konuyu açmadan önce çok okudum çok araştırdım benzer konular buldum ama tam olarak cevap alamadım...
ben havaalanında çalışıyorum. dolayısıyla 7/24 açık bir işyerimiz var. gece - sabah - akşam olmak üzere haftalık 3 vardiya halinde çalışmaktayım. aşırı yoğunluktan ötürü olsa gerek en ufak bi tatil veya mesai hakkımı dahi kullanmak takip etmek istiyorum. gelelkim 30 ağustosa gelen bu haftaki çalışma programıma...
Pazartesi 02:00 - 11:30 (ki bu birazdan işe gittiğimde çıkışı haber verilmeksizin 13:00 olmuş olacak)
Salı 05:00 - 13:00 (ki bu da muhtemelen 15:30 çıkışlı olur)
Çarşamba 06:00 - 17:30
Perşembe HAFTA TATİLİ
Cuma 06:00 - 17:30
Cumartesi 06:00 - 17:30
Pazar 06:00 - 17:30
Sorularım:
1)Hafta tatilim 30 ağustos ise; Bayram iznim nerede? 30 Ağustos Bayram iznimse; Hafta tatilim nerede? Ben bu durumda bayram ücreti alabilir miyim? veya personeli arayıp "bu verdiğiniz bayram izni, haftalık tatil istiyorum" mu demeliyim?
2) Bu benim sabah haftam... 06:00daki vardiya için servis 04:45de geliyor. 4:30 evden çıkıyorum. ve benim evim havaalanına en yakın semtte. sadece 08:00 / 17:00 / 00:00 gibi vardiya girişlerine yarım saat önce servise biniyorum. ama bu ara vardiya servisleri 1 saat 15dk önce bana yakın geçiyor ve resmen şehri dolaştıktan sonra u çizip havaalanına girmiş oluyoruz...
bu iki sorumu cevaplayabilecek herkese şimdiden tşk ederim...
Bu sene ramazan bayramı tatilinin 1-2 gününü kimse kullanamadı. Sizin hesabınızca devlet memurları dahil cumartesi pazar günü tatil yapan herkes alacaklı olur ama değil.
evet ama bu haktır. o güne başka 2 personel örneği vereyim.
a personeli 27-28-29 çalışıyor / 30 HT (Hafta Tatili) / 31-1-2 çalışıyor
b personeli 27-28-29 çalşıyor / 30 Bİ (Bayram İzni) / 31 HT (Hafta İziin) / 1-2 çalışıyor
c personeli 27-28 çalışıyor / 29 HT (Hafta İzni) / 30-31-1-2 çalışıyor
Bu bağlamda A personeli; 1 gün izin ek ücret almıyor
B personeli; 2 gün izin ek ücret almıyor
C personeli; 1 gün izin ek ücret ALIYOR
bu örneklemeyi devlet memurlarına veremeyiz. yani en azından hepsine veremeyiz. ben özel sektörden bahsediyorum şu anda... ki belki devlet memuru olarakda böyle bir soru aklında olan varsa o da yanıt arıyor olabilir. yukarıda verdiğim örnekte 2 gün izin yapan benle aynı maaşı alıyor. e ben neden 1 gün izin yapıyorum o zaman?
bu örneklemeyi devlet memurlarına veremeyiz. yani en azından hepsine veremeyiz.
Bu tatil ya da fazla mesai ücreti bir HAK ise, bu haktan kimlerin faydalanıp kimlerin faydalanamayacaını hangi kritere göre belirleyeceğiz peki?
Çok mu karmaşık anlamıyorum. Eğer bir tatil günü zaten tatil olan bir güne denk gelirse hava alır o günü tatil olanlar. Bu kadar basit. Pazar gününe denk gelirse pazar günü tatil olanlar, salı gününe denk gelirse tatili salı günü olanlar bir gün eksik tatil yapmış olur. Bir dahaki sene bu dediklerinizin tersi olkuri ödeşirsiniz demek dışında aklıma gelşen bir şey yok.
devlet memuru özel sektör çalışanı ayrımı yapmayalım isterseniz. ben burda özel sektör çalışanı olarak bu konuda sabit bir yasa var mı bu iki personel arasında bir dengeleme var mı diye soruyorum. sormak istediğime cevap verelim lütfen devlet memuru değilim ben özel sektör çalışanıyım. işverenin böyle bir hakkı var mı? haftalık tatilimle bayramı birleştirmek gibi? senelik izinlerde haftalık tatil pazar gösteriliyor. devlet memuru için bildiğim kadarıyla sabit cumartesi pazar. ama özel sektörde sabit mi dğeil mi bunu öğrenmek istiyorum. bana kafasına göre izin yazabiliyor mu şirketim?
sayın senoleker ile aynı fikirdeyim, eğer işverenin özel bir kastı yoksa hafta tatilinizi düzenli olarak perşembe günü kullanıyorsanız. bu durumda herhangi bir hak iddia edemeyeceğiniz kanısındayım.
Hukukçu değilim, tüm yazdıklarım kendi yorumlarımdır.
“The future is unknowable but the past should give us hope.” –Winston Churchill
Hafta tatiliniz dahi olsa eğer 30 Ağustos'ta çalışırsanız bayram mesaisi alırsınız.
Soru bu değil.
Soru şöyle:
"Hafta tatilim 30 ağustosa geliyor. 30 ağustos benim hafta tatilim ise bayram nerede? bayram ise hafta tatilim nerede? 30 ağustos hafta tatilime geldiğine göre bana 1 gün fazla mesai verimeli"
Soru bu değil.
Soru şöyle:
"Hafta tatilim 30 ağustosa geliyor. 30 ağustos benim hafta tatilim ise bayram nerede? bayram ise hafta tatilim nerede? 30 ağustos hafta tatilime geldiğine göre bana 1 gün fazla mesai verimeli"
Anladım. Bayram ile hafta tatili çakışırsa ve kişi o gün çalışmayacaksa zaten fazla mesai istemeye hakkı yok. Hafta tatili ile birlikte ekstradan bayram da yapacak, kafasını dinleyecek. Yok bu benim hafta tatilim, benim bayramım nerede der ise kusura bakmasın, onun için başka bir güne bayram ihdas edecek lüksümüz yok.
Çok çalışanı olan şirketlerde çalışanların(işçilerin ve vardiyalı çalışanların genelde) hafta tatillerini 1-2 güne yığmayıp hafta içine dağıtabiliyorlar(ki bizde de öyle). Hafta tatilimiz bayrama denk gelirse ve çalışmamız uygun görülüp o gün çalışırsak bayram mesaisi alırız, çalışmazsak tatil yapmış oluruz.
,
http:www.hukuki.netshowthread.php99286-Bayram-Tatili-ve-Haftalik-Tatil,
hafta tatili bayrama denk gelirse,
bayram tatili izin dilekçesi,
Hafta tatili mesai,
bayram tatili haftalik izinlere denk gelirse,
senelik izin bayrama denk gelirse,
haftalik iznim sali resmi tatile denk geliyor,
resmi tatile denk gelen rapor,
bayram tatiline haftalik izin olurmu,
radyasyon izni bayram izniyle cakışırsa,
izinli gunune denk gelen resmi tatillerde ekstra izin,
hafta tatili bayrama denk,
ozel sekorde senelik izin bayram tatiline denk gelirmi,
bayram da tatil ve haftalik tatil
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku