sayın yetkili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1965 yılında babaannem kendi adına olan tüm gayrimenkulleri ve diğer kocasından kalan gayrimenkullerinin 1/4 hissenin tamamını noterde yaptırdığı hibe senedi ile kayıtsız şartsız diğer eşinden olan babama (Nüfus kayıt örneğinde belirtiliyor) hibe senedi ile devrediyor. Şahitlerin ve noterin huzurunda kabul karşılıklı devredilip karşılıklı olarak kabul edilip devir alınıyor.
Ancak, Babamın anneden bir kardeşleri önce rızaları ile yaptırdıkları hibe den daha sonra babama mal vermeyip, babaannemin hibe ettiği gayrimenkulleri ve eşinden kalan 1/4 hissesi şöyle dursun, annesinin gayrimenkullerinden dahi (Babam dahil 3 Kardeş) 1/3 hissesinden hiçbir mal vermeyip iki kardeş babama 1 tane yer gösterip diğerlerinden hiçbir mal vermeden aralarında paylaşıyorlar.
Sizden beni aydınlatmanızı istediğim konu burada ne yapmam gerektiğidir. Ayrıca 1965 yılında yapılan hibe senedinin kanunen geçerli olup olmadığı.
İkinci öğrenmek istediğim şu anda babaanneme ait olan ve eşinden kalan tüm yerlere ait tapularının olmaması ve bu yıl içinde (yakın zaman içinde) Kadastro işlemlerinin başlaması aşamasında yapacağım başvuru ve hukuki işlemlerin nasıl ve ne şekilde olması gerektiğidir. Beni bu konuda aydınlatmanızı istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Cevat MERMER cemermer@hotmail.com Gsm:05303475006