Bizler 5 Kardeşiz ve Babamızdan kalma 3 ayrı tapulu mirasımız var. Bir 5 katlı Apartman, Bir Tarla ve deniz kenarında işletimde olmayan bir Pansiyon. Şimdi Kardeşlerimden birisi Apartman satılsın diyor ve hakkını istiyor. Bende onun Hissesini almak istiyorum. Sorum ise ben onun hissesini satın aldıktan sonra bu Apartmanda çoğunluluk bana ait olduğunu nasıl anlıcam. Çünkü Babamız vefat ettiğinde sadece 1 Tane Mirasçılık Belgesi (Veraset İlamı) çıkartırdık. Ve buda tüm tapular için geçerli. Ben kardeşimin hissesini satın aldıktaktan sonra ve Apartman diğer kardeşlerden hakkını istiyor diye satışa çıkarılırsa eğer, bu Apartmanın Hissedarlığında çoğunluluk bana ait olduğunu nasıl kanıtyalıyacağım. Tek tapu için Mirasçılık Belgesi (Veraset İlamı) çıkartılıyormu hisse satışından sonra.
Öncelikle veraset ve intikal işlemi yapmanız gerekiyor.
Bu işlemi yapmadığınız için veraset ilamında paylarınız görünse de, tapuda hala babanızın üzerine.
Babanızın üzerine olan bir yeri de kimse satamaz.
Önce veraset ve intikal işlemleri sonucunda herkes kendi payını tapuda üzerine geçirecek.
Sonra payını diğer hissedarlardan birine satabilir.
Eğer dışarıdan birine satış olursa, hissedarlar şufa(ön alım) hakkını kullanarak onun aldığı bedelden kendileri bu payı alabilir.
merhaba benim de aynı sorunum var 3 kardeşiz en büyük tek erkek benim babm hayatta iken 3 evi ve 2 arsa yı üzerime geçirmeye calişmaya calısıyor kızkardeşimin biri hayırsız biride kocası hayırsız gözü malda pulda bekliyorlar başkı yapıyorlar babam da daha önceden söylediği gibi her kız kardeşime 1 ev verme vaadi vermiş ama vefatı halinde ve kabul etmiyorlar diyorlar eşit istiyoruz kabul etmeyiz diye ve hepsini senin üzerine yaparsa babamızın vefati hailnde hemen mahkemeye verecegiz seni diye tehdit ediyorlar ne yapacagımızı sasırdık babmda bu yuzden onlara vermek istemiyor 1 er ev sözü de vazgeçti nasıl yapmamız lazım sıkıntı olmaması için ileride ve mahkemeye verirseler ne hak alabilirler fark edermi babamın üstüme geçirmesi tapuların lütfen detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi akşamlar.
merhaba benim de aynı sorunum var 3 kardeşiz en büyük tek erkek benim babm hayatta iken 3 evi ve 2 arsa yı üzerime geçirmeye calişmaya calısıyor kızkardeşimin biri hayırsız biride kocası hayırsız gözü malda pulda bekliyorlar başkı yapıyorlar babam da daha önceden söylediği gibi her kız kardeşime 1 ev verme vaadi vermiş ama vefatı halinde ve kabul etmiyorlar diyorlar eşit istiyoruz kabul etmeyiz diye ve hepsini senin üzerine yaparsa babamızın vefati hailnde hemen mahkemeye verecegiz seni diye tehdit ediyorlar ne yapacagımızı sasırdık babmda bu yuzden onlara vermek istemiyor 1 er ev sözü de vazgeçti nasıl yapmamız lazım sıkıntı olmaması için ileride ve mahkemeye verirseler ne hak alabilirler fark edermi babamın üstüme geçirmesi tapuların lütfen detaylı bilgi verirseniz sevinirim iyi akşamlar.
Merhabalar Sn. KadirOmer Medeni Kanun madde 505 uyarınca; Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabilir. Bu mirasçılardan hiç biri yoksa, mirasbırakan mirasının tamamında tasarruf edebilir. Bu doğrultuda somut olayda babanızın, kardeşlerinizin saklı pay oranları dışında ölüme bağlı tasarruf yapma hakkı mevcuttur. Bununla birlikte, kardeşlerinizin saklı pay oranları, MK madde 506 uyarınca, yasal miras payının yarısıdır. Dolayısıyla babanız, kardeşlerinizin yasal miras payının saklı pay oranı dışında kalan 1/2 oranı üzerinde tasarruf yapabilmesine karşın, kardeşlerinizin saklı pay oranları kapsamında ölüme bağlı tasarrufta bulunamayacaktır.
Daha detaylı bir inceleme ve yardım için Miras Hukuku alanında uzmanlaşmış bir avukata başvurunuz.
Miras, vefat la ortaya cikan bir durumdur, sagliginda mirasi paylastirmak diye bir sey olamaz. Kisi hayatta iken ( akil sagligi yerinde ise) varligi uzerinde diledigi gibi tasarrufta bulunabilir, satar veya bagislayabilir.
Babaniz vefat ettiginde anneniz hayatta ise miras payi1/4 tur, kalani 3 cocugu arasinda esit olarak paylastirilir.Eger baska turlu bir paylasim babaniz tarafindan vasiyet yoluyla belirlenmemisse.
Baska turlu paylasim durumunda dikkat edilmesi gereken ise , yukarida aciklandigi uzere sakli paylara dikkat edilmesi gerekir. Sakli pay, yasal miras payinin yarisidir.
Ornegin babanizin toplam miras varligi 10.000 tl olsa, 1/4 u olan 2500tl annenizin payidir. Kalan 7500tl de 3 cocugun yasal payi 2500 er tl , sakli payi onun yarisi olan 1250 tl olur. Kardeslerinize miras olarak en az sakli paylari kadar ( ornekteki rakamlara gore 1250 tl) pay dusmezse, dava acarak sakli paylarina tamamlamasini saglayabilirler.
Dört kardeşiz. Babam ve annem hayatta. Üç kardeşim babamın malından yararlanabiliyorlar. Babam mallarından üç kardeşime de tapularıyla vermiş! Kendim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku