Egsoz dumanı kömür dumanı vs herşey neden olabilir. En kötü ihtimal komşunun dırdırı ile karşılaşırsınız. Sigara içmenin cezası 91 Tl bildiğim kadarıyla Özel mülkte sigara içmeye kim ceza kesebilecek merak içindeyim.
Ayrıca şahıs kendisinin yada misafirlerinin sigara içmediğini ispatlayabilecekmi?
Olayın yargı boyutunu değil, olması gerekeni anlattım dolayısıyla işin ispat boyutu ayrı bir konu. Cezai kısmı ise yoktur nitekim konut veya eklentilerinde sigara içmek kabahat oluşturmaz. Özel hukuk hükümlerime göre kaçınma yükümlülüğünün kapsamında bir durumdur bu yüzden "rahatsızlık verilip verilmediği" kısmını vurguladım.
Olayın yargı boyutunu değil, olması gerekeni anlattım dolayısıyla işin ispat boyutu ayrı bir konu. Cezai kısmı ise yoktur nitekim konut veya eklentilerinde sigara içmek kabahat oluşturmaz. Özel hukuk hükümlerime göre kaçınma yükümlülüğünün kapsamında bir durumdur bu yüzden "rahatsızlık verilip verilmediği" kısmını vurguladım.
Haklısınız ama komşununda bağımlının halinden anlaması lazım. Oysaki sigara içen komşu sizin için ne mazeretler bulur. Yukarıda belirttiğim gibi.
Ben sigara tiryakisiyim ve malesef taraflı bakıyorum olaya, sigara içenlerin özgürlük alanı oldu artık balkonlar. Benim böyle bir sorunum yok ama. Komşunun dırdırına gerek yok. Evde eşler bile sigara içirtmiyorlar. Git balkonda iç diyorlar. Üst kattaki tiryaki komşular hep balkonda. Bunun üstüne birde komşu çıkıyor.
Aslinda merak ettigim konunun yargısal yönü ve yaptirimları.özetleyecek olursak ben insan olarak sigaramla kimseye rahatsizlik vermem istemem ve gayret gosteririm incitmemek icin.ama bu benim tasarrufumda mi yoksa zaten hukuksal anlamda mecbur oldugum biseymi? Mueyyidesi yok anladigim kadariyla ve suc islemiyorsam eger , bana karsi tavri kati kirici ve kural koyucu tarzda olursa bu insiyatifi kullanmayip icmeye devam ederim.
Evin içine kadar duman gitmesi pek gerçekci değil.
Gerçekçi.
Komşum bahçiseinde mangal yaptığında sokakta zerrece duman olmadığı halde dumanın tümü benim evimin içine giriyor.
Bu yüzden komşum mangal yapmadan önce gelir, "mangal yapacağım camlar kapatın" der, biz de kapatırız.
Gerçekçi.
Komşum bahçiseinde mangal yaptığında sokakta zerrece duman olmadığı halde dumanın tümü benim evimin içine giriyor.
Bu yüzden komşum mangal yapmadan önce gelir, "mangal yapacağım camlar kapatın" der, biz de kapatırız.
Üstat bu gerçekçi. Biz balkonlarımızda barbekümüz olduğu halde bunları kullanmıyoruz bırakın dumanı kokusundan başkaları rahatsız olmasın canı çekmesin diye. Birbirimize saygı duyarak yaptığımız pek çok karşılıklı fedakarlıklar var. Ama mangal farklı bir konu . Arada 5 metre artı 2 araç mesafesi yani yaklaşık 15-20 metre ilerdeki apartmanın balkonundaki içilen sigarandan rahatsız olmaktır gerçekçi olmayan. Uzlaşma al ve ver politikasıdır. Hep istersek hiçbirşey alamayız.
İlginç bir durum da bu hanımefendinin kocasi olan zat pek muhterem saygili ve bir sigara tiryakisi.adam sigara icmek icin evden sokaga cikiyor.yani kadın ruh hastasi gibi bir şey,herkese herseye takintili.ben de sirf bu yuzden ve kendini hak sahibi sanıp da ileride de abuk subuk isteklerde bulunmasinin yolunu acmamak icin cikip balkona icmeye devam edeyim diyorum.
Tabi bunu yaparken de hukuksal anlamda sıkınti yasamak istemem.basima bela acip
Mahkemelik olup da sonra da onun kazancli cikip galip olmasini istemiyorum o yüzden icersem yapabilecegi nedir ne degildir ogrenmek istedim.
Aslinda merak ettigim konunun yargısal yönü ve yaptirimları.özetleyecek olursak ben insan olarak sigaramla kimseye rahatsizlik vermem istemem ve gayret gosteririm incitmemek icin.ama bu benim tasarrufumda mi yoksa zaten hukuksal anlamda mecbur oldugum biseymi? Mueyyidesi yok anladigim kadariyla ve suc islemiyorsam eger , bana karsi tavri kati kirici ve kural koyucu tarzda olursa bu insiyatifi kullanmayip icmeye devam ederim.
Herhangi bir suç veya kabahat işlemiyorsunuz ancak daha önce belirttiğim durumlar gerçekleşiyorsa bir tazminat, haksız fiile son verilmesi gibi sonuçları olabilir. Medeni kanun aşağıda bu durumu belirtmiştir.
"Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.
Özellikle taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasaktır."
Peki balkonda içilen sigara+ dumanından rahatsızlık duyan vardır ama. Bununla ilgili bir yargı kararı varmıdır.
Sonuçta balkonda herkes sigara içer bu bir gerçek. Türkiye de adet böyle. Şimdi evin balkonundan bakıyorum bizim caddede herkes efil efil içiyor. En azından bizim burada adet böyle. Evin içinde yasak balkonda serbest.
- - - Updated - - -
Soruyu soranın olduğu yerdede sanırım adet böyle. Bir bu kadın içimiyor Hherkes balkonda içiyor.
Öncelikle yardımlarınız ve ilginiz icin tesekkur ederim.
Ben de bu kanun maddesini okumustum buna dayanarak bir sey elde edebilirmi diye sorular olusmustu kafamda.
Zira tespiti imkansiz derecesinde zor olan ve cok muğlak bir ifade bu.sigara adetten midir ve/veya hoşgörülecek kısım nedir mesela.her 1 saatlik dilimde icilen 1 adet sigaranin cikartacagi dumanin acik havada yayildiktan sonraki arta kalan kismin ust katin balkonuna giden ve oradan da idda ettigi salonuna dolan kismi ne ile ölcülüp bicilecek ki.
Bir de şu var kadın balkon kapisini kapatsa bu is bitecek ama sıcaktan bunalip kapatmadigini, klimadan da rahatsiz oldugu icin klima taktirmadigini soyluyor eşime.yani kendisi hicbir sekilde kendinden bir iyi niyet ya da çözüme yonelik adim atmamakla sadece benim icmemem konusunda tek tarafli ozgurluk kisitlayici bir öneri sunuyor
Dünden beri internti didik didik ettim ama benim durumuma uygun bir yargı kararı değil aynı olay basina gelmis bir kisi bile bulamadim.sanirim turkiyede boyle bir komsusu olan tek ben varım.
Konu eozpinar tarafından (27-06-2014 Saat 21:51:25 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Update
Öncelikle yardımlarınız ve ilginiz icin tesekkur ederim.
Ben de bu kanun maddesini okumustum buna dayanarak bir sey elde edebilirmi diye sorular olusmustu kafamda.
Zira tespiti imkansiz derecesinde zor olan ve cok muğlak bir ifade bu.sigara adetten midir ve/veya hoşgörülecek kısım nedir mesela.her 1 saatlik dilimde icilen 1 adet sigaranin cikartacagi dumanin acik havada yayildiktan sonraki arta kalan kismin ust katin balkonuna giden ve oradan da idda ettigi salonuna dolan kismi ne ile ölcülüp bicilecek ki.
Bir de şu var kadın balkon kapisini kapatsa bu is bitecek ama sıcaktan bunalip kapatmadigini, klimadan da rahatsiz oldugu icin klima taktirmadigini soyluyor eşime.yani kendisi hicbir sekilde kendinden bir iyi niyet ya da çözüme yonelik adim atmamakla sadece benim icmemem konusunda tek tarafli ozgurluk kisitlayici bir öneri sunuyor
Dünden beri internti didik didik ettim ama benim durumuma uygun bir yargı kararı değil aynı olay basina gelmis bir kisi bile bulamadim.sanirim turkiyede boyle bir komsusu olan tek ben varım.
Adettendir efendim. İçin rahat rahat sigaranızı. Bundan birşey çıkmaz. Çok ısrar ediyor ise bir torba çamaşır deterjanı+ oda spreyi hediye edin. Birşey kalmaz. fazla kafaya takmaya gerek yok bu kadar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku