Cevap: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak (mış)?
darwin rumuzlu üyeden alıntı
Yavaş yavaş hepimizin gbt de gözükme gibi bir durumu var,bu esnaya kadar umarım kanunlar değişir ve bir şekilde yırtarız
bunu daha önce de sormuştum ama aldığım yanıt kafamdaki karışıklığı çözmemişti. özür dileyerek tekrar soruyorum;
Anayasanın ''Seyahat Hürriyeti'' başlıklı 23. maddesinde değişiklik yapılıyor. Buna göre, ''vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle hakim kararına bağlı olarak sınırlanabilecek.''
bu madde yoklama kaçaklarını ilgilendirir mi? yani yurtdışına çıkma özgürlüğü var, ama yurtiçinde dolaşma özgürlüğü kısıtlı mı? yoksa aynı veri tabanı kullanıldığından otomatikman yurtiçi gbt'de hakkında mahkeme kararı olmayan kaçakların görünmesi durumu da iptal mi olmuş oluyor?
Hukuki NET Güncel Haber
Konu nikbin tarafından (02-05-2010 Saat 23:40:13 ) de değiştirilmiştir.
aramayı ikametgah adresinde yaparlar, ama akraba vs. gibi bir durum gözlerine çarparsa oraya da sorabiliyolar, şuradan biliyorum benim kuzen askerdeyken amcamlara sivil polis gitmiş beni sormaya.. alakam yok o adresle normalde.. herhalde bi şekilde soyaddan ben çıktım gidip soralım dediler bilemiyorum.. yalnız gbt işi çok sakatmış şu paniyon işini de duyunca.. neye göre işleniyo acaba yeniden eskiye mi.. eskiden yeniye mi.. nası oluyo bilemedim..
Nikbin kardeşim,sorunun cevabını ben de bilemiyorum-bu konuyu en iyi Leblebi biliyordur,bir şey var ki eğer gbt ye çıkarsan yurtdışı imkansız hale gelir,er ya da geç gbtde gözükme ihtimalimiz var,tercih sana kalmış...
Gbt ye işlenmek nasıl oluyor derseniz bildiğim kadarıyla en önce yeniler üzerine çalışma yapıyorlar,bakaya ya da yoklama kaçağı kaldıkları gibi uyarıda bulunuyorlar,zamanla da daha eskileri yavaş yavaş inceleme altına alıyorlar,umarım bu süre bize yeterli vakti kazandırır.
Arkadaşlar takip ediyor musunuz,bu konuyla alakalı yeni çıkan kanun yok mu?
bu gbt işi biraz kafa ağırtıcak.. ocaktan beri bakayayım yurt dışına çıkmam lazım 10 mayıs gibi inşallah kapıda birşey olmaz...
Birde bende kekemelik var yakalanırsam tedavi için kasıma kadar ertelerler mi? yok direk askere alırlarsa beni kazandığım halde hiçbir askeri okula ,polislik okuluna,devlet memuru, belediye memuru hiçbir kamu kurumuna almadılar o zaman dava açma hakkım olur mu? sen beni astsubay herneyse yapma ama er olarak onlara hizmet ettir bana pek adil gelmedi.... bu arada ocaktan beri bakaya durumundayım dün gbt ye girdim temiz çıktı allahtan
arkadaşlar bu otelde yakalnma olayı firari bir asker olabilir tam anlamıyla bilmiyoruz detayları otelci asker kaçağı demiş şimdi bizim halkımız bakaya yada yoklama kaçağı veya firari hepsine asker kaçağı diyor onun için tam bilmek lazım firari olursa durum kötü tabi askerlik yanar bide askeri mahkemede yargılanırsın. Yeni bir kanun yok bildiğim kadarıyla ama seyahat eden otelde kalan arkadaşlar bilgi verirlerse faydalı olur
Valla ben sabah kavaltı yapıyordum,Bir uzman birde bir er geldi minibüsle çoçuğu aldılar,ama çoçuk gereğinden fazla rahattı, binerken falan gülüyordu..
Hatta pansiyonda uzman çay bile içti elamanda esylarını toplayıp bindi..
banada pansiyon sahıbı asker kaçağıymıs çoçuk dedi...
Firari olsa bence kimlik verecek kadar saf değildir heralde.
Yurd dışına bende çıkacam isviçreye gidecem mayısın 28'de pasaportumun süresi bitti bu nasıl
yapacağım bilmıyorum...!
Birde İsviçre konsolosluğu beden askerlik durumu sorarmı? ben turist olarak 13'günlüğüne gidecem.
duyduğum,bu pasaportta sorun çıkmaz ise Havalimanında sorun olmaz dediler.
SCC Napoli rumuzlu üyeden alıntı
duyduğum,bu pasaportta sorun çıkmaz ise Havalimanında sorun olmaz dediler.
Yani mantık olarak zaten pasaport verirken gbt kontrolü yapılıyor. (formda gbt bölümü var) Eğer pasaportu sorunsuz alırsan bu demektir ki gbt'ye işlenmemişsin henüz, dolayısıyla havalimanında da sorun çıkmaması gerekir. Tek gbt veritabanı sonuçta.
Ben dediğim gibi bizzat gidip emniyette pasaport başvurumu yaptım. Görevli de bana çarşamba günü gel al" dedi. Ben yine de sakata gelmemek için ve işyerimden izin almak zorunda kalmamak için yarın noterden kardeşime vekalet vereceğim gidip benim yerime alması için. Sonucu size de bildiririm.
Bu arada durumumu da tekrar edeyim maalesef hiç farkında bile olmayarak 2007'den beri yoklama kaçağı durumunda kalmışım, bunu bizzat saf gibi askerlik şubesine gittiğimde öğrendim. Bu sene okulum bitiyor ve askere gideceğim ama yaş sınırı nedeniyle (29) tecil yaptıramıyorum. Aradaki bu üç seneyi aşkın sürede de ne asker ne polis kimse beni sormadı. Defalarca da hem polis hem jandarma gbt'den geçtim. Şaka gibi işler yemin ediyorum.
Merhaba
Ağustos 2010 da tecilim bitiyor.Tecilim Bitince Uzatma Durumum Artık Yok.2011 Yaz Aylarına Kadar Kaçak Gezme Durumum Olacak.
Sormak İstediğim Bir Yıl Boyunca Beni Kendi İş Yerimden veya Gbt ye Takılınca Hemen Teslim Alırlar mı Yoksa Bunun Bir Süresimi Var Arkşlar ??
pandak rumuzlu üyeden alıntı
Yani mantık olarak zaten pasaport verirken gbt kontrolü yapılıyor. (formda gbt bölümü var) Eğer pasaportu sorunsuz alırsan bu demektir ki gbt'ye işlenmemişsin henüz, dolayısıyla havalimanında da sorun çıkmaması gerekir. Tek gbt veritabanı sonuçta.
Ben dediğim gibi bizzat gidip emniyette pasaport başvurumu yaptım. Görevli de bana çarşamba günü gel al" dedi. Ben yine de sakata gelmemek için ve işyerimden izin almak zorunda kalmamak için yarın noterden kardeşime vekalet vereceğim gidip benim yerime alması için. Sonucu size de bildiririm.
Bu arada durumumu da tekrar edeyim maalesef hiç farkında bile olmayarak 2007'den beri yoklama kaçağı durumunda kalmışım, bunu bizzat saf gibi askerlik şubesine gittiğimde öğrendim. Bu sene okulum bitiyor ve askere gideceğim ama yaş sınırı nedeniyle (29) tecil yaptıramıyorum. Aradaki bu üç seneyi aşkın sürede de ne asker ne polis kimse beni sormadı. Defalarca da hem polis hem jandarma gbt'den geçtim. Şaka gibi işler yemin ediyorum.
Valla çok iyi olur.Benim aklımı bulandıran,Gbt'de çıkmazsın ama Havalimanında enselerler diyen çok,Oranın sistemi daha farklı dediler..Yurd dısına Çıkış Yasağı Olabilir sende diıyrolar,Hani yurt içinde aranmazsın ama Yurd dışınada çıkamazsın gibi.
Ben benim Durumu bile bılmıyorum,2006'da tecil yapmıştım 1 Yıl ondan sonra birdaha hiç gitmedim subeye,ne polis aradı beni,nede kağıt geldi..Sadece Memlekette Muhtar adresimi sormus Dedemlere okadar....
Bakayamıyım,Yoklama Kaçağımıyım haberim yok... Bende Çok gbt'ye girdim ama bu yeni sistemle hepimizi toplayacaklarmış hürriyet gazetesinde okumustum.
Yurd dısına Çıkış Yasağı Olabilir sende diıyrolar,Hani yurt içinde aranmazsın ama Yurd dışınada çıkamazsın gibi.
Ben de tam tersini biliyorum. Yurt dışına çıkarken polis senin sabıka kaydına bakıyor ve büyük bir suçtan dolayı yurt dışına çıkış yasağın var mı yok mu onu kontrol ediyor. Askerlik sadece gbt kontrolünde çıkar. Yurt dışı yasağı için asker kaçağı olman gerekir ki o bambaşka bir konu.
Ben benim Durumu bile bılmıyorum,2006'da tecil yapmıştım 1 Yıl ondan sonra birdaha hiç gitmedim subeye,ne polis aradı beni,nede kağıt geldi..Sadece Memlekette Muhtar adresimi sormus Dedemlere okadar....
Seninle durumumuz aşağı yukarı aynı. Beni de senin gibi ne arayan var ne soran. Kütüğüm memlekette kayıtlı ama memleket dediğime bakma kimse yok orada artık, ben bile görmedim bugüne kadar nasıl bir yer. Muhtemelen aranmışsam beni de orada aramışlardır diye tahmin ediyorum.
bu yeni sistemle hepimizi toplayacaklarmış hürriyet gazetesinde okumustum.
O haber doğruysa bile onbinlerce yoklama kaçağı / bakaya'yı tek tek sisteme girmek, yakalama emri çıkarmak vs kolay bir süreç değil, ben biraz da ona güveniyorum. Korkunun ecele faydası yok. Bir sene daha dayanmam lazım sadece ama askerlik yüzünden o kadar çok şeyi beklettim ki hayatımda, artık beklemek istemiyorum.
Bu havaalanı konusunda bilgisi olan var mı? Nasıl bir kontrol yapılıyor?
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku