Anket Sonuçlarını Göster: Referandumdan hangi sonuç çıkar?

Oylayanlar
20. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • Evet

9 45,00%
  • Hayır

11 55,00%
+ Konuyu Yanıtla
13 / 17 Sayfa İlkİlk ... 34567891011121314151617 SonSon
121 den 130´e kadar toplam 163 ileti bulundu.
    Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Referandum Anketi

Alıntı yas2010 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Madde madde Referandum:

Memur maddesi_____ Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı, dini imanı dilinden düşürmeyen cemaatçi arkadaşların soruları arakladığı, kul hakkı yemeye utanmadıkları ortaya çıktı.

Eğitim maddesi _____ Üniversite sınav sorularının takunyalılara sızdırıldığı, kendi dershanelerine servis edildiği, milyonlarca evladımızın geleceğini çaldıkları ortaya çıktı.

Güvenlik maddesi_____ Polis Akademisi sınavında soruların zimmete geçirildiği, tarikatçılara ezberletildiği, uzun lafın kısası, hırsızların polis olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Eşitlik maddesi_____ TRT’ye personel almak için sınav yapıp, sonuçları internetten yayınladılar, ancak, torpil taleplerini silmeyi unuttular, böylece, kazanan isimlerinin yanında “şu müdür tanıyor, bu müdür kefil” gibi notların düşüldüğü ortaya çıktı.

İşçi hakları maddesi_____ AKP’li belediye itfaiyeye alınacak üç personel için sınav yaptı, yüzlerce aday “belgen eksik” diye sınava sokulmadı, “prosedürü uyguladık” dendi, sonuçlar bi açıklandı, başkanın oğlu ve kayınbiraderiyle, zabıta müdürü oğlunun kazandığı ortaya çıktı.

Ekonomi maddesi _____ Kamu bankası sınav yaptı, müfettişler aldı, boru değil, müfettiş bu, sahtekârları yakalayacak, 80 puan alanlar girecekti, 70 alanlar dolduruldu, rezalet ortaya çıkınca, bilgisayarın hata yaptığı söylendi... Bir başka kamu bankası müfettişler aldı, sınavı hazırlayan özel üniversitenin aynı soruları daha önce bir başka kamu kurumunun sınavında sorduğu ortaya çıktı, suçüstü enselenen üniversite “ayy çok pardon” dedi.

Sağlık maddesi _____ Sağlık Bakanlığı Unvan Sınavı yapıldı, 20 soru iptal edildi, 17 sorunun cevap şıkları değiştirildi, zaten 50 soru vardı birader, belli ki unvanı yükseltilmek istenenler buna rağmen becerememişti rezaletin ayyuka çıktığı görüldü.

Spor maddesi _____ Çok örnek var, birini anlatayım, Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nda sınav yapıldı, kazananların listesi açıklandı, sonra o liste indirildi, başka liste asıldı, kazanıp kayıt yaptıranlara “siz kazanamadınız” dendi, kazanamayanlar kayıt edildi, savcı “oha artık” demek zorunda kaldı, mahkemenin yürütmeyi durdurduğu ortaya çıktı.

Sendika maddesi _____ Eğitim Kurumu Müdürlüğü sınavı yapıldı, soruların iktidara yakın bi sendikanın çalıştayında sorulan sorular olduğu, o sendikadan olanların kazandığı ortaya çıktı.

Din maddesi _____ Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlik, Kuran kursu öğreticiliği, müezzinlik sınavı yaptı, başarılı olan adaylar başarısız ilan edildi, başarısız denilen adaylar mahkemeye başvurdu, olmayacak duaya amin denildiği, sınavın iptal edildiği ortaya çıktı.

Netice itibariyle...

Son 4-5 senede, vatandaşların geleceğiyle alakalı olup, seçenekli şıkları bulunan her sınavda, hukuken tespit edilmiş “yamuk” olduğuna göre, pazar günü YAPILAN REFERANDUMDA cevabı aranması gereken asıl soru şudur... Hukuk sınavı referandumda katakulli olmayacağının garantisini kimse verebilir mi?

A: evet

B: hayır
    Minumum elli milyonluk kesimde 1 milyon hükümet tarafından birileri nemlansın ( Verdiğim rakam sağ oylar minimum) Bunlar sahtekar olsun. Valla hata da ben bu güne kadar babamı tanımadım tanımamda. 2009 yerel seçimde şüphelerimden dolayı Samsun Canik te Mhp ye oy verdim. Kesinlikle genel seçimde oy vermem.Akp adayına karşı en güçlü aday olan kişiye verdim ve 15 oy kazandırdım hatır için. Samsun Büyük şehirde Sayın Yusuf başkana ( Hangi partiden olursa olsun) oy verdim,tekrar veririm. Hatta Başbakan Ankara da adayları tanıtırken Sayın Yusuf başkanımızın yanında millet vekilleri yoktu.Hemen hemen hiçbiri. Diğer tanıtılan adaylar hangi ilimizin ise o ilin vekilleri ile tanıtıldı. Başbakan müfettiş göndermiş çok büyük oranda Sayın Yusuf başkanımız denmiş ve Vekillere rağmen aday yaptı.Eğer yapmasaydı Şanlıurfa dan beter olurdu. Bu konularda partizanlık yapmadık çok şükür.Sülalemiz ALLAH rahmet eylesin Muzaffer Önder başkanımıza çok oylar vermiştir. Halbuki Chp lidir kendisi. Aslında şimdi yazacaklarım hakkında 2011 seçimine kadar konu açılsa çok sevinirim.Yetkili birisi inşallah bu bölümü okur. MESELA SAMSUN İÇİN MİLLET VEKİLİ SEÇİLECEK NEDEN BÜTÜN ADAYLAR SAMSUN LU DEĞİL.81 İLİMİZ İÇİN GEÇERLİDİR. Samsun vekil adayları 1 Samsun lu,1 İzmir li gerisi TRABZON LU. Genel merkezlerine mesaj attım.Cevap yok.O kadar kızıyorum ki anlatılmaz. Samsun için üniversite de tez konusu bile olmuş bu konu.Bu konuda fazla sıkmamak ve böyle bir başlik açılmasını temenni ediyorum. Yazdıklarınıza gelince bunlarla alakalı mahkeme sonucu var mı.? Böyle yapanlar tespit edilmiş ise en ağır cezaları alsalar dua ederim. Yargı mensupları, suçlular kimden olursa olsun benim fikrime göre Hz. Ömer adaleti ile hükmetselerde güzel vatanımızda huzur olsa. Ben cezalar hakkında fikrimi beyan etmiştim. İsterdim ki ÜLKEMİZDE YAŞAYANLARIN CAN,MAL NAMUS güvenlikleri teminat altına alınsın. Ben hiçbir insanın canına,malına,namusuna ve bütün yaşam için hangi hakkı varsa bunlara saygı ve suçtan uzak bir hayat yaşama düşüncesindeyim.
    Sayın Yaş; bilemiyorum ama dün alıntı gönderdiğiniz iletide sanırım kendiniz tam okumadan yayınladınız. Benimde Yargıtay üyeleri hakkında iletim vardı.Ses kaydı hakkında muhalefet partileri açıklama yapmadı. Bu ses kaydının ne anlam taşıdığı her vatandaş tarafından biliniyor. Siz ve diğer üyelerden yorum gelmedi. Yoksa benim amcam diyor ki, GİZLİ GİZLİ DİNLEMEK GÜNAH DEĞİL Mİ.? Acaba sizde bu fikri paylaşıyormusunuz.
    Ayrıca ben yorumların hemen hemen hepsini okurum.Sevsemde sevmesemde.Acaba siz okuyormusunuz.? Samimi bir cevap bekliyorum.

Hukuki NET Güncel Haber

Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü   -   Referandum Süreci konulu yargıtay kararı ara
    Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü   -   Referandum Süreci konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    konya
    İletiler
    18
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü Yapılacak - Referandum Süreci

bilinmez ufuklara görmeden yürümek başkalarını karalamadan cevap vermek veya bilemediğimiz konuları yorumlamak yada bunların tersini yapıp hep kendi istediğimizi görmek yanlış değilmi belkide komplo olarak yardım yapılıp sonrada baskın süsü verilip karşıyı karalama politikası yapılmış olamazmı saygılar

Nerede
    kktc
    İletiler
    672
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü Yapılacak - Referandum Süreci

Alıntı demcin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    bilinmez ufuklara görmeden yürümek başkalarını karalamadan cevap vermek veya bilemediğimiz konuları yorumlamak yada bunların tersini yapıp hep kendi istediğimizi görmek yanlış değilmi belkide komplo olarak yardım yapılıp sonrada baskın süsü verilip karşıyı karalama politikası yapılmış olamazmı saygılar

NİETZSCHE DER Kİ; ""Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir..

Üniversite mezunlarının :Yüzde 41,7’si "Evet", yüzde 58,3’i "Hayır" diyor.

Yüksekokul mezunlarında da durum aynı: Onların da yüzde 41.4'i "Evet", yüzde 58.6'si "Hayır" diyor

Lise mezunlarında: "Evet'lerin oranı yüzde 47.9, "Hayır”ların oranı yüzde 52.1.

Ortaokul ya da ilköğretim mezunlarında: "Evet'ler yüzde 47.9, "Hayır'lar yüzde 52.1 oranında.

İlkokul mezunlarında: "Evet'ler yüzde 62, "Hayır'lar yüzde 38.

Herhangi bir eğitim almamış olanlarda ise: "Evet'ler yüzde 65.1, "Hayır”lar yüzde 34.9 oranında

http://www.bagimsizgundem.com/egitim...ercihleri.html

Nerede
    kktc
    İletiler
    672
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    4.403
    Blog yazıları
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ergenekon Sanıklarının da Kaldığı Silivri Cezaevi'nden Yüzde 63 Oranında 'Evet' Oyu Çıktı

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan sanıkların da kaldığı Silivri Cezaevi'nden yüzde 63 oranında 'evet' oyu çıktı.

Silivri İlçe Seçim Kurulu verilerine göre Silivri Cezaevi Yerleşkesi'ne kurulan 36 sandıkta 5 bin 180 kişi oy kullandı. Verilere göre dağılım şöyle oluştu:

Geçerli oy: 4 bin 718

Geçersiz oy: 362

Evet: 2 bin 979

Hayır: 1839

http://www.haberler.com

Bütün köy 'Hayır'cıyı arıyor

Kocaeli'de bir köyde referandumda 144 kişiden 143'u evet verdi, sadece 1 kişi hayır verdi. Köylü şimdi hayır verenin kim olduğunu bulmaya çalışıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun akrabalarının da oturduğu Başisekele İlçesi'ne bağlı Servetiye Köyü'nde 12 Eylül'de yapılan referandumda 144 kişi oy kullandı.

Köylü, sandıkta ful evet beklerken, bir sürprizle karşılaştı. Sandıktan 143 evet ve 1 hayır çıktı. Köylüler şimdi 'hayır' oyu kullanan kişiyi merak ediyor. Herkes birbirine hayır oyunun kimin kullandığını soruyor.

Köylünün tek merakı, hayır oyunun kimin verdiği. Köylerinde hayır oyu çıkmasının sürpriz olduğunu belirten Halil Kahraman, hayır oyunu bir yaşlının yanlışlıkla vermiş olabileceğini düşünüyor.

http://www.milliyet.com.tr

Nerede
    istanbul
    İletiler
    451
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

NİETZSCHE DER Kİ; ""Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir..

Yüksekokul mezunlarında da durum aynı: Onların da yüzde 41.4'i "Evet", yüzde 58.6'si "Hayır" diyor

Ortaokul ya da ilköğretim mezunlarında: "Evet'ler yüzde 47.9, "Hayır'lar yüzde 52.1 oranında.

Herhangi bir eğitim almamış olanlarda ise: "Evet'ler yüzde 65.1, "Hayır”lar yüzde 34.9 oranında

Önceden söylediğim gibi yanlış yaklaşım bu.Türkiye de halihazırda üniversite okuyan ve mezun olan insanların yüzde 85 i siyasetten bihaber.Yoksa Yaşar BÜYÜKANIT I sevmiyorum seçimde oy vermeyeceğim diyenler ilkokul mezunu değildi. Kemal KILIÇDAROĞLU bile demedi mi ülkemizde yüzde 90 vatandaşımız partisi ne derse onu yapıyor. Kendi iradesini kullanamıyor. O yüzden hezimeti cehalete vurmak kendinizi avutmaktan başka bişey olmaz.

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ergenekon Sanıklarının da Kaldığı Silivri Cezaevi'nden Yüzde 63 Oranında 'Evet' Oyu Çıktı

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan sanıkların da kaldığı Silivri Cezaevi'nden yüzde 63 oranında 'evet' oyu çıktı.

Silivri İlçe Seçim Kurulu verilerine göre Silivri Cezaevi Yerleşkesi'ne kurulan 36 sandıkta 5 bin 180 kişi oy kullandı. Verilere göre dağılım şöyle oluştu:

Geçerli oy: 4 bin 718

Geçersiz oy: 362

Evet: 2 bin 979

Hayır: 1839

http://www.haberler.com

Bütün köy 'Hayır'cıyı arıyor

Kocaeli'de bir köyde referandumda 144 kişiden 143'u evet verdi, sadece 1 kişi hayır verdi. Köylü şimdi hayır verenin kim olduğunu bulmaya çalışıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun akrabalarının da oturduğu Başisekele İlçesi'ne bağlı Servetiye Köyü'nde 12 Eylül'de yapılan referandumda 144 kişi oy kullandı.

Köylü, sandıkta ful evet beklerken, bir sürprizle karşılaştı. Sandıktan 143 evet ve 1 hayır çıktı. Köylüler şimdi 'hayır' oyu kullanan kişiyi merak ediyor. Herkes birbirine hayır oyunun kimin kullandığını soruyor.

Köylünün tek merakı, hayır oyunun kimin verdiği. Köylerinde hayır oyu çıkmasının sürpriz olduğunu belirten Halil Kahraman, hayır oyunu bir yaşlının yanlışlıkla vermiş olabileceğini düşünüyor.

http://www.milliyet.com.tr
    Haberi okumuştum. Yaşlı birinin yanlışlıkla vermiş olabileceği

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çağın çok gerisinde kalmış bu "seçkinci" düşüncelerin hala taraftar bulmasına şaşırmamak mümkün değil.

Halkı cahil görüp de diplomalıları yüceltmek açık bir ayrımcılıktır.

Demokrasilerde bunun yeri yok.

Diploma sahibi olmak da insanı aydın yapmaz.

Bu ülkenin en önemli yazarlarından Yaşar Kemal ve Peyanmi Safa yanılmıyorsam ilkokul mezunudur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin lise mezunudur.

Bunlara cahil deyip oylarını yüksek okul mezunlarının yarısı kadar mı saysak acaba?

Gerçi Peyami Safa rahmetli olalı çok oldu, ama Yaşar Kemal ve Gürsel Tekin bu işe ne der acaba?

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Çağın çok gerisinde kalmış bu "seçkinci" düşüncelerin hala taraftar bulmasına şaşırmamak mümkün değil.

Halkı cahil görüp de diplomalıları yüceltmek açık bir ayrımcılıktır.

Demokrasilerde bunun yeri yok.

Diploma sahibi olmak da insanı aydın yapmaz.

Bu ülkenin en önemli yazarlarından Yaşar Kemal ve Peyanmi Safa yanılmıyorsam ilkokul mezunudur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin lise mezunudur.

Bunlara cahil deyip oylarını yüksek okul mezunlarının yarısı kadar mı saysak acaba?

Gerçi Peyami Safa rahmetli olalı çok oldu, ama Yaşar Kemal ve Gürsel Tekin bu işe ne der acaba?
    İlkokulda %38 , lise de ise %52.1 Hayır dendiği söylendiğine göre Yaşar Kemal le Gürsel tekin de Hayır dediğine göre bu işe bir şey diyeceklerini sanmam. Peyami Safa' da oy kullanmadığından o sadece rahmet ister ruhuna zaten dinimizde de ölülerin ardından sadece rahmet okuyun der sayın Bilgili soru sorun demez... İlle onada soracaksanız ''ruh çağıracaksınız'' oda dinimize aykırı söyleyeyim... Freddy nin ruhuda gelebilir ayrıca...

Siteye uğramadığım/uğrayamadığım süre içerisinde hiç değişmemişsiniz sayın Bilgili ama ilginçtir ''yandaş''larınız çoğalmış.. Hatta ''güzel olduğu kadar hırçın '' olan yandaşlarda eklemişsiniz.. Gerçi daha okumadım tam okuduklarımdanda ne dediğini anlamadım ama olsun.. On senedir sizide anlamıyorum yandaşlık oradan galat ... ( Bu arada Adana'da olduğumuz sürece araziye uyum sağladığınızdan dolayıda ayrıca teşekkür ederim. )

Halen daha yerine birşey konulamayan ve tüm dünyaca kabul edilen ''bilinçaltı'' deyimini bulan bir filozofu ''çağın çok gerisinde kalan'' diye nitelemekte ayrı bir başarı olsa gerek... Ölümünden 110 sene sonra ders olarak okutulan filozofide adı geçen görüşleri hala tartışılan bir biliminsanını bir filozofu ''çağın gerisinde kalan '' diye nitelemek hemde sizin nitelemeniz çok ilginç doğrusu... Sizki çağın gerçekten çok ama çok dışında kalmış görüşleri savunmaktasınız... helal olsun...

Cahillik gerçekten çok kötü bir şeydir ve bu hükümetin en çok istediği durumdur. Bu hükümet fakirlik cehalet ve çıkardan beslenmektedir. Üniversite mezunu cahiller olabileceği gibi hiç okumamış bilgelerinde olabileceği de bir gerçekliktir. Bu kişinin kendisini yetiştirmesiyle orantılıdır. Ancak kişilerin çoğu bu şıkkı seçmezler. Çalışmadan yiyecek barınak ve seks ihtiyacının yeterli olduğu bir çok ''insan''insan vardır. İşte bu insanlar dır okullardan aşağı giden oranların anlaşılmasında izlenecek yok...

Daha geçen hafta bir tv kanalında referandum programında Niğde de ki sokak anketi durumu gösteriyor aslında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuduğunu belirten bir genç İsmet İnönü'nün yaşadığını Evet vereceğini CHP den ihraç edildiğini ve AKP ye geçeceğini sanarak ciddi ciddi yanıtlar vermiştir Çağ dışı mı demiştiniz? Nietzsche mi bu tip gençler mi? Orası karıştı da .....

Nerede
    istanbul
    İletiler
    451
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Avrupa da fakir ve cahil halk denilen kesim sol partilere oy verirken ülkemizde ise sağ partilere güven duyuyorlar.Şimdi bu sol kesimi anlamak mümkün değil.O cahil dediğiniz halk zamanında sol partileri de iktidara getirmedi mi.Ne yaptılar halk için hiçbirşey.O zaman neden cahil demiyordunuz.Çünkü sizinle aynı görüşü paylaşıyorlardı değil mi.Ben halkın asla doğru karar vermediğine inanmıyorum.Geçmişten geleceğe bu hep böyleydi.Halk hep doğru olanı seçti ama baktı ki doğru seçtikleri hatalar yapıyor gelecek seçimde indirdi.Bu halk oylaması da öyle oldu.Doğru karar verildi evet denilerek.Ama sol kesim de bahane çok. Aşağılama politikası.Seçimden önce yüce türk milleti denilir seim biter hezimet gelir hepsi Aziz NESİN ci olur yüzde 70 imize aptal derler

+ Konuyu Yanıtla
13 / 17 Sayfa İlkİlk ... 34567891011121314151617 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

2010 halk oylamasında çıkan kararlar

Forum