Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
25/II madde:
e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
h maddesine gerekçe olarak fazla mesaiyi kabul etmemeniz mi gösteriliyor?
Peki e maddesinin gerekçesi ne? Hırsızlık gibi şeylerden bahsediyor bu madde.
hocam konu tamamen fazla mesai ile ilgili. ne hırsızlık nede verilen görevi yapmama bir durum yok. biz verilen görevi her zaman yaptık bunla ilgili bir uyarı yada ihtar da yok. sadece 2012 yılında imza atmadığımız ile ilgili bir savunmamız ve mesaiye kalmadığımız 2 gün için alınan savunmalar ve onlara istinaden verilen 2 ihtar var yukar da fesih yazısını yazarken savunmalarım da ne yazdığımı yazdım. bunların dışında hiçbir uyarı ikaz yada ihtar ne yazılı nede sözlü hiç birşey yok. hırsızlık maddesini koymalarının sebebini bende anlamadım ama bu maddeden dolayı işsizlik ödeneği alamıyorum ve çok mağdur durumda kaldım. çıkarılma maddelerinde şöyle yazıyor
1. talimatlara uymama konusunda hukuka aykırı olarak gösterdiğiniz olumsuz davranışlarınızı kötü niyetle diğer çalışma arkadaşlarınızla planlayarak yapmanız
2. bu tip olumsuz davranışlarınızı alışkanlık haline getirmeniz ve talimatlara aykırı davranma konusunda ısrarcı davranmanız
3.fazla mesai yapmayı redderek(not 45 saat fazla mesaim var) görevlerinizi gerektiği gibi yerine getirmeme konusunda ısrarcı davranmanız
4. savunma yazılarınızda uzlaşmacı bir tavır sergilemek yerine yöneticilerinize ve Şirketimiz' e karşı asılsız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmanız (böyle birşey kesinlikle yok sadece mesai konusunda yöneticinin tehdit ettiğini yazdık)
5. işyerinde iş akışını bozmanız, işyeri huzurunu bozmanız ve iş ilişkilerinin devamını çekilmez ve imkansız bir hale getirmeniz (verilen iş her zaman yaptık sadece fazla mesailerde zorlama olamayacağını bildirdik)
ve bunlar gibi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlarınız ile bağlılık ve dürüstlük ilkelerine aykırı hareketleriniz nedeniyle İş Sözleşmeniz' in 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25/II (e) ve 25/II (h) bentleri uyarınca haklı nedenlerle ve derhal tazminatsız olarak feshedildiğini tarafınıza bildiririz.
isterseniz fesih yazısını komple mail ile atabilirim.
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
Siz işkur a da başvuruda bulunun işsizlik sigortasından yararlanmak için.
Mahkeme sonuçlandığında, işe iade kararı çıkmaz ama tazminat almanıza karar çıkarsa, o tarihte hala işsiz olursanız işsizlik ödeneği alabilesiniz.
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
Peki dava sonuçlanıp kazanırsak, ihbar kıdem ve iade tazminatları dışında bize herhangi bir tazminat yada başka bir ödeme yaparlar mı? şirkete herhangi bir ceza gelir mi yada herhangi bir kurumu başvurmak gerekir mi?
Konu umut.aslan tarafından (04-04-2012 Saat 18:12:02 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
yorumlarınız için teşekkürler. benim aslında merak ettiğim konu şu. 25/II (e) maddesi konulmuş. fesih yazısına bakıldığında konu ile bu madde arasında bir bağlantı kuramadım yada benim bilgilerim eksik ben kuramadım desek daha doğru olur.yani burada işverenin art niyetli olduğu düşüncesindeyim. Bu madde yüzünden işsizlik ödeneğinden de faydalanamıyorum. Mahkeme bittiğinde haklı çıkarsam ve o zamana kadar çalışmıyor olursam faydalanabilirim ki işsizlik ödeneği olmadan mahkeme bitene kadar çalışmadan herhangi bir gelir olmadan nasıl durulur hele ki o kişi evliyse oda ayrı bir konu.Kısacası ne kadar mağdur ettikleri de ortada. böyle bir durumda iade kıdem ve ihbar tazminatları dışında işyerine bir yaptırım yapılması söz konusu mu? Ya da neler yapılabilir?
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
Açtığınız dava konusu işe iade.
İşe iadeniz yönünde karar çıkarsa, ihbar-kıdem tazminatı zaten olmayacaktır, çünkü fesih geçersiz sayılmıştır.Fesih yok- tazminat yok.
İşe iade kararı ile işe başlamak için işverene başvurduğunuzda, fesihten sonraki 4 aylık süreyi sanki çalışmışsınız gibi ücretlerinizin ödenmesi ( sgk primleri dahil) dışında kazancınız tekrar aynı işe başlamış olmaktan ibaret olacaktır.( dava xxx ay da sürse sadece ilk 4 ay çalışılmış gibi kabul edilir)
İade kararına uyulmazsa, o hak kazandığınız 4 aylık ücret dışında mahkemece belirlenen en çok 8 aylık ücret tutarında işe başlatmama tazminatı almaya ve fesih 4 aylık süre sonunda yapılmış gibi kabul edileceğinden, ihbar ve kıdem tazminatı almaya hak kazanırsınız.
İşveren bu durumda ihbar ve kıdem tazminatlarını ödemezse, ihbar ve kıdem tazminatlarınızın ödenmesi için iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
yorumlarınız için çok teşekkürler. Son bir sorum olacak bu konu hakkında. Bu tip davalarda yani tazminatsız işten çıkarılma için açılan iade davalarını mahkeme hızlandırılmış dava usulüne göre 2 ay içinde karara bağlamak ve yargıtay da 1 ay içinde kesin kararını vermek zorundadır diye bir yazı okudum bir çok yerde. Bu tip davalar gerçekten 3 ayda sonuçlandırılabiliyor mu?
Konu umut.aslan tarafından (05-04-2012 Saat 16:05:12 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
Bu konuda doğrudan bilgim yok; ancak buradan okuduklarımdan edindiğim izlenime göre ne yazık ki değil 3 ay, 1 senede sonuçlanması bile "hızlı" sayılıyor
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
valla haklısın ama işte bu sivas olaylarından sonra avrupa birliği' nin baskısı falan oldu Ankara' da yeni hukuk bürosu açıldı belki hızlanmıştır diye düşünüyordum ama sanırım biz en az bir sene sürüneceğiz işsizlik ödeneği yok, yok yere iyi niyet ve ahlak kurallarından iş sözleşmemiz feshedildi bu durumda iş bulabilir miyiz tam bir muamma bekleyeceğiz artık 1-2 sene
Cevap: Her sene fazla mesai için alınan imza hakkında
umut.aslan rumuzlu üyeden alıntı
yorumlarınız için çok teşekkürler. Son bir sorum olacak bu konu hakkında. Bu tip davalarda yani tazminatsız işten çıkarılma için açılan iade davalarını mahkeme hızlandırılmış dava usulüne göre 2 ay içinde karara bağlamak ve yargıtay da 1 ay içinde kesin kararını vermek zorundadır diye bir yazı okudum bir çok yerde. Bu tip davalar gerçekten 3 ayda sonuçlandırılabiliyor mu?
Rakam doğru ( 3) ama birim yanlış ay değil yıl oluyor genelde, temyizi de dahil edince.
,
mesaiye kalmama tutanağı örneği,
mesai sözleşmesi,
işçinin tutanağı imzalamaması,
fazla mesai imza,
işçinin fazla mesaiye kalmaması,
fazla mesaiye imza,
mesai yapmayı kabul ediyorum imzası atılmazsa ne olur,
mesai yapmak istemiyorum,
fazla mesai zorunlu mu,
işçi bulunduğu sene içerisinde fazla mesai yapması için herhangi imza atması zorumlumu,
fazlamesai imza kağıdına uyulmazsa neolur,
fazla mesai yasal mı,
mesaiye kalacam diye imza attirmak,
fazla mesai onayına imza atmayan ne yapabilir,
mesaiye imza atmadim ,
mesaiye kalmadim tutanak yazilirmi
Arkadaşlar 15-23 vardiyasından 23-07 vardiya sına devam etmediğim için savunma verdim işe girerken sözleşme imzaladınız mecbur kalacaksınız denildi....
merhabalar...yaklaşık 2 ay önce fala mesai hakkım için çalışma müdürlüğüne başvurdum.alacağım için karar verildi fakat işveren halen ödemedi,anlaşmak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku