Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
optimizeric rumuzlu üyeden alıntı
merhaba, keşke haklı çıkmamış olsaydım ama olan olmuş artık. yüksek lisans için başvuruyorsan yanlış hatırlamıyorsam 35 yaşına kadar buna hakkın var, 34 yaşında bile gidip ben yüksek lisans yapıcam desen izin vermek zorundalar. Ha o zamana kadar asker kaçağıysan o ayrı birşey, onun cezasını ayrıca kesebilirler ama bu tecil almana engel olamaz. Umarım bu sefer de haklı çıkarım da, tecili alıp hayatını planladığın şekilde devam ettirirsin
evet , bugün bağlı bulunduğum şubeme gittim....ilk söyleyeceğim şey bence işlerin hızlı yürümesini istiyosanız memleketinize gidin çünkü çok kısa sürede bitti...dediler bitirdiğin son okuldan 6.9.2010 da mezun olmuşun...senin iki sene hakkın var...ama askerlik durum belgesini alman için senin son yoklamanı yapacaz dediler muayeneye göndercez ,askerlik kararı aldırcaz...böyle konuşunca sandımki askere gidiyom ben... neyse muayeneye doktora gittim...doktor söyle bakayım rahatsızlıklarını falan...dedim işte şöyle böyle sorunlarım var...sen askerliği yapmak istiyon mu dedi doktor...ben de dedim ki söylediğim sağlık sorunlarım askerlik yapmama engel ise evet istemem dedim...doktor dediki seni gördüğüm kadarıyla senden komando bile olur ...gerçi sen yüksek okul mezunusun vermezler seni komandoya ama gördüğüm kadarıyla sağlamsın ... ozaman dedim mecbur bir görev yapmak zorundayım...tamam ozaman elverişli yazıyorum dedi...doktorlara izmalattığım belgeyi şubeme verdim...beni 36 . madde nedeniyle yani işte mezuniyete 2 sene ekleme olayından dolayı 30 kasım 2012 ye kadar tecil verdiler...dediler ister yüksek lisans yaparsın ister erken gelip askere gidersin o senin bileceğin iş dediler...benim anladığım yüksek lisansa kaydolunca üniversite yeni bir erteleme için belge göndercekmiş...ama erteleme en geç 35 yaşın dolduğu senenin sonuna kadar geçerli olabilirmiş...dolayısıyla bu söylenilen tarih ben yüksek lisans yapmasam bile kendi lisans mezuniyet hakkım...buraya kadar her şey iyidi...11.30 da geldim...paydos,hastane falan derken 14.15 gibi belgemi aldım ...ama memur benim ifademi aldı...neden geç geldin bukadar zamandan beri neden yoklamanı yapmadın diye...2007 den beri ...? savcılığa suç duyurusu yapcaklar...ya dedim mahkemeye verilmiyor yeni çıkan kanunla...onlarda evet yargının hızlandırılması kanunu var sen hapis cezası falan almazsın ,idari para cezası verirler dedi...dedim idari para cezasını siz veriyosunuz dedim...bizim böyle yetkimiz yok dediler...ama kanunda bu konuda yetkili olduğunu okumuştum ama derdini kime anlatacan...ben anladımki eski klişeleşmiş yapıyı işletiyolar,mevzuat okumuyolar...hatta bir ara yanlış mı anladım aralarındaki muhabbete geç kulak misafiri oldum...ben veri hazırlama kontrol işletmeniyim dedi mevzuatları mı okuyacam...galiba böyle dedi ötekine ...eğer yanlış anlamayıp böyle dediyse vay halime dedim kendime...neyse bu mahkeme beni bulacak onu anladım...savcı ,mahkeme işte her neyse bana dava falan açıp kendi kendilerine mahkeme yaparlar mı...benim mahkemeden haberdar olmamı sağlayıp savunma hakkı verirler mi...bunları yaşayan varsa tecrubelerini aktarabilirler mi...evet askerlik durum belgesini aldım bugün kısa sürede ama malesef piyangodan mahmeke yolu göründü....
Hukuki NET Güncel Haber
Konu izc tarafından (13-07-2011 Saat 20:43:56 ) de değiştirilmiştir.
merhaba, keşke haklı çıkmamış olsaydım ama olan olmuş artık. yüksek lisans için başvuruyorsan yanlış hatırlamıyorsam 35 yaşına kadar buna hakkın var, 34 yaşında bile gidip ben yüksek lisans yapıcam desen izin vermek zorundalar. Ha o zamana kadar asker kaçağıysan o ayrı birşey, onun cezasını ayrıca kesebilirler ama bu tecil almana engel olamaz. Umarım bu sefer de haklı çıkarım da, tecili alıp hayatını planladığın şekilde devam ettirirsin
temennin için çok sağol ama şimdi mahkeme lafları çok canımı sıktı...dediğin gibi ceza yolu açılarak tecili verdiler...benden habersiz mahkeme falan yapmazlar inşallah...bi de hadi askerlik şubesi mevzuat okumuyo...mahkeme askerlik şubesine önceden idari para cezası verildi mi diye sorgulama yapıp mahkeme topu askerlik şubesine atar mı?
e) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,
itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir.
Bu madde uyarınca verilecek idarî para cezalarına ilişkin evrak, yükümlünün bağlı olduğu askerlik şubesi başkanlıklarınca yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer mülki idare amirliklerine gönderilir ve idarî para cezası ilgili il ya da ilçe idare kurullarınca verilir.
izc rumuzlu üyeden alıntı
e) Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup olmamasına bakılmaksızın askerlik şubesince sevk edildiği kıtasına katılmayan veya geç katılanlar için, kendilerine tanınan kanuni yol süresinin bitiminden,
itibaren dört ay içinde gelenler ikiyüzelli, yakalananlar bin; dört aydan sonra bir yıl içinde gelenler beşyüz, yakalananlar ikibin; bir yıldan sonra gelenler yediyüzelli, yakalananlar üçbin Türk Lirası idarî para cezasıyla cezalandırılır. Bir yıldan sonra tamamlanan her takvim yılı için kendiliğinden gelenler ayrıca bin, yakalananlar ayrıca ikibin Türk Lirası idarî para cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu eylemlerinden sonra askerlik şubesince ilk sevk edildikleri kıtalara gecikmeksizin katılmaları halinde haklarında verilecek idarî para cezalarının yarısı verilir.
Bu madde uyarınca verilecek idarî para cezalarına ilişkin evrak, yükümlünün bağlı olduğu askerlik şubesi başkanlıklarınca yükümlünün nüfusa kayıtlı olduğu yer mülki idare amirliklerine gönderilir ve idarî para cezası ilgili il ya da ilçe idare kurullarınca verilir.
bizim idari para cezası verme yetkimiz yok dedi memur ama kanun yeterince açık...hakimler savcılar o kadar kitap okuyolar,mevzuatları biliyolar...önlerine gelen yoklama kaçağı davasına bakılması durumu için şekil yönünden biz bakamayız diyebilir mi mahkeme ....şubeye sen para cezası vermemişsin direk bana göndermişin diyerek davayı şekil yönünden reddetmez mi?
Konu izc tarafından (13-07-2011 Saat 21:28:39 ) de değiştirilmiştir.
temennin için çok sağol ama şimdi mahkeme lafları çok canımı sıktı...dediğin gibi ceza yolu açılarak tecili verdiler...benden habersiz mahkeme falan yapmazlar inşallah...bi de hadi askerlik şubesi mevzuat okumuyo...mahkeme askerlik şubesine önceden idari para cezası verildi mi diye sorgulama yapıp mahkeme topu askerlik şubesine atar mı?
askerlik şubesinin yaptığı hatanın savcılıktan dönmesi gerekir, savcı dosyanı valilik-kaymakamlığa devreder sanırım. yalnız bence asıl önemli olan, askerlik şubesinin seni 2007 tarihinden itibaren kaçak sayması. hakkında kim karar verirse versin temel alacağı nokta bu.
askerlik şubesinin yaptığı hatanın savcılıktan dönmesi gerekir, savcı dosyanı valilik-kaymakamlığa devreder sanırım. yalnız bence asıl önemli olan, askerlik şubesinin seni 2007 tarihinden itibaren kaçak sayması. hakkında kim karar verirse versin temel alacağı nokta bu.
2007 demekle suç son çıkan kanundan önce işlendiği için eski kanunlara göre yargılanma ihtimalin mi var demeye getiriyosun?
ben suçumu kabul ediyorum 2007 den beri olmasına ...ama istediğim adaletin mevcut güncel kanuna göre tecelli etmesi...buna göre benim cezamın kanuna göre tabi 2007 den beri olan yoklama kaçağı süreme göre idari para cezası verilmesi...buna kesinlikle lafım yok...önceden para cezası kesilip gene aynı suç yapılması durumuda yok...ilk kez yoklama kaçağına karşılık para cezasına çarptırılacam.yasaya göre bu ceza benim hakkım...mahkemeye verilmem mevcut kanuna göre sonraki aşama...ayrıca ben bakaya dedikleri tarzdan değilim...bana şimdi 30 kasım 2012 tarihi verildi...bu tarihi geçirdiğim zaman gitmezsem bak ozaman mahkeme olabilir di ama şimdi benim cezam kesinlikle askerlik şubesinin vereceği idari para cezası yani mahkemenin değil ...tabi bu arada kanuna göre bu ceza içinde ben kendiliğimden gittiğim için daha uygun ceza veriliyor ve ayrıca eğer bana verilen tarihte gidersem askere o uygun cezanında yarısı oluyor ve bu da askerlik hizmetimin sonuna bırakılıyor...bütün bunları ben nerden biliyorum...e tabi ki yeni kanunu okuyup öğrenmekten dolayı...e bu memurlar bu kanunları okumuyorlar mı...kendi işleri değil mi bu ?
Konu izc tarafından (13-07-2011 Saat 22:23:54 ) de değiştirilmiştir.
2007 demekle suç son çıkan kanundan önce işlendiği için eski kanunlara göre yargılanma ihtimalin mi var demeye getiriyosun?
ben suçumu kabul ediyorum 2007 den beri olmasına ...ama istediğim adaletin mevcut güncel kanuna göre tecelli etmesi...buna göre benim cezamın kanuna göre tabi 2007 den beri olan yoklama kaçağı süreme göre idari para cezası verilmesi...buna kesinlikle lafım yok...önceden para cezası kesilip gene aynı suç yapılması durumuda yok...ilk kez yoklama kaçağına karşılık para cezasına çarptırılacam.yasaya göre bu ceza benim hakkım...mahkemeye verilmem mevcut kanuna göre sonraki aşama...ayrıca ben bakaya dedikleri tarzdan değilim...bana şimdi 30 kasım 2012 tarihi verildi...bu tarihi geçirdiğim zaman gitmezsem bak ozaman mahkeme olabilir di ama şimdi benim cezam kesinlikle askerlik şubesinin vereceği idari para cezası yani mahkemenin değil ...tabi bu arada kanuna göre bu ceza içinde ben kendiliğimden gittiğim için daha uygun ceza veriliyor ve ayrıca eğer bana verilen tarihte gidersem askere o uygun cezanında yarısı oluyor ve bu da askerlik hizmetimin sonuna bırakılıyor...bütün bunları ben nerden biliyorum...e tabi ki yeni kanunu okuyup öğrenmekten dolayı...e bu memurlar bu kanunları okumuyorlar mı...kendi işleri değil mi bu ?
mahkemeden neden çekindiğini anlamadım, mahkemeye sevkedilsen bile alacağın ceza bence değişmez, kanunda neyse o.
mahkemeden neden çekindiğini anlamadım, mahkemeye sevkedilsen bile alacağın ceza bence değişmez, kanunda neyse o.
hapis cezası ihtimali yok mu?bide benden habersiz mahkeme yaparlar mı...savunmamı yapmadan oldu bittiyle bi hapis kararı dayatılmasından çekindim...öteki direk para cezasıydı...
hapis cezası ihtimali yok mu?bide benden habersiz mahkeme yaparlar mı...savunmamı yapmadan oldu bittiyle bi hapis kararı dayatılmasından çekindim...öteki direk para cezasıydı...
savcılığa suç duyurusu yapcaklar...ya dedim mahkemeye verilmiyor yeni çıkan kanunla...onlarda evet yargının hızlandırılması kanunu var sen hapis cezası falan almazsın ,idari para cezası verirler dedi...
şubendeki adam olayı biraz karıştırmış, yargının hızlandırılması ile suçların artık kabahat olarak değerlendirilme konuları birbirine girmiş düzeltirsek, yargının hızlandırılması kanunu var ve sen savcı-mahkeme ile uğraşmıcaksın, askerden kaçmak artık suç değil kabahat ve cezası da hapis değil para.
hakkında açılmış bir dava olup olmadığını öğrenmek için turkiye.gov.tr'ye bakabilirsin
konuyla alakasız olacak ama ben de, düğün ve balayı olaylaır yaklaştığı için streslerdeyim.. hakkımda açılmış dava yok, herhalde dava açılmadığına göre yakalama da olamaz demek ki gbt kaydım da yok.. ama hala otellerde kalanlara başka bir tarama yapılıyor mu bilmiyorum. otelci bir arkadaşıma sordum biz gönderiyoruz jandarmaya neye baktıklarını bilmiyorum dedi, askerlik şubesinden bi tanıdık buldum tc ni ver bakayım durumuna dedi , ben sakatlık olmasın dedim, yok ya korkma bişi olmaz msj at sen dedi.. ama atmadım ben bir de bi polis tanıdık var yarın ona sorucam bilgisi varsa.. şu işleri bi atlatsam gerisini düşünmüyorum çok..
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku