Anket Sonuçlarını Göster: Referandumdan hangi sonuç çıkar?

Oylayanlar
20. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • Evet

9 45,00%
  • Hayır

11 55,00%
+ Konuyu Yanıtla
12 / 17 Sayfa İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon
111 den 120´e kadar toplam 163 ileti bulundu.
    Nerede
    sürgünistan
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Referandum Anketi

edi-67 ye katılıyorum.

Biz kişilere değil, EVET'e yönelik eleştiri sunmalıyız.

Vatandaş ,EVET de der,HAYIR da der.Demokratik hakkıdır.Benimle aynı şekilde düşünmek zorunda değildir.

AKEPE 'ye benzememek lazım.

AKEPE ne diyor........

''HAYIRCILAR DARBECİDİR''

Anayasal Hakkımı kullanmak DARBECİLİK oldu.

DAHA NELER GÖRECEĞİZ..........

Hukuki NET Güncel Haber

Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü   -   Referandum Süreci konulu yargıtay kararı ara
    Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü   -   Referandum Süreci konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Hakkari
    İletiler
    3.333
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bidon yayını

Niğde TV'de bir muhabir var: Yakup Sağlam.
    Yaptığı sokak röportajları internetteki video sitelerinde izlenme rekorları kırıyor.

Mesela şunu soruyor:

- Mustafa Kemal'in silah arkadaşı İsmet İnönü referandumda evet diyeceğini açıkladığı içinKemal Kılıçdaroğlutarafından CHP'den ihraç ediliyor, sizce bu demokratik bir hareket mi?

Buna vatandaşlar ciddi ciddi cevap veriyor.

Bir Allah'ın kulu, "Kardeşim İsmet İnönü uzun yıllar önce öldü. Böyle soru olur mu" demiyor.

Diyor belki de bu montajda ayıklanıyor.

Yine Yakup Yılmaz bir başka soruda üniversite öğrencilerine şöyle soruyor:

- Çevre Bakanlığı nesli tükenmekte olan dinozorları koruma altına aldı, sizce bu yeterli bir önlem mi?

Cevap veren üniversite öğrencileri pandalar gibi dinozor neslinin korunması gerektiği üzerinde duruyor, filan...

Soruya "Dinozorlar milyonlarca yıl önce yok oldu. Ne alaka" diye cevap verenler var mı, bilmiyoruz. Belli ki o cevaplar da "işe yaramadığı" için temizlenmiş.

Bir başka Yakup Yılmaz sorusu da şu:

- Almanya Cumhurbaşkanı Adolf Hitler, İsrail'e savaş açacağı yönünde açıklama yaptı, sizceTürkiyenasıl bir tavır sergilemeli?

**

Yakup Yılmaz, bir espri bulmuş ve bununla yürüyor. Kendi içinde mantığı da var.

İlginç olan, Star Haber'in son günlerde bu konuya yoğunlaşması ve üst üste Yakup Yılmaz'ın röportaj videolarını yayımlaması...

Olay basit değil. Ele alınış biçimi de hınzırca...

Bunu, Star Haber Direktörü Yılmaz Özdil'in konuyu Hürriyet'teki köşesine de taşımasından anlıyoruz.

Özdil, Yakup Yılmaz röportajlarını işlediği yazısına da şöyle başlık atmış:

- Obama eskiden Çayeli'ninAKPilçe başkanıymış!

Aslında espri yapmıyor.

Tezine malzeme bulmuş ve bunu akıllıca işliyor.

Türkiye'deki "bidon kafaları" yazıyor ve Star Haber'de bunları yayımlıyor.

"Çobanın oyu ile benimki bir mi" diyen kafa...

"Bu millet adam olmaz" diyen kafa...

"Göbeğini kaşıyan adam" kafası...

Bu tipler için... Seçimmiş, referandummuş hikâye... Çünkü böyle bir kültürden gelmiyorlar...

Bunlar... "Hayır" çıkarsa bozuntuya vermeden "halkçı" olurlar, "demokrasinin tokadı" yayını yaparlar... "Evet" çıkarsa Yakup Yılmaz röportajlarını vizyona sokup "Hitler'i, İsmet İnönü'yü bilmeyen dinozor halk kendini nasıl yönetecek" diye yaygara koparırlar...

Bu darbeciler için sandık formalite, bidon bakidir.

Kimi bulurlarsa ona geçiriyorlar.

Bir gün adam bulamayacak kendi kafalarına geçirecekler.

TARIK TOROS - BUGÜN

1950 seçim kampanyası sırasında Kocaeli'de bir Demokrat Partili "İsmet Paşa asker kaçağıdır" diyerek mitingler yapıyor.

Bunu dinleyen balta kazma sürüsü de yuuuh çekerek bağırıyor.

Bu konuşmalardan haberdar olan Turan Güneş bu kişiye "İsmet Paşa adı üzerinde bir asker, yani paşa... Sen nasıl olur da ona asker kaçağı dersin" diye soruyor.

Aldığı cevap mealen şöyle oluyor:

Ben de İsmet İnönü'nün bir general olduğunu biliyorum. Ayrıca o İstiklal Savaşı zaferi ile Kocaeli'ni de düşman işgalinden kurtaran komutanlardan biridir. Ama ben İsmet İnönü'yü siyaseten beğenmiyorum. Bunu en kısa yoldan nasıl anlatacağım? Ona asker kaçağı diyorum.

Gel de şimdi İsmet Paşa'ya asker kaçağı sıfatı konulurken onu destekleyecek şekilde yuh çeken halka balta kazma sürüsü deme!

Nerede
    devrek
    İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sonyakaist rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    edi-67 ye katılıyorum.

Biz kişilere değil, EVET'e yönelik eleştiri sunmalıyız.

Vatandaş ,EVET de der,HAYIR da der.Demokratik hakkıdır.Benimle aynı şekilde düşünmek zorunda değildir.

AKEPE 'ye benzememek lazım.

AKEPE ne diyor........

''HAYIRCILAR DARBECİDİR''

Anayasal Hakkımı kullanmak DARBECİLİK oldu.

DAHA NELER GÖRECEĞİZ..........
    Bende sana katiliyorum ,Beni asaglayan arkadas asaglama yerine sen EVET nedemek oldugunu biliyormusun,
    EVET demek su su dur demek yerine hemen asaglamaya girmis ,belki ben tv den duyduklarima inaniyorum ve EVET DIYORUM .Benimgibi inananda cokdur,
    Ben niye EVET derdim tv de olsun haberlerde olsun gazaetelerde olsun ne diyorlar türkiye özgür olacak birdaha darbe olmiycak vesayre vesayre EVET cikarsa , Ben hic bir degisecek olan madeleri ne oldugunu bilmiyorum
    ama tv lerde gazetelerde büyük sanatcilarimiz bile evet derseniz TÜRKIYE aydinlik olacak diyorlar bende bunlara inanarak TÜRKIYENIN aydinligi icin evet derdim
    almanyada yasadigim icin de evet diyemiycem ,belkide evet le TÜRKIYE icin kötülük yapiyorum ama bilmeden yapiyorum ,Ama arkadas beni asagliycana su su su made deyisecek
    eger bunlar degisirse TÜRKIYENIN hali iyi olmaz dese ve bana anlatsa bende haaa nerdeyse hata yapiyormusum derdim ,diyceksinis ki kendin niye madeleri arastirmiyorsun
    ben almanyada yasadigim icin ve almanyada dogdugum icin madelrin ne oldugunu bile bilmiyorum ,tv de gördügüme anlatilanlara inaniyorum ,darbe kalkacakmis ve türkiyeye özgürlük gelecekmis
    ve ben bunlara dogal olarakta inaniyorum,ve benimgibi inanlarda cok olur tr de mesela TÜRKIYEDE cok okumayanlarda var yaslilarimis var köylülerimisde var bunlarda tv ye habelere inanacaklar
    evet diycekler ,Cünkü bu türkvatandaslarimizin cogu deyisecek olan madeleri bengibi bilmiyorlarki bilmedikleri icin evet oyu kulanacaklar
    Konu edi_67 tarafından (11-09-2010 Saat 13:53:24 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    devrek
    İletiler
    32
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1950 seçim kampanyası sırasında Kocaeli'de bir Demokrat Partili "İsmet Paşa asker kaçağıdır" diyerek mitingler yapıyor.

Bunu dinleyen balta kazma sürüsü de yuuuh çekerek bağırıyor.

Bu konuşmalardan haberdar olan Turan Güneş bu kişiye "İsmet Paşa adı üzerinde bir asker, yani paşa... Sen nasıl olur da ona asker kaçağı dersin" diye soruyor.

Aldığı cevap mealen şöyle oluyor:

Ben de İsmet İnönü'nün bir general olduğunu biliyorum. Ayrıca o İstiklal Savaşı zaferi ile Kocaeli'ni de düşman işgalinden kurtaran komutanlardan biridir. Ama ben İsmet İnönü'yü siyaseten beğenmiyorum. Bunu en kısa yoldan nasıl anlatacağım? Ona asker kaçağı diyorum.

Gel de şimdi İsmet Paşa'ya asker kaçağı sıfatı konulurken onu destekleyecek şekilde yuh çeken halka balta kazma sürüsü deme!
    Yuh layan kisilere yuh olsun ,ATATÜRK ATAMIZ VE ISMET PASAMIZ sayesinde TÜRKIYE YE sahip olduk HÜR olduk ,Bunu ben bile almanyada dogan ve almanyada yasayan biri olark biliyorum ,ISMET PASAMIZIN ne oldugunu neler yaptigini ,YUH yani yuh diyorum ISMET PASAYI siyaset ugruna yalanlarina bulastiranlara bu kadarda olmas ya adam sevmiyormus o yüzden yalan söylüyor ve öbür kazmalarda kazmalarla yuhluyorlar vay be daha neler görecez

Nerede
    kktc
    İletiler
    672
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

‘Referandum paketi içinde gizlenmeye çalışılan saatli bomba patladığı zaman bir sivil dikta rejiminin altyapısı oluşacaktır’ diyen Güngör Mengi, Vatan gazetesindeki köşe yazısında halkın zihnini yıllardan beri kemiren soruyu tekrarlıyor, ‘Acaba Erdoğan, Cumhuriyet’in temel değerlerini siyasal İslâm’ın hedeflerine kurban eder mi?’ diye soruyor ve Başbakan’ın son demeçlerinden yola çıkarak, ‘Tehlike değişmedi’ diyor. İşte o yazı:
    “Ülkemizin hayrına katkıda bulunmanın kestirme yolu yarın “hayır” demektir!

“Hayır” diyecek olanların ileride pişman olmaları halinde durumu düzeltme imkânları vardır.

Ama “Evet” diyen taraf kazanırsa muhtemel pişmanlığın büyük ihtimalle dönüşü olmayacaktır.

Çünkü yargıyı ele geçirecek olan iktidarın böyle bir şansı millete tanıyıp tanımayacağı şüphelidir.

Medya ve üniversitenin susturulması yüzünden türeyen ikinci sınıf kanaat önderleri toplumu yanlış yollara sürüklediler.

Gizli bomba patladığında

Yargının bağımsızlığına ve rejimin kuvvetler ayrılığı ilkesine karşı kurulan tuzaklar, yalanlardan beslenen propagandalarla gözden kaçırıldı. Demokratik hukuk devletine yönelik suikastın yüzsüzce gürültüye getirilmesi tam bir aydın ihaneti idi!

“Cambaza bak” yöntemi ile paketin içindeki süsler büyük kazanımlar olarak pazarlandı.

“Frenleri bitmiş bu arabayı artık kullanma” diyen bir uzmana “Ama dikiz aynası çok güzel, kıyamam” der misiniz?

Referandum paketi içinde gizlenmeye çalışılan saatli bomba patladığı zaman bir sivil dikta rejiminin altyapısı oluşacaktır.

Tehlikenin ayak seslerini yıllardır izliyoruz. Tehdit gerçekleşmemişse bunu yargı denetiminin her şeye rağmen işlemeye devam etmesine borçluyuz.

Fakat dikkat; “Evet” çıkarsa siyasi iktidara “dur” diyen bir yargı kurumu da kalmayacaktır.

Türkiye’nin risklerinden habersiz insanlar, referandumun toplumu neden bu kadar gerdiğine anlam vermekte zorlanabilir.

Düşünün ve oy kullanın

Oysa halkın zihnini yıllardan beri hep aynı kurt kemiriyor: Acaba Erdoğan, Cumhuriyet’in temel değerlerini siyasal İslâm’ın hedeflerine kurban eder mi?

Aynı şüphe dışarıda da var ki Wall Street Journal’a verdiği röportaj sırasında Başbakan o kritik sorulara muhatap olmuş.. Verdiği cevaplar, korkuların boşuna olmadığını gösteriyor.

Erdoğan “Bir insan aynı zamanda hem Müslüman hem laik olamaz” demişti yıllar önce. Bugün de aynı şekilde düşündüğünü söylüyor.

“Çünkü” diyor “İslâm bir dinken laiklik bir din değil..”

Doğruyu ifade ediyor ama farkında değil.

Laiklik bir din olsaydı insan hem laik, hem Müslüman olamazdı. Laiklik bir din olmadığı için insan hem Müslüman hem laik olabilir!

Dinin devlet işlerine karıştırılmasını onaylamayan bir Müslümanın daha makbul bir dindar olamayacağına kim, ne hakla hükmedebilir?

Yine yıllar önce sarf ettiği “Demokrasi bizim için araçtır” sözü hatırlatılınca da Başbakan şöyle demiş:

“Hâlâ aynı şekilde düşünüyorum. Demokrasi insanların mutluluğu ve huzuru için bir araçtır.”

Çeşit çeşit mutluluk var. Bu durumda... İktidar talep edenlerin hangi mutluluk peşinde olduklarını öğrenmediğimiz takdirde demokrasi de bir serseri mayın olmaz mı?

Batı basını, Evet’ler kazanırsa İslâmileşmenin hız kazanacağını yazıyor. Yanlış bir tahmin değil..

İyi düşünün ve oyunuzu mutlaka kullanın!”

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

13.09.2010 00:48
    BDP'den kutlama
    Ramazan YAVUZ- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, (DHA)
    DİYARBAKIR’da referandumun ardından BDP il binasına PKK flamaları asılırken, marşlar çalınıp, havai fişek gösterileri yapıldı.
    BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Halkımızı kutluyorum. Bu başarıyı demokratik özerklikle taçlandırana kadar mücadeleye devam diyoruz“ dedi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışınak da, halkın demokratik özerk Kürdistan isteğini dile getirdiğini söyledi.
    Boykotu kutladılar
    Foto galeri için tıklayın

Diyarbakır’da oy verme işlemi sona erdikten sonra yaklaşık 5 bin kişi BDP il binası önünde toplanarak halaylar çekip, Abdullha Öcalan posterleri açtı. Sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılırken, BDP otobüsünden de PKK marşları çalındı. Büyük boy PKK flamaları parti binasına asılıp, BDP otobüsünden ‘Ey Rakip’ marşı çalınırken, havayi fişek gösterisi düzenlendi.

DEMİRTAŞ: PKK VE ÖCALAN MUHATAPTIR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yardımcısı Gültan Kışınak ile düzenlendiği basın toplantısında şunmları söyledi: “Referandum da güvenlik tedbirleri gereğinden fazla abartıldı. Halkın güvenliğini sağlamaktan çok, halkın güvenliği tehdit edildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker 40 polisle gezerek, her gittiği yerde yanındaki polislere oy kullandırmak istemiştir, buna rağmen boykot etkili olmuştur. Tüm Türkiye gördü ki partimiz de, halkımız da aldatmaya, baskıya teslim olmuyor. AKP’nin oyunu da halkımız tarafından itibar görmüyor. Başbakan’ın artık çatışmacı dili bırakması lazım. Kürt sorunu konusunda en acil olan barış konusudur. 20 Eylül’de ateşkes sona eriyor. Başbakan’ın artık ateşkesle ilgili somut değerlendirme yapması gerek, ayakları havada bir açıklama olmamalı bu. Hükümet artık BDP’nin tabanının Kürtlerin önemli bir kısmının bu sorunu diyalogla, irade olarak gösterdikleriyle, müzakere yapılmasını istediğini görmelidir. Kürtler savaş istemiyor, Kürtler diyalog ve müzakerede ısrarcıdır. Barışın sağlanması için PKK ve Sayın Öcalan muhataptır, bu boykot sonuçları da bunu ortaya çıkarmıştır.”

ÖZERKLİK TALEBİ
    Referandumda demokratik özerklik talebini ortaya koyduklarını belirten Selahattin Demirtaş şöyle devam etti: “Ana dilde eğitim, barış isteyen sandığa gitmesin dedik. Halkımız bu çağrımıza uydu. Bu bilinçsizce oluşmuş bir tavır değildir. Bu bilinçli siyasi bir tutumdur. Gece gündüz halkın iradesine saygıdan söz eden Başbakan bu tabloyu görmelidir. Sandığa gitmek isteyen herkes sandığa gitmiştir. Baskı, tehditten kimse bahsedemez. Eğer güvenlik güçlerinin baskısı olmasaydı, sandığa gitmeyenlerin oranı daha da fazla olurdu. Türkiye’de yeni bir anayasayla barış ve kardeşlik isteyenler boykotla kazanmıştır.” Yeni bir anayasa hazırlık platformunun oluşturulması gerektiğin savunan Demirtaş, “Hükümet eğer samimiyse, yeni bir anayasa konusunda, Kürt sorununun barışçıl çözümü konusunda samimiyse partimiz bu platformda yer almaya hazırdır. Bu başarıyı demokratik özerklikle taçlandırana kadar mücadeleye devam diyoruz” dedi.

