Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Firar veya izin tecavüzü suçlarından almış olduğunuz cezayı (ilişiğiniz kesilmiş ,sivil cezaevinde yatmışsanız eğer)yattıktan sonra,askeri suç olması sebebiyle sabıka kaydınızda gözükmese bile ,sicil kaydınızda bu suçtan ceza alıp infaz ettiğiniz kesinlikle gözükecektir.
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
bartelmi diaz rumuzlu üyeden alıntı
Firar veya izin tecavüzü suçlarından almış olduğunuz cezayı (ilişiğiniz kesilmiş ,sivil cezaevinde yatmışsanız eğer)yattıktan sonra,askeri suç olması sebebiyle sabıka kaydınızda gözükmese bile ,sicil kaydınızda bu suçtan ceza alıp infaz ettiğiniz kesinlikle gözükecektir.
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler http://imza.la/firar
Sayin macabre'ye tesekkurler. Bu kampanyayi internet ortaminda, cevremizdeki arkadaslarimizin yardimlari ile toplumun icerisine yayabiliriz (Tabi kimligimizi aciklamadan) ve imza sayisini arttirabiliriz. Boylece yetkili makamlara (milletvekili, bakan vs.) attigimiz maillerde daha saglam bir dayanagimiz olmus olur.
Yaklasik olarak 3 aydir firari durumdayim. Herhangi bir polis memuru/emniyet mensubu ikametgah adresime gelip beni sormadi. Ancak gectigimiz gunlerde askeri savciliktan bir mektup gelmis benim adima, ve beni mahkemeye cagiriyorlarmis. Tabi bu mektubu ailem "boyle birisi burda yok diyip" almadi. Bu noktada tecrubeli hukuki.net uyelerine sorum su:
-Bu 3 aylik surecten sonra herhangi bir polis aramasi olmadan beni askeri mahkemeye mi sevkettiler ?
-Eger boyle bir mektup birdaha gelirse mektubu teslim almak mi dogrudur yoksa mektubu teslim almamak mi?
güzel soru sormuşsunuz detot ama yanıtlayabilecek yok mu bende merak ettim.firar etcem artık herşey hazır ama kusursuz olsun istiyorum başımı kaşıyarak ortada dolanmamam gerekiyor rahat geçirmem lazım bu süreci
Bugun bir e-posta daha aldim. CHP de "yapilan calismada" degerlendirecek bizim konuyu. Iyi kötü bir kamuoyu oluşturduk gibi arkadaşlar. Ricam http://imza.la/firar imza kampanyasini ve konuyu bilmeyen cevredekilere anlatmaniz. Kimse bizim durumumuzdan haberdar degil ne yazik ki kendi icimizde oyalaniyoruz böyle.
Sayın firarsubay@windowslive.com,
Mailinizi okudum. Önerileriniz yapılan çalışmada değerlendirilmek üzere not alınmıştır.
Selam ve sevgilerimle.
M. Akif Hamzaçebi
İstanbul Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili
Arkadaşlar şimdi net bit cevap istiyorum, firardayken üniversite sınavına başvurup, sınava girip, kaydımızı yaptırabilir miyiz? Bu foruma katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız..Saygılarımla kader arkadaşlarım...
freedom3106 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar şimdi net bit cevap istiyorum, firardayken üniversite sınavına başvurup, sınava girip, kaydımızı yaptırabilir miyiz? Bu foruma katkıda bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız..Saygılarımla kader arkadaşlarım...
Kaydolmak istediğin üniversite kayıtta askerlik durum belgesi istiyorsa,birlikten imzalı ve mühürlü,personel olduğunu gösteren bir yazının olması gerek. Bazı üniversiteler artık e-devletten sorgulatıyor askerlik durumunu, böyle ise belgeye gerek yok,siz askeri personel olduğunuz için askerlikle ilgili bir probleminiz görünmeyecektir.(bu kendi söyledikleri, kayıt memuru çıkıp da ya bu adam bilmem kaç yaşında askerliği nasıl problemsiz görünüyor diye merak edip sormazsa tabi, öyle birşey olacağını sanmıyorum ama olasılık işte). Bende seneye düşünüyorum, ne olacak göreceğiz...
Çok güzel bir çalışma olmuş. Ben de yakınlarımla birlikte imza kampanyasına katıldım hatta facebookta yöneticisi olduğum gruba da özelden mesaj gönderdim.
Lütfen herkes facebook,twitter, forumlar ve sözlüklerde paylaşsın. En az 5000 imza toplamadan etkimiz olmaz lütfen herkes bu işe koyulsun arkadaşlar...
macabre rumuzlu üyeden alıntı
Evet, Imza kampanyamizi olusturmus bulunuyorum. Lutfen aileniz, arkadaslariniz, cevrenizdeki bu konu ile ilgili duyarli herkese duyurunuz. Ne kadar cok imza, o kadar cabuk sesimiz duyulacak!!! Tesekkurler http://imza.la/firar
,
http:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulupage84,
tsk gorev birakma cezasi,
askeriyeden istifa edenler,
subaylar sozlesme dolmadan ayrilmq,
firar eden TSK personeli ,
https:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulu,
sozlesmeli er firar mahkemesi,
sozlesmeli erligi birakanlar,
https:www.hukuki.netshowthread.php17837-Firar-eden-firari-subay-ve-astsubaylarla-ilgili-ceza-hukumleri-ve-muhakeme-usulu&page=32,
sozlesmeli erlikten istifa askeri mahkeme,
tsk mecburi hizmet dolmadan istifa 2016,
tsk da firar,
fatih karabiyik firar etti
Sonuçta ortada bi yakalama emri olacak ve sınav yerlerine bilgilerimiz gidecek. herkesin bildiği gibi son seçimlerde sandık basında arama kaydı olan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Cevabınız için cok tesekkurler. Bazı iyi niyetten uzak özel hastanelerde bunu cok iyi biliyor demekki. Sigortanın kapsadığı ödediği bir...
SGK sözleşmeli özel hastane...