Ayşe polis memurudur, ticaretle uğraşan Ahmet ile aralarında bir duygusal yakınlık başlar, 2 yıl kadar görüştükten sonra Ayşenin tayini çıkar ve yeni geldiği ilde Ahmetin kimlik bilgilerine bakar, evli ve 5 çocuğu olduğunu öğrenir. Aralarındaki ilişkiyi bu sebeple bitirmek ister ancak Ahmetin ağır hakaret ve tehditleriyle 1 yıl daha bu ilişkiyi sürdürür ve sonunda Ahmet Ayşenin kendisinden ayrılmasını hazmedemeyerek,
BİMER e e-mail yazarak kendini savunur bir ihbar yapar, akabinde,
1- Dolandırıclık... iddası ile dava açar ; ben zamanında araba sattım ona ama aslında hediyeydi para almadım der,
Dava takipsizlik alır çünki belirtilen satış 3 yıl önce noterden satış sözleşmeli ve tamamen yasaldır.
2-Güveni Kötüye Kullanma...iddiası ile dava açar; beni evlilik vaadiyle kandırdı ben ona 100.000 lira harcama yaptım der,
Dava takipsizlik alır çünki Ayşe bekar kendisi halen evlidir.
3-Görevi Kötüye Kullanma (4483 SKM)...iddiası ile dava açar; kişisel bilgilerime emniyette olan yetkileriyle baktı der,
Dava takipsizlik alır çünki kullanılan sorgu alanı istihbari ve önleme amaçlı kullanılan bi alan olup, Ayşe bu bilgileri kimseyle paylaşmamız ki zaten gizli olan bi bilgide değildir.
Bütün bu yasal çerçevede Ayşe hep haklı olmasına rağmen Emniyetçe yürütülen, özel hayata dikkatsizlik adlı, İdari Soruşturma 1 yılı geçkin süredir tamamlanmadığı gibi, Ayşe çalıştığı şubeden sürülmüş çok ağır bi dönemi tek başına aşmıştır.
3. dosyadan soruşturma izni için Emniyet Valiliğe başvurmuş ve Ayşe dosyayı bölge İdare Mahkemesine yollayarak, Soruşturma İzninin Verilmemesi kararını Nisan 2011 de almıştır.
Fikrinizi almak istediğim konu ise;
1-Adli yargı yok derken İdari Yargı neden hala araştırmaya devam eder?
2-İdari anlamda gelebilecek ceza yine Bölge İdare Mahkemesince bozulabilirmi?
3-Ayşenin bu yoğun bunalımlı bir yılının hesabını Emniyetmi Ahmetmi vericek?
1)Adli yargı ve idari tahkikat birbirinden bağımsızdır.Adli yargı yok dedi diye idarinin yok demesi gerekseydi zaten idari soruşturmanın bir anlamı kalmazdı.
2)Verilen ceza idari mahkemeye taşınabilir.
3)Muhtemelen kimse vermeyecek.Milletin canını ve malını emanet ettiği kişilerin özel hayatlarında evli insanlarla birlikte olmaları bağlı bulunduğu kurumlarca hoş görülmeyebilir.Bu yüzden kurumdan hesap sormak elbettiki söz konusu değil.Ahmet isimli şahsa gelince, takipsizlikle sonuçlanan şikayetlerine istinaden iftira davası açılabilir.Ancak oda muallakta kalıp bir yere varamaz diye düşünüyorum.Harcıycak para ve zamanı varsa, Ayşe isimli şahıs elbetteki deneyebilir.
Teşekkürler,
Yalnız 4483 SKM gereği memurun haklılığının isbatı üzerine kurumun Ahmete kamu davası açması gerekmezmi ? ve yine aynı yasa gereği memurun maddi manevi tazminat hakkı saklıdır ibaresi ne kadarlık bir süreyi kapsar acaba?
