Evet burdan anlaşılıyorki adli süreç sonuçlandıktan sonra idare ceza veriyo, o zaman şu halde benimde mahkemece suçlu bulunup suçumun danıştay yada yargıtayca onaylanması durumunda idare ceza verme yetkisine sahip oluyor ve şuanda henüz mahkemeye bile çıkmadım yani mahkemenin sonuçlanması gerek diye düşünüyorum.....
Sayın nightlife,
Yanlış hatırlamıyor isem, açığa alındığınızı ifade etmiştiniz. Sizin bir an önce İdari dava açma sürelerini kaçırmadan İdare Mahkemesine "Yürütmeyi Durdurma İstemli" bir dava açmanızı önereceğim.
Bu konuda idare hukukunda uzman bir avukattan profesyonel destek almanız isabetli olur.
Hukuki NET Güncel Haber
"Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."
İsmail bey idare mahkemesine idari soruşturmanın zaman aşımına uğraması nedeniyle dava açıcam inşşallah kabul olur, bu arada konuyu biraz daha açayım isterseniz, 28.11.2012 tarihinde savcılığa yapılan bir şikayet sonucu kurumda çalışmış olduğum bilgisayarın harddiskine aynı tarihte yani 28.11.2012 günü el konuluyor ve durumdan kurum müdürlüğünün haberi var, ve bu konunun soruşturması 04.11.2013 tarihinde yapılıyor yani 11 ay sonra idari soruşturma başlatılıyor, idare mahkemeside bu süreyi zaman aşımı olarak görürse görevime geri dönmede tedbir kararı verebilir diye düşünüyorum.
Konu nightlife36 tarafından (21-12-2013 Saat 20:33:12 ) de değiştirilmiştir.
Öncesinde 30 gün, 6 ay ve 2 yıllık zaman aşımı sürelerini irdelediğinize göre; iletimin önemine değinmeksizin bu sonuca nasıl ulaştınız, merak ettim?
657'de şöyle bir madde var:
Madde 131 – Aynı olaydan dolayı memur hakkında ceza mahkemesinde kovuşturmaya başlanmış olması, disiplin kovuşturmasını geciktiremez.
Memurun ceza kanununa göre mahkum olması veya olmaması halleri, ayrıca disiplin cezasının uygulanmasına engel olamaz.
Dolayısıyla somut olay anlatımı da dikkate alındığında idare, ceza muhakemesi ile bağlı değil ve kendi soruşturmasını açmalıydı.
Bu durumda nightlife kulanıcı isimli üyeye önerim, idarenin öğrenme tarihini ispat cihetine gitmesi gerektiği ve öğrenme tarihi itibarıyla hakkında tesis edilen idari işlemin hukuka uyar olmadığı ve idari işlemin telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olacağı tezi ile iptal edilmesi için "yürütmeyi durdurma istemli" iptal davası açması olacaktır.
"Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."
Adli makamların tahkikatını bir tarafa bırakın, muhakame neticesi mahkumiyet söz konusu olmasa bile disiplin cezasının uygulanabileceği Kanunda açıkça hüküm altına alınmış.
Görüşümde ısrar edeceğim.
Sayın nightlife36,
size demiş miydim?
Forum ortamlarında belki sadece bir fikir edinebilirsiniz; fakat size lazım olan dosyanızı, güven ile sonuna kadar açacağınız bir profesyonel hukuksal destek...
Çok yol ve yöntem var.
Talep edin.
Tekraren esenlik...
"Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."
Sayın İsmail Arslan, bilgilerinizle yardımcı olduğunuz ve beni aydınlattığınız için çok teşekkür ederim, tarafıma yönelik önerilerinizde "idarenin fiilin oluştuğu tarihi öğrenme cihetine" gitmemi istemişsiniz, benim elimde şöyle bir belge var bu belge idarenin fiili öğrenme tarihi olarak kabul edilirmi ? Polis Ekipleri 28.11.2012 tarihinde mahkeme kararı ile kurumdaki harddiski tutanak düzenleyerek teslim alıyor ve bu tutanağı kurumda görevli 2 personel (1 personel idari nöbetçidir) imzalıyor. Bu tutanak hem emniyet birimlerinde hem savcılıkta hemde bende mevcut, teşekkür ederim.
Adli makamların tahkikatını bir tarafa bırakın, muhakame neticesi mahkumiyet söz konusu olmasa bile disiplin cezasının uygulanabileceği Kanunda açıkça hüküm altına alınmış.
Görüşümde ısrar edeceğim.
Memur hakkında görevinden dolayı işlendiği iddia edilen bir fiilden dolayı adli yargıda mahkumiyet kararı verilmemiş olması idari yönden de memurun cezalandırılamayacağı anlamına gelmez. Burada sorun yok.
Ancak, Sn. nightlife36 nın kendisinin ifade ettiği şekliyle olayın MEMURUN GÖREVİNDEN DOLAYI OLMADIĞINI dikkate almadığınızı düşünüyorum. Ayrıca, aşağıdaki Karar özetine de bakınız...
Özeti : 1- "Hırsızlık" suçu, Türk Ceza Kanununda tanımlanmış bir suç olduğundan, bir fiilin hırsızlık olup olmadığının, ancak ceza mahkemesince verilecek karar ile belirlenebileceği,
2- Bu bağlamda, hırsızlık suçunu işlediğinden bahisle Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünün 8. maddesinin 6.fıkrası gereğince meslekten çıkarma cezası ile cezalandırılan davacı hakkında anılan suçu işlediğine dair adli yargıda kesinleşmiş bir kararın bulunmadığı, bunun dışında dolandırıcılık suçu nedeni ile yapılan soruşturmanın da takipsizlik kararı ile sonuçlandığı anlaşıldığından davacı hakkında verilen disiplin cezasında hukuka uyarlık bulunmadığı hakkında. (İDDK. 2011 tarihli karar)
Sn. nightlife36 sizin olayınıza gelince;
Olayınızda üzerinize atılı suçun niteliği önem arz etmektedir. İşlendiği iddia edilen fiilin ne olduğunu bilmeksizin yorum yapmak imkansıdır. Ancak, Polis tarafından işyerindeki bilgisayarın harddiskine el konulduğu göz önüne alındığında Türk Ceza Kanunu'nda tanımlanmış bir suçtan dolayı hakkınızda işlem yapıldığı anlaşılıyor. Kaldı ki; siz de iletinizde görevinizden dolayı değil de adli bir olaydan dolayı açığa alndığınızı belirtmişsiniz.
Bu durumda, üzerinize atılı fiilden dolayı adli yargıda kesinleşmiş bir karar bulunmadığı sürece idari yönden disiplin cezasının verilemeyeceği yukarıdaki karar özetinden anlaşılacaktır... Ancak, en başta dediğim gibi idare adli makamların kesinleşen (Ceza) kararından sonra 30 gün içerisinde işlem tesis ederek fiilin karşılığı olan cezayı tekrardan uygulamaya koyabilir. Bu şekildeki bir öğrenme sonrası 30 günlük süreye idarece uyulmaz ise zaman aşımı iddiasında bulunabilirsiniz.
Bu açıklamadan sonra konuya başka bir yorumum olmayacaktır. Size kolay gelsin.
Konu tolg tarafından (22-12-2013 Saat 16:11:46 ) de değiştirilmiştir.
,
idari sorusturmalarda zaman asimi,
idari soruşturma zamanaşımı,
idari sorusturmada zaman asimi,
idari sorusturma suresi,
polis disiplin sorusturma zaman asimi,
polis disiplin mevzuati zaman asimi,
soruşturmada zamanaşımı süresi ,
disiplin soruşturmasında zaman aşımı,
polise yapılan idarı sorúşturma süresi,
disiplin cezalarinda zamanaşimi,
soruşturmada zaman aşımı,
idari soruşturma süresi,
bimer sorusturmasi ne kadar sonra kapanir,
memur sikayet zamanasimi,
Yüz kızartıcı suçlarda zaman aşımı,
emniyette idari sorusturma zaman asimi,
idari soruşturmada zamanaşımı,
İdari tahkikatta zaman aşımı,
disiplin cezası zaman aşımı,
disiplin soruşturması zamanaşımı,
memur suçları zamanaşımı
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku