oluştuğu için bu davanın üzerindeki şüphe kavramının kalkmasını istedi. Malum vicdani kanaat önemlidir. Hiçbir vicdanda acaba, öküz altında da buzağı kalmasın. Bu Hukuk adına sevinilecek umut verici bir durumdur. Bu bozma sonrasında pardon bir alakası yokmuş kararıda çıkabilir. İki dava iç içedir kararıda olabilir. Bunu yargılama ile göreceğiz.
Sizin şüpheden anladığınız ile benim hatta bu foruma yazan arkadaşlar olarak bizim anladığımız çok farklı.
Ben sizin bu tavrınızdan Eşref in biraz ayıp sanılan ama konuyu çok doğru ve kısa yoldan ifade eden dizelerini hatırlıyorum.
" İnsanoğlu tuhaftır, her bir lafa alınmaz, eşcinsel dersiniz kızar, ama tecavüz edene aldırmaz."
Eskiler teşbih te hata olmaz derler.
Esen kalın.
Konu Phantom of law tarafından (17-12-2008 Saat 21:55:37 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: kelime ve harf eksiği
3 kasım 1996. Susurluk’ta bir Mercedes’in kamyona çarpması Türkiye için bir milattı. Tüm kamuoyu bu olayla ortaya çıkan karanlık ilişkilerin tamamen...
Yazan: sdt23 Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
sfvtf msiqeywnfybnycv https://dref.xyz/?https://darknetmarketsgate.com...
İnstagram alışverişinde farklı...