Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
Olay sadece askerlik şubelerinin kolluk kuvveti olmadığının,dolayısıyla yakalama-takip-ifade alma işlemleri yapamayacağının geç te olsa farkedilmesi ve bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için ilgililerin ifadelerinin alınması için cumhuriyet savcılığının devreye skulmasından ibarte.
Cumhuriyet savcılığı gelen taleple ifadenizi almak için size bildirimde bulunur.Giderseniz ifadenizi verirsiniz.
Gitmezseniz ifadenizin alınması için aranma-yakalanma kararı çıkar.Yakalandığınızda ifadeniz alınır,ilgili kuruma haber verilir.İfadeniz alındıktan sonrakapı önünde bulunan asker görevliler tarafından da yeriniz bilinmiş olduğu için alınıp şubenize götürülür askerliğinizi paşa paşa yaparsınız.
Türkiye de vicdani ret diye bir kavram yoktur.
kamuoyunda vicdani retçi diye adlandırılanlar vardır, hatta bu konu üzerine msb bakına soru önergesi verilmiştir, bakanda cevaben bu konu üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir demiştir. nette araştırma yapılırsa konuyla ilgili metinler bulunabilir. AİHM karalarından ve AB den dolayı zorunlu askerlik durumunda çalışmalar yapılmaktadır. Tabiki genelgeyle kaçakların yakalanma riski daha çok artmıştır. Burda önemli olan gitmeme sebebinizin sağlam olması, sağlık vb durumlar kısaca...
Peki ben hepsinden geçtim.:o Kişi kendi gbt sini nasıl sorgulatabilir.Mesela aranma yakalanma durumunun olup olmadığı nasıl anlaşılır.Şimdi polis gbt sinde bakılırsa seni teslim etmek zorundalar bunun acaba öğrenmenin başka yolu yokmudur ?
Xear rumuzlu üyeden alıntı
Peki ben hepsinden geçtim.:o Kişi kendi gbt sini nasıl sorgulatabilir.Mesela aranma yakalanma durumunun olup olmadığı nasıl anlaşılır.Şimdi polis gbt sinde bakılırsa seni teslim etmek zorundalar bunun acaba öğrenmenin başka yolu yokmudur ?
arkadaş, ben adliyede tanıdık vasıtasıyla baktırabildim ancak, bir katip bile bakabiliyor, illaki savcı olması şart değil. tanıdık birini bulman şart adliyeden, o senin adına tc kimlik no ile bakabilirler
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Olay sadece askerlik şubelerinin kolluk kuvveti olmadığının,dolayısıyla yakalama-takip-ifade alma işlemleri yapamayacağının geç te olsa farkedilmesi ve bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için ilgililerin ifadelerinin alınması için cumhuriyet savcılığının devreye skulmasından ibarte.
Cumhuriyet savcılığı gelen taleple ifadenizi almak için size bildirimde bulunur.Giderseniz ifadenizi verirsiniz.
Gitmezseniz ifadenizin alınması için aranma-yakalanma kararı çıkar.Yakalandığınızda ifadeniz alınır,ilgili kuruma haber verilir.İfadeniz alındıktan sonrakapı önünde bulunan asker görevliler tarafından da yeriniz bilinmiş olduğu için alınıp şubenize götürülür askerliğinizi paşa paşa yaparsınız.
Türkiye de vicdani ret diye bir kavram yoktur.
Merhabalar : Vicdani retcilerle daha cok alakali olan maddenin asagidaki oldugu gorusunde bir cok gazetede yazilar mevcut , 1 hukukcu arkadasimiz , genelgede gecen asagidaki maddeyi yorumlayabilirmi rica etsek?
4-"Yapılan yargılama sonunda sanıkların, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince hapis veya hapis cezasından dönüştürülen adlî para cezasıyla cezalandırılmalarına karar verilmesi ve bu kararların kesinleşmesinden sonraki durumun cezaların infazıyla ilgili bir husus olduğu, infaz sonrasında dahi kişilerin askerlik şubelerine götürülebileceğine dair ilgili mevzuatta açık bir hüküm bulunmadığı,"
arkadaşlar öncelikle bilgiler için teşekkürler, az önce stajyer hakim bir arkadaşıma
bakırköy cumhuriyet savcılığının olayla ilgili bir bilgisinin olup olmadığını öğrenmesini istedim, yanıt olumsuz,haberimiz yok demişler,oysa ki ben genelgenin bütün savcılıklara gönderildiğini düşünüyordum. genelgenin bir çıktısını alıp savcılığa arkadaşım aracılığıyla göndereceğim,şimdilik yapabileceğim bu.
cako1976 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar öncelikle bilgiler için teşekkürler, az önce stajyer hakim bir arkadaşıma
bakırköy cumhuriyet savcılığının olayla ilgili bir bilgisinin olup olmadığını öğrenmesini istedim, yanıt olumsuz,haberimiz yok demişler,oysa ki ben genelgenin bütün savcılıklara gönderildiğini düşünüyordum. genelgenin bir çıktısını alıp savcılığa arkadaşım aracılığıyla göndereceğim,şimdilik yapabileceğim bu.
sağlama almak için başka bir savcıya sordurttum,ilk konuşulan savcı izinden yeni dönmüş, olaydan haberi yokmuş.son aldığım bilgide savcılık yetki artık bizde diyor , buna rağmen askerlik şubesi işlem yapmaya kalkarsa genelgenin bir nüshasını ibraz ederek itirazda bulunun denildi ...
sağlama almak için başka bir savcıya sordurttum,ilk konuşulan savcı izinden yeni dönmüş, olaydan haberi yokmuş.son aldığım bilgide savcılık yetki artık bizde diyor , buna rağmen askerlik şubesi işlem yapmaya kalkarsa genelgenin bir nüshasını ibraz ederek itirazda bulunun denildi ...
hocam harikasın, en azından net bir şeyler duymuş olduk. güzel bilgiler, tekrardan teşekkürler.
Arkadaşımızın söylediği doğrudur, bende sordurttum baş savcılığa aynı yanıtı aldım, elinizde genelgenin bir nushası olsun. ayrıca genelgeyle beraber gbt den düşmüş durumdaymışız, ancak bağlı bulunduğunuz askerlik şubesi hakkınızda suç duyurusunu bulunduğu yerdeki savcılığa bildiriyor. başka şehirde ikamet ediyorsanız bulunduğunuz şehrin savcılığına talimat veriyor, bu savcılık size çağrı yapıyor gelmediğinizde veya çağrıdan haberiniz olmadığında hakkınızda aranma - yakalanma çıkartabiliyor. ve son olarak, savcılık ifadenizi alıp, hakklı görürüse sizi hiçbir şekilde şubeye teslim edilmiyorsunuz.
aklımın karıştıran bir durum var, biz bu savcılık işini her celp dönemi için ayrı ayrı mı yaptırıcaz, yoksa bir kere için mi geçerli olacak anlamış değilim.
saygılar..
Konu sarrp tarafından (02-08-2008 Saat 09:45:48 ) de değiştirilmiştir.
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşımızın söylediği doğrudur, bende sordurttum baş savcılığa aynı yanıtı aldım, elinizde genelgenin bir nushası olsun. ayrıca genelgeyle beraber gbt den düşmüş durumdaymışız, ancak bağlı bulunduğunuz askerlik şubesi hakkınızda suç duyurusunu bulunduğu yerdeki savcılığa bildiriyor. başka şehirde ikamet ediyorsanız bulunduğunuz şehrin savcılığına talimat veriyor, bu savcılık size çağrı yapıyor gelmediğinizde veya çağrıdan haberiniz olmadığında hakkınızda aranma - yakalanma çıkartabiliyor. ve son olarak, savcılık ifadenizi alıp, hakklı görürüse sizi hiçbir şekilde şubeye teslim edilmiyorsunuz.
aklımın karıştıran bir durum var, biz bu savcılık işini her celp dönemi için ayrı ayrı mı yaptırıcaz, yoksa bir kere için mi geçerli olacak anlamış değilim.
saygılar..
verdiğiniz bilgiler için tesekkürler.şimdi tüm kaçak durumundakiler gbt'de gözükmüyor dediğinize göre.
bunu teyit edebilecek arkadaşlar yani tanıdıkları vasıtasıyla gbt'sine baktırabilecek arkadaşlar gbt'de gözüküp gözükmediklerini burada paylaşabilirlermi?böylece kesin bir kanıya varmiş oluruz...
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku