Öncelikle merhaba şimdiden herkese teşekkür ederim ben özel bir finans kurumundan 15 yıl 3600 gün şartı kapsamında tazminatımı alarak ayrıldım bana imzalattıkları ibranameye tüm haklarım saklıdır yazdım ve imzaladım mesai alacaklarım var işyerinde dava açacağımı belirtmiştim yanlız benim elimde belge yok tüm belgeler işyeri işlem fişleri ve sistem giriş çıkışları bunları iddaa dilekçemde istedim ama cevap yazılarında gelmemiş dayandığım ispatlarım, şahidlerim korktu ve vazgeçti çünkü işyerim oyalanıyorda olabilirler diye cevap yazmış ben böyle bir fazla çalışmayı işyeri kayıtları ile ispatlayabilirmiyim ve iş yerimin bu taleplerimi mahkeme gününe kadar göndermeme şansları varmı bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa acilen sevinirim çok çok teşekkürler saygılarımla
"Oyalanmak" çok garip bir kavram. Yani, dava açmamış olsaydın, orada bulunduğun süreleri de "Oyalanmak" olarak adlandıracaklar mıydı yine?
Son dönemlerde bütün kurumlar evrak iş ve işlemlerini kendilerine ait bilgisayar yazılımlarıyla yapmaktalar. Ben iki farklı bakanlıkta görev yaptım. Her iki kurumda da kurumun sistemine girişler için memurlara(görevlilere) sicil ve kullanıcı şifreleri verilir. Sistemde kimin ne kadar iş yaptığının sorgulanabileceği ekranlar vardır. Örneğin bir dava dosyasını ait ifade çağırma yazısı hazırlandığında, bunu hangi katibin yaptığını sistem görür. Veya iki savcısı bulunan bir kurumda tek-çift diye dosyalar ayrılmışsa ve iki katip varsa hangi savcı hangi katiple çalışıyorsa dosya raporlarından tek-çift dosya sorğulamalarıyla kaç dosyaya işlem yapıldığı, hangi saatte ne yapıldığı bellidir. Aynı şekilde bir başka kurumda hangi saatte hangi kuruma saat kaçta hangi belgenin hazırlanıp gönderildiği veya başka bir kurumdan o kuruma belge gelmişse hangi saatte alındığı (sistemin açık olduğu saatler) bellidir. Bu nedenle bir memurun hangi saatlerde çalışıp çalışmadığını dava dosyasına bakan hakim, o kurumun bilgi işlem biriminden gerekli tüm dokümanları alabilir. Bu da delil olur ve örneğin 17.00 de mesainin bittiğini varsayarsak; saat 19.00 'da sistem üzerinden bir işlem yapılmışsa ve siz 17.00 ile 19.00 arasında dışarı çıkıp dolaşmış olsanız bile 17.00 ile 19.00 saatleri arasında çalışmış kabul edilirsiniz. Çünkü sistem sizin dışarı çıkıp dolaşmış olmanıza dair rapor veremez. Ancak 19.00'da bir işlemin yapılmış olduğu (aksi yönde çok ciddi tanık beyanları yoksa takdiren böyle düşünülmesi gerekir.) ve bunun da fazla çalışmaya girdiği açıkça görülür. Ayrıca mahkeme gününe kadar göndermeme konusuna da şöyle söyleyeyim. Kurumunuzun bilgi işlem bölümüne "Bilgi Edinme Kanunu"na göre (bu kanunda hangi bilgilere ne kadar sürede cevap verileceği açıkça belirtilmiştir. Ki dilekçeye cevap verilmemesi durumunda bu da suç duyurusu olarak kullanılabilir. Çünkü kanun vatandaşa bu hakkı vermiştir. Ama ülkemizde malesef bu tip dilekçelere cevap verilmez ve karşı taraf da malesef bu tip durumlarda şikayetçi olmaz/suç duyurusunda bulunmaz. Bu nedenle hukuk ülkemizde dava açılınca işleyen bir mekanizmadır. Neyse, şöyle devam edeyim. Size istedikleri kadar cevap vermesinler. Siz dava açtıktan sonra hakime beyanda bulunur, bu çalışmalarınızı içeren bilgilerin de istenmesini talep edersiniz. Hakim de yazar bi tane ara karar. Şike Şike mahkemeye o yazıyı gönderirler. Sen de davada taraf olduğun için bu belgeyi inceleyebilirsin. Yanlışlık olduğunu düşünüyorsan itiraz edersin ve yeniden inceleme istersin. Hakim de kurum dışından bir bilirkişi tayin eder. Bu adam gider araştırır. Patron bilirkişinin cebini doldurmazsa ve gerçekten fazla çalışmışsan, belgeni hazırlayıp rapor halinde hakime sunar...
- - - Updated - - -
Benim bildiğim kadarıyla finans kurumları (muhtemelen bir banka) çalışanlara ait kişisel şifreler veriyor. Çünkü finans kurumunda çalışanlar zannedersem ne kadar çok müşteri kazandırırlarsa (kazıklarlarsa) o kadar iyi prim alıyorlar. Bi de parasal mevzularda para giriş-çıkışları da önem arzeden bir konu olduğu için illa ki her çalışanın kendisine ait bir giriş şifresi olması gerekir. Siz gerçekten fazla mesai yapmışsanız illa ki alırsınız hakkınızı. Ha yok, ben kurumsal şifreyle giriş yaptım, çalıştım, benim mesai saatleri dışında kurumda çalıştığımı gösterir hiçbir belge yoktur, diyorsanız o zaman malesef size vatandaşlarımız adına yapmış olduğunuz fedakarlıktan dolayı teşekkür etmekten başka birşey denilemez...
Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız ben bu davayı açarkende işyerimden çıkarkende aslında bir konuya örnek olanlar arasında olmak ,konuya dikkat çekmek istedim kadın istihdamı için mesai saatlerinin düzeni çıkacağınız saati bilmek çok önemli kadınlar işsiz kalmamalı çocuklarda annesiz ! son dönem çalışma bakanlığının baskınlarında duymuştum bu oyalanma kelimesini çok ağır geldi bana cevap yazısında böyle bir cümleyi duymayı pek ummuyordum çocuklarım var ve oyalanma şansım yok mesai ihlallerine dur demek istedim bu konuda .dediğiniz gibi zaten sicilimle yapılan işlemler dir tüm işlemlerim . amacım kalan kişilerin cevap dilekçesinde gene dikkatimi çeken benim çok sevdiğim işimi bırakmama sebeb olan "günde 11 saatten fazla yapılan mesai olağan hayata aykırıdır sözü " bu cevabı veren işyeri dir çalışan aykırı yaşamak zorunda kalanların işlerine sağlıklı bir hayatla aile dramları yaşamadan devam etmesini istiyorum . Olağan hayata aykırı olduğunu bilmeleri yaşatmalarını halen engellemedi .Bu konuda çalışanlardan destek almak mümkün değildi benim gibi ayrılanların sorun olacağını şahitlikten vazgeçeceğini düşünemedim işyerim den idda dilekçem sırasında sistem kayıtlarımı istedim zaten orada yapmış olduğum işlemler mevcut ve açık bu konuda sorunda yok zaten ama bilgi gizliliği nedeni ile dışarı gizlice evrak da çıkarmadım evrakları iddia talebime istinaden veriyorlarmı bunu merak ettim bunu verir hazırlarlar ise mahkeme şahit olmadan 1.celsede konuyu dikkate alırmı nasıl bir yol izler acaba saygılarımla
1.celsede iş bitmez. Cevabi yazıları (doküman) bilirkişiye inceletir. Bunları kurumdan istemesi, kurumun göndermesi, hakimin bilirkişi tayini, bilirkişiye göndermesi, bilirkişinin raporu sunması... Her bir talebin asgari bilgi edinme kanununa göre bile 15'er günden cevap yazılsa bir sürü gün yapıyor. Karşı tarafın savunmasını ister. Bunlar biraz uzun sürer tabi.
Curious about DeFi? Juice Finance is shaking up the space with its powerful Juice Finance DeFi platform. With smart Juice Finance lending, high Juice...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dijital Sağlık ve Yasal...
01-05-2025, 18:12:22 in Borçlar Hukuku