‘TALEBİMİZİN ARKASINDA HALK DESTEĞİ VAR’

Parti binası önündeki parti otobüsü üzerinden Selahattin Demirtaş ile birlikte halkı selamlayan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da Türkiye’de demokratik iradenin gücünün, kalbinin Diyarbakır olduğunu savunarak şöyle konuştu: “Ben inanıyorum ki Türkiye’de demokrasi isteyenler, barış isteyenler, özgürlük isteyenler bugün Amed’le (Diyarbakır) gurur duyuyor. Amed öylesine bir kent ki zulme hiç bir zaman boyun eğmedi, iradesini hiç bir zaman satmadı, yalan propandaya hiç bir zaman kanmadı. Bunu bir kez daha kanıtlandınız. Biz neleri istediğinizi meydanlarda haykırdık. Onun için bugün ortaya çıkan boykot tavrının arkasında, bu meydanlarda haykırdığımız siyasal talepleriniz var. Türkiye’de tüm kimliklere, kültürlere tüm inançlara özgürlük ve eşitlik istiyoruz, Bugün boykot tavrının arkasında Kürt kimliğine özgürlük vardır. Çoğulcu bir anayasa, eşitlikçi bir anayasa, ana dilde eğitim, demokratik özerklik ve demokratik özerk Kürdistan talebi vardır. Biz siyasal taleplerimizi halkın onayına sunduk ve bugün görüyoruz ki bu siyasal taleplerin etrafında, kenetlenmiş güçlü bir halk desteği var.”
    Diyarbakır'da 'Hayır' yok gibi
    BDP'nin boykot çağrısına seçmen ne yanıt verdi? İşte güçlü olduğu illerdeki durum:

BDP'nin güçlü olduğu illerde katılımın en düşük olduğu il, yüzde 7.12 oranla Hakkari. Diyarbakır'da ise katılım oranı yüzde 35'lerde. Katılım oranının düşük olduğu bu illerde sandığa giden seçmenin tercihi ise açık farkla Evet oldu.
    HABERİN Tamamı:http://haber.gazetevatan.com/bdpden-...8479/9/Siyaset

mehmet emin sezen: Niye neyin bayramını yapıyorlar bir bilen varsa anlatsada bilsek!...

17 Ağustos 2010 Sabahattin ÖNKİBAR
    İşte ‘Evet’ için yapılan AKP-PKK ittifakı belgesi!

Önce bir soru?
    Ne oldu da PKK durduk
    yerde bir aylığına yani referanduma kadar sözde eylemsizlik ilan etti?
    Referandum PKK’nın umurunda değil zira Kürtlerle ilgili hiç bir şey oylanmıyor!
    Öyle olduğu için de PKK’nın Parlamento kanadı olan BDP, evet ya da hayır demek yerine sandığa gitmeme yani boykot kararı aldı!
    Hal bu iken PKK’nın herkesi şaşırtacak biçimde alal acele aldığı bu sürpriz sözde eylemsizliğin ardında ne var acaba?
    Perde gerisinde yaşananları sunmadan önce PKK’nın ateş-kes kararının referandumda kime yarayacağını sorgulayalım.
    Terörün tırmanması AKP’yi vurur çünkü ahali, terörün azgınlaşmasından açılım hikayesini gündeme getiren iktidar partisini sorumlu görüyor!
    Verilen her şehit, topluma AKP’nin yaptığı o büyük yanlışı hatırlatıyor!
    Öyle olunca da iktidara ders verme adına insanlar bileniyor ve hayır kanadı cepheleşiyor. AKP, PKK terörünün toplum üzerindeki etkisinden o kadar ürküyor ki şehit cenazelerinin kaldırılmasına bile müdahale ederek insanları camilere sokmuyor!
    Dahası, şehitleri hatırlatan afiş ve dövizlerin asılmasına bile valileri kullanarak müdahale ediyor.
    İşte bundan dolayıdır ki AKP,
    referandumda Habur vurgunu yememek için iki haftadır PKK nezdinde girişimlerde bulundu!
    Önce Barzani’yi aracı kılıp
    referanduma kadar sözde eylemsizliği yakardılar!
    Ardından İmralı’ya, örgüt referanduma kadar sözde eylemsizlik ilan ederse biz de bazı adımları atarız mesajını gönderdiler!
    Ankara’nın öbür yakasında konuşulanlara göre Barzani, Kandil’i ikna için bütün gücünü seferber etmiş!
    Keza Öcalan’a dolaylı af getirilecek yeni bir düzenlemenin önümüzdeki aylarda Meclis’e getirileceği de en üst düzeyde taahhüt edilmiş!
    Sakın bütün bunlara tevatür demeyin, bu görüşmeler olmasa ve o mesajlar gitmese PKK durduk yerde neden sözde eylemsizlik ilan etsin?
    Hem Barzani’nin AKP adına ve lehine aracı olmasından daha tabii ne olabilir?
    Keza Öcalan’a dolaylı af da AKP’nin daha önce yapmak istediği bir şey değil mi?
    Hatırlayın benzer bir teşebbüsü üç yıl önce CHP yakalayıp afişe etmiş ve AKP son anda geri adım atmak zorunda kalmıştı!
    Şekilde görüldüğü gibi referandum sürecinde artık AKP ile PKK
    kol kola girmiş ve kader birliği
    yapmışlardır!
    Güneydoğu’da sandıklar açıldığında, toplam seçmen sayısından hareketle BDP seçmeninin evet diyeceğine 12 Eylül akşamı hepimiz şahit olacağız!
    Görüyorsunuz AKP referandum yarışını kaybetmemek ve iktidardan iniş sürecine girmemek için hiç düşünmeksizin ayrılıkçılarla bile beraber olabiliyor!
    CHP ama özellikle de MHP,
    AKP-PKK ittifakını dağa taşa
    duyurmalıdır!
    Bu olayın gösterdiği bir başka şey de AKP’deki panik halidir. Ölülere oy verdirmek yetmedi, PKK ile de yoldaş olunma gereği duyuluyorsa Tayyip’in korkusu büyük demektir!
    KAYNAK:http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr...hp?haber=14510

Nerede
    manisa
    İletiler
    378
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Kılıçdaroğlu'nun kendisine bile 'hayır'ı olmamıştır
    Referandum oylamasının ardından Beyaz TV muhabirlerinin sorunlarını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
    Resmi olmamakla birlikte yüzde 58 oranında bir oyla kabul gören Anayasa değişikliğini ve referandum sürecini değerlendiren Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Türk milletinin kara propagandalardan sıyrılarak kararını verdiğini dile getiren Çelik, "Millet sözünü de söyledi, kararını da verdi. Tabi ki yüzde 42'de bize mesajlar vardır. Biz o yüzde 42 hayır oyu kullanan vatandaşlarımızın mesajlarını en ince şekilde değerlendireceğiz ama yüzde 58'lik evet oyu şunu göstermiştir. Halkımız hakarete, hamasate ve husumete oy vermemiştir" ifadelerini kullandı.

Referandum sürecinde yürüttükleri hayır kampanyaları nedeniyle muhalefet partilerini eleştiren Çelik, seçmen kütüğünde kaydı bulunmadığı için oy kullanmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise şu sözleriyle 'ti'ye aldı; "Kılıçdaroğlu bir 'hayır' oyunu eksik vererek 'hayır'lı bir iş yapmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisine bile hayır'ı olmamıştır

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    4.403
    Blog yazıları
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Referandumu 'yüzde 99' bilen anket

Referandumdan önce yapılan ve yayınlanan anketlere göre sandıkta çıkan resmi olmayan sonuçları en yakın bilen şirket ANDY-AR oldu. Tarhan Erdem'in Radikal'de yayınlanmayan "geleneksel anketi" de sonucu en yakın bir diğer araştırma oldu.

Sandıkların yüzde 98'inin açıldığı ve resmi olmayan sonuçlara göre Referandumda 'Evet' oranı yüzde 58.1, 'Hayır' oranı ise yüzde 41,9 olarak görünüyor.

Anket şirketlerinin son araştırmalarında şu sonuçları yayınlamıştı:

ANDY-AR

ANDY-AR referanduma 5 gün kala açıkladığı anketinde, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, "Evet" yüzde 57,4, "Hayır" ise yüzde 42.6 şeklinde sonuç vermişti.

ANDY-AR bu sonuçla referandum sonuçlarını 0.5 oranındaki bir sapma ile bilmiş oldu.

KONDA

22 Temmuz seçimlerini çok yakın bir sonuçla bilen Tarhan Erdem'in araştırma şirketi KONDA referandumdan 3 gün önce yayınladığı ankete göre "Evet" oylarının yüzde 56.8, "Hayır" oyu vereceğini söyleyen seçmenlerin oranı ise yüzde 43.2 olarak açıklamıştı.

A&G - Adil Gür

29 Mart sonuçlarını neredeyse birebir bilen ünlü araştırmacı Adil Gür referandumda ise resmen çakıldı. Gür, referanduma üç gün kala Taraf gazetesine verdiği röportajda 'Evet' oranlarını yüzde 52, 'Hayır'ı ise yüzde 49 olarak açıklamıştı. Gür, kararsız seçmenlere de dikkat çekerek, 'Hayır' oylarının öne geçebileceğini de ön görmüştü.

GENAR

Referanduma 4 gün kala Haber 7'nin yayınladığı anketinde GENAR, 'Evet' oranlarını %53.8 olarak açıklarken, 'Hayır' oylarını ise yüzde 46.2 şeklinde vermişti.

POLLMARK

Pollmark’ın referanduma kısa süre kala “Son Düzlük” diye açıklanan ve Başbakan Erdoğan’a da sunduğu araştırma Türkiye genelinde 57 ilde yapılmış, "Evet" yüzde 54,9 "Hayır" ise yüzde 45,1 oranında çıkmıştı.

METROPOLL

Referanduma bir ay gibi bir süre kala araştırma sonucunu açıklayan Metropoll oranlarını şöyle açıklamıştı. Evet yüzde 49,6, Hayır ise 33,6 oranında çıkmıştı.

SONAR

CHP’ye yakın olduğu iddia edilen Hakan Bayrakçı’nın SONAR ‘ı referanduma kısa süre kala açıkladığı araştırmasında Anayasa değişikliğine 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 50.13, 'Evet' diyenlerin oranı ise yüzde 49,87 oranında açıklamıştı.

KONSENSÜS

Habertürk gazetesi için araştırma yapan ve yayınlayan Konsensüs son araştırmasında “Evet” oylarını yüzde 55,2, “Hayır” oylarını ise yüzde 44,8 olarak açıklamıştı.

http://www.haber7.com/haber/20100912...ilen-anket.php

Nerede
    SAMSUN
    İletiler
    1.322
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Referandumu 'yüzde 99' bilen anket

Referandumdan önce yapılan ve yayınlanan anketlere göre sandıkta çıkan resmi olmayan sonuçları en yakın bilen şirket ANDY-AR oldu. Tarhan Erdem'in Radikal'de yayınlanmayan "geleneksel anketi" de sonucu en yakın bir diğer araştırma oldu.

Sandıkların yüzde 98'inin açıldığı ve resmi olmayan sonuçlara göre Referandumda 'Evet' oranı yüzde 58.1, 'Hayır' oranı ise yüzde 41,9 olarak görünüyor.

Anket şirketlerinin son araştırmalarında şu sonuçları yayınlamıştı:

ANDY-AR

ANDY-AR referanduma 5 gün kala açıkladığı anketinde, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, "Evet" yüzde 57,4, "Hayır" ise yüzde 42.6 şeklinde sonuç vermişti.

ANDY-AR bu sonuçla referandum sonuçlarını 0.5 oranındaki bir sapma ile bilmiş oldu.

KONDA

22 Temmuz seçimlerini çok yakın bir sonuçla bilen Tarhan Erdem'in araştırma şirketi KONDA referandumdan 3 gün önce yayınladığı ankete göre "Evet" oylarının yüzde 56.8, "Hayır" oyu vereceğini söyleyen seçmenlerin oranı ise yüzde 43.2 olarak açıklamıştı.

A&G - Adil Gür

29 Mart sonuçlarını neredeyse birebir bilen ünlü araştırmacı Adil Gür referandumda ise resmen çakıldı. Gür, referanduma üç gün kala Taraf gazetesine verdiği röportajda 'Evet' oranlarını yüzde 52, 'Hayır'ı ise yüzde 49 olarak açıklamıştı. Gür, kararsız seçmenlere de dikkat çekerek, 'Hayır' oylarının öne geçebileceğini de ön görmüştü.

GENAR

Referanduma 4 gün kala Haber 7'nin yayınladığı anketinde GENAR, 'Evet' oranlarını %53.8 olarak açıklarken, 'Hayır' oylarını ise yüzde 46.2 şeklinde vermişti.

POLLMARK

Pollmark’ın referanduma kısa süre kala “Son Düzlük” diye açıklanan ve Başbakan Erdoğan’a da sunduğu araştırma Türkiye genelinde 57 ilde yapılmış, "Evet" yüzde 54,9 "Hayır" ise yüzde 45,1 oranında çıkmıştı.

METROPOLL

Referanduma bir ay gibi bir süre kala araştırma sonucunu açıklayan Metropoll oranlarını şöyle açıklamıştı. Evet yüzde 49,6, Hayır ise 33,6 oranında çıkmıştı.

SONAR

CHP’ye yakın olduğu iddia edilen Hakan Bayrakçı’nın SONAR ‘ı referanduma kısa süre kala açıkladığı araştırmasında Anayasa değişikliğine 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 50.13, 'Evet' diyenlerin oranı ise yüzde 49,87 oranında açıklamıştı.

KONSENSÜS

Habertürk gazetesi için araştırma yapan ve yayınlayan Konsensüs son araştırmasında “Evet” oylarını yüzde 55,2, “Hayır” oylarını ise yüzde 44,8 olarak açıklamıştı.

http://www.haber7.com/haber/20100912...ilen-anket.php
    03-09-2010 carsambalıfaruk
    Cevap: Halk Oylaması 12 Eylül 2010 Pazar Günü Yapılacak - Referandum Süreci
    Olayların aydınlatılması ya itirafla yada kayıtla mümkün olur gibi geliyor.Birisi yargıçlarımız şöyle dese ortalık karışır.Gözünü seveyim teknolojinin.İktidarın kurtulması gerektiği kesim var ve bunun için dinleme gizli kameraya alma artı ne şekilde olacaksa bunları yakalayıp ayıklaması lazım.Ayrıca böyle büyük olaylarda tatmin edici ödül verilmeli.Tv de tartışma programında gazeteci siyasetçiye bir soru sormuştu.Belirli zihniyetteki insanların belirli amaçlar için,belirli yerlere eğitimle geldikleri düşünüle bilirmi sorusu vardı.Siyasetçi bu soruya cevap vermim demişti.Her ortamda söylediğim söz TÜRK=MÜSLÜMAN,TÜRK=ADALET. Onun içindir ki belirli yerlerde bu kriter uygulanırsa daha adaletli gelecek yaşar ülkemiz.9 gün sonra 58-42 olur gibi geliyor bana, referandum sonucu.
    Demek oluyor ki; En iyi ben tahmin etmişim.

Nerede
    kktc
    İletiler
    672
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Madde madde Referandum:

Memur maddesi_____ Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı, dini imanı dilinden düşürmeyen cemaatçi arkadaşların soruları arakladığı, kul hakkı yemeye utanmadıkları ortaya çıktı.

Eğitim maddesi _____ Üniversite sınav sorularının takunyalılara sızdırıldığı, kendi dershanelerine servis edildiği, milyonlarca evladımızın geleceğini çaldıkları ortaya çıktı.

Güvenlik maddesi_____ Polis Akademisi sınavında soruların zimmete geçirildiği, tarikatçılara ezberletildiği, uzun lafın kısası, hırsızların polis olmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Eşitlik maddesi_____ TRT’ye personel almak için sınav yapıp, sonuçları internetten yayınladılar, ancak, torpil taleplerini silmeyi unuttular, böylece, kazanan isimlerinin yanında “şu müdür tanıyor, bu müdür kefil” gibi notların düşüldüğü ortaya çıktı.

İşçi hakları maddesi_____ AKP’li belediye itfaiyeye alınacak üç personel için sınav yaptı, yüzlerce aday “belgen eksik” diye sınava sokulmadı, “prosedürü uyguladık” dendi, sonuçlar bi açıklandı, başkanın oğlu ve kayınbiraderiyle, zabıta müdürü oğlunun kazandığı ortaya çıktı.

Ekonomi maddesi _____ Kamu bankası sınav yaptı, müfettişler aldı, boru değil, müfettiş bu, sahtekârları yakalayacak, 80 puan alanlar girecekti, 70 alanlar dolduruldu, rezalet ortaya çıkınca, bilgisayarın hata yaptığı söylendi... Bir başka kamu bankası müfettişler aldı, sınavı hazırlayan özel üniversitenin aynı soruları daha önce bir başka kamu kurumunun sınavında sorduğu ortaya çıktı, suçüstü enselenen üniversite “ayy çok pardon” dedi.

Sağlık maddesi _____ Sağlık Bakanlığı Unvan Sınavı yapıldı, 20 soru iptal edildi, 17 sorunun cevap şıkları değiştirildi, zaten 50 soru vardı birader, belli ki unvanı yükseltilmek istenenler buna rağmen becerememişti rezaletin ayyuka çıktığı görüldü.

Spor maddesi _____ Çok örnek var, birini anlatayım, Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’nda sınav yapıldı, kazananların listesi açıklandı, sonra o liste indirildi, başka liste asıldı, kazanıp kayıt yaptıranlara “siz kazanamadınız” dendi, kazanamayanlar kayıt edildi, savcı “oha artık” demek zorunda kaldı, mahkemenin yürütmeyi durdurduğu ortaya çıktı.

Sendika maddesi _____ Eğitim Kurumu Müdürlüğü sınavı yapıldı, soruların iktidara yakın bi sendikanın çalıştayında sorulan sorular olduğu, o sendikadan olanların kazandığı ortaya çıktı.

Din maddesi _____ Diyanet İşleri Başkanlığı vaizlik, Kuran kursu öğreticiliği, müezzinlik sınavı yaptı, başarılı olan adaylar başarısız ilan edildi, başarısız denilen adaylar mahkemeye başvurdu, olmayacak duaya amin denildiği, sınavın iptal edildiği ortaya çıktı.

Netice itibariyle...

Son 4-5 senede, vatandaşların geleceğiyle alakalı olup, seçenekli şıkları bulunan her sınavda, hukuken tespit edilmiş “yamuk” olduğuna göre, pazar günü YAPILAN REFERANDUMDA cevabı aranması gereken asıl soru şudur... Hukuk sınavı referandumda katakulli olmayacağının garantisini kimse verebilir mi?

A: evet

B: hayır

+ Konuyu Yanıtla
12 / 17 Sayfa İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

2010 halk oylamasında çıkan kararlar

Forum