Farklı forumlarda tam karşılığı çok geçmiş tarihlerde tartışılmış ama burada en yakın başlık sanırım bu.
Benim durumumda 15.Aralık'ta satışını almış olduğum konutta eski mülk sahibi hala oturuyor. Kendisine 10 Ocak'a kadar kalabilmesi için süre vermiştik ancak halen net bir tarih veremiyor. Yazılı bir taahhüt vs iyi niyet gereği almadık. Bizim de çocuğun sömestr sonrası yeni okulunda başlayabilmesi için Şubat'ın ilk haftası taşınmış olmamız gerekli.
Şimdi okuduklarımdan anladığım iki konu var yapabileceğimiz:
1- Kaymakamlığa fuzuli işgal başvurusu ile tahliye etmek (ne kadar sürer bilgisi olan var mı?)
2- Meni müdahale ve ecrimisil talebi ile dava açmak
Bunlardan hangisi daha süratle işimizi çözer?
Bir de bunlardan önce tahliye tarihini ihtar suretiyle bildirmiş olmamız mı gerekiyor? İhtarname nasıl olmalı?
SMS ile yazsak ihtardan sayılır mı?
1-Kaymakamlık yoluyla tahliye en fazla sürer ama sizin olayda uygulanabilirliğini pek sanmıyorum taşınmaz zilyetliğine tecavüz sebebiyle tahliyeden yararlanamazsınız bence çünkü hiç zilyet olmamışsınız.
2-İhtar gerekmiyor.
1-Kaymakamlık yoluyla tahliye en fazla sürer ama sizin olayda uygulanabilirliğini pek sanmıyorum taşınmaz zilyetliğine tecavüz sebebiyle tahliyeden yararlanamazsınız bence çünkü hiç zilyet olmamışsınız.
2-İhtar gerekmiyor.
Engin Bey, öncelikle bilgiler için çok teşekkürler.
"Kaymakamlık yoluyla tahliye en fazla sürer" demişsiniz. Arada bir süre belirtmek mi istediniz yoksa en uzun süreç bu yol anlamında mı böyle yazdınız?
Şimdi karşı taraf ile sms yoluyla mutabakat sağladık ve bu hafta anahtarları teslim almaya gidiyoruz. İçerisinde tadilatımız başlayacak yalnız karşı tarafın eşyalarının bir süre daha içeride kalması ihtimali var. (Kendi tuttuğu ev boşalana kadar yani ay sonuna kadar ek süre istediği için iyi niyet çerçevesinde kabul ettik). Bu durumda anahtarı teslim aldığımız gün zilyetlik bize geçmiş olur mu? Çünkü uygulamada karşı taraf anahtarları kendi rızası ile bize vererek girişimize olanak sağlıyor.
En fazla bir ay sürer yazmak istemiştim eksik çıkmış evet. Anahtar teslim tutanağı düzenlerseniz iyi olur içerdeki eşyalarında bir listesi oluşturulabilir gelip almazsa ne yapılacağına dair bir açıklama da olursa iyi olur.
En fazla bir ay sürer yazmak istemiştim eksik çıkmış evet. Anahtar teslim tutanağı düzenlerseniz iyi olur içerdeki eşyalarında bir listesi oluşturulabilir gelip almazsa ne yapılacağına dair bir açıklama da olursa iyi olur.
Engin bey bilgiler için teşekkürler.
Dün itibariyle (sanıyorum çektiğim ihtarın da etkisiyle) kadın anahtarı site yönetimine bırakıp kaçmış. Giderken de hiç anlaşmamızda olmayan kombiyi söküp gitmiş. Bulduğum birkaç yargıtay kararı da bu fiilin hırsızlık suçu olarak nitelendirilmesi gerektiği yönünde (kombi ve petekler aksi yazılı olarak akdedilmemişse evin mütemim cüzü sayılır diyor). Ben de eve girerken site güvenliğiyle girdim, boş olduğunu ve kombinin söküldüğünü tutanağa geçirdik.
Normalde hiçbir şey talep etmeyecektim ama bu davranışı bardağı taşıran damla oldu. Kiralık eve giden birisi kombiyi ne yapar? Sırf bana zarar vermek için işte.
Bu durumda ecrimisil olarak en fazla neler isteyebilirim? (tapu satışından bugüne kadar süreye ilişkin kira, benim yaptığım ek yol masrafları, tadilat için önceden almak durumunda olduğum ama boşa giden 1 haftalık izin vs)
Kombiyi hemen almalı mıyım yoksa önce geri getirmesi için ihtar mı etmeliyim?
Merhaba, iş yerim tapu da mesken olarak görünmektedir. Gerekli izin ve belgeleri alarak 3 sene önce bu iş yerinde ticaret yapıyorum. Şirketim LTD şirket olup, kontratım da şirket üzerinedir. Sözleşmede de kullanım amacının ticarethane olduğu belirtilmiştir. Kira sözleşmem her sene kendiliğinden 1 sene uzayacak şekil de bir madde ile avukat nezlinde yapılmıştır. Bu verdiğim bilgiler belki de fuzuli olabilir, kusura bakmayın. 2015 Şubat ayında iş yerimi mülk sahibi sattı.
Öncelikle mülk sahibi benim gerek yazılı gerek sözlü hiç bir bilgim olmadan sattı. Bu durum da eski mal sahibim ile ilgili bir yaptırım var mı?
İş yerimi yeni alan kişi de sözlü olarak çıkmamı istedi. Herhangi bir tebligat vs göndermedi. Ne zaman çıkabileceğim konusunda pazarlık yapmaya çalıştı. Ama yanaşmadım. Ama olur da beni çıkarmak için yasal yollardan harekete geçer ise ne yapmam gerekir? Bilgi verirseniz çok teşekkür ederim.
Bir ay içinde kendi veya yakınlarının ihtiyacı sebebiyle size tahliye etmeniz hususunda ihtar yollamalıydı şimdi siz eski mal sahibiyle yapmış olduğunuz kontrat çerçevesinde kiracısınız kira arttırma vs işlerinde kontratınızda yazılı hususlar geçerlidir. Kira kontratınız bir yıllıktır büyük ihtimal bu yüzden eski mal sahibine yapılabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Engin bey banada yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. 15-01-2015 de işyeri satın aldım. Anlaşmamıza görede kirayı 01-07-2015 de alacaktım. 30-06-2015 kiracıya yeni mal sahibi ben olduğumu ve kirayı bana vermesini gerektiğini yazan noterden kağıt yolladım . Kiracının 01-07-2010 tarihli 12 bin liralık ve her yıl tefe TÜFE Artış LI kira kontratı var bu kontrata göre ne kadar kira isteyebilirim ( ben 23 bin istedim)
Konu Sero79 tarafından (02-07-2015 Saat 23:54:03 ) de değiştirilmiştir.
Satın alma ihbarını zamanında yapmamışsınız anlaşma nedeniyle olsa gerek neyse zaten tahliye talebiniz de yok anladığım ihtiyacınız sebebiyle bu durumda kiracı en son ne para ödüyorduysa onun üzerinden artış yapılır ya da belirttiğiniz gibi yüksek değer varsa bu bedelin ödenmesini istersiniz olmazsa kira tespit davası açabilirsiniz.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku