İyi akşamlar 13 Mart tarihinde bir trafik kazası geçirdim.Aracım 2003 focus Asli kusur(100) karşı tarafa polis tarafından verildi.Karşı taraf şirket aracı aracımda.2000 TL gibi bir değer düşüklüğü var .Size bu konuyla ilgili sorularım olacak.
1.Avukat tutmalımıyım, davayı kişiye mi açmak şirkete mi açmak gerekir?
2.Ne gibi bir yol izlemeliyim?
3.Karşı taraf bana haksız olduğu halde dava açabilir mi?(Beni bunla tehdit ettiler.)
4.Dava süreci ne kadar sürer?
5.Mahkeme masrafları ve av. ücretinin tamamı karşı taraftan alınabilir mi?
6.Benim açımdan kaybımı geri kazandıracak bir dava olur mu?
7.Dava açmadan hallolobilir mi?
8.Dava kazanın olduğu yerde mi açılacak?
9.Hangi mahkemeye başvurmak gerekir?
Asli kusur onlarda (benim hiç kusrum yok) fakat bizim de aracımız zarar gördü biz de dava açacağız, bir sürü avukatımız var biz büyük bir şirketiz dediler.
Konuyla ilgili kafamdaki soru işaretlerini giderirseniz sevinirim.
Konu malatyadoğan tarafından (17-04-2011 Saat 19:58:50 ) de değiştirilmiştir.
Mahkemeye vermekle, savcılığa vermekle, mahkemelerde sürüm sürüm süründürmekle, yasal yollara başvurmakla vs vs tehdit etti.
Belki sadece şu sitede yüz defa yazdım. Tehdit kelimesini yanlış kullanıyorsunuz. Bu tür sözler tehdit içermez, bunu siz de biliyorsunuz. Öyle ise niçin kullanıyorsunuz? Bırakın adam açsın davasını haklı ise kazansın.
Haklı olup olmadığına bakılmaksızın herkes dava açabilir. Bu önemli değildir. Önemli olan kazanabilmektir.
Avukat tutup tutmamak size kalmış bir konu. Yetkili mahkeme kazanın olduğu yer sulh hukuk mahkemesidir (2000 TL için). Eğer değer kaybınız vs toplam dava değeri 7000TL üzerinde ise asliye hukuk mahkemesinin görev alanına girer.
Sanırım araçta meydana gelen hasarı karşı tarafın sigortasından aldınız. Kaza nedeni ile araçta meydana gelen değer kaybını sigorta poliçesinde açıkça yazmadığı takdirde sigorta ödemez. Bunu karşı taraftan isteyecek, alamazsınız dava açacaksınız.
Mahkeme başladığında hakimden aracın kaybettiği değeri bilirkişi aracılığı ile tespitini isteyiniz. Aracınızı bu konuda bilirkişi inceler. Örneğin aracın servisi, araç alım satımı yapan kişiler vb. gibi. Bilirkişi masrafını siz öder dava sonunda karşıdan alırsınız (100-150TL gibi)
Şirket aracı ise hem şirketi hen de aracın kaza anındaki sürücüsünü birlikte davalı gösterin.
Unutmayın karşı taraf kusuru oranında değer kaybından sorumludur. Tam kusurlu dediğinize göre bunu kanıtlarsanız değer kaybının tamamını almak hakkınızdır. Kimse kendi kusurundan dolayı tazminat hak edemez. Temel kural bu. Geçmiş olsun. Kolay gelsin.
Konu Hakkarili Arzuhalci tarafından (17-04-2011 Saat 20:09:03 ) de değiştirilmiştir.
Konuyla ilgilendiğiniz ve aydınlattığınız için teşekkürler.Aracı kendi kaskomla servisinde orjinal parçalarla yaptırdım tamamen haklı olduğum için kaskom da delinmedi zaten.Size son bir sorum daha olacak dav ortalama ne kadar sürer, birde araç 2003 model iki kapısı değişti, iki parçası da boyandı.Bu da satışta doğal olarak değerini düşürür ama karşı taraf eski arabaya yeni orjinal kapı takılmış değeri düşmez gibi bir savunmaya gidebilir mi?Özellikle konuyla ilgili bilirkişi arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyorum.
Teşekkürler...
Büyük ihtimal hem kaza kusur oranları tespiti için hem de aracın değer kaybı tespiti için iki ayrı bilirkişiye gidecek. Böyle bir dava yaklaşık birbuçuk yıl sürebilir.
Onarım gören araca yeni parça takılması hiçbir zaman aracın değerini arttırmaz. Bu konuda Yargıtay kararları var.
Konuyla ilgili sitemizin trafik bilirkişisi mevcuttur. Rica ederseniz cevap verebilir.
Konu Hakkarili Arzuhalci tarafından (17-04-2011 Saat 20:31:47 ) de değiştirilmiştir.
Onarım gören araca yeni parça takılması hiçbir zaman aracın değerini arttırmaz. Bu konuda Yargıtay kararları var.
Bunu bilmiyordum. Sigortalarda eskiden "onarımdan kaynaklanan değer artışı" gibi bir şeyler vardı. Ben %100 haklı olsam, tamir yaptırdığımda sigorta tüm masrafı ödemiyor, bir kısmını ödüyor bir kısmı için de "aracın değeri arttı" diyordu. Sanırım bunlar da bu Yargıtay kararından sonra yok.
Bunu bilmiyordum. Sigortalarda eskiden "onarımdan kaynaklanan değer artışı" gibi bir şeyler vardı. Ben %100 haklı olsam, tamir yaptırdığımda sigorta tüm masrafı ödemiyor, bir kısmını ödüyor bir kısmı için de "aracın değeri arttı" diyordu. Sanırım bunlar da bu Yargıtay kararından sonra yok.
Evet, o bakış açısı artık tarih oldu. Artık tamir gören araca sfır parçalar takılmasına rağmen değeri düşmüş kabul edilmektedir. Sigortaların bahsettiğiniz uygulamaları da artık yok.
,
trafik kazalarında değer kaybı davaları,
değer düşme davası,
trafik kazalarinda araç değer düşüklüğü,
yapılan trafik kazalarından sonra arabanın değerinin düşmesi karşı taraftan alınabilirmi,
aracimin kasko degeri 5 bin lira fakat 10nin tl masraf yaptim zincirleme bi kaza sonrasi aracim pert oldu nasil bi bedel alabilirim,
aracin kaldirima çarpması maddi hasarı kasko odermi,
araç değer kaybı davası,
kaza sonrası araç değer kaybı,
aracimla kaza yaptim suc bende karsi tarafin zararini trafik sigortam karsilarmi,
aractaki deger kaybi turk hukuk sitesi,
araç değer kaybı dava dilekçesi,
değer kaybı tazminatı,
değer kaybını kim öder,
araç değer kaybı dosyası nasıl açtırılır,
trafik kazası değer kaybı davası,
Sıfır araç kazası değer düşüm tazminatı,
araç değer kaybı dilekçe örneği,
Kaza sonrası deger dusuklugu davası,
araç değer kaybı davası ne kadar sürer
Merhaba,
26/12/2016 günü sabah saat 08:00 sıralarında E-5 Kozyatağı-Ankara istikametinde ilerlerken öndeki araca arkadan çarptım. Araç şirketin bana...
İyi günler dilerim. Aracıma arkadan çarpılması sonucu başıma gelen trafik kazasında bir avukatla anlaştım ve değer kaybı maddi manevi tazminat davası...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku