Türk Vatandaşlığı için başvurumuz mevcuttu. Uzun zamandır sistemden takip ediyorum fakat son 2 gündür " Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz. " şeklinde bir uyarı almaktayım.
Başvurumda bir sorun mu bulunmakta? Daha önce benzer durumla veya mesajla karşılaşan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
" İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır. "
academy senin vatandaşlığın çıkmış hayırlı olsun...
bende başvuru yatpım interenette üzerinden sorguladığımda karar aşamasındadır yazıyor 17 mayıs 2016 dan beri kaç gün böyle yazı seninkisinde
- - - Updated - - -
karar aşamasındadır yazısı sende kaç gün sonra değişti.
merhaba arkadaslar ,
anladığım kadariyla sen genel başvuru yapmışşın ki karar aşamasında yazıyor ,2 sene once bende genel basvuru yaptım bana da aynı sekilde yazıyodu (karar asamasında diye) ,academy arkadasımız ise evlilik yoluyla başvuru yapmış buyuk bir ihimal ki Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz diyor..su an benim de academy arkadas gibi sistemi sorguladığımda dilekce le valilikte muracat edin diyor (4 ay once evlilik yoluyla basvurdum yeni ,2 ay once ilk komisyondan gectim) bekliyorum ,ilk genel basvuru yaptığımda en az 6 ay sistemde karar asamasında yazı vardı ve en son valilikten aradılar ve sonuç diğer ülke vatandaşından cıkmamı şart kostular .genel basvuruda sonuca kadar 8 ay sürdü sanırım, ve %99 genel basvurularda komisyon şart koyuyor: diğer vatandaşliktan cıkma sartı ,bunu bilin ole hareket edin arkadaslar.
su an 2 ay once komisyondan cağırdılar (evlilik yoluyla vatandas kazanılması basvurusunda ve sorgulama ekranında Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz yazıyor ..normal mı acaba ?yoksa basvurum bir kenara atılmış mı? evlilik yoluyla başvuran ve vatandaşlığı alan bir bilgi versin lutfen
Konu lion_war tarafından (05-06-2016 Saat 23:38:20 ) de değiştirilmiştir.
anladığım kadariyla sen genel başvuru yapmışşın ki karar aşamasında yazıyor ,2 sene once bende genel basvuru yaptım bana da aynı sekilde yazıyodu (karar asamasında diye) ,academy arkadasımız ise evlilik yoluyla başvuru yapmış buyuk bir ihimal ki Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz diyor..su an benim de academy arkadas gibi sistemi sorguladığımda dilekce le valilikte muracat edin diyor (4 ay once evlilik yoluyla basvurdum yeni ,2 ay once ilk komisyondan gectim) bekliyorum ,ilk genel basvuru yaptığımda en az 6 ay sistemde karar asamasında yazı vardı ve en son valilikten aradılar ve sonuç diğer ülke vatandaşından cıkmamı şart kostular .genel basvuruda sonuca kadar 8 ay sürdü sanırım, ve %99 genel basvurularda komisyon şart koyuyor: diğer vatandaşliktan cıkma sartı ,bunu bilin ole hareket edin arkadaslar.
su an 2 ay once komisyondan cağırdılar (evlilik yoluyla vatandas kazanılması basvurusunda ve sorgulama ekranında Başvurunuz hakkında bilgi almak için bir dilekçe ile Genel Müdürlüğümüze veya ikamet ettiğiniz İl Valiliğine müracaat edebilirsiniz yazıyor ..normal mı acaba ?yoksa basvurum bir kenara atılmış mı? evlilik yoluyla başvuran ve vatandaşlığı alan bir bilgi versin lutfen
Merhaba lion bir sorum olacak şimdi genel başvuru yaptığında nerenin vatandaşıydın ve çıkmanı istediklerinde sana nasıl ulaştılar msj ya da bizzat mı aradılar mail yoluyla mı. ilk vatandaşlığından çıkman nasıl gerçekleşti hai evet çıkmayı kabul mu ediyorum şeklindeydi yoksa ... ?
Merhaba lion bir sorum olacak şimdi genel başvuru yaptığında nerenin vatandaşıydın ve çıkmanı istediklerinde sana nasıl ulaştılar msj ya da bizzat mı aradılar mail yoluyla mı. ilk vatandaşlığından çıkman nasıl gerçekleşti hai evet çıkmayı kabul mu ediyorum şeklindeydi yoksa ... ?
genel başvuru 2013 senesinde yaptım,arnavut vatandaşıyım ,beni çannakale valilik nüfüs ve vatandaşlık müdürlüğünden telefonla aradılar (başvuru yaptığım yerden) (aynı zamanda postayla zarf gönderiyorlar 1 hafta sonra ulaştı elime(email ve telefon mesaji hic atmadılar)),telefonla konustuğumda gelin müdürlüğümüze ben anlatacam dedi yetkili,nufus ve vatandaşlık müdürlüğe gittiğimde bir belge gösterdiler ankara kululu almış bu kararı: ''diğer vatandaşlıktan çıkma belgesi apostilli''. (kabul ediyorum sözle olmuyor zaten ), o andan itibaren genel basvuru 2 sene daha süre tanıyorlar (vatandaşlıktan cıkma belgesini almak icin),ülkene gidiyosun ben vatandaşlığımdan cıkmak istiyorum diyosun (basvuru yapiyosun) kendi iç işleri bakanında, onlar da en az 6 ay sonra cıkma belgesi veriyorlar (müsait görurseler tabi) ,o apostilli belgeyle tercüme ediyosun turkiyede genel yaptığın başvuru nufus ve vatandışlık müdürlüne veriyosun ve en az bir 6 ay -12ay kadar bekliyosun (belgeyi araştırıyorlar sahte mi diye), bu surede vatansız oluyosun mahv oluyosun turkiyede zaten...bu arada internette sistemi sorgulağinda hep basvurunuz arastırma ve karar asamasında diyor ve ole kalacak sen cıkma belgesini getirene kadar ,
tabi ben kendi vatandasımdan cıkmak istemediğim için basvuruyu acık bıraktım cunku 1 bucuk sene sonra evlilik yoluyla basvuracaktım ve 14 subat 2016 (4 ay once) evlilik yoluyla basvurdum ve genel basvuruyuya kendi ülkemde haklarımı kayb etmek istemediği soyledim ole evlilik yoluyla basvuru yaptım , su an bekliyorum ,evlilik yoluyla basvurum tahkikattaymış, bekliyom ole müdendisim ama mesleği yapamadığımdan borçta yüzüyorum işte mal gibi..
- - - Updated - - -
DerK rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba bugün kutlama mesajı aldım:
"İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Başvuru makamınca gerekli tebligat tarafınıza yapılacaktır."
Siz en iyisi telefon açın yada Nüfus sitesinde mektup yazın, belki de aynı anlamına geliyor.
tebrik ederim sizi,telefonla mı aradınız bir yere yoksa sadece sistemden mi oğrendiğiz ,arayabileceğimiz bi yer varsa bize de yardim edin ltf
genel başvuru 2013 senesinde yaptım,arnavut vatandaşıyım ,beni çannakale valilik nüfüs ve vatandaşlık müdürlüğünden telefonla aradılar (başvuru yaptığım yerden) (aynı zamanda postayla zarf gönderiyorlar 1 hafta sonra ulaştı elime(email ve telefon mesaji hic atmadılar)),telefonla konustuğumda gelin müdürlüğümüze ben anlatacam dedi yetkili,nufus ve vatandaşlık müdürlüğe gittiğimde bir belge gösterdiler ankara kululu almış bu kararı: ''diğer vatandaşlıktan çıkma belgesi apostilli''. (kabul ediyorum sözle olmuyor zaten ), o andan itibaren genel basvuru 2 sene daha süre tanıyorlar (vatandaşlıktan cıkma belgesini almak icin),ülkene gidiyosun ben vatandaşlığımdan cıkmak istiyorum diyosun (basvuru yapiyosun) kendi iç işleri bakanında, onlar da en az 6 ay sonra cıkma belgesi veriyorlar (müsait görurseler tabi) ,o apostilli belgeyle tercüme ediyosun turkiyede genel yaptığın başvuru nufus ve vatandışlık müdürlüne veriyosun ve en az bir 6 ay -12ay kadar bekliyosun (belgeyi araştırıyorlar sahte mi diye), bu surede vatansız oluyosun mahv oluyosun turkiyede zaten...bu arada internette sistemi sorgulağinda hep basvurunuz arastırma ve karar asamasında diyor ve ole kalacak sen cıkma belgesini getirene kadar ,
tabi ben kendi vatandasımdan cıkmak istemediğim için basvuruyu acık bıraktım cunku 1 bucuk sene sonra evlilik yoluyla basvuracaktım ve 14 subat 2016 (4 ay once) evlilik yoluyla basvurdum ve genel basvuruyuya kendi ülkemde haklarımı kayb etmek istemediği soyledim ole evlilik yoluyla basvuru yaptım , su an bekliyorum ,evlilik yoluyla basvurum tahkikattaymış, bekliyom ole müdendisim ama mesleği yapamadığımdan borçta yüzüyorum işte mal gibi..
- - - Updated - - -
tebrik ederim sizi,telefonla mı aradınız bir yere yoksa sadece sistemden mi oğrendiğiz ,arayabileceğimiz bi yer varsa bize de yardim edin ltf
Lion kardeşim duygularıma tercüman oldun. ben de 19 senedir türkiyedeyim mühendislik bitirdim istanbul üniversitesinden. hakkatten mal gibi hissediyorum arkadaşlarım müdür oldu ben daha başlayamadım çok hayallerim vardı yıkıldı bu tc den dolayı. ben de genel olarak başvurdum ama vatandaşlıktan çıkmayı isterlerse oyle bir imkanım hiç yok. artık ne yapıcağımı bilemiyorum. artık olmazsa rusyaya gidip değnekçilik yapıcağım. bu ikinci sorunun cevabı da daha önceki msjlarda mevcut telefon numaraları vs hepsi verilmiş. cevap da nvi.gov dan ve sms dan geliyor diye biliyorum. çok sempati duydum sana duygularım durumu biraz da olsa anlıyorsun. yaşamadan anlamıyor kimse
genel basvuruysa 5.5 ay normal sıkıntı yok, 3-4 ay sonra sonuc gelectir maksimum ,zaten sonuc cıkana kadar internette yazı ole kalacaktır inceleme arastırma asamasinda diye,bir sorun cıktığında il nufus mudurluğunden arayacaklar acıklama yapacaklar(ör:diğer vatandaşlığından vaz geçmek gibi),ama benim fikrim sıkıntı yok bu sure içerisinde
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. belki ramazandan dolayı da tembellik yapıyor olabilirler bu arada sizin başvurunuz ne durumda cevap geldi mi ?
cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. belki ramazandan dolayı da tembellik yapıyor olabilirler bu arada sizin başvurunuz ne durumda cevap geldi mi ?
daha cevap gelmedi bana da ,ocağı bulur diyorlar ama bakalım nasıl olacak..
Irakli bir arkadasim var. "Ürdun'de yasiyor" .Haniminin anneannesi Türk'mus. Soydan gelen bagla T.C. vatandasligina gecmek istiyorlar.Bu konuda yasla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku