Cevap: İş akdinin feshi halinde işçinin ödemek zorunda olduğu eğitim tazminatı
Lütfen yardımcı olun.Bende aynı durum ile karşı karşıyayım.4 Nisanda icra mahkemesine vermişler üstelik beni.Bugün e-devlet den öğrendim.Ne yapmam gerekiyor?
ejeytejey rumuzlu üyeden alıntı
kolay gelsin...
7 eylul de bır ıs ıcın egıtıme gıttım ıstanbula ve egıtım baslamadan once eger 6 ay ıcınde her ne sebeble olursa olsun ısten cıkartılma durumunda yada ayrılma durumunda egıtım malıyetı 1850 lırayı odemek zorunda olduguma daır bır belge ımzalandı.
ıse basladım ve ısın 15 ıncı gununde ısten cıkartıldım . sebeb olarak memnunıyetsızlık ve deneme suresı gosterıldı.
sonuc olarak alacagım parayı yatırmadılar ve benımle ırtıbata gecılcekmıs odemem gereken 1500 tl varmıs.
sızce bu parayı almaları yasal mı???
kısacası bır ıse gırerken ıse gırdınız ısten herne sebeble olursa cıktınız veya cıkarıldınız bu kadar para odenır gıbı belgeler hukukda yerı varmıdır???
ve ben bu ıse tekrar ıademı ısteyebılırmıyım ve ben bu parayı mahkemeler odetırmı hemen bı mahkemeye basvurayımmı??
ibrayn rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen yardımcı olun.Bende aynı durum ile karşı karşıyayım.4 Nisanda icra mahkemesine vermişler üstelik beni.Bugün e-devlet den öğrendim.Ne yapmam gerekiyor?
Durumunuz bire bir aynıysa,
verilebilecek cevap ta birebir aynıdır.
İtiriaz edin süresi içinde borca.( ama zaten itiraz süresini kaçırmışsınız!!)
Durumunuz farklı ise, anlatın durumunuzu açıkça.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Durumunuz bire bir aynıysa,
verilebilecek cevap ta birebir aynıdır.
İtiriaz edin süresi içinde borca.( ama zaten itiraz süresini kaçırmışsınız!!)
Durumunuz farklı ise, anlatın durumunuzu açıkça.
bana tebligat henüz cuma günü geldi.pazartesi günü itiraz edeceğim.itiraz etme süresi 7 günmüş icra mahkemelerinde.teknosa ile aynı duruma düşenlerin davaları nasıl sonuçlandı.hiç mi yok aynı duruma düşüpte para ödemeyen!çevremdeki tanıdığım herkes bu haksız ücreti ödemekte!
biri lütfen yardımcı olsun.bu sıkıntıya düşen başka kimse yok mu?konuyu açan arkadaş cevap vermiyor.teknosa yaptığım itiraza rağmen tekrar icra takibi açmış.
biri lütfen yardımcı olsun.bu sıkıntıya düşen başka kimse yok mu?konuyu açan arkadaş cevap vermiyor.teknosa yaptığım itiraza rağmen tekrar icra takibi açmış.
İtirazınız kabul edilmiş miydi? Kabul edildiyse firma itirazın iptali davası açmış mıydı? Sonuç ne oldu?
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
İtirazınız kabul edilmiş miydi? Kabul edildiyse firma itirazın iptali davası açmış mıydı? Sonuç ne oldu?
itirazım kabul edildi.yetkiye ve borca itiraz ettiğimiz için teknosa bu sefer bulunduğum şehir olan izmir de icra takibi açmış.tebligatda bugün gelmiş evde yoktum.yarın gidip muhtardan alıcam.benim durumumun en kötü yanı teknosanın beni performans yetersizliği sebebiyle işten çıkarmak için bir kağıt imzalatmak istemesi ve o kağıdı imzalamamam.uzun uzun yazılar vardı yine bir dümen olmasın diye imzalamayı reddettim.bu sefer 3 kişi imza atmadığım için bi tutanak tuttular.sonra da benim için personel istifa etti demiş.fakat ben bunu ilk icra takibine itiraz ederken bilmiyordum.itirazımıda ona göre yazmıştım.beni istifa etti olarak gösterdiklerini henüz yeni anlıyorum.
Konu ibrayn tarafından (22-11-2012 Saat 22:37:25 ) de değiştirilmiştir.
İstifa patronun "istifa etti" demesiyle olmaz.
Ya yazılı bir belge olacak, ya da siz "evet, istifa ettim" diyeceksiniz.
Olsa olsa izinsiz işe gelmedi v.s. diyebilir.
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İstifa patronun "istifa etti" demesiyle olmaz.
Ya yazılı bir belge olacak, ya da siz "evet, istifa ettim" diyeceksiniz.
Olsa olsa izinsiz işe gelmedi v.s. diyebilir.
ama 1 sene sonra öğreniyorum bunu.demezler mi çekti gitti bir daha gelmedi diye.gerçi bunu derlerse ordaki diğer teknosa personelleri şahidim olacaktır.
ama 1 sene sonra öğreniyorum bunu.demezler mi çekti gitti bir daha gelmedi diye.gerçi bunu derlerse ordaki diğer teknosa personelleri şahidim olacaktır.
Dedikleri değil, sizin YAZILI olarak bildirdiğiniz istifanız önemlidir.
Yazılı olarak istifa ediyorum şeklinde bir beyanınız yoksa, dediklerinin bir anlam ve önemi yoktur, yersiz beyandır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku