MUVAFAKAT'NAMEDİR
"Ben ***** babamdan hisseme düşen ütün hissemi abim ******* devredilmesine muvafakat ediyorum, karşılığında kendisinden (500)milyon nakit aldım. Annemiz ********* ında eşi ***********dan kendi payına düşen miras hissesini kardeşim olan oğlu ***********na satmasına müsade ediyorum,. İleriki tarihlerde abim ********na ve annem************na hiçbir şekilde dava açmayacağımı ve hiç bir hak talep etmeyeceğimi şahitler huzurunda taahhüt ve beyan ederim. Tarih= 08,11,1997
Kızkardeş mirascı ;imzası ; (3/8 hisse)
Şahit ;imzası
Şahit imzası;
Benim imzam (3/8 hisse)
Annem : (2/8 hisse)
Not; tarafımdan düzenlenmiş olup ismi bulunan şahıslar imzalamışlardır.
Yukarıda belirtmiş olduğum sözleşme aramızda yazılmış olup mahkemeye vermem yada kız kardeşim tarafından verilmem neticesinde ne gibi sonuçlar doğurur?
Annemin 2/8 hissesini 1998 yılında tapudan satış (pay temliki yolu ile aldım)bedelini banka dekontu ile annemin hesabına ödedim.
Ancak 10 yıl geçmesine rağmen kız kardeşim yukarıda bahsettiğm sözleşmeye uymayarak bana hissesi olan 3/8 hisseyi tapudan devir etmeye yanaşmadı.
Bu durumda ne yapabilirim?
Ne gibi haklarım vardır?
Ortada olan bir tek ev vardır ve yıllardırda bu evde rahmetli annem ve babamla birlikte oturuyorduk. Babam sağlığında (1982-1983 yılları sanırım)bu evden hisse almaması sözü karşılığında kız kardeşime ev aldı ancak tapusunu da kız kardeşimin üzerine yaptı. Ancak kız kardeşim babam öldükten sonra kesinlikle sözünde durmadı yada kocasının baskıları nedeni ile bu sözüne uymadı.
Çok mağdur durumdayım bana bu konuda bilgi vererek yardımcı olabilirseniz ona göre hareket edeceğim ,
saygılarımla.
Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (28-01-2008 Saat 17:21:54 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Lütfen cümlelerinize büyük harfle başlayınız.Bu uyarı sizinle özdeşleşti nerede ise!
Sayın erdoğan Kırcalı;
mesajımı (Sebep: Lütfen cümlelerinize büyük harfle başlayınız.Bu uyarı sizinle özdeşleşti nerede ise!)düzeltmişsiniz,
ama ne yapayım mümkün değil bir türlü alışamadım yapamıyorum .
ya capslocku açık tutacağım tamamen büyük yazacağım yada kapatıp tamamen küçük yazacağım,
en azından düzgün imla ve düzgün Türkçe ile yazmaya çalışıyorum.
sonuçta derdimi anlatıyorum.
forumda okadar çok kötü imla ve türkçe kullananlar varki nedense siz benim büyük küçük harlere taktınız.
diğer bir forumda da aynı şeyi yazmışsınız ama ben o kadar usat bir yazıcı değilim. kusura bakmayın lütfen.
defalarca aynı soruyu forumda sormama rağmen net bir cevap alamadım nedendir bilemiyorum.
beni yazının büyüklüğü küçüklüğü değilde yazdığım mesajın cevabı ilgilendiriyor.
şimdi bu mesajımada aynı bahaneyi bulacaksınız büyük küçük harf meselesi diye ama inanın elimde değil.
Konunuza yanıt verilememe sebebi tekrarlarınız olabilir,sizin için önem teşkil etmeyen büyüklük küçüklük konusu,konunuza cevap vermek isteyenlerin,anlaşılır olmaması sebebiyle cevap vermesinden kaçınmasına neden olabilir,
yaptığınız tekrarlar nedeniyle cevaptan kaçınılmış olabilir.
Konu hakkında bilgi sahibi olsam belirttiğim konulara dikkatinizi çekerek cevaplardım emin olun.Aynı konuyu farklı başlıklar altında açmak yerine biraz daha sabırlı davranıp,açmış olduğunuz konunun tekrar gündeme gelmesini sağlamak daha makul olmaz mı sizce de?Böylece forum kirililiğini önleyebilmek,konu bütünlüğünü sağlayabilmek amaçlı bu çabamıza da yardımcı olursunuz.
(Klavyenizdeki shift tuşuna basarak yazdığınız harfleri büyük yazabilirsiniz.
Konunuza yanıt verilememe sebebi tekrarlarınız olabilir,sizin için önem teşkil etmeyen büyüklük küçüklük konusu,konunuza cevap vermek isteyenlerin,anlaşılır olmaması sebebiyle cevap vermesinden kaçınmasına neden olabilir,
yaptığınız tekrarlar nedeniyle cevaptan kaçınılmış olabilir.
Konu hakkında bilgi sahibi olsam belirttiğim konulara dikkatinizi çekerek cevaplardım emin olun.Aynı konuyu farklı başlıklar altında açmak yerine biraz daha sabırlı davranıp,açmış olduğunuz konunun tekrar gündeme gelmesini sağlamak daha makul olmaz mı sizce de?Böylece forum kirililiğini önleyebilmek,konu bütünlüğünü sağlayabilmek amaçlı bu çabamıza da yardımcı olursunuz.
(Klavyenizdeki shift tuşuna basarak yazdığınız harfleri büyük yazabilirsiniz.
Saygılar.
Maalesef ilk okul mezunuyum o kadar yazabiliyorum mazur görün lütfen.
Peki sn.Engin_Er.
Prof.dr. Yılmaz Büyükerşen'in Eskişehir'deki o maketleri ne için koydurduğunuzu siz benden daha iyi biliyorsunuz.
ne demek istiyorsunuz siz,maketler falan ne demek şimdi bu
sizin işiniz yok mu acaba da benim yazdığım yazılara taktınız. yoksa okuldamıyız notmu almaya çalışıyoruz, biraz terbiyeli olun lütfen,
siz böyle davranırsanız bende ister istemez karşı yazı yazarım ayıp olur.
bırakın büyük küçük harf meselesinide biliyorsanız mesajımı yanıtlayın bilmiyorsanız bırakın bilen birileri yanıtlasın.
sizin gereksiz mesajlarınız yüzünüzden mesajım kaynayıp gidiyor
bu yaşımda sizden nasıl yazı yazılacağını öğrenecek değilim. yıllardır nette forumlarda geziyorum burada da uzun süredir bulunuyorum ama sizin gibi inatla yok cümleye büyük harfle başlayın yok nokta koyun virgül atın diyene hiç rastlamadım eğer dilbilgisi yada edebiyat öğretmeni falansanız siz öğrencilerinizi iyi eğitin yeter. forumlarda modların görevi büyük harf küçük harf meselesi değildir. bunu belki biliyorsunuz belkide ilk defa mod olmanın heyecanı içerisindesiniz ve ondan böyle davranışlar içine giriyorsunuz.
bir çok forumda yazıyorum yada mod olarak görev yapıyorum ama sizin kadar katı olmadım olmamayada özen gösteriyorum.
şu gereksiz mesajlarıda konu içinden silinde esas konu ortaya çıksın belki değerli hukukcularımızdan birileri cevaplar
Merhaba iyi çalışmalar benim sorum kişi sağlığında 3 katlı evini ve bir dükkanını eşine heyet raporuyla beraber noterden vasiyet etmiştir. Kişinin 3...
Annem daha önce öldü. Babamın iki evi ve bir arsası var. Evlerin birinde ben oturuyorum. Babam ölünce kardeşimle anlaşamayacağımız kesin olduğundan,...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Òğèïñêàí îôèöèàëüíûé ñàéò
16-08-2025, 12:53:58 in Tüketici Hakları