2009 mart ayinda bir isyerinde itfaiyeci olarak goreve basladim. 2010 yilinda seyrusefer birimine gectim fakat kadrom itfaiyeden transfer edilmedi. Buna bagli olarak maasim ve ozluk haklarim itfaiye memuru gibi oldu. 2013 temmuz da kadrom seyrusefer birimine alindi ve yuzde yuz zam yapildi maasima.
24.04.2017 tarihinde isyeri yonetim asistanina dilekce ile 4857 nolu kanunun 41. 63. 68. 69. Maddelerine uyulmadigi nedeniyle tek tarafli fesih yaptigimi ve tazminatimi, 3 sene baska kadroda calistirildigim icin aradaki maas farkini istedim. 48 saat araliksiz calistigim gunlerde oldu 24 calisma 24 istirahat seklindede. Buda gerek gunluk gerekse yillik limitlerin ustunde calisma saatleri ortaya cikariyor. Ayrica 2017 yili icin onayimda alinmadi.
Bugun elime isyerinin noter kanaliyla cektigi ihbarname ulasti. Ozet olarak kanunlara aykiri bir kosulun olmadigi. Ya isimin basina donmemi yada ihbar alacagi sakli kalmak sartiyla istifa etmis sayacaklarini soyluyorlar. Birde ilk bastan beri seyrusefer biriminde calisiyormus gibi gostermisler.
Buna gore bu iddalarimi ispatlayacak bodro, gorev rapor formu ve sahitlerim mevcut. Siz degerli uyelerinde görüşünü almak istedim. Zira sali günü avukat ile dava acacagim.
Simdiden tesekkürler.
2009 mart ayinda bir isyerinde itfaiyeci olarak goreve basladim. 2010 yilinda seyrusefer birimine gectim fakat kadrom itfaiyeden transfer edilmedi. Buna bagli olarak maasim ve ozluk haklarim itfaiye memuru gibi oldu. 2013 temmuz da kadrom seyrusefer birimine alindi ve yuzde yuz zam yapildi maasima.
24.04.2017 tarihinde isyeri yonetim asistanina dilekce ile 4857 nolu kanunun 41. 63. 68. 69. Maddelerine uyulmadigi nedeniyle tek tarafli fesih yaptigimi ve tazminatimi, 3 sene baska kadroda calistirildigim icin aradaki maas farkini istedim. .
Çünkü isten ayriliyorum. Zaten hakli fesih nedenim o değil. Gunluk veya yillik calisma saatlerinin cok ustundeki fazla mesai saatlerim. Birde onayim alinmadan. Bunun yeterli olabilecegini sorguluyorum sadece.
Anlaşılan ücret farklı bir konudur , hakkı alınan ücret farklı.
Bir ücret üzerinde anlaşarak işe başlamışsınız, anlaştığınız ücret ödenmiş. Görünen o ki o dönemde yapmakta olduğunuz işin gereği nöbet usulü çalışmalarınız olmuş. Kesintisiz 24 saat çalıştığınız dönemde hemen ardından kesintşsiz en az 24 saat boşluğunuz olmuş.
24 saat çalıştım , çalışma sürelerini aştım şeklindeki düz mantıkla hareket ettiğinizde hataya düşersiniz.
Bunun yanında 2017 yılında talep edebileceğiniz en fazla 5 yıl öncesine kadar olan fazla çalışma ücretiniz olabilir, bugün itibariyle 5 yıl 1 gün öncesinde 1milyon saatlik fazla çalışma karşılığı ücret alacağınız olsa bile dün talep edebilirdiniz bugün artık o milyon saat zamanaşımına girmiştir.
Yapılan görev değişikliğinden sonra 3 yıl boyunca o ücreti sesinizi çıkarmadan alıp çalışmaya devam etmiş olmanız nedeniyle, o ücrete o işi yapmayı zımmen kabul etmiş durumdasınız.
Bana göre belirttiğiniz o sebeplere bakınca sizin fesih için haklı sebebiniz yok.
Erdogan bey
İlginiz icin teşekkür ederim. Yazdığınız konulari dikkate alacagim. Yalniz benim hakli fesih sebebim onayim alinmadan fazla mesai yaptirilmasi bir diger husus ise yillik 270 saatlik fazla calisma suresinin yaklasik iki kati asilmasidir. Bu konu hakkindada goruslerinizi bildirir iseniz memnun olurum.
Fazla çalışma için çalışanın onayının alınması bir kural olsa da, her talep edildiğinde3 fazla çalışmaya katılmış olmakla onu da kabul etmiş oluyorsunuz. Yani fazla çaalışma için yazılı olurunuzu almamış olması nedeniyle işvereninize bir idari para cezası kesilecek olsa bile, siz istenen fazla çaalışmalara zamanında itiraz edip kabul etmemiş olsaydınız ve işveren fazla çalışmaya katılmamanız nedeniyle sözleşmenizi feshetmiş olsaydı kıdem tazminatı almaya HAK kazanırdınız.
270 saat sınırında da aynı durum sözkonusu.270 saati aşan kısım için fazla çalışma yapmayabilirdiniz, ücreti ödendiyse bu noktadan da haklı bir sebep çıkartabileceğinizi düşünümyorum açıkçası.
Bahsettiğiniz bu aşırı sreli fazla çalışmalarınız ne zaman oldu? Onlar da itfaiye grubunda çalıştığınız dönemde mi olmuştu?
Hayir ornek vermek gerekir ise gecen ay 157 saat fazla calismam bulunmaktadir.
Bir şeyleri yanlış hesaplıyorsunuz sankş...
ay 30 gün,
gün 24 saat
1 ay = 720 saat
aylık çalışma süresi 225 saat,
fazla çalışma dediğiniz süre 157 saat,
225+157=382 saat
720-382=338 saat çalışmadığınız süre demek oluyor.
338 saat / 30 gün=11,26 saat günlük çalışmadığınız süre demek olur!
Günlük 12,36 saat , hiç gün sektirmeden çalışmak demek olur bu.
Fazla çalışma dediğiniz zamanı nasıl hesaplıyorsunuz? Günlük normal çalışma süresi başlama bitiş saatleriniz nedir? Fazla çalışma bitiş saati nedir?
Hiç hafta tatili kullanmadınız mı? 23 nisanda da çalıştınız mı?
Merhabalar bir ajans da satis danismani olarak calisiyorum ajans belirli araliklarla is cikislari yapiyor bunuda insanlari bezdirerek yapiolar benide...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku