biz zaten hiç karışmadık yani karşı tarafla karşı karşıya gelmedik.yengemizlede abimden ayrıldıktan sonra hiç münakaşa etmedik zaten beraberkende karışmıyorduk.yeğenimi bile göremedik çnk babası izin vermiyormuş,sanki onun çocuğu?yengemin ablası eniştesi yeğenimi alıp gezdiriyorlar biz sorun yaşamayalım karışmayalım diye karşılaştığımızda baka kaldık...sadece sessizce ağladım....zaten abimin arkadaşları şimdi yeni yeni söylüyor yengemin annesi "kızım beni dinlemiyor boşa gitsin diyorum"diye laflar söylüyormuş...bizde yeni duyduk ve ozaman 2 aylık yada 3 aylık evlilermiş....bunları duyuyoruz.....
Abinizin arkadaşları yengenizin abisinden duydukları bu lafları da avukatınıza iletin. Abinizin arkadaşları eğer mahkemede bu duyduklarını söylemeyi yani şahitliği kabul ederlerse abiniz adına çok iyi olur. Tabi bu lafı yengenizin annesi durup duruken mi söylemiş, bir olaydan dolayı ya da bir konuşma içinde mi söylemiş. İlerisi gerisi vardır. Hakim bunu soracaktır.
Abinize şahitlik edebilecek kişiler boşanmanın seyrine çok etki edeceklerdir. Yani abinizin kusursuz olduğunu şahitlerinizle ispatlamanız gerek. Yengenizin kusurlu olduğunu ispatlamanız gerek.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu denizblk tarafından (19-03-2010 Saat 15:36:59 ) de değiştirilmiştir.
Yanlış bilmiyorsam; taraflardan birinin haberi olmadan ses kaydı yapmak suç. Kardeşim; boşanma davasının henüz başında; anneme hakaret eden eşimin telefonda sesini kaydetmişti. Ayrıca bana da hakaretleri ve tehditleri vardı. Mahkemeye sunamadık; çünkü suç. Açıkçası o zaman da bu kaydı alan kardeşim; suç olduğunu bilmeden; mahkemede kullanırız niyetiyle almış. Ancak kullanılmıyor.
Bir de benim bu üyemize söyleyebileceğim birşeyler var;
İnsanlar bazen boşanma noktasına getiren sebepleri kendi bile fark edemeyebilirler; birinin size söylediği, anlattığı şeyin dışında bambaşka şeyler olabilir ve bunu o iki kişi bile bazen farkına varamayabilir. Hele olayların bu kadar içindeyken anlamaları zor. Bu yüzden sizin; şöyle oldu böyle oldu diye anlattığınız çoğu şey aslında bambaşka şeylerdir muhtelemen. Bunlar bazen boşanma sürecinde ortaya çıkar, bazen de hiç çıkmaz. Ortada ufacık bir çocuk var; eğer boşanma davası sürecekse; hem çocuğun sağlığı, hem de hayatınız boyunca muhatap olacağınız yeğeninizin annesiyle ilişkiniz bakımından olayları biraz soğumaya bırakmanız bence en doğrusudur. Boşanma davasının ilk celsesinde zaten çocuğu görmek için bir süre, gün belirlenecektir. O zamana kadar karşı tarafla kavga etmemeye,tartışmamaya çalışın.
İşleri iyice gerginleştirmeyin; lütfen ortadaki çocuğu düşünün. Bir de siz elbette kardeşiniz, abinizle ilgili bir sorunla ilgileneceksiniz, ancak çok fazla içinde olmayın, ne kadar fazla insan girerse bu işin içine o kadar kötüleşiyor. Onun yanında olun, destek olun ama karşı tarafın ailesiyle karşılaşmanız bence gereksiz olur. Eğer şahit olurlar diye karşı tarafa kalabalık gitmemiz iyi olur diyorsanız; siz gene çok da kalabalık gitmeyin, tehdit ediyor gibi görünür; gereksiz; ama abiniz asla yalnız gitmesin; yanında ailenizden olmayan, iki kişi olabilir; güvenilir; aile dostunuz vs gibi.
Sayın akcurali ses kaydı almak konusunda bilginiz bir açıdan doğru. Kendi müşterek evi dışındaki bir yerde izinsiz ses kaydı almak suç. Ama kendi müşterek evinde ses ve görüntü kydı almak suç değil. Bu konuda geçen sene yargıtay kararlarını okumuştum. O sebeple de bu üyeyi ses kaydı hakkında kimseye bahsetmemesini ve dinletmemesini ilettim zaten.
Aileler günümüzde evliliklere çok müdahale ediyorlar. Küçücük bebeğe de acımıyorlar. Anne-baba ayrı yaşatmak bebek için iyiymiş gibi. O ufak bebeğe hakketen üzülüyorum. Büyüklerin hatasını hep onlar çekiyorlar.
Sayın akcurali ses kaydı almak konusunda bilginiz bir açıdan doğru. Kendi müşterek evi dışındaki bir yerde izinsiz ses kaydı almak suç. Ama kendi müşterek evinde ses ve görüntü kydı almak suç değil. Bu konuda geçen sene yargıtay kararlarını okumuştum. O sebeple de bu üyeyi ses kaydı hakkında kimseye bahsetmemesini ve dinletmemesini ilettim zaten.
Aileler günümüzde evliliklere çok müdahale ediyorlar. Küçücük bebeğe de acımıyorlar. Anne-baba ayrı yaşatmak bebek için iyiymiş gibi. O ufak bebeğe hakketen üzülüyorum. Büyüklerin hatasını hep onlar çekiyorlar.
Deniz Hanım;
Arada bir fark var, haklısınız; onu da herhalde; hukukçu üyeler bilgilendirir. Ama telefonda eşler arası ses kaydı yapmak suç; onu biliyorum; kendi mahkememde hakim tarafından söylendi.
Boşanma davası açıldıktan sonra ortada sulh yolu kalmadıysa, her konuşan taraf,akraba vs işi iyice kötüleştiriyor. Bir babanın, annenin, ablanın, abinin hatta dedenin; boşanmakta olan ve kavgalı olduğu tarafa karşı ne kadar objektif, ne kadar sakin durabilirsiniz. O yüzden fazla karışmamak gerekiyor, elbette destek olmak gerek, maddi manevi, ama karşı tarafla telefonla da olsa iletişime girmek karşı tarafla işleri iyice karıştırıyor.
Evet anladım nedemek istediğinizi abimin arkadaşının eşine söylemiş o da haliyle eşine anlatmış,abimin arkadaşı ben şahit olurum arkandayım diyor eşime söylemiş derim diyor ama eşi ben şahitlik yapmam diyormuş korkuyorum diyormuş....sizce abimin arkadaşının şahitliği olurmu?"eşime söylemiş kayınvalidesi boşa şunu" diye...birde bugün öğrendim mahkeme mayısta,mahkemeye kadar 5 ay olacak yengemle abim ayrılalı onlar davayı yeni açtı yani geri dön çağrısı için 4 ay dolmadı 3,5 ay doldu...mahkeme gününe kadar doluyor yani dava açıldıktan sonra geri dön çağrısı yapılır mı?birde ilk mahkemede neler olur hemen şahit dinlenir mi?ben il dışındayım bu yüzden gitmem gerekir mi?
evet anladım nedemek istediğinizi abimin arkadaşının eşine söylemiş o da haliyle eşine anlatmış,abimin arkadaşı ben şahit olurum arkandayım diyor eşime söylemiş derim diyor ama eşi ben şahitlik yapmam diyormuş korkuyorum diyormuş....sizce abimin arkadaşının şahitliği olurmu?"eşime söylemiş kayınvalidesi boşa şunu" diye...birde bugün öğrendim mahkeme mayısta,mahkemeye kadar 5 ay olacak yengemle abim ayrılalı onlar davayı yeni açtı yani geri dön çağrısı için 4 ay dolmadı 3,5 ay doldu...mahkeme gününe kadar doluyor yani dava açıldıktan sonra geri dön çağrısı yapılır mı?birde ilk mahkemede neler olur hemen şahit dinlenir mi?ben il dışındayım bu yüzden gitmem gerekir mi?/QUOTE]
Üzgünüm yengeniz boşanma davası açtığı için artık eve dön ihtarı çekemez abiniz.
Abiniz avukat tutsun öncelikle. Dava dosyasını avukat okuyup, yengenizin iddialarına karşılık karşı savunma yazacaktır sanırım. Ayrıca bakalım yengeniz abinizi hangi konularda kusurlu bulup boşanma davasını açmış öğrenin. Yengeniz iddialarına isnatta bulunup tazminat da talep etmiş olabilir. Ayrıca tedbir nafakası ve bebek için iştirak nafakası da talep etmiş olabilir. İlk duruşmada hakim tedbir taleplerini değerlendirecektir. Eğer mahkeme gününe kadar abiniz ile ilgili gelir tespiti yapılmışsa ilk mahkemede hakim tedbir nafaka kararlarını verecektir. Eğer gelir tespiti yapılmamışsa ilk duruşma gününe kadar abinizin gelir tespiti kararını verebilir.
Abiniz ilk duruşma öncesi bebeği için çocukla şahsi münasebet tesisi istesin. Abinizin tedbiren bunu isteme hakkı var. İlk duruşmada bu karar verilebilir eğer talepte bulunulursa.
Davayı açan yengeniz olduğu için ilk önce yengenizin şahitleri dinlenecek. Hakim ilk duruşmada yengenizden şahit listesi isteyecek ve dinleyecektir. Yengenizin şahitleri bittikten sonra da abinizin şahitleri dinlenecek.
Abinizin arkadaşı şahitlik edebilir ama asıl o bahsettiğiniz konuyu duyan arkadaşın karısı olduğu için asıl onun şahitliği önemli. Arkadaşın mahkemede eşim duymuş demesi ile hakim inanmaz büyük ihtimal. Arkadaşı duymamış, eşi duymuş olduğu için asıl eşinin şahitliği gerekli. Korkmasını da anlamış değilim. Ceza Mahkemesi değil ki bu dava. Yalan şahitlik de isteyen yok. Hakimden mi korkuyor, yengenizden mi,yengenizin ailesinden mi? Bildiğini, duyduğunu hakime anlatacak o kadar. Eğer şahitlik etmek istemezse bile şahit yazabilirsiniz. Eğer şahitlik için çağrıldığı halde gitmezse polis zoru ile mahkemeye getirilir.
Avukat tutup dosyanın içeriğine ulaşın bir an evvel.
Biliyorsunuz ki bu evlilik mahkemelik oldu.abimde avukat tuttu hatta karşı tarafın avukatıyla görüşme içerisinde bu evliliğin bitmemesi önce düzelmeye girilmesi hakkında arada bir çocuk var diye....ama bahsetmiştim daha öncede mahkemeye vermek istemiyorlar birden ne değişti de ansızın verdiler anlamadık.biraz önce yengem abimi aramış çok güzel konuşmuş "ben sana oğlunu göremezsin dedim ama bir sinirle söyledim istediğin zaman gel "demiş yeğenim hastaymış ve hastahaneye götürüyorlarmış sık sık abim e izin alırsan işten gel demiş yengem.hatta yeğenimi in sesini duyurmuş "bak oğlum baba de"diye...
sizce abim ne yapmalı gitmeli mi yani mahkemeyede taştı ya hani olay yoksa delil olarak mı kullanacaklar biz çocuğu gösterdik diye...yardımcı olursanız sevinirim.ailem gitsin mi?ne yapalım.
biliyorsunuz ki bu evlilik mahkemelik oldu.abimde avukat tuttu hatta karşı tarafın avukatıyla görüşme içerisinde bu evliliğin bitmemesi önce düzelmeye girilmesi hakkında arada bir çocuk var diye....ama bahsetmiştim daha öncede mahkemeye vermek istemiyorlar birden ne değişti de ansızın verdiler anlamadık.biraz önce yengem abimi aramış çok güzel konuşmuş "ben sana oğlunu göremezsin dedim ama bir sinirle söyledim istediğin zaman gel "demiş yeğenim hastaymış ve hastahaneye götürüyorlarmış sık sık abim e izin alırsan işten gel demiş yengem.hatta yeğenimi in sesini duyurmuş "bak oğlum baba de"diye...
sizce abim ne yapmalı gitmeli mi yani mahkemeyede taştı ya hani olay yoksa delil olarak mı kullanacaklar biz çocuğu gösterdik diye...yardımcı olursanız sevinirim.ailem gitsin mi?ne yapalım.
Bunu sormanıza bence gerek yoktu. Yengeniz çocuğun hasta olduğunu söylemiş ve istediğin zaman gel demiş. Niye gitmesin ki abiniz çocuğunu görmeye. Boşanma davasını açan ve boşanmak isteyen yengeniz. Boşanmak istemeyen, eşini seven,çocuğunu seven, yuvasını yıkmak istemeyen de abiniz. Bu durumda tabiki çocuğunu sık sık görmeye gitmesi iyi olur. Eğer yengeniz gel istediğin zaman gör dediği halde gitmezse iş inada binebilir. Çocuğunu görmeye gidince eşini de görmüş olacak. Belki bu sayede araları düzelir belli mi olur. Tabi yanlız da gitmesin abiniz. Belli olmaz yengenizin annesi olay çıkartır filan. Abinizin yakın arkadaşının eşinin duyduklarını siz kendiniz anlattınız.
Bunu sormanıza bence gerek yoktu. Yengeniz çocuğun hasta olduğunu söylemiş ve istediğin zaman gel demiş. Niye gitmesin ki abiniz çocuğunu görmeye. Boşanma davasını açan ve boşanmak isteyen yengeniz. Boşanmak istemeyen, eşini seven,çocuğunu seven, yuvasını yıkmak istemeyen de abiniz. Bu durumda tabiki çocuğunu sık sık görmeye gitmesi iyi olur. Eğer yengeniz gel istediğin zaman gör dediği halde gitmezse iş inada binebilir. Çocuğunu görmeye gidince eşini de görmüş olacak. Belki bu sayede araları düzelir belli mi olur. Tabi yanlız da gitmesin abiniz. Belli olmaz yengenizin annesi olay çıkartır filan. Abinizin yakın arkadaşının eşinin duyduklarını siz kendiniz anlattınız.
abim evet eşini aramış" işten izin alamadım yarın gelicem ama annem ve babam gelmek istiyor berki görmeye..." demiş yengem babamı arasınlar demiş hem hasta gel gör diyorlar hemde babamdan izin alın diyor sanırım annem ve babamın torunu olarak görmüyorlar bu nasıl iş aceba babamda "torunum için izin mi alacağım ,ben gitmiyorum"diyor ne olacak böyle kafam artık durdu sizce babamın araması mı gerek babasını?
abim evet eşini aramış" işten izin alamadım yarın gelicem ama annem ve babam gelmek istiyor berki görmeye..." demiş yengem babamı arasınlar demiş hem hasta gel gör diyorlar hemde babamdan izin alın diyor sanırım annem ve babamın torunu olarak görmüyorlar bu nasıl iş aceba babamda "torunum için izin mi alacağım ,ben gitmiyorum"diyor ne olacak böyle kafam artık durdu sizce babamın araması mı gerek babasını?
Her olayda lütfen bize ne yapalım diye sormayın. Hukuki olarak elimizden geldiğince yardımcı olduk. Bu gibi konuları lütfen kendiniz halledin.
Merhaba 21 Yaşında bir gencim olayı basitçe anlatacağım 2024 Ocak gibi yani 2024'ün başında O Zamanlar yasak olmayan Discord uygulamasında tanıdığım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Tck 245/1 Ceza siniri hakkinda
05-09-2025, 22:57:41 in Ceza Hukuku