Çalışanlarımızın kendisine çizilen sınırlar çerçevesinde çalışmaktadır.Görevini ve konumunu herhangi şahsi veya 3. şahısların menfaati kullanması yasaktır.Kuruma ve müşterilerine ait bilgiler gizlilik esasına haiz olur (mali bilgiler kurumsal müşteri bilgileri, müşteriye ait her türlü bilgi telefon numarası şirket hedefleri finansal bilgiler, müşteri özlük bilgileri üçüncü şahıslara aktarılması, kasten kötü niyet ile bu bilgilerin kullanılması kesinlikle kabul edilemez Personelin sadakat ilkelerine ,sır saklama ilkelerine rekabet yasağı ilkelerine aykırı davranması kabul edilemez.Personelin .... çalıştığı süre boyunca kurum veya müşteriye ait edinmiş olduğu her türlü bilginin işten ayrulması durumunda herhangi bir şekilde 3. şahıslara paylaşılmasına izin verilemez.
Bence burada işveren gerekli açıklamayı yapmış. Buradaki ifadelere göre işveren, yetkiniz olmadan arattığınız kişilerin bilgilerini üçüncü kişilerle (arkadaşlarınızla vs.) paylaşıp paylaşmadığınızı bilemez, yani siz "evet baktım ama başka kimseye söylemedim" diyerek bir hak iddia edeceğinizi zannetmiyorum. İşveren için önemli olan şahsi bilgilere ulaşılması için çaba sarfedilmemesi gerektiği, siz bu çabayı sarfettikten sonra işveren için bunu başkasıyla paylaşıp paylaşmadığınız ya da şirketi zarara uğratıp uğratmadığınız önemli olmaz kanımca. "Belki bu bilgilere ulaşıp o günün akşamında üçüncü kişilere bilgi transferi yapıyorsunuz" diye düşünecektir firma.
Bu kanaate katılmıyorum. Sorumluluk ve yaptırımı aynı tip düzenlenmiş sözleşmelere imza atanların, sözleşme şartlarını ihlal etmeleri durumunda farklı farklı uygulamalara konu olmaları, hukuka aykırıdır. Eşit konum ve sorumluluk sahipleri sözleşme ile öngörülen ne ise hep birlikte onunla sorumludur. Bir kısım sözleşme tarafının sözleşme ihlalleri görmezden geliniyor ve bir kısım benzer ihlaller işleme konuyorsa bu durum dava konusu olma vasfını haizdir.
Somut olayda iddianız benzer biçimde sözleşme ihlali yapanların görmezden gelindiği ve kıdem tazminatı vermemek için aynı sözleşmeye tabi olan bir kısım kıdemli personele sözleşme maddesi uygulanarak iş aktinin feshinin öngörüldüğü değil midir?
Kanaatimce tespit halinde işvereni haksız duruma düşürecek bir sonuç çıkarsa bazı kazanımlarınız olacaktır.
Esenlik dilerim.
Sn.Arslan ın dikkat çektiği noktayı atlamamak gerek elbette. Sonuçta sadece kıdem tazminatı ödemek zorunda kalacakları personele bu şekilde bir davranış sergileniyorsa, fesih için haklı değil ama geçerli sebep olarak değerlendirildiğinde kıdem-ihbar tazminatı kazanımı olabilir ( şahsi düşüncem; ihtimal %1 bile olsa 2 sonuç var ya kazanır ya kaybedersiniz=%50 )
Konu ile ilgili burada anlattıklarınızdan daha fazla detaya sahip avukatınızın düşüncesi bile çekilelim olunca, bile bile lades demenin de fazla bir anlamı yok bence.
Avukat ne için gerekir? Açılan davayı kazanmak ! için mi? Yaşanan bu tür sorunlarda varsa bir haksızlık -hukuksuzluk onun çözümü için gereken desteği almak için mi?
Ben olsaydım bu duruma düşen, avukatımın uyarılarına-önerilerine uyardım. Elbette tercih sizin.
Sizinle çalışmak istemeyen bir şirkete zorla geri dönmeye mi çalışıyorsunuz yoksa şirketden başka talepleriniz mi var? Dava ne üzerine açılacak tam anlayamadım.
selamlar
Tazminatımı vermediklerinden dolayı ve işyerinde uygulanan mobbing uygulandığından dolayı tazminat davası olarak açtım.Zaten bildiğim kadarıyla ikiside aynı kapıya çıkıyo gibi avukatla görüştüğümde işe geri alım davası açarsan işyerin büyük ihtimalle kabul etmicek ve tazminatını öder dedi üzerinden uzun zaman geçtiği için zaten bildiğim kadarıyla böyle bi dava açma hakkımda şu an yok
- - - Updated - - -
Bu arada avukatımı maddi nedenlerden ötürü baro aracılığıyla edindim.Burda anlatmadığım bi çok detay var.Avukatım bana davadan geri çekilelim dediğinde endişelendim ve dava arşivinden bazı belgeleri inceledim bana dediği senin adına müşteri şikayetleri var vs. fakat bu işe ilk başladığım dönemlerde günlük 200 çağrı adeti dolaylarında bi iş tempomuz olup hata payımızın olmasına istinaden numara search le meyle bi bağlantısı olmayan şikayetler.Avukatımda bana müşteri şikayetleri var şeklinde belirtti bende buna istinaden davayı kaybediceğimizi düşündüğünü ve benden bi kazancı olmadığı için (duruşma tarihine 1 hafta kalmış bana şimdiye kadar ne bir telefonla nede görüşmemizde bi sual, belge ,delil talep etmedi) Ayrıca işten çıkartılmadan önce yöneticilerimin bana;Sen nasıl böyle bişey yaparsın müşteri bilgilerini alıp terör örgütünle bi bağlantın mı var müşteri bilgilerine ulaşıp hesap bilgilerine ulaştın istifanı vermezsen seni yakapaça savcılığa sevk etmek zorundayız gibi tehditvari sözlerde bulunuldu.Ben ise istifamı verirsem hiç bir hak talep edemiceğimi bildiğim için gereken neyse siz yapın şeklinde belirttim.Yardımınızı bekliyorum.Çünkü avukatım çok ilgisiz ve şirketimin ona davayı geri çekmemiz adına maddi anlamda destekte bulunduğunu düşünüyorum...
"Haklı fesih koşullarının oluşmadığı" iddiasında bulunun derim. Fesih haklı değil, ancak geçerli nedene dayanıyor şeklinde çıkabilecek muhtemel bir karar, tazminatlar yönünden durumu lehize çevirebilir.
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sn.Arslan ın dikkat çektiği noktayı atlamamak gerek elbette. Sonuçta sadece kıdem tazminatı ödemek zorunda kalacakları personele bu şekilde bir davranış sergileniyorsa, fesih için haklı değil ama geçerli sebep olarak değerlendirildiğinde kıdem-ihbar tazminatı kazanımı olabilir
Yargıtay 22. Hukuk Dairesi
Esas No: 2011/3427
Karar No: 2011/6514
Mahkemece bayram günü kimlerin çalışacağına dair bir listenin önceden hazırlanmadığı, olayın olduğu kurban bayramında çalışmanın olduğunun sözlü olarak bildirildiği, aynı durumda olan 40 kişiden sadece davacı dahil üç kişinin işten çıkarılmasının eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir.
....
....
Her ne kadar mahkemece davacı tanık beyanına dayanarak işverenin eşit davranmadığı gerekçesi ile sonuca gidilmiş ise de, davalı tanıklarının bayanlarına ve dosya kapsamına göre diğer işçilerin üç gün üst üste devamsızlık yapmadıkları, bir veya iki gün devamsızlık yapanların sözleşmelerinin feshedilmediği anlaşılmaktadır. Buna göre davacı ile diğer işçilerin durumu aynı olmadığından fesihte eşitlik ilkesine aykırı hareket edildiği kabul edilemez."
Konu tolg tarafından (11-10-2012 Saat 19:45:30 ) de değiştirilmiştir.
...
Yardımınızı bekliyorum.Çünkü avukatım çok ilgisiz ve şirketimin ona davayı geri çekmemiz adına maddi anlamda destekte bulunduğunu düşünüyorum...
- - - Updated - - -
Sn.rgorkem;
görmek istemediğiniz bir durum var ortada, ucunu nereye bağlayacağınızı artık şaşırdığınız.
Yapmamanız gereken, yapılmaması gerektiği size yazılı olarak ta bildirilmiş olan bir olayı yapmışsınız,
sonucunda da işvereniniz haklı veya kendi açısından en kötü haliyle geçerli sebeple sözleşmenizi feshetme hakkını kullanabilecek duruma gelmiş bu hatalı davranışınız sonucunda. Çalışmanızın bu kadar hızlı son bulması, o güne kadar kazanmış olduğunuz haklarınızı da kaybedecek sebeple sözleşmenizin feshedilmiş olması elbette hiç kimse için hoş bir durum değil, kabullenilmesi de zordur. Bu nedenle en azından t6azminatlarımı nasıl alırım sorusunu ben dahil herkes sorar ve çaba harcar elbette bu konuda.
Ama şu yukarıda alıntıladığım cümleniz;
BİR DURUN , durun da ne dediğinize tekrar bakın lütfen.
Avukatınız, sizin eski işvereninizden neden para alsın?
rgorkem rumuzlu üyeden alıntı
Ben bi gsm firmasının çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak 3 yıl görev aldım ...
3 yıllık kıdem tazminatınız, yıllık tazminat tutarınız 3.000TL olsa eder 9.000 TL.
İşvereninizin avukatınıza bu işi kendi lehine kapatması için verecek olduğu miktar , size ödemesi gerekecek olan miktardan daha düşük bir miktar olmalı ki, bu eylem eski işvereniniz için ekonomik kazanım sağlayabilsin. Ne olabilir bu kazanım? 1kuruş diyelim.
Düşündüğünüz gibi 8.999TL ve 99 kuruşu avukatınıza ödenmiş olsa.....
Avukatınız o mesleği hayatının tamamında gerçekleştirmek için seçmiş bir allahın kulu !
Bir ömür o mesleği yapamamasına sebep olabilecek böyle bir işe kalkışır mı 8.999TL 99 kuruş için? ?????
rgorkem rumuzlu üyeden alıntı
Aynı şekilde hakim olan bi akrabamada durumu özetle anlattığımda oda bu durumla ilgili haksızsın gibi gözüküyo dedi.....
E bu durumda ,eski işvereninizin , hakim olan o akrabanıza da maddi yardımda bulunduğunu mu düşünüyorsunuz ??
Yakında mahallenizde dolaşan kedileri de suçlayacaksınız sanırım benzer ithamlarla !! Bu nedenle bir durun harbiden !
Kendi adıma,
size sorununuzla ilgili verecek bir cevabım olmayacaktır bu noktadan sonra.,
Bahsettiğim şikayetler numara search leme olayından çok çok önce ve rutin olarak kurumsal iş ortağımızın müşteri şikayetlerine (verilen hatalı yanlış bilgiler vs gibi çağrıları) dinlemesi sonucu oluşan şikayet tutanakları.Yani numara searchleme durumulyla bi alakası yok bununda avukatımın gözünü korkuttuğunu düşünüyorum.
- - - Updated - - -
Erdoğan bey öküz altında buzağı aramak gibi bi niyetim yok fakat ben ya kendimi ifade edemedim yada siz yanlış anladınız... Konuyu açarken detaylardan fazla bahsedemediğimi belirttim 1 senelik bi süre zarfında ben avukatıma mahkeme harcı ve bilirkişi ücretini vermiş olmama rağmen ben rutin olarak sürekli arayıp dava ile ilgili sunmamız gereken bi delil benden istediğiniz bi evrak talep varmı şeklinde sormama rağmen ilgisiz olmasına istinaden yazıyorum.Sizce bu süreçte hiç alakadar olunmayıp ve duruşma tarihinde 1 hafta önce aradığımda davaya çıkmayalım nasıl olsa kaybederiz gibi bşy sunması avukatının gözünün korktuğu anlamına gelmez mi?
Ayrıca şirketimin yöneticileri kaybedebiliceğim bi dava olmuş olsa bana istifamı vermem konusunda işten yıldırma politikalarına gitsin?Yukarda da belirtilen bu durumu çalışanların tamamının yapmış olması ve benim elenmiş olmamla ilgili mevzuu hakim e örneklemem ve kanıtlayabilici delillerimin olması gerekirmi?Çünkü farklı kişilerin yapmış olduğunu benim yetkilerim dahilinde ve raporlama yetkimizin olmadığından dolayı kanıtlamam zor görünüyo ama eminim bilirkişin yapıcağı incelemede yapılcak araştırmada herhangi bi çalışanın detaylarının incelenmesinde bu durum kanıtlanıcaktır.
Kardeşimin kocasına tapusu kardeşim ve benim üzerime olan arsaya kurduğu çiftlik için aldığı krediye kefil oldum. İşi batırdı. Müteselsilen kefil ve...
işyerinde bir personel iş kabiliyeti yetersizliği ve fiziksel rahatsızlığı dolayısı ile sırf iyi niyetle civar yerlerde iş bulamayacağı ve çocuğunun...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.