Kredi Kartı Borcuma İşletilen Faiz,İcra ve İtirazım Hakkında
bir bankaya olan kredi kartım nedeni ile banka 21.05.2010 tarihinde ihtarname çekti,bende bankayı arayarak borcu telefon yolu ile taksitlendirdim,ilk 3 taksiti ödedikten sonra ödeme güçlüğünden diğer taksitleri ödeyemedim ve alacaklı bankanın tarafıma icra takibi başlattığını 24.05.2011 tarihinde işyerime yapılan tebligat(kardeşime yapılmış) ile öğrendim,ilk öne avukata gittim borcumu taksitlendirin ödeyecem dedim yok taksit bitti,iş bizden de çıktı icra dairesi ile görüşün deyip kestirip attılar.daha sonra işleyen faizi yüksek bulduğumdan yasal süresi içinde icra diresine " alacaklı bankanın neden bu kadar beklediğini madem icra yolu ile tahsil yolunu secekti bunu daha erken bir tarihte yapıp şahsımı yüklü faiz ödeme mecburiyetinde bırakmamalıydı,bu yolu seçerek hem kendine hem avukatlarına haksız kazanç sağlamamaları gerektiğini,tarafıma ihtar yada uyarı yapmadan direk icraya verdiklerini(yalnız daha önce tarafıma 21.05.2010 da bir ihtarname göndermişlerdi taksitlendirdikten sonra taksitlerimi ödemeyince tekrar bir uyarı göndermediler kast ettim burda) içeren bir dilekçe ile itiraz ettim,banka avukatı beni aradı dava açacağız borcu ödeyin dedi zaten davayı kaybedeceksiniz filan deyince ben aslını ve ve aksattığım taksitlerin faizlerini öderim dedim kabul etmediler,şimdi sulh mahkemesinden tebligat geldi beni itirazı iptali istemiyle dava etmişler.Sorum şu olacak.
Banka ilk ihtarı çektikten sonra borcu telefon ile taksitlendirdi ilk üç taksiti ödedim bankaya yaptığım son ödeme tarihi 23.08.2010 .yani tamam borcumu kabul ediyorum ama tüketici olarak bizim hiç mi hakkımız yok tabi borçlu olan maddi sıkıntılardan ödeyemeyebilir ama bankada bu durumu fırsat bilip kart borcuna yaklaşık yarısı kadar faiz işletip neredeyse 1 yıl sonra icra dosyası açması hakkaniyete ne kadar uygundur,yasal mevzatı bilmeden bir itiraz yaptım hakkımda dava açıldı hayatımda hakim karşısını çıkmadım çıkmakta istemiyorum(korktuğumdan değil hani hiç çıkmadım Allahta çıkarmasın babında).yani bu itirazın iptali davalarını kazanma şansımız hiç mi yok,mesela bir avukatmı tutmalıyım,gidip borcu hemen ödemelimiyim,ödersem mahkemem düşermi,yada bankanın mevzuata göre bir açığını yakalayabilirmiyiz,karşı tarafla anlaşma şansımız(faizin düşürülmesi hususunda),ne bilim daha yaşımız genç olduki mahkemeyi kaybettim adli sicilim bozulurmu,Merkez bankası kayıtlarım zaten bozlmuştur ödersem düzelirmi Aklım çok karışık.gelen mahkeme kağıdında kart borcunun % 40 tamzinat isteniyor,halbuki ben borcun aslını kabul ettim faiz ve masraflara itiraz ettim,konu ile alakalı beni yönlendirebilecek birileri olursa çok sevinirim,Nasıl bir yol izlemeliyim.Duruşma 01.12.2011 yazıyor kağıtta,o tarihe kadar yapmam gereken yasal bir zorunluluğum varmıdır .Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.
Cevap: Kredi Kartı Borcuma İşletilen Faiz,İcra ve İtirazım Hk.
merhaba
beni yanlış anlama ama ben gsm operatöründen biliyorum borcunu taksitlendirir taksitlerden birini bile ödemez isen taksit iptal olur ve avukat ile bile görüşsen artık icra bürosu ile muhattap oluyorsun maalesef.aslına taksit yapmak gibi bir zorunlulukları yok ama iyi niyet belki öder diye öyle bir opsiyon sunuyorlar.İsterse direkt icra yolu ile de tahsil eder.
benim durumum biraz karışık o yüzden detayları yazdım,banka bana diyorki kart borcunuz olduğunuz biliyorsunuz yatırsaydınız diyor bende param yoktu ödeme yapamadım,siz taksit aksatmaya başladığımda beni icraya verseydiniz keşke neden 1 yıl sonra icraya verdiniz,bu kadar faiz işlettiniz dedim,kaldıki ben icra kağıdı geldiğinde banka avukat bürosuna gittim tamam taksitlendirin ödeyim dedim,yok taksit bizim öyle bir uygulamamız yok icra dairesiyle görüşeceksiniz bizle alakası yok dediler,bende çevremden biliyorum kart borçları tkasitlendirilir diye baktım faizde çok ,1 yıl sonra beni icraya vermişler daha erken verselerdi daha az yükümlülüğüm olurdu düşüncesiyle bankanın kusuru vardır diye düşündüm icraya itiraz ettim bu seferde sulh mahkemesinden mahkeme celbi geldi banka itirazıniptali davası açmış % 40 ta tazminat istiyor şimdi bu banka davayı kazanırsa hem tazminat,hem kredi kartı borcu,avukatlık masrafı filan baya bir maliyet olacak, o yüzden burdaki avukat arkadaşlar varsa danışmak istedim kazanma şansım yokmudur?eğer kazanma şansım yoksa avukat filan tutmakla uğraşmıyayım,karşı tarafla anlaşma yolu filan yokmudur yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Merhaba,
Kredi kartlarına gerek olağan zamanlarda gerekse ödememe halinde ortaya çıkan temerrüt durumlarında uygulanacak faizleri Merkez Bankası belirlemekte ve duyurmaktadır. Bankaların bu tutarın üzerinde akdi ve temerrüt faizi almaları yasaktır. Bu nedenle faiz oranına ilişkin itirazlarınız sonuçsuz kalacaktır. Size ihtarname gönderilerek alacağın muaccel hale getirildiği tarihten sonra size ödeme süresi verilmiş olması ve ödeme aksayınca icra takibine başlanması da usulsüz değil. Siz olguları tabi oldukları mevzuat çerçevesinde değil de, biraz kızgınlıkla ve inatlaşma duygusuyla değerlendiriyorsunuz. Bu da borcunuzun büyümesine yol açıyor. İtirazın iptali davasını kaybetmeniz ve icra inkar tazminatına mahkum edilmeniz sürpriz sayılmamalı. Size önerim bankanızla anlaşmanız ve icra inkar tazminatına hükmedilmeden konuyu çözümlemeniz yönünde olacaktır. Saygılarımla,
Cevap: Kredi Kartı Borcuma İşletilen Faiz,İcra ve İtirazım Hakkında
adanagfb rumuzlu üyeden alıntı
kart borcuna yaklaşık yarısı kadar faiz işletip neredeyse 1 yıl sonra icra dosyası açması hakkaniyete ne kadar uygundur,
Anlamadığım husus şudur ki;
Adamlar icraya vermeden önce belki öder diye 1 sene beklemişler.
Siz neden bu 1 sene içinde ödeme girişiminde bulunmadınız?
Sizin ödeme güçlüğüne düştüğünüzü görünce size süre tanımışlar hem de tam 1 sene. Daha nasıl hakkaniyet olacak ki? Daha ilk taksidinizi ödemediğinizde eve gelip eşyalarınızı haczetmesi daha mı hakkaniyete uygun olurdu?
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Anlamadığım husus şudur ki;
Adamlar icraya vermeden önce belki öder diye 1 sene beklemişler.
Siz neden bu 1 sene içinde ödeme girişiminde bulunmadınız?
Sizin ödeme güçlüğüne düştüğünüzü görünce size süre tanımışlar hem de tam 1 sene. Daha nasıl hakkaniyet olacak ki? Daha ilk taksidinizi ödemediğinizde eve gelip eşyalarınızı haczetmesi daha mı hakkaniyete uygun olurdu?
anlaşılan bugüne kadar böle bir durumla karşılaşmadınız,Bankanın bu yaptığı ölüden bişey istemeye benziyor diyorum ben,yaw şimdi banka borcu ödemediğim zaman hemen icra takibi başlatsaydı evime gelseydi ben onu ne yapar eder bulur buluştutu öderdim yada borcum kadar malım giderdi,ama 1 yılk sonra icraye veriyor borcu katlıyor,avukat masrafı ekliyor,vs.vs sonra istiyor,bu bankanın iyi niyet gösterip süre vermesimidir allah aşkına,ama ne yazıkki kanunlarımızda da böyle rantiyeye boyun eğmiş vaziyette,kimlik fotokopisine kart verilen ülkemizde bunu genele vurduğunuzda çok büyük meblağlar yatıyor,yani kanun yanlış banka alacaklı ise versin icraya tahsil yoluna gitsin niye 1 kaç sene bekliyor benim derdim bu neymiş belki öder diye beklemişler ya buna çocuklar güler bu durumun bankanın ve avukatlarınının işine geldiği apaçık orta ama bir gün ülkemizde üstünlerin hukukunda hukukun üstünlüğüne geçeceğiz zamanla kalın sağlıcakla anlayan anladı
Adanalı kardeşim, borçlar hukuku sizin kişisel anlayışınızla değil, kanun ve yönetmeliklerle belirleniyor.
Bu forum 'anlayan anladı' tarzı ifadelerin forumu değil, aldığınız cevapları beğenmiyorsanız çözümü kendi anlayışınızda aramaya devam edersiniz, sonuçlarına da katlanırsınız.
İnsanlar size yardımcı olmak için doğru yolu gösteriyorlar, doğru yollar işinize gelmediği için hem bu yardıma nankörlük ediyorsunuz hemde küstahlık ediyorsunuz.
Sorunuzun cevabına ben daha net bir cevap vereyim, sizin konunuzda banka uygulama açısından haklı, siz haksızsınız. İzlenen yol açısından banka haklı, siz haksızsınız. Alacaklı istediği zaman takip başlatır, borçlunun keyfine göre başlatma zorunluluğu yoktur. Ayrıca ne zaman keyfinizin geleceğini kehanet yolu ile de göremez. 12 ay boyunca 'bulup buluşturamadığınız parayı' tam evinize icra takibi gönderdiği gün 'bulup buluşturabileceğinizi' nerden bilecekler? Size özel ekip mi kursunlar?
'Kimlik fotokopinize verilen kart'ı almak için kimliğinizin fotokopisini bankanın özel tuttuğu yankesecileri cebinizden mi çaldılar? Siz mi fotokopiyi çektirip verdiniz? Bu tip ajitasyonlar size bir fayda sağlamaz, bu edebiyatların yerine, iyiniyetiniz ile elinizdeki ödeme gücüne göre gidip görüşmeniz gerekir(di).
Daha da doğrusu şu fotokopiyi verirken, verilen limiti ödeyebileceğiniz şekilde kullanmanız gerekir(di).
Haklı olduğunuz hiçbir nokta göremedim, ama sonuçta insanız, inşallah en az üzüntü ile bu derdi savuşturursunuz.
Arkadaşım banka alacaklı taraf ve sen zaten borcunun olduğunu biliyorsun.Sana daha kaç tane ihtar çekmeli veya evine borcunu ödemen için ricalara mı gelmeli.Sonuçta işlem ve dosya sırasına göre icra takibi ve avukat devreye giriyor.Buda 6 ayı aşkın zamanlar sürebiliyor.Koca banka dur şundan faiz alayım diye aylarca sinsi sinsi bekleyip sonra 'hah şimdi tam sırası' deyip icra mı yapıyor sanıyorsun.Olaya kendini kandırmayıp objektif olarak baksan daha az zararla çıkardın.Şimdi faiz+avukatlık masrafları+icra masrafları+%40tazminat ödeyeceksin ki ihtimal buda borcunun ilk borcunun 3 katına yaklaşacak.Zaten işlenen faizi merkez bankası belirliyor bankanın keyfinde de değil.Bankada okadar birikmiş icralık olmuş dosya var ki hangibiriyle ayrı ayrı uğraşsın.Koyuyor sıraya, icra daireleri avukatlık bürosu giti geldi tebligat ulaştı ulaşmadı vs. derken(kişide borcunu ne oldu diye takip etmezse) okadar zaman alabiliyor.Geçmiş olsun.
İyi Gunler
Benim çeşitli bankalardan Kredi Kartlarım var idi.05/03/2009 Tarıhınde asker kacagı olarak gorundugum için askere alındım.Yaklasık olarak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ìóçûêà mailsco âîîäóøåâëÿåò ëşäåé íà ñîçäàíèå è ïğîÿâëåíèå ñåáÿ.
Akademide saat sorunu