+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 17 ileti bulundu.
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...

14.06.2012 Günü Hakaret Davası Duruşmam var. Sayın Avukat Arkadaşlar Okuyunuz Bu Yazıyı...

Avukatın biri , Yaralanmam ile ilgili açtığım Asliye Ceza Davası Duruşma Salonu önünde beklerken Şahsıma ;

Gel LAN buraya demek suretiyle HAKARET ediyor.

Sana Dava Açıyorum Avukat diye tavır koyuyorum ve adam gidip yanındaki 2 adet sözüm ona tanıkla suç duyurusunda bıulunuyor.

Sevgili Savcı , ifademi almadan , 2 tanık ve avukat şahsın ifadeleri doğrultusunda derhal HAKARET ten dava açıyor.

Şimdi Soruyorum Sayın Avukat Arkadaşlarımmm ;

Haklarında DAHA ÖNCE YALAN TANIKLIK DAVASI suç duyurunda bulunulmuş bu tanıklar ile müşteki olan AVUKATA Karşı ;

5 adet tanık getirip ; hakarete uğrayan benim , hatta baroya bu avukatı şikayet ettim işte evrakları , hatta suç duyurusunda bulundum , adalet bakanlığından izin

bekleniyor desem , hakim nasıl ve ne yönlü karar verecek sizce....

yani her 3 kişinin söylediği , bu hakaret etti söylemine karşı , 70 milyonu getirseniz duruşmaya , hakim tck 3 kişi ister maddesi için cezamı verecek sanık'a...

Vicdanı Olan Bu TCK yı nasıl okur yorumlar bu durumda.....

Hukuki NET Güncel Haber

TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor... konulu yargıtay kararı ara
    TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: TCK ; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...

Ya doğru söylemiyorsanız?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.865
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: TCK ; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...

Alıntı solidvorks rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1
    Avukatın biri , Yaralanmam ile ilgili açtığım Asliye Ceza Davası Duruşma Salonu önünde beklerken Şahsıma ;

Gel LAN buraya demek suretiyle HAKARET ediyor.

Sana Dava Açıyorum Avukat diye tavır koyuyorum .
    Vicdanı bilmem, zaten başkasının vicdanı da etkin olmayacak dava sonucuna, hakimin ikna olması önemli olan, ama konuyu anlamaya çalışıyorum;
    siz oracıkta öylece beklerken,hiç bir sorununuzun olmadığı , hiç tanımadığınız bir avukat mı gelip size o şekilde hitap etti?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Vicdanı bilmem, zaten başkasının vicdanı da etkin olmayacak dava sonucuna, hakimin ikna olması önemli olan, ama konuyu anlamaya çalışıyorum;
    siz oracıkta öylece beklerken,hiç bir sorununuzun olmadığı , hiç tanımadığınız bir avukat mı gelip size o şekilde hitap etti?
    ben oracıkta beklerken gerçekleşmedi hadise.

avukat , sanık olarak yargılanan şahsın oturduğu bankta konuşuyor vaziyetteydi. bende onların önünden duruşma salonuna doğru ilerliyordum. sanığa doğru dönüp , avukatına doğruları anlat , hakkında iftira davası açılmak üzere , dosyalar savcıda diye çıkıştım.

avukat olacak şahıs kalktı ayağa , daha önce yazdığım hakareti edince , ( gel lan buraya vs)

tutanak tutuyorum sana dava açıyorum avukatttttt diye bağırdım , polisler ayırdılar..

adam , duruşmaya girdi , davayı kaybetti. hırsından yada korkudan yanındakilerle gidip

bana şerefsiz dedi diye dilekçe vermiş. savcı da ifademi bile almadan iddianame hazırlamış. kendiliğinden tensip zaptı ortaya çıktı zaten.

hepsi bu. ilk duruşmaya girdik. tanıklarının , yalan tanıklık suçundan suç duyuruları dilekçeleri ektedir buyrun diye hakime dilekçe verdim.

ardından 5 adet tanık dinletmek istiyorum olaya şahit dedim. perşembe gününe erteleme yaptı.

şimdi soruyorum size , adam yalan tanıklık suç duyurusunda bulunan 2 adet tanığı ile suç duyurusunda bulunuyor. bende 5 kişiyle hayır bu adam hakaret etti diye hem dava açıyorum ( adalet bakanlığına fezleke yazıldı) hem baroya şikayet ediyorum , hemde 5 kişilik tanıkla hakim karşısında kendime açılan ( iftira suçu işlenen ) davada dinletme yapıyorum.

ne olucak şimdi ? bu yasa neye hükmettirecek.

dava açılırsa bu avukat için ağır cezada yargılanması lazım. perşembe günü tüm tanıklar dinlenirse , adalet bakanlığından henüz dava açılma izni gelmedi. ama hakimin önünde savcılık suç duyurusu örnekleri var. dava açılacağını biliyor bu avukat için. ne olcak şimdi.

hadi bakalım.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu arada bugün suç duyurusunu teslim ettiğim savcının yanındaydım.

Adalet Bakanlığına Dava Açılma Açılma İzni ( Fezleke) akibetini sordum.

İzin gelmiş. adı geçen avukatın adresine tebligat yazılmış. Gel ifade ver diye.

perşembe günü avukatın açtığı duruşma var. Tanıklarımı götürüp , sulh ceza mahkmesinde dinletip , karar verilmemesini ,

savcılıktan , hakkında açılacak dosya örneğinin istetilmesini talep edip zaman kazanıcam.

Eğer dava açılırsa , Ağır Cezada Yargılanacak Muhterem Avukat.

Bugün aile bireylerimin yanına gelip , tanık getirmezsem , davadan çekileceğini ifade etmiş.

Hayırdır )))) ne oldu avukat , İmana mı geldin dicektim de , dilim varmadı.

Yazık , Çok Yazık. Millet böylelerine güvenip inanıp , hakkını hukukunu teslim ediyor....

hakaret edip , hakarete uğramış gibi gidip dava açacaksın !

sonrada dönüp , bak ben davadan çekiliyorum sende çekil diceksin.... Nerde Kaldı Hakarete uğrayanın HUKUKU ?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...

Duruşma yapıldı.4 adet tanık dinlettim. Sözde müşteki olan (sonradan avukat olma ) muhterem , sanki davanın avukatıymış gibi tanıklarıma soru sormaya başlayınca hakime müdahale ettim.

Adliye ye karşı işlenen bir suç var ve ifadem bile alınmadan hakkımda dava açılıyor , bakıyorum ki müşteki , avukat gibi soru soruyor , o halde bende sormak istiyorum diyerek 2 adet soru sordırttum .

Tüm ifadeler alınıdı ve ben , suç duyurusunda bulunduğum savcıya gittim ve bu sözde müşteki hakkında adalet bakanlığından soruşturma izninin geldiğini , şüphelinin ikametgahına tebligat yapıldığını öğrendim. bunuda benim yargılandığım mahkemeye ifade edince , zaten 2.duruşma olmuş dava açtığı halde hala tanık getirmediği için , 3.celseye ertelendi.

eh , tanıklarının ikisi hakkında da daha öncesinde , YALAN TANIKLIK suç duyurusunda bulunulmuş ve polis tarafından ifadeleri alınmıştı.

her ne kadar savcı , bu suç duyurularına 8 ay geçtikten sonra zahmet edip takipsizlik kararı vermiş olsada bu durum onların yalan söylemediği anlamına gelmez.

sadece TCK nın adaleti sağlamada ve toplum vicdanınında ihtiyaca ne kadar cevap verebilme kapasitesine sahip olduğunu gösterir.

Avukat olan bu şahıs hakkında tehdit ve hakaret suç duyurusunda bulunup baroya şikayet etmiştim.

Umarım Ağır ceza hakimi durumu anlarda , meslet etiğine halel getiren böyle tiplerin hak ettiğini , hak anlamında iade eder.....

Nerede
    Kayseri
    İletiler
    1.135
    Blog yazıları
    144
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: TCK; Türk Milletinin Sıkıntılarına Cevap Vermiyor , Hatta Temsil de Etmiyor...

Avukat hakkında, 'avukat olacak şahıs, imana mı geldin, böylelere güvenip, yazık...'; savcı hakkında 'sevgili savcı, zahmet edip' vb...

İçiniz kabarmış. Öfkenize ifadeleriniz turnusol vazifesi görüyor.

'Gel lan buraya'nın size hissettirdiği her ne ise, şu anlatı tarzınızdan alasını civarınıza hissettirme gayretinize tanığım. Mazlum olduğunuzu düşünmüyorum. Adaleti istediğinizi de... Siz öç istiyorsunuz ve bir anlamda cümlelerinizde de ihkak-ı hak durumlarındınız. Adli mekanizmanın da öç isteğinize hizmet etmesini istiyorsanız bunu unutun.

Biraz sakinleşmenizi öneririm. Saygılar...
    "Bu coğrafyanın en acil ihtiyacı kurtarıcılardan kurtulmaktır."

"Sonrakilere de fırsat vermek lazım"

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.640
    Dilekçeler Sözleşmeler
    3
    Dosya Yükleme
    0

Ben size; "Ya siz doğruyu söylemiyorsanız" diye bir yorum yaptım ama yanıt gelmedi... Neyse.
    İsmail kardeşim seni tebrik ederim çok güzel yazmışsın.
    Konuya gelirsek, siz avukatı duruşma öncesi tahrik etmişsiniz. O haliyle bile Ağır cezada yargılansa da ceza almaz. Üstelik onun açtığı davada normal hakaret suçundan değil, ağırlaştırılmış hakaret suçundan (avukata hakaret, hakim-savcıya yapılmış hakaret ile aynı cezaya tabidir) mahkum olursanız, imana mı gelirsiniz, ava giderken avlanmış mı olursunuz siz düşünün. Avukatın sizinle uzlaşmak istemesini sadece nedamet göstermesi olarak görmeyin, aynı zamanda belki de bu iş uzarsa sizin ceza almanıza da bir anlık sinirle yapılan hareketlere anlayış göstermesi olarak da algılayabilirsiniz. Size tavsiyem olayı büyütmeden uzlaşın. Yok ama ben üzüm yemeyeyim, bağcıyı döveyim derseniz, muhtemel mahkeme kararları aleyhe çıktığında pişman olabilirsiniz. Benden uyarması.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı litigation rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben size; "Ya siz doğruyu söylemiyorsanız" diye bir yorum yaptım ama yanıt gelmedi... Neyse.
    İsmail kardeşim seni tebrik ederim çok güzel yazmışsın.
    Konuya gelirsek, siz avukatı duruşma öncesi tahrik etmişsiniz. O haliyle bile Ağır cezada yargılansa da ceza almaz. Üstelik onun açtığı davada normal hakaret suçundan değil, ağırlaştırılmış hakaret suçundan (avukata hakaret, hakim-savcıya yapılmış hakaret ile aynı cezaya tabidir) mahkum olursanız, imana mı gelirsiniz, ava giderken avlanmış mı olursunuz siz düşünün. Avukatın sizinle uzlaşmak istemesini sadece nedamet göstermesi olarak görmeyin, aynı zamanda belki de bu iş uzarsa sizin ceza almanıza da bir anlık sinirle yapılan hareketlere anlayış göstermesi olarak da algılayabilirsiniz. Size tavsiyem olayı büyütmeden uzlaşın. Yok ama ben üzüm yemeyeyim, bağcıyı döveyim derseniz, muhtemel mahkeme kararları aleyhe çıktığında pişman olabilirsiniz. Benden uyarması.
    canım arkadaşım sen bu yazımı iyi oku.....

ağırlaştırılmış hakaret suçunun kime verileceğini sen ya bilmiyorsun , yada yazdıklarımı anlamamışsın. Ben eşime yanıbaşında aoturan avukatı için , her davaya gelip yalan söylemesi karşısında , avukatına doğrularına anlat , yoksa sana iftira davası açıyorum diyorum ! yanındaki iş güzar avukat olacak herif ayağa kalkıyor , gel lan buraya diye aklınca meydan okuyor. şimdi bu tahrik mi oluyor. avukatsa adma gibi girer duruşmasına delillerini verir , kazanırsa kazanır kaybederse kaybeder. avukat dediğin taraf olmaz. ben nikahlı karıma duruşma öncesinde doğruları söyle diyorsam o kim oluyorda gel len diyebiliyor. iyiki ben tahrik olup o avukatın kafasını gözünü kırmadım orada. sen yazdıklarına biraz özen göster bence. ağır cezada yargılanmaz öylemi. kardeşim bugün katile katil diyemiyorsun. tck cezadan sayıyor. adam kalkacak gel lan buraya diyecek. sonra gidip uyduruk bir dilekçeyle dava açılmasını sağlayacak sonrada gel anlaşalım dicek. bana bak , avulkatlık , mesleğinin şövenizim yeri değil burası anladınmı beni. yorum yazacaksanız seviyeyi düşürmeyelim lütfen. derdim öç almak yada adalet mekanizmasını öç almak adına kullanmak değil. adam duruşmaya gelir , tanık vasfıyla ifade verir , hakime soru sordurursunuz. yanlış cevaplar verir yalan tanıklık suçu ortaya çıkar , dava için dilekçe verirsiniz ,savcı 8 ay bekler , duruşma tutanaklarıyla yetinmez, ifade alır. yetmez takipsizlik verir. öte yandan çıkar bir savcı , sanık ifadesi almadan dava açar , tanık olarak gelir tecavüz etti der , iftira davası açmaya kalkarsınz savcı dilekçenizi almaz. yalan tanıklık davası açmaya kalkarsınız , delil yetersizliği der takipsizlik verir.

siz ne anlatıyorsunuz ya. ne öc alması kardeşim. kaldırın kafanızı bir bakın etrafınıza tck dan adalet alamayan kaç kişi var . baroya bir bakın kaç avukat ( meslek etiğine uygun davranışlar sergileyen avukat arkadaşlarımı tenzih ederim her meslek gurubunda oldugu gibi) disiplin soruşturması geçiriyor.

hukuk fakültesi öğrenci arkadasım sanada bir tavsiyem var , tavsiyelerini mezun olduktan ve avukatlık stajını verdikten sonra yapsan iyi edersin.

karşında 3 senedır gerek aile mahkemesinde gerek hukuk mahkemelerinde gerekse ceza mahkemelerinde savunma yazan , savcılarla hakımlerle bıre bır temas ıcınde , hukuk fakultesındekı hocalarla , yargıtay uyelerıyle ve meclıs adalet komısyonundakı vekıllerle bu tıp konularda istisare eden , bu işleri kendi alanında uygulama sahasında icra eden biri var. derslerine iyi çalış bir an mezu ol. sahanın gerçeklerini paylaşıyorum. bu da ülkemizin maalesef flu yanları , not alsan iyi edersin.

avukat olacak şahsın ifadesi 15 temmuza kadar alınır. tehdıt suçundan da iddianame yazılırmı bilmem , ama hakaretten mutlaka yazılır. yargılama esnasında takdır ındırımı yapılacah-gını sanmıyorum cumku sozum esime yönelikti , asker emeklısı sonradan avukat olma sahsa değildi. benim yargılandıgım hakaret davasında dınlenen tanıklarım ıle , daha oncesınde yalan tanıklık suc duyurularında bulunulmus tanıkları dınlenecek. eh hakıme karar vermek ıcın vıcdanı bır durum kalır. buradan ben ceza almam. her ıkımızde cezasızlık alırız en kötü ihtimalle ( 129.md) ama şahıs barodakı disiplin sorusturmasında ceza alır. meslek etiğini önemseyen arkadaslara ılan olunur. esenlıkler dılerım.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    91
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

imana mı gelirsiniz , ava giderken avlanırmısınız siz düşünün. şu cümleye bak ya...

benim sutunuma siz yorum yapmayın kardeşim. ava gidenmiş.

düzeyi düşürmeyin ve yazmayın. avukata hakaret , hakima hakaret sayılırmış. 2 tane tanık yalan tanıklık suçu , sözde müşteki adliye ye karşı suç işlemek ve karşılılıktan cezasızlık adına gidip iftira ile dava dilekçesi verecek , bende 7 adet tanıkla hayır durum öyle değil adam hakaret etti , savcı ifade bile almadan dava açtı , hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk , ifadesi alınacak , kamera kayıtlarınında indirilmesini talep ediyorum diyerek yazılı istemde bulunacam , adamın biri çıkıp ava giderken avlanırsın diyecek , kardeşim sizden yorum falan istemiyorum yazmayın....

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: