+ Konuyu Yanıtla
11 / 14 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314 SonSon
101 den 110´e kadar toplam 140 ileti bulundu.

Konu: Ömür boyu nafaka ödemek

Ömür boyu nafaka ödemek Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İstanbul
    İletiler
    176
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: ÖmÜr boyu nafaka Ödemek

Sayın "Bill187" bazı detayları güzel yakalamışsınız ama sonuçta yine erkeğe, evlendiysen ve boşandıysan cezasını sen çekeceksin der gibi bir yaklaşım seziyorum.Evlilik tek kişiyle yapılan ve tek kişiyi bağlayan bir olay değil ki sonuçları da tek kişiyi bağlasın.Ortak alınan bir kararla gerçekleşen birliktelik yine bir şekilde son buluyorsa burada kusur göz önüne alınarak her iki tarafın haklarını koruyarak karar alınmalı.1 güne on yıllarca nafaka ödeyen, elinde avcunda ne varsa kaybeden, yeni eşinin ve çocuklarının rızkını bir ömür 1 gün beraber olduğu kadına ödemenin neresi mantıkla bağdaşıyor ki insanlar bunu kabul etsin.Burada en çok isyan eden bu tarz insanlar , 15-20 yıl evli kaldım eşime nafaka vermek istemiyorum, çocuklarımı istemiyorum ne nafaka nede tazminat ödemeyeceğim diyen birileri oldumu bu forum da ? hep kadın tarafından ciddi kumpasa getirilmiş sömürülmüş erkek arkadaşların isyanı var.Aslına bakarsanız kadın ne kadar kusurlu olursa olsun her türlü faturanın erkeğe kesiliyor olması insanlardaki adalet duygusunun kaybolmasına neden olmuş.Önceden adaletin kestiği parmak acımaz derlerdi neden ? gerçekten çoğunlukla daha adil kararlar alınıyormuş ki tüm toplum bunu kabul edermiş, şimdi adaletsizlik daha dava başında başlıyor.Sizinde bahsettiğiniz gibi gönlünü eğlendiren aile kurma sorumluluğundan uzak bencil karakterlerde mevcut olabilir ama bunlar genele bakıldığında göze batmayacak yüzdede bu tarz insanlar genelin sorununa gölge düşürmemeli.Bu kesim insanların yaptıkları yada yaşantıları çok daha büyük kesimde sorun yaşayan gerçekten mağdur erkeğin sorunun önüne geçmemeli.Her dava kendi içinde farklılık gösterir densede genelde kararlar hep aynı yada büyük bir kısmı aynı.Pek çok kadın boşanma davası açtığında kesin olmasa da neler elde edebileceğini tahmin edebiliyor , peki erkek ? Kendini bilmez karakterlerin yaptıklarından ziyade gerçekten mağdur çoğunluğun sorunlarına eğilmek yapabileceğimiz bir şey varsa onu yapmak belki daha faydalı olur.

Saygılarımla.

Hukuki NET Güncel Haber

Ömür boyu nafaka ödemek konulu yargıtay kararı ara
    Ömür boyu nafaka ödemek konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli
    İletiler
    8.997
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Anlayamadığım bir husus var:
    Kadının erkekten nafaka almasının en önemli şartı, evlenmemiş olması değil mi?
    O kadın alacağı nafaka için kasten mi evlenmiyor?
    Yoksa kız olmadığı, dul olduğu için koca mı bulamıyor?
    Yani burada kadın "ömrü boyunca" mağdur durumda kalmıyor mu?
    Eğer evlenmemiş olsaydı, "bir gün" evli kalmamış olsaydı muhtemelen başka koca bulacak, belki kat kat daha yüsek bir maddi refah seviyesinde olacaktı.
    Ama bu "bir gün" lük evlilik onun hayatını kararttı. Örneğin bir cinayet de birkaç saniye sürer. Ama cezası kimi hukuk sistemlerinde idamdır.
    Benim şahsi düşüncem, evlilik bir gün bile sürdü ise, boşandıktan sonra kadın evlenmeden erkek evlenmemelidir ki, "yeni eşi" nin rızkını eski eşine vermek zorunda kalmasın.

İletiler
    4.436
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben evli bir erkeğim ve ailemde boşanmış bayan biri de yok.Bu duruma sadece dışardan objektif bakan bir birey olarak bunları yazıyorum.Bazı arkadaşlar bu olayın bir tarafı olduğu için objektif bakamamalarıda normal.Bir şeyler daha yazmak gerekirse;

Toplumumuzda kadın ve erkeğin doğal fizyolojik farklarına ek olarak sosyolojik olarak da çok keskin farklılıklar var.Boşanmış kadın-erkek her kişi belli sıkıntılar yaşarken bu kadınlar için genelde çok daha fazla.Zaten toplumda tek başına yaşaması zor ve sıkıntılı olan kadına boşandıktan sonra tekrar ailesinin yanına dönememe, tekrar evlenememe, çevresinden dışlanma, ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadığı her sorunda ''kocanın seni niye kapının önüne koyduğu belli'' şeklinde sürekli yüzüne vurulma ve daha daha kötüsü(yıllar önce bizzat şahit oldum)'' mahallenin dulu geliyor, aslında gece bi yanına uğramak lazım bi ihtiyacı vardır'' şeklinde espirilere konu olma şeklinde yaşadıkları en basitinden sıralanabilir.En taraflı arkadaş bile hak verecektir ki erkek için boşanma sonrası dönemde sosyolojik durum bundan çok daha düzeyli.Devlette tam burada bu durumu görerek kadına pozitif ayrımcılıkla bir denge yaratmaya çalışıyor.Anlaşılmayan tek şey sadece bu.

Herneyse kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok.Bu durumun tarafı olan birinin kendi penceresinden bakması çok da anormal bir durum değil.Eminimki bu duruma veryansın eden erkeklerin çoğu boşanmamış olsaydı ve kendi kız kardeşlerinin başına aynı şey gelmiş olsaydı bu seferde ''bu ne biçim devlet, kardeşimin dul kalmasının bedeli 250TL mi, böyle adalet mi olur'' diyecekti.Herkez istediği şeye istediği pençereden bakabilir.İşleyiş böyle sürer gider.Saygılarımla...

- - - Updated - - -

Ben evli bir erkeğim ve ailemde boşanmış bayan biri de yok.Bu duruma sadece dışardan objektif bakan bir birey olarak bunları yazıyorum.Bazı arkadaşlar bu olayın bir tarafı olduğu için objektif bakamamalarıda normal.Bir şeyler daha yazmak gerekirse;

Toplumumuzda kadın ve erkeğin doğal fizyolojik farklarına ek olarak sosyolojik olarak da çok keskin farklılıklar var.Boşanmış kadın-erkek her kişi belli sıkıntılar yaşarken bu kadınlar için genelde çok daha fazla.Zaten toplumda tek başına yaşaması zor ve sıkıntılı olan kadına boşandıktan sonra tekrar ailesinin yanına dönememe, tekrar evlenememe, çevresinden dışlanma, ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadığı her sorunda ''kocanın seni niye kapının önüne koyduğu belli'' şeklinde sürekli yüzüne vurulma ve daha daha kötüsü(yıllar önce bizzat şahit oldum)'' mahallenin dulu geliyor, aslında gece bi yanına uğramak lazım bi ihtiyacı vardır'' şeklinde espirilere konu olma şeklinde yaşadıkları en basitinden sıralanabilir.En taraflı arkadaş bile hak verecektir ki erkek için boşanma sonrası dönemde sosyolojik durum bundan çok daha düzeyli.Devlette tam burada bu durumu görerek kadına pozitif ayrımcılıkla bir denge yaratmaya çalışıyor.Anlaşılmayan tek şey sadece bu.

Herneyse kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok.Bu durumun tarafı olan birinin kendi penceresinden bakması çok da anormal bir durum değil.Eminimki bu duruma veryansın eden erkeklerin çoğu boşanmamış olsaydı ve kendi kız kardeşlerinin başına aynı şey gelmiş olsaydı bu seferde ''bu ne biçim devlet, kardeşimin dul kalmasının bedeli 250TL mi, böyle adalet mi olur'' diyecekti.Herkez istediği şeye istediği pençereden bakabilir.İşleyiş böyle sürer gider.Saygılarımla...

Nerede
    ankara
    İletiler
    258
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

30 yaşında birine asgari ücret üzerinden ömür boyu sürecek maaş bağlanmasının, sigortalanabilir risk olarak değeri en aşağı 1 milyon TL civarındadır. Yani bir sigorta şirketine gitseniz benim 30 yaşındaki çocuğuma ölene kadar asgari ücret ödemeniz için size şu anda ne kadar nakit vermem gerekiyor derseniz size çıkaracakları hesap 1 milyon TL civarında bir şey olacaktır. Asgari ücret her zaman 'asgari' kalacaktır, oysa nafakanın artırımı hakimin insiyatifine bağlı olduğundan her zaman anormal artış olma riski bulunmaktadır. Dolayısıyla yüklenici taraf tarafından keyfi artış riskinide eklerseniz en azından 2 milyon TL lik bir maddi risk den söz ediyoruz.

Herhalde Türkiye de tamamen sizin ihmaliniz sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet verseniz bu kadar büyük bir maddi yükümlülüğe mahkum edilmezsiniz.

Her şeyden önce suç ile ceza arasında garip bir orantısızlık var.

İkincisi belki daha önemlisi ortada her hangi bir kusur varmı? Boşanmada kusur iki taraflıdır. Bunu ak kara diye ayırmak çok zor. Zaten bildiğim kadarıyla hiç bir batılı ülkede (bir iki istisna hariç) kusura dayalı boşanma yok. Bizim sistem ise ilginçtir tamamen kusura dayalı.

'Biz farklıyız' mantığını anlamak çok zor. Medeni hukuk öyle. İfade hürriyeti desen öyle. Din devlet ilişkisi laiklik desen öyle. Neye dayanarak kendini batılı sayıyorsun da Avrupa Birliğine girmeye çalışıyorsun anlamıyorum. Senin hiç bir şeyin batılı değil.

- - - Updated - - -

30 yaşında birine asgari ücret üzerinden ömür boyu sürecek maaş bağlanmasının, sigortalanabilir risk olarak değeri en aşağı 1 milyon TL civarındadır. Yani bir sigorta şirketine gitseniz benim 30 yaşındaki çocuğuma ölene kadar asgari ücret ödemeniz için size şu anda ne kadar nakit vermem gerekiyor derseniz size çıkaracakları hesap 1 milyon TL civarında bir şey olacaktır. Asgari ücret her zaman 'asgari' kalacaktır, oysa nafakanın artırımı hakimin insiyatifine bağlı olduğundan her zaman anormal artış olma riski bulunmaktadır. Dolayısıyla yüklenici taraf tarafından keyfi artış riskinide eklerseniz en azından 2 milyon TL lik bir maddi risk den söz ediyoruz.

Herhalde Türkiye de tamamen sizin ihmaliniz sonucu bir kişinin ölümüne sebebiyet verseniz bu kadar büyük bir maddi yükümlülüğe mahkum edilmezsiniz.

Her şeyden önce suç ile ceza arasında garip bir orantısızlık var.

İkincisi belki daha önemlisi ortada her hangi bir kusur varmı? Boşanmada kusur iki taraflıdır. Bunu ak kara diye ayırmak çok zor. Zaten bildiğim kadarıyla hiç bir batılı ülkede (bir iki istisna hariç) kusura dayalı boşanma yok. Bizim sistem ise ilginçtir tamamen kusura dayalı.

'Biz farklıyız' mantığını anlamak çok zor. Medeni hukuk öyle. İfade hürriyeti desen öyle. Din devlet ilişkisi laiklik desen öyle. Neye dayanarak kendini batılı sayıyorsun da Avrupa Birliğine girmeye çalışıyorsun anlamıyorum. Senin hiç bir şeyin batılı değil.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar
    Ömür boyu nafaka kanuni fakat adil değil, ben de mağdurum, evliliğim bir yıl bile sürmedi, sekiz yıldır ödüyorum. 2012 yılında süresiz nafakayı Anayasa Mahkemesince uygun bulundu, bu aşamada ne yapılabilir? Mağdurlar olarak topluca yapabileceğimiz ne var? Formül ne olmalı? Yasa değişikliği mi gerekiyor? Yada ne? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

- - - Updated - - -

Alıntı Kutsi rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar
    Ömür boyu nafaka kanuni fakat adil değil, ben de mağdurum, evliliğim bir yıl bile sürmedi, sekiz yıldır ödüyorum. 2012 yılında süresiz nafakayı Anayasa Mahkemesince uygun bulundu, bu aşamada ne yapılabilir? Mağdurlar olarak topluca yapabileceğimiz ne var? Formül ne olmalı? Yasa değişikliği mi gerekiyor? Yada ne? Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
    Güncelleştirme

- - - Updated - - -

Güncelleştirme

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Güncelleştirme

- - - Updated - - -

Çok önemli olarak gördüğüm bu konuda yapılabilecek şeylerin olduğunu düşünüyorum. Ortada büyük bir haksızlık var. Adalete uygun değil. Biri çalışacak, diğerine ömür boyu ödeme yapacak. Bu hiç adil değil. Bu haksızlık her nereden kaynaklanıyorsa düzeltilebilir.
    Bunun için benim gibi düşünen arkadaşlara sesleniyorum. Haksızlığa dur demek için beraberce hareket edelim.
    Herkes okuyup geçiyor, sabahtan beri 100 ü aşkın kişi okumuş, ama hiç yanıt yok, yol gösterebilecek olanlar da fikirlerini esirgemesinler lütfen..

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    12.252
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Örgütlenebilirsiniz siz de çek mağdurlarının yaptığı gibi çek bugün tuvalet kağıdına atılan imza kadar itibarsızlaştı suçken kabahate çevrildi, ev haczi kısıtlandı taahhüdü ihlalden ceza da kalkıyor bence başarılı bir örgütlenme oldu neticelerinden ben memnun olmasam da yasal yollarla istediğinden fazlasını elde etmenin en güzel yoluna muhteşem bir örnek oldular ben hepsini tebrik ediyorum şahsen.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkür ederim Engin bey, cevabınızdan dolayı. Çek mağdurları olayında nasıl oldu? Nasıl hak kazandılar? Nasıl mücadele ettiler? Biraz açıklayabilir misiniz?
    Çok mağdur olduğunu tahmin ediyorum. Derinden kanayan bir yara. Sektör haline gelmiş durumda. Mutlaka bir şeyler yapılmalı.

- - - Updated - - -

Değerli arkadaşlar kararlı olduğum bir konuda bir mücadele başlatmak istiyorum, hukuk çerçevesinde. Hakkımı aramak istiyorum. Bu belki uzunca bir yol olacak. Zorlu olacak çok zaman serüvenimiz. Ve bir gün adalet yerini bulacak. Biliyorum ki kimsenin hakkı kimsede kalmayacak. Bundan eminim..
    Evimde netim olmadığında akşamları olmayacağım. Yarın daha güzel bir gün olur inşallah.

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Günaydın arkadaşlar, cevaplarınızı bekliyorum.

Nerede
    ŞANLIURFA
    İletiler
    150
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

http://blog.reklam.com.tr/sosyal-med...yan-gucu/2520/

Mağdurların büyük kısmı hapiste olduğu için cevap beklentiniz yüksek olmasın,fakat dışarı da kalanlarla beraber sosyal medya da gereken girişimi ,kampanyayı başlatabilirsiniz...

+ Konuyu Yanıtla
11 / 14 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

emine arzu kisa özdemir

nafaka cinayetleri

emine arzu kisa özdemir site:www.hukuki.net

nafa cinayatleti

emine arzu kısa özdemir

nafaka cinayeti

nafaka hapsi aihmerkeklere idamson islenen nafaka cinayetinafaka çocuk sayisina gorealmanyada yasayan cocuga nafaka anfaka ne demekdirnafaka odemeyi teddetmekhakim emine arzu kısa özdemiromur boyu nafaka vermektürkiyede yasayan baba cocuk icin almanyaya nafaka ödermison nafaka cinayeti
Forum