bence pes etmeyin. kişinin üzerinde mal varsa kira borcunu icra ile tahsil etme yoluna gidin.
kimse parayı sokakta bulmuyor..
17 Mart tan bu yana daha tebligatı bile yapamadıkki icra yoluna gidebilelim .. şimdi kiracının sahip olduğu eve gidecek tebligat kiracısı diyecekki burda ben oturuyorum .işler yine başa dönecek .her tebligata ayrı para ,tekrar dilekçe parası . inanın bunları karşılayacak durumumuz bile kısıtlı biz o evin kirası ile geçinen insanlarız .benim gördüğümü bulduğumu yani göz önündeki insanı kanun bulamıyor öyle oluncada bizimde uğraşacak ne vaktimiz nede naktimiz olmadığı için çaresiz kalıyoruz neyse alaknıza teşekkür ederim selamlar
vallahi bu incelikleri pek çok avukat da bilmiyor google dan bizim baktığımız gibi bakıyor veya mevzuat program üreticilerini arayıp karar örneği istiyorlar o kadar avukatlığı da kusura bakmayın vatandaş kendi kendine de yapabilir
şimdi şöyle bir şey yapsam ... bir gece ansızın bir operasyonla eve girip ne var ne yok kiracının bütün eşyalarını sokağa atsam .kapıyada sağlam bir kilit vursam mesela ? bunun cezası nedir ? kiracının yanında olan bürokrasi o zaman nasıl işler ,bu konuda görüş bekliyorum .saygılarımla
Geçmiş dönemden kalmış bu konu ile birebir aynı durumu yaşadığım için burayı okuyacaklara yaşadıklarımı anlatayım...
1. Kiracımız kirasını düzenli ödemediği için borçlarının birikmesinden dolayı evden çıkmasını istedik. Çıkmadı. Kontrat dönemi 15.08.2009 - 15.08.2010 dur.
3. İhtar kiracının eline 06.07.2010 da ulaştı. (Noterdekiler sağolsunlar postayı en adi şekli ile göndermişler. Aynı il içinde ihtar kiracının eline 15 günde ulaştı.)
4. 06.07.2010 dan itibaren 1 ay içinde borçlarını ödemesi için 06.08.2010 tarihine kadar kiracıya süre verildi. Bu süre içinde kiracı ödeme yapmadı.
5. 09.08.2010 da (bir aylık süre sonunda) mahkemeye tahliye talepli dava açtık. Mahkeme ilk dava için 15.09.2010 tarihine gün verdi...
6. 15.09.2010 daki ilk davaya kiracı gelmedi. Bu sebeple hakim bey davayı yeni deliller ve kiracıya yeni ihbar için davayı 11.10.2010 tarihine erteledi.
7. Kiracı 11.10.2010 daki ikindi davaya da gelmedi. İkinci davada avukatımızın da çabası ile tahliye kararı çıktı.
8. Karar tarihinden 15 gün sonra hakim karar yazısını yazdı. (26.10.2010'da)
9. O karar yazısını mahkemeden elden aldık ve hemen mahkeme-avukat vb.. masraflarını almak ve tahliyesi için kiracıya 01.11.2010 (bugün) da icra takibi başlaması için müracatımızı yaptık. (Masraflar derken sevinmeyin... O dava, bu dava masrafı derken arada yaptığınız bi sürü masrafın hiçbirini alamıyorsunuz. Sadece avukat masrafı ve resmi dava harcı..)
Bu aşamadan sonra başımıza gelecekleri de yine aşağıda anlatayım.
10. İcra dairesinden verilen cevap şu: 15 gün içinde kiracıya ihtarı göndeririz. Gönderildikten sonra 15 gün içinde ihtar kiracının eline ulaşır. Eline ulaştıktan sonra 15 gün çıkması için süre veririz. Yani yine geçtimi ortalama 45 gün... Geldik 15.12.2010 tarihine
11. Bu süre sonunda çıkmaz ise, ev sahibi olarak evdeki eşyaların başka bir yere yerleştirilmesi için sen kendin bir depo vb. yer kiralayacaksın. 10 gün içinde icra memuru ile kiracının evine gideceksin. Çıkması için sözlü ihtarda bulunacaksın. Çıkmaz ise polis, icra yetkilileri zoru ile evdeki eşyaları kiraladığın depoya nakledeceksin. (Deponun kirasını sen vereceksin) Tabi bu arada kim ölü, kim sağ bilinmez... Kiracının eşyalarını öyle sokağa da atamıyorsun. Kiraladığın depoya koymak zorundasın.
Bu işlemleri yapmak için 15.12.2010 dan sonra nerden baksan yine 1 ay geçecek. Geldik mi 15.01.2011 tarihine...
12. Ben size diyeyim ki en iyi ihtimalle 01.02.2011 tarihinde bu tahliye işlemleri resmi olarak biter...
Özetle 23.06.2010 tarihinde başladığımız serüven 01.02.2011 tarihinde bitmiş olacak. Tam 7,5 ay sürmüş olacak....
Tabi bu süreç sadece tahliye edebilmek için. Bu sürece ödenmeyen kiraların tahsilini de karıştırsaydık eminim ki bu dava 1 - 1,5 yıldan daha az olmayacaktı.
7,5 ay süre sonunda tahliyeyi yapabilir isek, ondan sonra da kira borçları için yeni bir icra davası açmamız gerekiyormuş. Artık onunda kaç ay, kaç yıl süreceğini tahmin edemiyorum.
Vesselam evini kiraya verdin ve kiracı borcunu ödemedimi, o evi unut. Kiracıya hibe etmişsin say...
Benim noter ihtarı göndermeden önceki kiracının yaklaşık 6 aylık borcu üzerine, bide davanın süreceği 7,5 aylık süredeki ödenmeyen kiraları ile yaklaşık 13-14 aylık (bir kira kontrat süresi kadar) kiracıdan alacağım var... Ve alabileceğim konusunda da hiç ümidim yok...
YASALAR TAMAMEN KİRACIDAN YANA... SİZ SİZ OLUN MAHKEMEYE DÜŞMEYİN..
Konuyu değerlendirip yalnış yaptığımız bir nokta olup olmadığı konusunda bilgi vermenizi istirham edicem..
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
Konu mehmetozcan tarafından (01-11-2010 Saat 14:09:21 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku