çok teşekkür ederim soruşturma iznine 10 gün içinde itiraz edeceğim fakat soruşturmayı yaptıran yer benim eski görev yerim bana yeni görev yerimde tebliğedildi . itirazımı iadeli posta ile kaymakamlığa gönderebilirmiyim , elden olması şart mıdır
teşekkürler
İtirazınızı "soruşturma izni veren makama" ya da bağlı olduğunuz Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmanız gerekir.
1- 4483 sayılı kanun yalnızca adli soruşturmaları kapsar. İdari soruşturmalarda yetkili amir muhakkike olayı soruşturması için emir verir. Sizin yada bir başkasının buna itiraz etme hakkı yoktur. Siz ancak savunma yaparsınız. Adli soruşturmalarda ise iddia konusu suç memurun görevi ile ilgili bir suç ise, adli suçları soruşturmakla görevli olan savcılık makamı bağlı olduğunuz mülki amirden olayı soruşturmak için izin ister. Mülki amir izin vermezse Bölge İdare Mahkemesine itiraz ederek soruşturma izni talep eder. Bölge İdare mahkemesi olayı inceleyerek savcılıkça hazırlık soruşturmasını gerektirecek deliller görürse Mülki amirin vermiş olduğu Soruşturma izni verilmemesini kararını iptal ederek memur hakkında savcılığa soruşturma izni verir ve soruşturma başlar. Veya Mülki amirin verdiği kararı onar ve dosya rafa kalkar.
2- Bahsettiğiniz zamanaşımı maddesi şöyledir:
hakkınızda yapılan şikayet veya ihbarın idareye ulaşması maalesef öğrenme sayılmıyor (muş). Bende üzülerek öğrendim bunu. İdare gelen ihbar veya şikayet üzerine olayın doğruluğunu araştırmak üzere bir inceleme emri veriyor. inceleme sonucunda muhakkik eğer olayın doğru olduğu kanaatine varırsa bunu idareye bildiriyor ve idare öğrenmiş oluyor ardından soruşturma emri verip soruşturmayı başlatıyor. Zaman aşmamış oluyor
Sayın çalışkanmehmet sorunuza net bir cevap veremeyeğim umarım avukat arkadaşlar yardımcı olacaktır.
anladığım kadarıyla 4483 ile idare hukukundaki 30 günlük zamanasımı süresi ayrı ele alınıyor.ama şu idarenin haberinin olması olayı gerçekten ilginçmiş bi dayanağı varmı peki bunun.hani mahkeme bunu böyle degerlendirmistir gibi...
2-geçirdigim bir idari sorusturmada ifademi cmk 147 e göre aldılar bunun dogruluk payı ne dir peki.bulundugum ilde bir savcıya danıstım söyle söyledi "cmk sadece ceza davalarında kullanılır hukuk mahkemeleri bile islemleri cmk ya göre yapmaz bence ifadenin cmk 147 e göre alınması sekil yönünden bir ihlal dedi" siz ne diyceksiniz...
anladığım kadarıyla 4483 ile idare hukukundaki 30 günlük zamanasımı süresi ayrı ele alınıyor.ama şu idarenin haberinin olması olayı gerçekten ilginçmiş bi dayanağı varmı peki bunun.hani mahkeme bunu böyle degerlendirmistir gibi...
2-geçirdigim bir idari sorusturmada ifademi cmk 147 e göre aldılar bunun dogruluk payı ne dir peki.bulundugum ilde bir savcıya danıstım söyle söyledi "cmk sadece ceza davalarında kullanılır hukuk mahkemeleri bile islemleri cmk ya göre yapmaz bence ifadenin cmk 147 e göre alınması sekil yönünden bir ihlal dedi" siz ne diyceksiniz...
4483 sayılı yasanın 6. maddesi
Ön inceleme yapanların yetkisi ve rapor
Madde 6 - Ön inceleme ile görevlendirilen kişi veya kişiler, bakanlık müfettişleri ile kendilerini görevlendiren merciin bütün yetkilerini haiz olup, bu Kanunda hüküm bulunmayan hususlarda Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununa göre işlem yapabilirler; hakkında inceleme yapılan memur veya diğer kamu görevlisinin ifadesini de almak suretiyle yetkileri dahilinde bulunan gerekli bilgi ve belgeleri toplayıp, görüşlerini içeren bir rapor düzenleyerek durumu izin vermeye yetkili mercie sunarlar. Ön inceleme birden çok kişi tarafından yapılmışsa, farklı görüşler raporda gerekçeleriyle ayrı ayrı belirtilir.
madde hükmü açıktır ve ön incelemeci CMK yı babasının malı gibi kullanabilir.
idari soruşturmalarda bu yönde bir madde bulunmamasına karşın aynı şekilde hüküm bulunmayan hususlarda CMK dan yararlanılmaktadır.
Ayrıca CMK madde 147 de sizin aleyhinize herhangi bir içerik bulunmamaktadır.
Size savcının söylediği şey hakkında ne diyeceksiniz demişsiniz. Ben "eyvah, eyvah" diyorum.
tamam da bir öneceki cevabında 4483 adli sorusturmaları kapsar dedimiştin benim kafam karıstı simdi iyice
diger konuda da...cmk 147 de aleyhime bi durum bulunmuyor ama "AVUKAT İSTEMEDİ" diye daha ben ifade vermeden tutanaga yazmıslar.savcı beye bunuda sordum "PEKİ AVUKAT İSTESEM NAPCAKLARDI İDARİ BİR SORUSTURMA İCİN BANA BARODAN AVUKAT MI GÖREVLENDİRCEKLERİ???"sanırım oda bana hak verdigi icin kullanılmaz dedi.İLGİNÇ BİR DURUM
Konu SUMATRA83 tarafından (25-07-2009 Saat 19:28:57 ) de değiştirilmiştir.
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku