Başbakanlık İleişim Merkezine (BİMER) gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza intikal ettirilen Türk Borçlar Kanunu Tasarısıyla ilgili 08/10/2009 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
22 Nisan 1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanununun yerini almak üzere, dili de dahil, bugünün ekonomik ve sosyal koşullarına uygun ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek bir kanun tasarısı taslağı hazırlamak amacıyla çalışmalar yapmak üzere, Bakanlığımızca oluşturulan Bilim Komisyonu tarafından taslağı hazırlanan “Türk Borçlar Kanunu Tasarısı”, kanunlaşmasının sağlanması amacıyla, 08/10/2007 tarihinde Başbakanlığa ve Başbakanlık tarafından da 23/01/2008 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmiş olup, Tasarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşmeleri devam etmektedir.
Söz konusu başvurunuz, 11/11/2009 tarihli ve 147/5287 sayılı yazımızla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliğine gönderilmiştir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
8.ayda geldi banada bimerden ama bu kadar zaman gecti netice yok daha ak partiyede gönderdim ses yok bakalım artık bende 1 ay ödeme yapamadım bakalım nolcak
Ümitler tükendi.
Hukuki konularda daha önce de bahsettiğim görüşmeleri yaptım.
Ankaralı iş adamının davasıyla yakından ilgilenen avukatla görüştü avukatım.
Ama sonuç almak mümkün değil. hukuki yollar bitti gözüküyor.
Bankalar da "ödemelerde temerrüde düşme sayısı oranı düşük" deyip hiç bir şey yok gibi davranıyor. Görüştüğümüz AKP'li milletvekilleri de "ödemelerde problem yok ki ne diye bir düzenleme getireceğiz" dedi. Bimer, tüder falan da hikaye.
Artık herkes kendi başının çaresine bakacak.
Ancak bir yenzede yazar kasa fırlatır ya da benzeri bir eylem yapar da basında duyulursa bu olay bakanların gündemine düşer. Yoksa herkes başının çaresine baksın.
Not: görüşlerim sadece beni bağlar, tavsiye niteliğinde değildir.
Konu alfasino tarafından (16-11-2009 Saat 22:25:09 ) de değiştirilmiştir.
Ben hükümetin bu tavrında ciddi bir tutarsızlık görüyorum. Kurlar fırlayınca gerçek kişilerin dövizle kredi kullanmasını yasakladılar. Ancak kredi kullanmış olanlar için bir düzenleme yapmadılar. Madem düzenlemeye ihtiyaç yoktu herşey yolundaydı o zaman neden dövizle kredi kullanmayı yasaklıyorlar. Yok eğer dövizle kredi kullanmak yapılmaması gereken birşeyse hali hazırda bunu yapmış olanlar için çözüm getir.
Ne yazık ki, örgütlenip bir arada aynı eylemi yapıp ödemeleri aksatma yoluna gitmiyoruz.su an zarar gormeyenler sessiz kalıyor.kimse toplam borcunun tl karsılıgı ne oldu hesabına gitmiyor.Ödeme zorlugu olmayanlar yada tl alsaydım yine aynı parayı odeyecektim diyenler tl alsaydınız o gun su an kredi faizlerini kendinize göre yeniden revize ettirip odeyeceginiz rakamı bir hesaplayın bakalım.
http://www.inisiyatif.net/document/t.../BKTasari2007/ adresinden "Borçlar Kanunu" meclisteki son durumunu takip edebilirsiniz. 1 ayda sadece 50 maddesi görüşüldü. Bizle ilgili madde 137. Toplam 649 madde. Bu hızla yaklaşık 2 ay sonra bizim konu gündeme gelecek, tasarının kanunlaşması da bir sonraki seneye kalacak gibi görünüyor...
Bir dostun tavsiyesi üzerine ben TL yapılandırmasından geri döndüm. Bu kanunu bekleyeceğim. Haklarımızın saklı kaldığını söylüyorlar. Bir umut, Biraz daha sabır....
TÜRK BORÇLAR KANUNU YASA TASARISI
Başlık III. Aşırı ifa güçlüğü
MADDE 137- Sözleşmenin yapıldığı sırada taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum, borçludan kaynaklanmayan bir sebeple ortaya çıkar ve sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı düşecek derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçleşmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hâkimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme, bu mümkün olmadığı takdirde sözleşmeden dönme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır.
Matyus saolasın...138. madde de bunun devamıymıs..Avukat arkadasım ile konustum..Umut ışığı var gibi..Ancak umarım mahkemeye gitmeden hallederiz problemi..maddenin bu bolumu biraz can sıkıcı gibi...
ifa etmiş olursa borçlu, hâkimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme
Ben hükümetin bu tavrında ciddi bir tutarsızlık görüyorum. Kurlar fırlayınca gerçek kişilerin dövizle kredi kullanmasını yasakladılar. Ancak kredi kullanmış olanlar için bir düzenleme yapmadılar. Madem düzenlemeye ihtiyaç yoktu herşey yolundaydı o zaman neden dövizle kredi kullanmayı yasaklıyorlar. Yok eğer dövizle kredi kullanmak yapılmaması gereken birşeyse hali hazırda bunu yapmış olanlar için çözüm getir.
E bankaların işine geldi dövizle kredi kullanmanın yasaklanması. İnsanlar yüksek kurdan kredi çeker de sonra geri düşerse bankalar zarar edecek. Bu kanun çıkıncaya kadar müracaat eden binlerce kişiye döviz vermek istemedi bankalar. JPY 1.75 iken arkadaşım kredi çekmek için müracaat etti, kırk dereden su getirdiler, vermediler.
Kesinlikle. Kanun vatandaşı değil bankaları koruyor. Ama vatandaşı koruyormuş gibi gösteriyorlar. Bunlar kurlar dip seviyeleri tekrar görünce bu sefer de hükümete kulis yaparlar kanunu değiştirinde tekrar dövizle kredi verebilelim diye.
Konu muratkutluer tarafından (20-11-2009 Saat 00:08:11 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku