Re: Medeni dünyada medeni olmayan bayanlar ve nafaka
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Boşanan kadın kasiyerlik, tezgahtarlık gibi "aşağılık" işlerde çalışmamalı.
Devlet efendi bunu da düşünmeliydi; bu kişilere kamu kuruluşlarında iş garantisi sağlayıp, asgari ücretin en az 2 katı tutarında maaş vermeliydi dimi?
size katılıyorum ...
kadınlar hep kendi menfaatlerini düşünüyolar ,,
ya erkekler ?
babalık zor zanaat cok kısa süreli evliliğimin sonucu kızım oldu yüzü hep hayalimde düşünüyorum nasıl oldu diye
banada söledi hakim yaz kızım 4 bin maddi 4 bin manevi tazminat 450 de nafaka bir kere vurmadım hakaret etmedim hep uyumsuz hep aksi olandı bir kere neden böyle yapıyosun dediğimde ben buyum kabulleniyosan demişti
mahkeme salonunda ağlamaktan bir hal oldu dövmüşüm hakaret etmişim 2 de yalancı şahit buldu düşündüm ben ne aşağılık adammışım diye kızım 3 yasını gecti 3 kere göremedim yüzünü çünkü icra masraflarını ödeyecek param yok yalvararak aracı koyarak istediğimde kanun nasıl uygun görüyorsa öle alacak diyolarmış
allah diyorum başkada demiyorum kanunun insan tarafından yazılmışı bizi mahkum etti allahın yazdığında hata olmaz bu dünyada hakkımı alamadım rabbim öteki dünyada hakkımın takipçisi olacak inşallah.
Gülmemek elde değil.ben de düğün masraflarını karşıladım.Ama nedense onları bile istiyor.Evde eşyaların çoğunu almış büyükler kalmış götür dedim gelip almadı vermiyor diyormus neyse 5 milyar para 250 nafaka dava açan o ama garip olan 7500 versin nafaka almıcam diyormuş:Para verdikten sonra dava açmanın anlamı ne .Ha birde 5 ay evli kaldık.Yedi içti yattı ailesine para tasıdı.Annesi diyor ki bizi doyumradın kızı geri aldık:D
meraba
gerekli hukuki kuralları avukatlar yeterince açık ve net yazmışlar benim bildigim bir erkek boşandığı eşinden nafaka alıyor ayrıca sevigilisiyle yaşıyor çatır çatır yiyor abes olcak biraz ama ee öyle . gelelim şu kadın saldırınıza herkesi aynı kefeye koyamazsınız. bu konumdan gerçekten zarar görmüş olanlarda var ve adalet diyorsunuz şu zamanda bile kadınlarımız halen madur durumda (o dediginz paracı modelini saymıyorum) herşey bitip iş davaya gelince bir savaş oluyor sorunda para.
bakın benim olayı bir örnek vereyim genelde erkekler ceketini alıp çıkar. çalışan biri degilm fakat artık tahammül kalmayınca bir çok şeyi bırakıp ben çıktım herkesi bir kefeye koyamazsınız ona bakarsanız benim yaşadıklarımıda düşünürsem tüm erkekler aynı herşeyi yaparlar iş bu konuma gelince olmadık saldırılarda bulunuyorlar. diye düşünmeliyim
superisi80 rumuzlu üyeden alıntı
gelelim şu kadın saldırınıza herkesi aynı kefeye koyamazsınız. bu konumdan gerçekten zarar görmüş olanlarda var ve adalet diyorsunuz şu zamanda bile kadınlarımız halen madur durumda (o dediginz paracı modelini saymıyorum) herşey bitip iş davaya gelince bir savaş oluyor sorunda para.
bakın benim olayı bir örnek vereyim genelde erkekler ceketini alıp çıkar. çalışan biri degilm fakat artık tahammül kalmayınca bir çok şeyi bırakıp ben çıktım herkesi bir kefeye koyamazsınız ona bakarsanız benim yaşadıklarımıda düşünürsem tüm erkekler aynı herşeyi yaparlar iş bu konuma gelince olmadık saldırılarda bulunuyorlar. diye düşünmeliyim
Sizin grupta para modeli gibi ( ki kendinize bile üstü kapalı haksızlık ediyorsunuz )istisnalar var erkek grubunda olmamalı ? Öylemi ? Siz kadınlar sürkekli mağdur edebiyatını okuyacak, erkekler hep zalim olacak öylemi ?
Hanımefendi bırakın artık bu işleri ! Ne kadın ne erkek bu bir cinsiyet savaşı değil ! Hepimiz insanız adiliğinde iyiliğinde kadını erkeği yok.Siz halt edin sonra erkeklere yada kadınlara çamur atın ne saçma...
sayın BAy_X grup veya bi başka şey degil burda sonuçta iki cinsiyet var biri bayan digeri erkek. ve herkes bir degil istisna dedigimi galiba yanlışta anlamış gibisiniz erkek hep zalimmi öyle bişey yok kendi kendinize tutum oluşturmuşsunuz sen bi o mahkeme olayında bulunda bak neymiş gör savaşmı degilmi helede karşındaki savaş çevirdiyse. hepimiz insanız elbette ama ayrımı yapan sizsiniz şu sözlerinizle siz halt edin sonra erkege suç atın hani eşittik)) nesyse siz anlamamışsınız yazımı daha fazla yoruma gerek yok.
Cevap: Re: Medeni dünyada medeni olmayan bayanlar ve nafaka
Merhaba,
Calısan kadın calıstıgını gizlemeye calısıyorsa ama sgk kaydı dısında cesitli deliller varsa bosanma anlasmasında belirlenmiş olan nafaka erkegin de maddi durumunun oldukca da kotu olması halinde kadının ozellikle calısması halinde kalkar mı
kharambol rumuzlu üyeden alıntı
benim yanımda 4 ay durmuş benden 10000 bintl manevi 1.500 maddi ayrıca mahkeme masrafları ekstradan aylık 750 tl nafaka istiyo bu nedir ya sömürmekten başka insanda utanma olur ben hakim olsam kızım senin amacın boşanmakmı adamı sövüşlemekmi diye sorarım ya sanki ben sabancının torunuyum sürekli bi işim bile yok kendide biliyor tersanelerde yevmiyeci olarak calışıyorum ama maaşımı 2000 tl olarak yazmış tebligata bana ne karılık yaptıki 4 ay onun karşılığı bu mu dursaydı dövmedim bikere sövmedim hergün ağlayan kadına hergün yalvaran bi ben yapma etme diye gece hayatım yok kahvem yok kumarım yok sokağı bilmem ama istiyo hatta eşyalarınıda verdim giderken hatta 11 bileziğide aldı yüzük ıvır kıvır ne varsa daha pardon ama yeter gözü doymuyo bu kadınların kimse kimsenin hakkına tecavüz etmemeli ayıptır günahtr okuyun bunu kadınlar
keşke takımınıza verdiğiniz desteği eşinizede verseydinizde bu durumda olmasaydınız.kadınlar diye bi genelleme yapmak hiç hoş değil unutmayın ki hiç kimse kadın erkek farketmez boşanmak için evlenmez..4 ay karılık yaptı karşılığı bumu cümleside bence çok çirkin bi ömrü paylaşmak için evlenilir kölelik için değil suçun sahibi olsa ortada suç kalmazdı zaten hata tek taraflı değildir.boşanma bi kadın için ha deyince verilecek bi karar değildir türkiyede kadın olmak zordur çünkü.tüm bunlar benim düşüncem tabi...
Ben bu sözlerinize katılmıyorum malesef sayın esgülhan hanım. Kadınlar boşanma kararı alırken tamamen maddiyat odaklı düşünürler. Evlenirken de öyle düşündükleri için zengin erkekleri tercih ederler. Zengin erkek bulamayanlar da boşanırken başka bahaneler bulurlar. Burada suç tamamen hakimlerdedir. Hakimlerin kötü niyeti, hukuksuzluğu, dokunulmazlığı, şahsi kanaatlerini her zaman kusurlu taraftan yana kullanmaları ve adaletsiz davranmaları sonucu toplum erimektedir. Ben adliyede 4 tane hakimle muhatap oldum. 4 tanesi de hukuk ve usullere aykırı kararlar aldı. Kanunun yazdığı ne ise hakimler onu uygulamak yerine bilerek yanlış kararlar alıyorlar ki iş uzayınca kadın ile erkeğin arası daha da bozulsun ve kadının lehine istenen maddi istekleri erkek vermek mecburiyetinde kalsın. Bu hakimlere böyle padişah yetkileri verilirse, hakimler yanlış kararlarından dolayı yargılanamazsa bir süre sonra ya toplum çökecek ya da toplum bu hakimleri halledecek. Saygılarımla
Launching products that flop? Without a Market research firm, your business might be struggling to understand its target market. Many companies find...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
browse this site jax wallet
04-07-2025, 16:12:59 in Tüketici Hakları