Şikayetin takipsizlikle sonuçlanması her zaman Ayşe'nin haklılığının ispatı anlamına gelmez.Ortada iftiraya bağlı bir takipsizlik varsa kamu davası açılır.Ancak belirsizlik ve delil yetersizliğinden(ki bu durumlar herzaman şüpheli lehinedir) bir takipsizlik söz konusu olduysa karşı tarafa dava açma ve sonuç alma durumu çok enderdir.Memurun maddi manevi tazminat hakkı saklıdır, ancak memur açıkça mağduriyetini ispat etmelidir ki saklı olan bu hakkı kullanabilsin.Biraz araştırma yapılırsa Ülkemizde tazminat hukukunun belli bir alanda belli şekillerde işlediği görülecektir.İdari soruşturmadan bunaldım, strese girdim şeklindeki ifadeler çok bir anlam ifade etmemekte olup, ancak kanıtlanmış bir iftira üzerine gene doktor raporlarıyla duruma bağlı kanıtlanmış psikolojik bir tarvmanın belgeleriyle manevi tazminat talep edilebilir.Durumda aynı şekilde maddi kayıplar olduysa(açığa alınma vb. sonucu) bunlarda belgelenerek maddi tazminat talep edilebilir.Kolay gelsin.
Ayşeye soruşturmacı tarafından talep edilen ceza Meslekten Çıkartma dır.
Şimdi dosya İl Disiplin Kurulunca değerlendirilmek üzere Valiliktedir.
Acaba;
1-Soruşturmacının kararı tebliğ edildiğinde itiraz hakkı varmıdır? yoksa İl Disiplin Kurulu Kararımı beklenmelidir?
2-İl Disiplin Kurulunda 657 SK. 129. Md. since sözlü savunma talebinde bulunan Ayşenin savunması ne derece ciddiye alınır.?
3-İl Dis.Kur. tarafından dosyaya gelen cezanın bir alt cezası talep edilebilirmi? veya tamamen kaldırılabilirmi?
4-İl.Dis.Kur. tarafından olumsuz anlamda gelebilecek her sonuca Ayşenin itiraz mercii Bölge İdare Mahkemesimidir?
5-Bölge İdare Mahkemesince Nisan 2011 de verilen Soruşturma İzni Verilmemesi yönündeki karar, verilebilecek bir ceza için olumlu bir durum oluştururmu?
ayşe hanımın il disiplin kurulunda sözlü ifade vermesi lehinedir.dmk 129 md ye göre avukat tanık dinletebilir.benim yakın bir arkadaşım böyle bir konudan yargılandı.bu konuda idari davalarda uzman avukat Olgun Hamarattan alınan görüş ile dava lehine sonuçlandı.soruşturma dosyanızla ilgili avukatınızın idari konularda tecrübeli bir hukukçunun olması sizin davanızda olumlu sonuç almanıza yardımcı olacaktır...
İdari kısmını arkadaşlar yanıtlıyor ama benim AYşeye tavsiyem, bu kişi hakkında savcılığa suç uydurma ve iftira suçlarından suç duyurusunda bulunması ve tazminat davası da açmasıdır. Şikayet hakkı anayasal bir hak olsa da suç uydurmak, iftira atmak da suçtur.
Polis Memuru Ayşe, İl Disiplin Kurulu karşısında avukatı ile ifade verir ve sorulan soruları cevaplandır.
Kurulun kararı ile ilgili hiç bir bilgi verilmemiş, Vali tarafından imzalanarak kendisine tebliği ile öğrenileceği söylenmiştir.
Acaba benmi yanlış hatırlıyorum;
İl Disiplin Kurulu, soruşturmacının tayin ettiği cezayı onaylar veya reddeder, bir alt veya bir üst ceza talep edemez diye bir durum varmıydı ?
Yürütülen idari soruşturmanın sonucunda P.M.Ayşe hem şahıs hemde kurumuna dava açıcak sanırım, yine bilgilerinize başvuracağım.
Teşekkürler.
Mart 2015 daire aldim aldigim gun tapumu da aldim ama insaat hala bitmedi kimseyle sozlesmem yok sadece elumde tapum var ve aldigim tarih. Müteahhit...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku