+ Konuyu Yanıtla
1 den 7´e kadar toplam 7 ileti bulundu.

Konu: Fazla mesai hesaplanmasında hakkında

Fazla mesai hesaplanmasında hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Fazla mesai hesaplanmasında hakkında

Merhaba;

Çalıştığım ofis sabah 09:00 akşam 18:00 arasında çalışıyor. cumartesi pazarımız tatil. Günde 9 saat çalışıyoruz. 1 saati yemek, mola vermiyorum ama 15 er dakikadan 2 defada mola hesaplansa günlük çalışma saatim 7.5 saat yapıyor. 7.5 * 5 gün = haftalık 37.5 saat yapıyor. görünen bu. 1 iş günü 7.5 saat mi oluyor yoksa 9 saat mi? yemek saatleri doğal bir hak olmalı aslında 9*5=45 şeklinde hesaplanmalı. sonraki her saat mesai mi olmalı?

Cumartesi pazar tatil deyince kulağa hoş geliyor ama gerçekte çok yoğun çaışıyorum. aklım sürekli meşgul. kafamda hep birşeyler var. telefonlarım susmadığı gibi kişisel telefonum şirket telefonu gibi çalıyor. akşamları aranıyorum bazen kişisel telefonumdan kendim arayarak iş görüşmesi yapıyorum. evden sisteme bağlanıp işlerime devam ediyorum. yeri geliyor gece 2 de aklıma bişey geliyor yataktan kalkıp bir mail gönderip yatıyorum. zaten sık sık ofisten 19:-20 de falan çıkıyorum.

Sözleşmemede haftalık çalışma saati 45 saat deniyor. sabah 9 akşam 6 demiyor. öyle olunca 7.5 saat yani tam gün cumartesi boşa çıkmış oluyor. kağıt üzerinde böyle ama aileme bile yeterince zaman ayıramıyorum. ailemle zaman geçirirken bile ikide bir telefonum çalıyor insanlara laf anlatıyorum. telefonu kapatmam çözüm değil bu defa şikayetler artıyor yaptığım işin kalitesi düşüyor daha çok sorunla mücadele etmek zorunda kalıyorum.

Benim durumumda fazla mesai hesaplanabilir mi? nasıl hesaplanır?

ben örneğin evden 21:00 de bir mail gönderdim. 5 dakikalık iş. Ama kafamı saatlerce kurcalayan bir sorunun 5 dakikalık cevabıdır. yada hafta sonu çalışan personellere iş paslıyorum aslında bende çalışıyorum ama benim fazla mesai ücretim yok. fazla mesai uygulayan kişilerde bizim adımıza iş yapan 3. parti servis aldığımız şirketin elemanları. onların hesabı zaten farklı.

bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Hukuki NET Güncel Haber

Fazla mesai hesaplanmasında hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Fazla mesai hesaplanmasında hakkında konulu hukuk haber
    Konu statt tarafından (23-10-2010 Saat 00:32:29 ) de değiştirilmiştir.

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Kocaeli, Türkiye.
    İletiler
    269
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Fazla mesai hesaplanmasında hakkında

fazla mesai hesabınız doğru.. yemek ve dinlenme mahsup edildikten sonra çalışılan gün ile çarpılır..
    "telefonun çok çalması ,kafanın çok meşgul olması "gibi gerekçeler fazla mesai sayılırsa biz avukatlar 7/24 çalışıyor olarak kabul edilmeliyiz o zmn

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Haftalık 45 saati aşan çalışmanız fazla çalışmadır.
    45 saatlik normal çalışma süreniz içinde 1 saatlik yemek ve toplamda 30dakikalık ara dinlenme süreleriniz çalışma saati olarak değerlendirilmez.
    5 gün , günlük 7,5 saat çalışmanız sonucu haftalık 37,5 saatlik çalışmanız vardır.Bu 37,5 saatlik çalışma süresi süreklilik arzeden bir durumsa, haftalık çalışma süreniz 37,5 saat olarak kabul görecektir.Ancak bu durumda da 37,5 saati aşan kısım fazla süreli çalışmaya girer.
    37,5-45 saat arasındaki çalışmada her bir saat fazla çalışmanız için normal çalışma saat ücretiniz ödenir, 45 saati aşan çalışma süreniz içinse saat ücretiniz %50 fazlası ile ödenir.
    Haftalık işyerinde geçen çalışma süreniz 45 saati aşıyorsa , fazla çalışmanız var demektir ve ücret hesabı yapabilirsiniz.

Nerede
    istanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Erdoğan Bey, ilginize teşekkür ederim bir konuda daha yardımınızı rica edeceğim, Çalıştığım şirkette uzun sayılabilecek bir süre fedakarlıklar göstererek çalıştım. Şu anda yapısal bazı değişiklikler oldu ve mobing uygulandığını hissediyorum. Geçmişteki fedakarlıklarım huzurlu ve güvenilir bir çalışma ortamına karşılık bir özveriydi. Şartlar değiştiği için bende çabamın maliyetini sorguluyorum. Herhangi bir olumsuzlukta dava açmaya hazırlanıyorum ve haklarımı araştırıyorum sizlerin görüşlerinize bu sebeple ihtiyaç duydum. Fırat Bey, sıkça telefon görüşmesi yapmaktan kastım mesai saatleri dışında kişisel cep telefonumdan aranarak ile işle ilgili bilgiler veriyorum ve bu bilgileri kafamdan değil, bazen siz kapatın ben size döneceğim diyip bir çok yeri arayıp bilgiler alıp tekrar arayana dönerek yapıyorum. Üstelik bunu kişisel cep telefonumdan ücret ödeyerek yapıyorum. Bu süreklilik arzeden bir durum. Ailemle birlikteyken araba kullanırken markette alışverişteyken bu aramaları artık taciz gibi algılamaya başlıyorsunuz, bizzat masabaşında gibi iş yapıyorum. telefonu kapatmak çözüm olmuyor, özetle benim işim eğer cevap vermezsem işlerim yığılıyor, şikayetler artıyor performansım düşmeye başlıyor. buda bir yönetim tarzı olsa gerek. defalarca yanıma bir personel alınmasını istedim ama almıyorlar. bu halden memnun oldukları gibi bu performansımın çokta görülmediğini hissetmeye başladım. zira bu özverili davranışım fena halde alışkanlık yapmış rutine dönmüş gibi görünüyor.

Ben her gönderdiğim maili, telefonumdan mesai saatleri dışında şirketten yada müşterilerden yada tedarikçiler ile yaptığım tüm telefon görüşmelerinin artık kayıtlarını alıyorum. ama bunun dışında sizin söylediğiniz birşey de ilgimi çekti. 37.5 saat şirkette hemen hemen herkes için süreklilik arzeden bir durum. fakat bunun aksini savunabilirler mi nasıl savunurlar. mesai saatleri dışında gönderdiğim mailleri kabul ettirebilir miyim? durumumu izah etmeye çalıştım bana fikir verebilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler
    Konu statt tarafından (25-10-2010 Saat 23:14:30 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kişisel cep tel.numaranızı karşı tarafa kim verdi?
    Siz?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

cep telefonumun nasıl kullanılmaya başlandığını hatırlamıyorum. Ben buyrun cep telefonum bu demedim. şirkette telefonların yayınlandığı yerler var. orada benimde telefonum yazıyor fakat yanında kişisel telefonum olduğu belirtiliyor. arayan kişiye beni aramayın kardeşim ne diye beni rahatsız ediyorsunuz diyemem. buna benzer bir şeyi söylemeli miyim? yani sadece telefon konusu değil. işlerime yetişemiyorum, bunu yöneticime anlattım o buna duyarsız kalıyor, üstüne üstlük sürekli yeni işler çıkarıyor, örneğin yapmam gekeren işler var sürekli şurdan şu rapporu hazırla burdan bunu yap rapor hazırlamaktan asıl işimi yapamaz noktasına geliyorum. en küçük bir olumsuzlukta da ben demiştim ben söylemiştim diyerek sıyrılıp işi benim üstüme bırakıyor, buradan yola çıkarak mobing uyguladığını düşünüyorum. şimdiye kadar iyi niyetle bu şeyleri yapmaya çalıştım, eve geliyorum iş yapıyorum, işe gidiyorum geç çıkıyorum işlerimi toparlamak için ama olmuyor, yetişemiyorum.
    Telefon konusu ve evden gönderdiğim mailleri vurgulamamdaki amaç bunları fazla mesai olarak değerlendirilmesi için ispatlayabileceğim şeyler olması. Anlattıklarım mobinge ve fazla mesaiye girer mi?

Nerede
    antalya
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Haftalık 45 saati aşan çalışmanız fazla çalışmadır.
    45 saatlik normal çalışma süreniz içinde 1 saatlik yemek ve toplamda 30dakikalık ara dinlenme süreleriniz çalışma saati olarak değerlendirilmez.
    5 gün , günlük 7,5 saat çalışmanız sonucu haftalık 37,5 saatlik çalışmanız vardır.Bu 37,5 saatlik çalışma süresi süreklilik arzeden bir durumsa, haftalık çalışma süreniz 37,5 saat olarak kabul görecektir.Ancak bu durumda da 37,5 saati aşan kısım fazla süreli çalışmaya girer.
    37,5-45 saat arasındaki çalışmada her bir saat fazla çalışmanız için normal çalışma saat ücretiniz ödenir, 45 saati aşan çalışma süreniz içinse saat ücretiniz %50 fazlası ile ödenir.
    Haftalık işyerinde geçen çalışma süreniz 45 saati aşıyorsa , fazla çalışmanız var demektir ve ücret hesabı yapabilirsiniz.
    Sn.Kırcalı

..işe mart ayında başladım sözleşmem var..fakat imzaladığım sözleşmede özellikle haftalık 45 saat olarak çalışma sürem belirtilmiş durumda..ücretim net 2060 TL AGİ dahil.ayrıca sabit gece çalışıyorum bu faza çalışma ücretlerini talep etme hakkım var mı biliyorum ki bunları talep edersem paraleinde işten çıkarılacağım ayrıca rapor aldım fakat raporu iken işe çağırdılar mecburen erken geldim ve bu parmak okuma sistemimizde mevcut ayrıca ben görüntülü kaydınıda aldım ilk 4 ay çalışma shiftinde günlük 10 saat omak üzere 60 saat di fakat 70 saat e yakın çaıştırıdım,sonraları başka bir çalışma arkadaşımızın şikayeti üzerine bölge çalışma geince shift günlük 9 saate indirildi fakat yine 60 saat ve üzeri çalışmam konusunda baskı yapılıyor,çalışmak sorun değil ama bu saatleri nasıl alabilirim bunun paralelinde amak istediğimde işsiz kalma ihtimalim yüksek psikolojik baskılara direnemeyip istifa edersem ihbar tazminatı da alabilirmiyim .ilk başladığım günden bu yana haftalık ortalama 60-70 saat arası çalışıyorum 23.08.2012 günü bayram ve diğer günlerde mesai yapmayı kabul ediyorum diye bir kağıt imzalatıldı ..fakat bu haftalık 45 saati geçen çalışmaları kabu etmem bunun üzeri olan çalışma saatleri ile ilgili fazla mesai ücreti ödenmesi durumunu ortadan kadırıyor mu ? .fakat maaş bordomda 26 gün çalışma 4 gün de haftaık izin şeklinde belirtmeler mevcut ek mesai geliri vb açıklamalar hiç yok...peki sizin bilgileriniz ışığında ne yapmamı önerirsiniz,ben bu parayı bu posizyon karşılığında her yerde kazanabilirim..piyasaya göre iyi olabilir fakat diğer departmanlargünlük 8-8.5 saat çalışıp cumartesilri 3-4 saat çalışarak daha az çalışma süresi görev yapmaları benim sözleşmem olmamasına rağmen ortalama 10.5-11 saat görev yapmam ve bunun istenmesi haksızık değil mi ..ne tür bir yol izleyerek bu haklarımı alabilirim..işi sonuçta bu yöntemi seçersem kaybedeceğimi biliyorum..noterden tek taraflı fesih göndermeden çalışırken bölge çalışmaya muracat etmem daha farklı bir sonuç oluşturur mu lehime..bunun yanında eski görev yaptığım tesisimde yaklaşık 20-25 arkadaşım 12-22 bin lira arası geriye dönük 3 yıla ait fazla çalışma ücreti aldılar ..tabii ki bilgilerim sınırlı bunlar duyduklarım ve okuduklarım..siz beni bu konuda doğru yönlendirebilirseniz çok sevinirim ..saygılar,teşekkürler

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: