İyi günler 6 katlı bina da 1 daire satın aldık imar planında asansör projesi var bina içerisinde asansör mevcut 6 kat sahibi her biri ayrı kat maliki bunlardan 3 tane kat maliki asansörün açılmasına karar verdik.Sözleşme yapılacakken son anda 1 tane kat maliki asansörü ben kullanmayacağım 75 tl olan aylık asansör bakım ücretini ve asansörün elektiriğini ödemeyeceğim dedi ve 3 ay ödemedi.Bizde 2 kat maliki kaldık diğer kat maliki 1.kat olduğundan binanın eski toprak sahibi asansörden çekildiği için 1.kata toprak sahibi asansöre para vermiyorsa seninde boşuna para vermene gerek yok dedik.Kendi başımıza asansör firmasıyla tek biz kullanacağız dedik ve indirim istedik aylık 50 tl’ye anlaştık tek bizim kullanmamız karşılığıyla ve 1.ay’dan sonra bütün katlara çalışan butonları kapattık zemin kat, giriş kat, 1.kat, 2.kat, 3.kat sadece bizim olan katı açık bıraktık o da 4.kat şimdi şöyle bir durum oluştu 3 aydır 50 tl’lik aylık bakım ücreti ve 3 aylık asansör elektrik faturası ücretini biz tek başımıza ödedik.İlk başta ben kullanmayacağım ücretini ödemem diyen eski toprak sahibi şimdi asansöre ortak olacağım 50 tl’lik ücretin yarısını sen ver yarısınıda ben vereyim diyor bizde 3/2’sini sen ver 3/1’ini ben vereceğim diyorum.3 aylık ücretleri’de aynı oranda ödemesi gerektiğini söyledik yok ben yarısını vereceğim diye sizde yarısını vereceksiniz diye anlaşmaya çalışıyor.
Ertesi gün binanın giriş kapısı yanındaki elektrik panosundan asansör elektrik sayacının sigortasını indirmişler ben’de 4.kat’tan aşağıya yürüyerek sigortayı tekrar kaldırdım ve 4.kata çıktım 5 dakika sonra asansör tekrar elektrik gelmediğini görünce aşağıdan sigortayı indirmişler tekrar ben çıplak ayak ve nevrim döndü ana avrat bağırarak küfür ettim.Birbirimize daldık kavga ettik polis geldi şikayetçi olmadık onlarda olmamışlar.Şu an o kadar ağır tahrik oldum ki asansör yüzünden adam öldürebilirim.
Şimdi dava açmayı düşünüyoruz internetten araştırdığım kadarı ile KAT MÜLKİYETİ KANUNU Madde 20 c bendinde) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz. (Bu madde’nin bu bendine ithafen Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.
a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş kapıları, antreler, merdivenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık ve çamaşır kurutma yerleri, genel kömürlük ve ortak garajlar, elektrik, su ve havagazı saatlerinin korunmasına mahsus olup bağımsız bölüm dışında bulunan yuvalar ve kapalı kısımlar, kalorifer daireleri, kuyu ve sarnıçlar, yapının genel su depoları,sığınaklar)
Açıkça asansör giderlerinin ortak yer olduğundan
KAT MÜLKİYETİ KANUNU Madde 20 c bendinin devamına dayanarak;
(Değişik: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.
6 kat malikinden sadece 1 kat maliki ortak yer olan asansörün giderlerinin 6/1’ini bizim diğer 6/5’ini 5 kat malikinin ödemesi lazım diye anlıyorum ben burada
Şimdi dava açmaya karar verdik diyelim bağlı bulunduğumuz bölgenin sulh hukuk mahkemesine başvurucağız esenyurt’ta olduğumuza göre;
Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi
Büyükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi
Büyükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkemesi
Bunlardan birisi olması lazım yanlış bilmiyorsam
Dava Türü: Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Davalar(Maktu) veya
Kat Mülkiyeti Kanunundan Kaynaklanan Davalar (Ortak Gider Alacağının Tahsili İstemli)(Nisbi) bunlardan hangisi olacak yada hiçbiri mi
Soru 1-) Davayı açmam mı lazım yoksa diğer tarafın beni davalı etmesimi daha iyi?
Soru 2-) Dava açarsam toplam masrafı maksimum ne kadar olur?
Soru 3-) Asansör firması tek biz kullanırsak 50 tl aylık ücret dedi birden fazla kat açılırsa 75 tl aylık ücret olacağını söyledi mahkeme bunu dikkate değer bulur mu?
Soru 4-) Dava açarsam açma sebebim fazla para almak değil eski toprak sahibinin kötü niyetli olduğunu düşünüyorum ileride binanın ortak yeri çatıda büyük bir masraf çıkarsa bu dava’dan çıkacak olan sonuç bir daha mahkemeye gitmemek için örnek olacağını düşünüyorum sizin yorumunuz?
Kimse kendi özelliğini öne sürerek giderlere katılmayacağım diyemez. Apartman ortak giderlerine Yönetim planında yada aralarında başka aksi bir karar yok ise arsa payı oranında katılmak zorundadır.
Malesef yönetici olmayan apartmanlarda bu tür başı boşluklar olur ve bitmez. Eski arsa sahipleride hala bütün apartman kendilerininde size bağışlamışlar gibi davranırlar. Maalesef genelde bu böyledir.
Size tavsiyem Asansörün hepsini açın giderleri de 6 ya bölün.
Hatta diğer kat malikleri ile toplantı yapın bir yönetici seçin. Apartmanlarda Resmi olarak olmasa bile, paraları toplayacak faturaları ödeyecek birisi olmalı.
Apartmanın ortak alanlarında bulunan Asansör, elektrik, su giderleri yapılması elzem olağan giderlerdir. Siz bu harcamaları yapıp diğer kat maliklerinden tahsil edebilirsiniz.
Bu gibi durumlarda yönetici olmayan apartmanlarda, kat maliklerinden bir veya bir kaçının bu ihtiyaçları gidermeleri vekaletsiz tasarruf hükümlerine tabi olup koşulları gerçekleştiği takdirde kat malikleri bu giderlerden sorumlu tutulurlar.”
Elinizde faturalar var dava açmaya gerek varmı bilmiyorum ama icra yolu ile bu masrafları talep edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu durumda bütün kat maliklerinden eşit yada arsa payı oranında talep etmelisiniz. Çünkü resmi olarak asansör 2 yada 3 kişiye ait değil. Sizin diğer katlara asansörü kapatmanız yada diğerlerinin kullanmaması bir şey ifade etmez. Hatta kapatmanız sorun yaratır.
Çatı problemi oluşursa ve bunun giderlerine katılmam diyen olursa onu ayrıca değerlendirirsiniz.
,
asansor ayda ne yakar,
asansor aylik ne kadar elektrik harcar,
asansor aylik ne kadar elektrik,
zemin kat asansör parasi,
asansor ne kadar elektrik harcar,
4 kisilik bir asansor aylik ne kadar elektrik harcar,
binadaki aylik ortalama elektirik faturasi,
4 katli binada asansor ne kadarlik elektirik harcar,
asensor masraflari paylasmak,
bir asansor ortalama ne kadar elektirik tuketir ayda,
apartmanda zemin kat asansor ucreti,
apartmanda asansor parasi,
20 dairelik binanin asansor elektrik aylik gideri,
apartmanda bodrum kat asansor parasi verir mi,
apartman asansor sorunlari,
6 katli bi apartmandaki asansor vesaire elektirik ne kadar,
asansor bakim parasini vermeyen ev sahibi,
arabuluculuga nasil basvurucagiz,
apartmanlarda asansor fatura,
zemi kat asansor yargitay,
asansor faturasi nedir,
apartmanda giderler faturalar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku