Roma hukukunun en ünlü davası, 2089 yıl önce Roma Forum meydanında halka açık yapılabilmişti. Ramazan aylarında bin kişilik iftar çadırları kurulan Türkiye’de ise “en önemli dava” için çadır bile düşünülmemiş, zaten düşünülen mekâna da bırakın halkı, sanık aileleri bile alınamamıştı. Acaba bu kargaşada, birinin aklına “Cui Bono?” diye sormak gelir miydi? Oysa Türkiye’de her zamankinden çok ihtiyacımız var bu hukuk terminolojisine.
İçerideki birkaç sanık bile kargaşa çıkararak davayı provoke ederken bu davanın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılması halinde neler olabileceğini tahmin edemiyor mu, sayın Kırıkkanat?
İlk günkü organizasyon hatasından kaynaklanan kargaşayı bir yana bırakacak olursak sanık yakınlarının alınmaması iddiası koca bir yalandır.
"Sanıklardan Behiç Gürcihan, duruşmada gazeteci nişanlısı Sibel Yüksek’e evlenme teklifinde bulundu." gibi haberler birkaç hafta önce çarşaf çarşaf yayınlandığı halde Mine Kırıkkanat halkı balık hafızalı zannedip böyle dezenformasyonlar yapabilir, tabii:
(Taha Akyol ile Hasan Cemal'in Milliyet'te yazması onu paçavra yapar mı, sayın commodore1tr? Bu haber bütün basın organlarında çıktı, sizin güvendiğiniz bir yerden de bulunabilir.)
Ayrıca bu davaya batıdaki örneklerinde olduğu gibi kamera alınmaması ve temsili çizimlerle yetinilmesi doğaldır. Düşünsenize mahkemenin canlı yayında verildiğini. Sanıklar tam bir şov yapardı.
Ben asıl gelecek haftayı bekliyorum merakla.
Sayın Veli Küçük'ün 10 yıldır beklenen ifadesi alınacak, eğer bir aksilik olmazsa.
Kusura bakmazsanız minik bir konu için araya gireceğim. "Bazıları daha eşit" sözü, George Orwel'in "1984" isimli romanında değil, "Hayvan Çiftliği" isimli eserinde geçiyor diye biliyorum. Hacmi küçük, ama özü itibariyle müthiş büyük bir roman olan bu kitabı bazıları isminden dolayı çocuk romanı zannediyor. Çiftlikte yönetimi ele geçiren domuzlar üzerinden totaliter yönetimlerin çok güzel bir eleştirisi var. Bu açıklamayı sizi eleştirmek için değil, hem bir yanılgıyı düzeltmek, hem de ilgilenenlere bu değerli yazarın anılan romanlarını anımsatmak istedim.
Kusura bakmazsanız minik bir konu için araya gireceğim. "Bazıları daha eşit" sözü, George Orwel'in "1984" isimli romanında değil, "Hayvan Çiftliği" isimli eserinde geçiyor diye biliyorum. Hacmi küçük, ama özü itibariyle müthiş büyük bir roman olan bu kitabı bazıları isminden dolayı çocuk romanı zannediyor. Çiftlikte yönetimi ele geçiren domuzlar üzerinden totaliter yönetimlerin çok güzel bir eleştirisi var. Bu açıklamayı sizi eleştirmek için değil, hem bir yanılgıyı düzeltmek, hem de ilgilenenlere bu değerli yazarın anılan romanlarını anımsatmak istedim.
Saygılar.
Haklısınız. İkisini de seneler önce yaklaşık aynı zamanda okuduğum için aklımda yanlış kalmış olmalı.
Google da her aradığınızın doğru olmadığı gibi ekşisözlük de sizi yanıltabilir, bence kaynak değişikliğine gitseniz pek yerinde olur, bakın kaynağı internet olanlar sonra zor durumda kalabiliyorlar : http://www.haber7.com/haber/20081106...sina-geldi.php
Bir de orson Welles'in I know what it is to be young diye bir şarkısı ile Cem Karaca'nın 1 Mayıs diye bir şarkısı vardı.... İkisinide yıllar yıllar önce dinlediğim için (yaklaşık aynı zamanda ) aklımda yanlış kalmış olmalı... bir de yıllar yıllar önce dinlediğim diyince aklıma geldi by Edgar Allan Poe'nin Annabel Lee isimli şiiri vardı '' ıt was many and many a year ago..'' diye başlardı Türkçesi yaklaşık yıllar önce diye çevrilebilir... Bu şiiride yıllar yıllar önce yaklaşık aynı zamanlarda okuduğum için aklımda yanlış kalmış olmalı...
E ben bunları dinlerken Ekşi sözcük saçmalığıda yoktu bakamadım.... Mehmet Ali bey.... Pardon Abbas beyyyyyy yardım edin... bir devleti, bir milleti, bir topluluğu, bir eyaleti dil, din, ırk ayrımı yapmadan toplulukları kendi çatısı altında toplayan ve bu grupları temsil eden kutsal bir değer olan kumaştan olan ve ulusal marşla göndere çekilip indirilen nesneyi KAŞKOL SANDIM EKŞİ SÖZLÜK YAZMIYOR... NE OLUR YARDIM EDİN NEDİR BU?
Yok yok ekşi sözlükten link verecek kadar daha aklımı yemedim... Özrü kabahatinden büyük olsa buna denir sanırım... Bizde yanıt yazıyoruz hayatı ekşi sözlükle sınırlı olanlara... Allah onlara akıl biza sabır versin... Amin...
Savunma yapmıyor savcılara saldırıyorlar diyebilen bir mantık sadece bir bölümünü örnek olarak alıntıladığım Muzaffer Tekinİn savunması ile ilgilenmiyor. Çünkü takke düşecek kel görünecek.
Ergenekon davasının baş mimarı Sayın savcının hukuksuzluğu ortaya somut olarak konacak yine tıss. Çevir kazı yanmasın, başka yerlerden kopyala yapıştır. Konu değişsin, başka yerlere gidelim.
Ergenekon iddianamesini de yakın zamanda okuduğunuz başka senaryolar ile karıştırmış olmayasınız? http://sozluk.sourtimes.org/Default.asp?
Ekşi sözlükten kontrol edip tekrar yanıtlayın isterseniz.
Çok Sayın SDT 23
Tuncay Güney hakkındaki bilgi birikiminiz içinde ekşi sözlük ün katkıs varmı acaba?
Oradan bir araştırma yaptınız mı bu arkadaşımız hakkında.
Sadece merak işte.
Sabır diye bir şey vardır vede sabır taşı. Sizin karşınızda sabır taşı olsa çatlardı. AKP yi sevmek onun koyu taraftarı militanı olmak demek gerizekalılıkta onlarla yarışmak demek olmamalı... Beğenmediğiniz uslubuma azıcık yaklaşan KENDİ FİKRİNİZ olan bir yazı yazınız ki bir değer ifade edebilesiniz.
O paçavra dediğim gazeteleri özellikle Zaman ve taraf gazetesi ilk okuduğum gazetelerdir. Peşinden star gelir sonra ne kadar akla zarar gazete varsa onlara göz atarım. Bunlara neden paçavra dediğime hergün bir kere daha hak veririm hemde ekşi tatlı veya acı sözlüğe bakmadan... Ha ben biraz eski kafalıyımdır gazetelerin o mürekkep kokusunu duymak isterim o yüzden bilgisayardan okumam çevire çevire koklaya koklaya okurum gazeteleri... Mürekkep yalamak deyimini kırkı aşan yaşımla yerine getiririm...
Şamil Tayyar isimli besleme basının dolduruş yazarının tv programına telefonla katılıp onu yerin dibine resmen ismimle sokmaktan da çekinmem ben o satılık kanalda reklama gitmekte bulur çareyi kıpkırmızı bir suratla Şamil efendi bakarken ekrana... Onun yardımcısı İstanbul yazarı olacak dandiğin adını bile yazmıyorum...
Sizin partinin en tepedeki yani çankaya ya çıkardıkları 11. dahil hepsiyle istedikleri an istedikleri kanalda istedikleri konuda hazırlıksız tartışmaya hazırım... Onlardan bier kişi göster bana hemde benle !!! Bırak daha üst düzeyi... Bu iş insanların inançlarını fakirliklerini sömürmeye benzemez.. Bilgi ve fikir işidir sizin pek önemsemediğiniz...
Abukluktan öteye gitmeyen yazılarınzı siteye koymadan önce bir kez daha okuyun hele hele benle ilgiliyse sizin ne haddinize
Benim gibi iddianın içeriğine itiraz etmek yerine, iddia sahibine itiraz ediyor.
demek !!!
Bu ne yalandır ? Bu ne kepazeliktir ? Bu ne gerçekdışı sahtekarlıktır? Beni azıcık tanıyan bu cümleye OHA der. Bu ne aymazlık bu ne gözü kara yobazlıktır?
Ben daha başlangıçtan beri iddianamenin saçma sapan akla zarar deli saçması bir siyasi düzmece olduğunu bu yüzden bazı gerçek suçlularında kurtulacağını söylüyorum. Daha ileri giderke eğer okuduğunuzu anlama yeteneğiniz varsa diyordum ki ta en başta '' bu davanın konusu olan el bombaları tam bir muammaadır.İddia ediyorum ki duruşma başarken kimse bu bombaları bulamayacak söz edemeyecek !'' Ne zaman demişim ? duruşmalar başlamadan çok çok önce hani her şeyi dayandırdıkları el bombaları hakkında hatta ileri gidip demişim ki '' Çatıya un serer gibi bomba serilir mi salak mı bunlar bu bombaları merak ediyorum sanırım kimse hesabını veremeyecek '' Geldiğimiz noktada ne oldu ? El bombalarının ilginç bir biçimde imha edildiği ortaya çıktı !!! En önemli herkesin tutuklanmasına yol açan delil yok ??? (tıpkı şimdi nüfus kayıtlarının imha edilmesinin emri gibi)
Bu sitede iddianame aleyhine benim kadar yazı yazan olduğunu sanmıyorum. Sizin ciddi itirazınızı ise okumadım. Dokunmalardan başka... İstersenizistediğiniz ortamda karşılıklı tartışırız bunu... Siz kesin iddianameyi savunan ve hükmü veren kişilikler arasındasınız bunu kabul edin sonra konuşun. Muhtemel hukuk ve hak konusunda bu davada en son bu sitede konuşacak kişisiniz... Ha ben iddia sahibinede giydirdim evet az bile yaptım... Sizin bilmediğiniz daha neler dedim ben ona... Ah bir bilsen !!!
Hukuku az da olsa bildiğinizi görüyorum. Ancak boyunuzdan büyük işlerede kalkışıyorsunuz. Suküt yani susma kabul anlamına gelmez hukukta halk arasındakinin aksine kabul etmemedir. Zekeriya Öz isimli savcının ilk görev yeri ile ilgili tartışmayı ben açmadım ! Ben de kapamadım ! Size yanıt vermedim çünkü önemsemedim. Kanal yedi de eski savcı AVCI'nın olduğu bir programda bizzat Avcı ilk görev yeri benim yanım ve Mukti dir dedi ve Öz bu programa katılarak evet İlk savcım Avcı'dır ilk onla çalıştım dedi... Ben bunu kulaklarımla duydum. O ara hiç önemsemedim. Avcı isimli şahsı sevmediğim kişiliğini bildiğim için '' Onun yanında yetişen savcı ahanda böyle abuk olur '' dedim. Çok büyük olasılıkla '' ilk görev yerim MUKTİ'' buradan çıktı işin enteresanı siz hariç kendisinden bile yalanlama gelmedi !!!! Kendisi böyle bir pot kırdığını kabul ediyor ama ekşi sözlüklü boş savunucusu asla!!! Yaşın madalyayı kaldırmaz !!! Neyse uzun oldu Arkası aşağıda....
Anlattığınız fıkranın doğrusunun ben size anlatmıştım. Ama sizin Nuh u seçmeniz ilginç !!Allahın sopası yok gibi bir şey Tufan gemi bin yaşına kadar yaşaması ikinci adem denmesi üç oğlunun olması oğullarının ona inanmaması gibi efsanelerin odağı bir kişilik seçmeniz bunun kanıtı...
Ama anlattığınız fıkra ve aslında gerçeği sizin için anlatılmaktadır satın sdt23 yada her ne iseniz... Sizin için... Laga luga yapacağınıza okuyup inceleseydiniz dangıl dungul konuşmazdınız belki hayatın ekşi sözlükten ibaret olmadığını anlardınız....
Bu arada ekşi sözlüğe kesinlikle karşı değilim onu değerli okuyuculara bildireyim. Şifreniz size '''şeyiniz'' olarak gelen bir site... Aslında doğru kişiler yazdıkça çok iyi bir site olacağına kuşkda yok... Çaylak acami gibi enteresan kategorileri var eleştirmek bize bana yakışmaz en azından yetkilileri direk adminestörlük önermişken... Red etme nedenim bir çok katılım maddesini sileceğim ve ayıracak vaktimin pek olmamasıdır. Neticede google ın Ülkemle ilgili madde yaratıcısıyım... Çok dağılmanın anlamı yok...
Darbe günlüklerini ciddi okumadan cuppadanak atlamayın sayın sdt23 ; Bahse konu amiralin deniz lisesine girişinden emekli olana kadar ki gnlükleri özel ve darbe günlükleri diye genel bir olaydan söz eden muhteşem yazar bunu kanıtlayamamıştır. Kaldıki bir kişinin askeri liseden emekliliğe kadar olan anılarını izinsiz ele geçirmek ( Varsa tabiiki böyle bir şey ) suçtur. Daha önemlisi iddia edilen çıktıların ilgili amiralin pc sinden olmadığıda kanıtlanmıştır. Lise anılarını yazacak pc olmamasıda doğaldır. Eğer ciddi okuma zahmetine girseydiniz kişinin iddialarında kendisiyle çelişip durduğunu görecektiniz. Tek örnek kendisine soruyorlar
''darbeye en karşı duran kim ?''
yanıtı
'' çok üzgün olan hattaseksen darbesi olmamalıydı diyen kişi yani Deniz Kuvvetleri Komutanı....'''
Hoppala darbe günlükleri onun değil mi? Karşı olduğu darbenin günlüğünü tutmuş !! işin garibi darbeye en karşı paşa bu sonra hava kuvvetleri komutanı amma ne hikmetse Genel kurmay başkanı devre dışı bırakılmaya ve devre dışı bırakılmaya çalışılıyor !!! Neden darbeye karşı da ondan !! EE hani deniz ve Hava kuvvetleri karşıydı ??? Neden yanlız kalmış ki ?
O gün bugün bu soruların yanıtı yok... Kendisi kimin parası ile beslendiği pek belli olan Taraf gazetesinde yani benim Paçavra azetelerimden birinde.. Ve işin ilginci ben sdt23 ten daha ciddi okuyorum bu paçavrayı....
Külahımı koydum sen artık ona anlat sdt23 namlı hanım.... ama bıktım artık... bıktım... ya bilgili ol yada sus... Hani yaz gelince dağ başlarındaki karlar erir ve büyük bir SEDA ile önündeki tüm TAŞTAN nesneleri ovaya sürükler sonra sessizleşir ya öyle olun susun...
Sdt23 rumuzlu bayan, tuncay güney gibi ileri derece psikopatlar, beyni yıkanmışlar kimilerinin malı olur, geçirdiği devrimlerle yeryüzünde benzeri olmayan bir tarih yazmış Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını kullanmaya kalkarlar, o kazanımlarla bağımsız yaşadığının bile farkına varmadan kullanılırlar.
Sözünü ettiğiniz balık-alık hafızalar için gerçek geçmişi unutmalarıdır. Geçmişi unutanlar geleceğe ahkam kesemez,hükmedemez. Yanlış yerde kullanmışsınız.
Farkı sorarsanız bizi kullanamıyorlar,kullanamazlar.
Fark şudur ki; 14 yaşında kıza tecavüz edip,"içimdeki şeytan yaptı ben şerefli bir adamım" diyen şerefsizlerin, kurdukları düzende, basın yolunu da kullanarak halkın cehaletinden yararlananları, halkı dolandırarak gazete çıkaran,TV kanalı kuranları, o gazeteleri, yazarlarını ve birilerini daha iddianame yokken içeri tıkarken, birilerini bu suçla bile salanları lanetler, savunmaz.
Bu pisliklerin ortada kaldığı, çözümlenmediği kılını kıpırdatmayan yönetimde, Ergenekon adıyla ortaya atılmış, yargısız infazlara da tepkisini koyar. Bu davanın tarihimize bir kara leke sürmesine izin verilmeyecek.
İkiz kuleler bile gizlenemedi. Az sonra, çok yakında yazılan, yollama senaryo değişecek. Hala farkedemediniz mi?
Bir kadın olarak bu ülkede bunları yazabiliyorsanız, Cumhuriyetin kazanımlarına borçlusunuz. Cumhuriyetimizin demokratik laik düzenini beğenmiyorsanız, Cezayir'e gidiniz.
3 kasım 1996. Susurluk’ta bir Mercedes’in kamyona çarpması Türkiye için bir milattı. Tüm kamuoyu bu olayla ortaya çıkan karanlık ilişkilerin tamamen...
Yazan: sdt23 Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku