Profesyonel Site Yönetimi ile Yonetilen Yerde Merkezi Sistem Kalorifer ve Isitma Sorunu
Degerli üyeler,
Öncelikle bu konuya uygun açilmis uygun bir kategori bulamadigimdan sorumu " Diger Hukuki Sorular" kategorisinde soruyorum. Yeri uygun degilse oncelikle ozur dilerim, moderatorler konuyu uygun kategoriye tasirlar sanirim eger varsa.
Sorunuma gelecek olursak;
Oncelikle yaklasik 1 yildir 30 blogu ve asagi yukari 700 dairesi olan profesyonel yonetimle yonetilen buyuk bir sitede yuksek girisli bir dairede ikamet etmekteyim. Evimin alt katinda, bloktaki oturanlarin bazi esyalarini koydugu ve ikameti bulunmayan ama tuvaleti banyosu mutfagi olan ama merkezi sisteme dahil ancak kalorifer petekleri sokulmus bir zemin alti daire ve yine bu daireyele komsu girisi kullanan bir de ufak oda siginak bulunmaktadir. Kalorifer sistemimiz kalorimetrelidir, yani herkes aylik olarak dairesine giren sicak su ve isitma miktari kadar isitma bedeli oder ve merkezi sistemden apartmana kadar gelen suyun sicaklik kayip oranlari, belirli formullerle hesaplanarak her daireye isitma bedelinin uzerine yansitilir.
Her dairenin kaloriferler devredeyken isitma ihtiyac olmasa bile minimum da tutma zorunlulugu vardir, bu da 15 derece olarak belirlenmistirki bu daireler arasindaki isi transferinden faydalanarak komsularin alt yada ust kattaki dairelerin isisindan faydalanarak kisi gecirmemesi ve diger daireye ekstra kulfet gecirmemesi icindir.
Eger dairede herhangi bir kalorifer kullanimi kalorimetre olcumunda tespit edilmemisse yonetim belirli hesaplarla o dairelerin aidatlarina isitma bedelini yansitir. Bu apartman yonetmeliginde yazmaktadir.
Benim konum ise; gecen sene, pandemi doneminde blogun ana girisi kapisi aylarca kis da dahil covid apartmanda kalmasin ve hava sirkulasyonu olsun diye yonetim tarafindan ardina kadar acik kalacak sekilde birakilmistir. Ayni sekilde apartman koridorlarindaki kalorifer petekleri calistirilmamistir. Dairemde anormal derecede isi kaybina neden olan bu durumu pandemi dolayisi ile maruz gordum. Ancak bu sene yonetimden bu yil bu konu hakkinda ne yapilacagi hakkinda bilgi istedigimde bana verilen cevapta apartman koridorlarinda bulunan kaloriferlerin calistirilmayacagi ve alt katimda bulunan eski kapici dairesinin zaten peteklerinin cikarilmis oldugu ve isitmanin mumkun olmadigi konusunda bilgi aldim.
Bir mekanik tesisat ve isi transferi hesap uzmani bir muhendis olarak biliyorum ki apartman koridorlarina kurulan petekler, evlerdeki ve apartmandaki isi kaybini onlemek icin heaaplanarak konur. Yonetim planinda her dairenin isisini minimum 15 derecede tutma zorunlulugu olmasina ragmen zemin katin altindaki kapici dairesinin petekleri yonetim tarafindan cikarilmis ve isitma yapilmayacaktir, yine ayni sekilde apartman koridorlarinda bulunan petekler yanmayacak ve giris katinda bulundugum ve apartman icinde en cok sirkulasyonda bulunan alan oldugu giris kati oldugu icin inanilmaz bir isi kaybi yasadigim icin yine isitma bedellerim yuksek gelecek. ( gecen sene kaloriferlerimi maksimumda calistirmak zorunda kaldim 160m2 evi isitmak icin ve asagi yukari sadece aylik 700tl isitma bedeli odedim) . Yonetim bana bu giris katlarin kronik sorunu demekle yetinmektedir ama biliyorumki alt katin isitmasi calissa ve apartman koridorlarindaki petekler calissa buyuk ihtimal faturalarim yariya inecek. Dolayisi ile bu konu hakkinda hukuki yardim almayi dusunmekteyim, bu konuda mahkemeye gitsem nasil bir sonucla karsilasabilirim.
Diger bir husus yine kaloriferlerin devreye girmesi ile ilgili. Internette arastirmalarim sonucunda ulastigim , sehir sehir valiliklerin yada il hifzisihha kurullarinin zaman zaman kaloriferlerin ne zaman devreye girecegi ile yonetmelikler yayinladigini gordum ama bu yayinlar her sene belirli zamanlarda yapilmiyor anladigim kadari ile.
Bizim apartman yonetmeligimizde kalorferlerin ne zaman devreye alinacagi ile ilgili bir bilgi yok ancak yonetimin soyledigi; kasim ayinin sonunda yakilacagi o zaman havalarin soguyacagi ve hava sicakliginin 17 derecenin altina dusmesi gerektigi belirtildi. Su an ekim ayi basindayiz havalar gunduzleri 20 derece civarinda, ama aksam 20:00 dan sabah 07:00 civarinda ise gunlerdir 10 11 derece, ve onumuzdeki gunlerde oyle olacak.4 yasimda cocugum geceleri kuzey cephe oldugumiz icin usuyor ve gecici olarak elektrikli isitici hem saglikli hem guvenli hem de ekonomik degil ve aksam ustunden sonra tum evimizi elektrikli isiti ile isitmak mumkun degil. Sitemiz daire kalorimetre hesapli dogalgaz isitma ile calismasina ragmen kalorifer sisteminin devreye alinmamasini anlayamiyorum. Mevzuatta da anladigim kadari ile dogalgaz yakit kullanan kalorifer sistemleri icin baglayici bir baslangic tarihte vermiyor. Yonetim kullanmayanlara da fatura cikacagi icin sistemi acmaya yanasmiyor. Apartman yonetmeliginde de boyle bir ibare yok oy birligi ya da cokluguyla alinan bir karar. Yani bir yoneticicin keyfini beklemek kaliyor. Ben simdiye kadar kullanmadigim asansor yenileme bedellerini aidatlarimin uzerine neredeyse cift kat yansitilarak odedim, ne kadar cati degisimleri yapildiysa gene odedim .Hicbir zaman asansor bedelleri ust kattakilere aittir o ust kattaki dairelerin kronik aorunu yenileme bedellerini onlar odesin ya da ben cati altinda ikamet etmiyorken cati degisiminden gelen her turlu parayi oderken bana bulundugum sorunu giris kattakilerin genel sorunu boyledir diyerek gecistirmeleri iyi niyetli olarak gormuyorum.
Evimi satmayi dusunmedigimden bu konuda yasak haklarimi kullanabilirmiyim, degerli hukukcu forum uyelerinden fikirlerini almak isterim.
Iyi calismalar.
- - - Güncellendi - - -
Metnimin bazi yerlerinde anlatim bozukluklarim var o da metnimin tamamini sorumu yazarken yazma kutusunda goremedigimdendir. Ozur dilerim
Merhaba,
Site yönetimimiz Haziran 2012 tarihinde yapılan bir genel kurulda daire başına 1000 liralık ek bir ödeme yapılması yönünde bir karar almış....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku