+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 24 ileti bulundu.

Konu: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    muğla
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

slm sizin dava sonucu ne durumdaa acaba.bizim de buna benzer olay geldi başmıza tüketici mahkemesine verdik.dava temyize gitti.bizde konut kredisi için başvurduk bankaya.daha sonra ögrendikki inşaattayıkım kararı varmış.ve expertiz evi yüzde 90 bitti göstermiş expertiz raporunda.tabiki ev yüzde 55 seviyesinde.ayrıca 2 yıl geçmesine ragmen halen ev teslim edilmedi.ve morgeç yasaına göre çektiğimiz kredide 1yılı geçip teslim edilmeyen konutlardan müteselsilen banka sorumludur diyor.acaba neler yapmalıyız.sizin sonuç ne oldu.bilgi verirseni seviniriz.çok zor durumdayız vede çaresiz.hayırlı akşamlar

Hukuki NET Güncel Haber

Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli konulu yargıtay kararı ara
    Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Cevap: Ayıplı Daire ve Tevdii Mahalli

Merhabalar,
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Bizim davada temyiz aşamasında, diğer cevaplarımda aktardığım hususlar dışında bir gelişme olmadı.

İdare'ye karşı haklarınızın kaybolmaması için, elinizde ki tüm bilgi ve belgeleri ve yaşadığınız olayları anlatan bir dilekçe ile, belediye hakkında da suç duyurusunda bulunun. Dilekçenizde, olayları fazla ayrıntıya kaçmadan, belli bir sıra içerisinde anlatın. Sorumluların tespiti ile fiillerine uyan ceza maddeleri geregince cezalandırılmalarını talep edin. İşini yapma niyetinde olan bir savcıya denk gelirseniz sonuç elde edersiniz, aksi durumda karara itiraz edersiniz. Buradan alacağınız sonucun olumlu olması ve belediye görevlilerinin ceza almaları durumunda en azından maddi zararınızın belediyeden tazmini ni sağlayabileceğinizi düşünüyorum. Ben bu yolu halen izliyorum.

Sizin dava zaten temyize gitmiş, artık yapabileceğiniz bir şey yok. Bekleyeceksiniz ve umarım iyi bir yargılama süreci yaşamışsınızdır. Yine de gerekçeli kararınızı bizimle olduğu gibi paylaşırsanız ancak yorum yapabilirim. İmar hukukunu İyi bilen bir avukatınız vardır umarım, yoksa tutmanızı tavsiye ederim.

Biz davamızda banka açısından kaybettik, güya bu kredi bu dairenin alımı için verilmemiş vs..vs..
    Tabi ki kararın usul ve yasa açısından uygun olmadığını düşünüyorum.
    Mahkemelerin, Yasaya uygun bir karar vermeleri durumunda bankalar açısından emsal teşkil edeceği ve bunun da hukuk tanımaz morgage uzmanı :-) bankalara karşı açılacak davalarda bankalar aleyhine kötü sonuçlar doğuracağı endişesi ile davrandığını düşünüyorum. Tabi ki, davalarımı uluslararası hukuka taşımakta da kararlıyım.

Banka her durumda suçludur, sözleşmelere eklediği haksız şartlar ile kendini savunmaya çalışmaktadırlar. Tapu ve Belediye de detaylı araştırmalar yapmak, plan, proje,ruhsat ve benzeri dökümanları toparlamak ve size verdiği expertiz hizmetinin hangi performansları içereceği hususunda ve expertiz hizmeti sonucundan sizi yazılı olarak haberdar etmek zorundadır.
    Banka expertiz yaptığında daireye bedel biçmiştir. Kaçak binaların/dairelerin ekonomik değeri olamaz. Zira, onlar yıkılmaya müstakbel bir adaydırlar ve yıkılacak yerle ilgili kazanılmış ekonomik bir değerden bahsedilemez. Bu konuyu da dilekçelerinizde vurgulayın.

İdareyi ve satıcıyı/mütaahhidi boş bırakmamanızı ve haklarında suç durusunda bulunmanızı tavsiye ederim. Gözden kaçması mümkün olmayan genişlik ve yükseklikte ki bir binanın yapılarak tamamlanmasına müsade etmek, alınmış yıkım kararını uygulamamak, tapu kayıtlarına şerh düşmemek, kaçak binayı yıkmadıkları gibi, kamu hizmetlerinden faydalanmasını engellememek suretiyle kullanımına müsade etmek, bu durumun iyi niyetli kişileri zarara uğratacağının idare tarafından bilindiği ve buna rağmen eylem ve eylemsizlikleri ile iyi niyetli kişilerin dolandırılmasına kasten göz yumulduğunu, ve durumun özelliklerine göre bir kaç detay daha eklenerek suç duyurusunda bulunmanızı tavsiye ediyorum.
    Kat İrtifak yada kat mülkiyet tapusu olan ve hakkında yıkım kararı bulunan binaların hiç bir suretle tescili mümkün değildir. Yani oluşturulan tapuların bir başkasına tapu da dahi devredilmesi (her ne kadar devrediliyor olsa da )mümkün değildir. Yıkım kararı, siz krediyi kullandığınız dönemde varsa, bu konuya ve bu konu hakkında verilmiş olan Yargıtay kararlarına atıfta bulunun. Bu durum açıkça bir nitelikli dolandırıcılık düzenidir.
    Ve unutmayın, yazdığınız tüm dilekçelerde maddi ve manevi zarar ziyanlarınızın tazmini ile dava haklarınızı saklı tuttuğunuzu belirtin.

Geçmiş olsun...

Saygılar...

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba,
    Konu bir yıl kadardır durağan görünmekte fakat benim araştırmaya çalıştığım konu ile çok yakından ilgili olması sebebiyle yazmak istedim.Acaba sayın mceyran03 ve sayın IKOC davalarınız şu an ne aşamada?
    Ben de bir hayli benzer konuda dava açacağım,yıkım kararlı fakat irtifak tapulu dairem için.
    Yukarıdaki konuya yakın veya aynı konuda bilgi ve birikimleri olan değerli forum üyelerinin,tarafımızca dava açma konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerekli olduğu husunda bilgi ,yardımlarını alabilirsem,dava sürecinde ve öncesinde yanlış adım atmamak için çok faydalı olcaktır.Şimdiden çok teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar,
    Öncelikle belirtmek isterim, çok yoğun emek ve zaman harcanması gereken bir süreç bekliyor sizi. Şimdiden sabır diliyorum.
    *Danıştay, yıkım kararının bizim üzerimize alınmasının yasaya uygun olduğu hususunda karar verdi. Karar düzeltmeye gönderdim, hangi yasaya uygun olduğunun incelenmesi talebi ile ( sanırım yasa bulamadılar, çıkmasını bekliyorlar :-))) ) karar düzeltmeden gelen cevaba göre AİHM'e götüreceğim.
    *Diğer davalar lehimize sonuçlandı sayılır. Kredi veren banka kurtardı kendini ama kararları temyize gönderdim, sonuçlanmasını bekliyorum.
    *Belediye ilgililerinin görevlerini kötüye kullandıklarını mahkeme kararı ile tespit ettirdim, bu kararı da temyize gönderdim bekliyorum.
    *Müteahhit firma ilgilileri hakkında nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtekarlık yaptıkları iddiası ile suç duyurusunda bulundum, savcılık hukuki ihtilaf olduğuna hükmetti, kararı temyize gönderdim. Ayrıca bu kararı veren savcı hakkında da etkin soruşturma yapmamak suretiyle görevi kötüye kullanmak iddiası ile suç duyurusunda bulundum. Zira, kararında mevzuata uygun bir gerekçe olmadığı gibi, hukuki ihtilaf şartlarının çok üstünde bir tezgah olduğuna inanmaktayım.
    *Müteahhit firma hakkında belediyenin göstermelik olarak imar kirliliğine sebep olmak ( TCK 184. md ) iddiası ile yaptığı suç duyurusunun kırıntılarını takip ederek belgeye ulaştım, belgeyi savcının önüne koyarak suç duyurusunun işleme alınmasını sağladım. Süreç devam ediyor.
    Daha önce tüm hususları ve izlenmesi gereken süreci aktarmıştım, bu sebeple tekrar yazmıyorum. Önceki paylaşımlar halen geçerlidir.
    Saygılar..

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba sayın mceyran03,
    Öncelikle tüm aydınlatıcı bilgi ve yönlendirmeleriniz hususunda kendim ve bu tarz sorunlar yaşayan tüm daire sahipleri adına yol gösterici olduğunuz için çok teşekkür ederim.
    Gerçekten ve malesef ki zorlu ve uzun bir hukuk süreci sizin de sırtınızda,bizi de bekliyor gibi görünmektedir.Gönül tüm davaların bir an önce sonçlanıp karara bağlanmasını isterdi fakat bu içinde bulunduğumuz şartlarda pek de mümkün değil( Aslında bu kadar açıkça usulsüzlüklerin yapıldığı,kişilerin mağdur edildiği belgelenmişken ve ortadayken sonuçların bu kadar zor alınması,şahısların haklarını araması ve alması için gerçekten çok ama çok kötü mağduriyet yaratmaktadır.Bu da bu tür usulsüzlükleri yapanların ekmeklerine yağ ve hatta bal sürmektedir.Benim şahsi kanımca sorunlu olan hangi taşınmaz mülk devredilirse devredilsin tıpkı araba satışında olduğu gibi eğer bir borcu varsa ya da tamamlanmamış eksik bir yanı varsa kesinlikle bilgisayarda satış yapılamamasıdır.Böylelikle bu usulsüzlüğü yapan hiç bir firma ve müteahit satışı yapamayacağı için sorun kaynağında büyük oranda çözümlenmiş olacaktır.Ancak bu kadar basit bir önlem dahi alınmayarak yıllarca herkesin mağdur edilmesine göz yumulmuştur.
    Sözün kısası size de,bizlere de geçmiş olsun.Umarım en kısa sürede davalarınızdan olumlu sonuçları alarak mağduriyetinizi tazmin edebilirsiniz.Dava sürecinizle ilgili olarak gelişmeleri paylaştığınız sürece takip etmeye devam edeceğim.
    Tüm yazılarınız ve aydınlatıcı bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim.Şahsınızın çabalarını takdir etmemek elde değil.
    Saygılarımla..

Nerede
    İSTANBUL, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın mceyran03
    Öncelikle selamlar. size önemli bir konu için özel mesaj attım

Davanız ne durumda acaba sonuçlandı mı ve ne gibi bir netice elde ettiniz.
    Ben de sizinle aynı durumdayım ve ilk duruşmam mayısta.

ben direk müteahhiti dava ettim. ayrıca ben iki ayrı eksper firmaya ödeme
    yapmıştım. bunları faiziyle geri talep ettim.

ne bankayı ne de belediyeyi dava etmedim. keza bir sonuç alamayacağımı
    biliyordum. bir de onları dava ederek ekstaradan avukatlık ve mahkeme
    masrafı başıma dert olmasın dedim.

aynı dertten muzdarip arkadaşlara tavsiyem hiç vakit kaybetmeden önce
    müteahhite ihtarnamenizi çekin. ardından süresi dolunca derhal tüketici mahkemesine gidin.

ben de burada mahkeme sürecimle ilgili bilgilendirme yapmaya devam edeceğim.
    konuyu başlatan arkadaşa çok teşekkür ediyorum.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İyi günler ben bu siteye yeni üye oldum ve bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Sorunir konu açmak istiyorum ama nasıl açacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz ? :/

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Özgür Özdemir rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    İyi günler ben bu siteye yeni üye oldum ve bir konuda yardıma ihtiyacım var.

Sorunir konu açmak istiyorum ama nasıl açacağımı bilmiyorum yardım eder misiniz ? :/

Hukuk forumları yazan butona tıkla,açmak istediğin konuya uygun başlık seç,yeni konu aç tıkla,anlat derdini.

Nerede
    İSTANBUL, Turkey.
    İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın mceyran03

tekrar selamlar
    acaba davanızın sonucu hakkında bilgilendirebilir misiniz?

ben de sizinle aynı durumdayım ve özellikle yargıyay sürecini ve sonucunu çok merak ediyorum

Nerede
    İstanbul, Şişli, Turkey.
    İletiler
    55
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhabalar,
    Yargıtay davayı onadı ve daireyi verip, avans faizi ile bedelin iadesini onadı.
    Belediye Teknik Başkan Yardımcısı ve İmar Md. görevlerini kötüye kullandıkları mahkeme kararı ile tespit edildi.
    Banka şimdilik kurtuldu ama henüz karar düzeltme ve muhtemelen Anayasa Mahkemesi süreci ile AIHM süreci sonunda bankaya da yargılama mercilerine de gerekli cevabı hukuk yolu ile verebileceğim.

İlk mesajınızda aktardığınız görüşe katılamayacağım.
    Ben yerel Belediye hakında suç duyurusunda bulunulmasının bir zorunluluk olduğu kanaatindeyim. Davanızı bir şekilde kazanmayı başarabilseniz bile paranızı tahsil etmekte sorun yaşarsanız, böyle bir durumda müracat edeceğiniz müteselsil sorumluları da tespit ettirmelisiniz.Zira, imar hukukuna ilişkin suçların genel özelliğinin TCK kapsamında zincirleme suç tanımına uyduğunu düşünüyorum.
    Bankaya Tüketici Mahkemesinde müteselsilen sorumlu olarak husumet yöneltilmesinin de bir zorunluluk olduğu kanaatindeyim. Zira, yerel mahkemelerin yada yargıtayın Tüketici hukuku kapsamında müteselsilen sorumluluğun sıkılaştırılmış halini aramasının, hayatın olağan akışına uygun düşmediği gibi tüketicinin hakkını alması önünde büyük bir zorluk oluşturduğu kanaatindeyim.
    Ayrıca; benimle aynı durumda olduğunuzu belirtmişsiniz. Olayınızın ayrıntılarını tarihleri ile paylaşırsanız yönlendirici olmaya çalışırım.
    Saygılar...

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ayipli konutta ihbaarname ornegi

ayipli daire kira iadesi

ayipli konut ihtarname örneği bankaya

Forum