Kayaşehir; Şahintepe'sinde 1985 yılında almış olduğumuz arsamız bugünkü BAŞAKŞEHİR BELEDİYE'si Yeni tapular vermeye başladı ve elimizde bulunan NOTER onaylı satın alma işlemli evrakımız ve eski Tapumuz mevcut fakat yeni verilen Tapuda Ada ve parsel numaraları değişti. Çevirmiş olduğumuz arsamız bizim üzerimize değil arsamızı başka bir yere 43 hisseli bir bölgeye kaydırıldı bunun için ne yapmam lazım şimdiden Teşekkür ederim
Daha önceden tarla olarak hisseli satın alınmıştı. Şimdiki aldığımız Yeni tapuda arsa şeklinde ama belli bir parselde hisse sahibi olduğumuz gösteriliyor 8000 m2 lik alanın 170 m2 olarak belirlenmiş. İsim yazılma işlemleri sırasında bizlere bilgi gelmedi sadece Yeni tapunuzu gelin alın diye komşumuz arayınca BAŞAKŞEHİR belediyesinden Yeni tapumuzu aldık lakin bizim kendimizin olduğunu sandığımız arsamız değilde başka bir Adada gösterilen yer bize verilmiş. Noter onaylı Eski tarlamızda yerler açık seçik olarak belli olduğu halde Yeni tapuda bu yerler değiştirilmiş. Belediyede yetkili ile görüştük yapacak bir şeyin olmadığını söyleyince boynumuz bükük ayrıldık. Mahkemeye versek lehimize sonuçlanır mı? Şimdiden tekrar Teşekkür ediyorum.
Size ait olduğunu söylediğiniz yerde, bir yapı yapmış mıydınız? Yahut ne bileyim çit ile çevirmiş miydiniz?
Belki sizin olduğunu söylediğiniz yere ya da yakınına başkası bir yapı yaptığından bu zorunlu olarak böyle yapılmış olabilir.
Bu tür yerlerde yapılacak bir şuyulandırma işleminde eğer şuyulandırmayı yapan adam kayırmadı ise, çok adil davrandıysa, herkes küser, isyan eder
Durumu bilmeden bir şey söylemek mümkün değil; ancak şimdiye kadar bilip duyduklarıma, gördüklerime bakarsak bunu sorun etmemeniz gerekir. Zira bir tarladan hisseniz varken şimdi müstakil bir arsanız oldu. Önceden buraya ancak kaçak bina yapabilecekken şimdi ruhsatlı bina yapıp iskan alabileceksiniz. Bir de bu gözle bakın.
Evet tabiki çevirdik tuğla sırası şeklinde 3 tarafını çevirdik yan tarafımızda komşumuz bulunuyor lakin uzak bir yerde oturduğumuzdan dolayı takip edemiyorduk. Şuyulandırma ? bilmediğim için merak ettim. Belediyedeki yetkilinin yapacak bir şey yok demesi üzerine araştırma yapmak istedim. Yani 1985 yılından bu yana arsayı bizim olarak benimsedik eski Tapu ve Noter onayı bir birini apaçık tutuyor. Biz hala o yeri istiyoruz çevirdik etrafını bu saatten sonra orasının bizim olduğunu ıspatlaya bilmek için neler yapmamız gerekiyor ilginiz için teşekkür ediyorum sıkıntılarımıza yardımcı oluyorsunuz Teşekkür ederim.
Etrafını tuğla ile çevirdiyseniz durum değişiyor olmalı kanaatimce.
Aslında çoka fazla bilgiye ihtiyaç var net bir şeyler söylemek için. Bununla birlite itiraz süreleri çoktan geçmişe benziyor.
Bir kere yeriniz aynı yer olsa da, önceki ve sonraki tapularda farklı ada / parsel numaraları yazar. Bu normaldir. Çünkü uygulama yapıldığında eski numaralar iptal edilip yeniden numaralama yapılır. Bu sizi yanıltıyor olabilir mi?
İkincisi eski tapuda yeriniz tam olarak ne kadardı? Ortak kullanım için bunun yarısına yakını (%40 kadarı) ayrılır, kalan kısım sizin olacaktır. ilk mesajınızda "43 hisseli bölge" demişsiniz, bunu anlamadım.
Eski ve yeni tapudaki:
1-Cinsi, 2-Yüzölçümü, 3-Hissesi bilgilerini paylaşır mısınız?
Belediyesi 1000 lik planları askıda tutup itirazları toplar. Yasal süre içinde (yanlış bilmiyorsam 1 ay) itiraz edilmemişse yeni plan kabul edilmiş sayılır ki siz tapulandırıldığınıza göre bu süreç çoktan dolmuş. Belediyeler imar uygulaması yaparken herkesin kendi bulunduğu arsayı , tarlayı imarlı parsele çeviremez , bazen istemeden bazen de bilinçli olarak hak da geçer. İtiraz hakkı bunun için konmuştur. Yapabileceğiniz bir şey yok belediyedekiler doğru söylemiş , ancak tespit yolu ile enkaz bedeli ve ağaç bedeli talep edebilirsiniz , ya da belediyesi takdir komisyonu ile bu bedelleri yatırabilir. Gene belediyesi ile görüşmeniz gerekir.
Keşke söylemiş olduğunuz gibi yanlış anlaşılma olsaydı bizzat görevli bizim yeni parseli ana ekranda gösterdi. %40'ını belediye alıyor evet haklısınız eski Tarla tapusu üzerinde 292 m2 idi %40'lık pay çıkarıldığında 175 m2 olarak görünüyor. Lakin yeni verilen Arsa tapusunda 173 m2 taşınmazların imar işlemi yazıyor. Orada bulunan bir başka görevlinin tapu üzerinde hesapladığımızda yazılanları söyliyim 4751 / 240000 x 8551.44 m2 olarak hesaplanıyor buda 169, küsür çıkıyor tapuda yazmış oldukları 173 m2 bile tutmuyor
43 hisseli bölge örneğin bir dikdörtgen masa düşünelim o masayı 43 kişiye vermiş 43 kişinin hissesi o masa içerisinde birde verdikleri yerde imar sıkıntısı var
Eski tapu : Tarla niteliği taşıyor 292 m2 kesintiler yapılmamış hali mevcut
Yeni tapu: Arsa niteliği taşıyor 173 m2 kesintiler yapılmış şeklinde verilmiş
önceden gecekondu yapacak kazancımız olmadığından dolayı sadece kenarlarını tuğla ile ördük. Tekrar teşekkürler
- - - Updated - - -
Bize bir bilgi tebligat gelmedi Komşumuz bizlere tapuların dağıtıldığını söylediğinde Belediyeye gidip tapuyu aldık elimizdeki Noter onaylı belge, birebir bilgilerin doğru olduğu Tarla tapusu ve o günkü imar durumunu gösteren çizimli harita var. Bu saatten sonra itiraz edebilir miyiz? Yeni tapunun verildiği yerde imar sorunu var çarpık yapılaşma verilmiş sınırlar dışına insanlar evlerini yapmışlar. Kimsede evinin yıkılıp yeni bir yapının oluşmasına izin vermez. Zaten sorun oluşur, Kanal İstanbul Projesi yakınlarında olduğu için sıkıntı içermekte tek geleceğimiz bu arsaya bağlı her hangi bir varlığımız yok 30 senedir kiradayız. Belediye daha başta düşüncesini söylemiş uğraşmak istemiyor, Belediyenin Keşifcisi var mıdır? Talep edip yerimizi onaylatma imkanımız yok mudur. Kimsenin de arsasında bizimde hakkımız var demek istemiyoruz Eski belirlemiş olduğumuz arsanın zaten bizden başka sahibi yok tekrar bir itiraz hakkımız yokmudur. Bizlere bilgi verilmedi ulaşmadı çünkü arsaya uzak bir yerde ikamet ediyoruz belki Yılda 1 sefer gidiyoruz. yinede değerli düşünceleriniz için şimdiden Teşekkür ederim
Buna bir anlamda kensel dönüşüm diyorlar. Sizinki gibi imarsız , yapılaşma sonucu hak sahibi olabilenlere bir şekilde imarlı arsa tapusu verilme yolu bu. Yoksa yasal yoldan yapılaşma yolunuz zaten yok. 43 adet hissedar artık o parseli ifraz edemezsiniz(ayıramazsınız) . Bir müteahhit gelene kadar bekleyeceksiniz. Ya da hakkınız olan 175 m2 yi satacaksınız. Bana göre itiraz hakkınız yok , askı süresince vardır. Ne kadar az itiraz olursa planlamak o kadar kolaydır bu nedenle kimseye haber verilmez belediye askısına asılır , yasa böyledir. Size yeni verilen arsadaki eski sahipleri siz inşaata başlayana kadar kalabilirler sonra sorun da çıksa gidecekler. Tabii siz de şu anda mevcut arsanızı böyle terkedersiniz. Biri çık diyene kadar tabii.
,
arsa tapusunda ada no neden yaziyor,
arsada ada no ayni olup parseller sirali numara olursa bu nedemek ,
Ada parselde yer cikmiyor,
arsamin yeri degismis,
arsam parsel sorguda cikmiyor,
imar planinda arsanin yeri degismis,
tapudaki ada ile dasktaki farkli,
tapuyu aldiktan sonra ada numarasi degismis,
eski tapu nasil degisir.,
tarla ada parsel ne demek
merhabalar;benim sorunum bizim bir arsamız vardı imar geçti ve bazı değişiklikler yapıldı arsa babamın üzerine bizim arsadan 38 metre kare kesmişler...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku