+ Konuyu Yanıtla
5 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon
41 den 50´e kadar toplam 67 ileti bulundu.

Konu: Boşanma Kararı

Boşanma Kararı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Boşanma Kararı

Valla bu konuda bende araştırma yapıyorum ama yoruma çok açık bir husus bazı yerlerde sizin belirttiğiniz gibi hakimin verdiği süreyi hakim kesin süre kendi yorumlayabilir ve akabınde cevap verilmediği takdirde yargıya eldeki delil ve tanık ifadeleri ile devam edebilir diye yazıp. Kanun çok açık diye ekleyen yerler var kanunda açıkça süresinde muamele yapılmazsa hakkın düşeceği düzenlenmiş diye yazıyor bu durumda sanırım mahkemece verilen sürelere riayet etmek asli görev olarak çıkıyor.

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma Kararı konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma Kararı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    TEKİRDAĞ
    İletiler
    506
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

sizin duruşma zabtında KESİN SÜRE verilmiş değil, sadece 20 gün süre verilmiş,

üstelik, temyiz neticesinde her türlü sürprize hazırlıklı olun derim, KESİN SÜRE VERİLMESİNE RAĞMEN birçok yargıtay kararında, mahkeme kararının bozulduğunu görüyorum, eksik incelenmiş, delilleri topla da karar ver, böyle kestirip atma diyor yargıtay, ancak süreye riayet edilmediği için hakkı düşmüştür diyen de çok karar var,

işin aslı, bu konuda kesin bu olacaktır diyemiyorum ben,
    bekleyin ve görün, başka seçenek yok

Alıntı asosx rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Duruşma tutanağında aynen şu yazıyor tarih 20.01.2009

Gereği.Düşünüldü

1 - Her iki tarafada tüm kanıt ve tanık listesini 20 gün içinde ibraz etmesi ve tebliğ etmesi için süre verilmesine,

2 - Davacı vekili (biz) , istediği takdirde cevaba devap vermesi ve tebliğ ettirmesi için 10 gün süre verilmesine.

Not : karşı tarafın bizzat kendin bu duruşmaya katılmıştı bu hükümler yüzüne karşı okunmuştu. 2 Nci duruşmaya gelmediler

Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Kesin süre verildiğine ve bu sürede gerekli işlemin yapılmaması halinde bu hakkından vazgeçtiğine dair İHTAR varsa hak düşer. Sadace ... gün kesin süre verildi denilmek ile yetinilip de ihtar yani ara kararına uymamanın müeyyideleri anlatılmadıysa hak düşmez.

İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Feyz Pazarbaşı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kesin süre verildiğine ve bu sürede gerekli işlemin yapılmaması halinde bu hakkından vazgeçtiğine dair İHTAR varsa hak düşer. Sadace ... gün kesin süre verildi denilmek ile yetinilip de ihtar yani ara kararına uymamanın müeyyideleri anlatılmadıysa hak düşmez.
    Teşekkür ederim bilgileriniz için, Peki hukuki işleyişde ben bir vatandaşım ve bu yargılamada benim hiçbir müdahelem olamıyor kaldıki hakime yargılama sürecinde hayır efendim kararı vermeyin, karşı tarafa ihtar çekelim demek gibi bir şansımız olduğunu düşünmüyorum, Kaldıkı müdahele olsun, Bu tür durumlarda temyizden dönerse karar olan yine yurdum insanına oluyor. Eksik incelemeden dönüyorsa burada davacının yada farklı bir davada davalının ne suçu var, Dava dönerse işte ozaman işimiz var demektir. Giden yıllaramı yanarsın boşa bekleyip uğraştığınamı bu tür durumda biz vatandaşların suçu nerede, olası bir şekilde bu hukuçuların yorumu karara bağlayışı ve işleyişiyle ilgili bir hüküm bu durumda bunu incelemek için bir şey yapılamaz mı yani dönen kararlarda insanlar bu haklarını nasıl arar,

tekrardan teşekkürler.

Araştırma yaparkende bu hususla ilgili bir başka sitede Davalı bir mazereti olmadan mahkemeye gelmezse, duruşmada gerçekleşen olaylara ve ara kararlara itiraz edemez, davayı takip etmezse iddialarını savunamaz. Davacının talebi hukuka uygunsa, iddiasını, hukuki nedenlerini ispatlamışsa davayı takip etmeyen davalı davayı kaybeder. Diye yazıyordu, Temyiz dilekçesine cevap kısmındada bunu ilgili maddelere dayandırıp belirttirmeyi düşünüyorum.Mümkünmüdür. Araştırmamda bulduğum bu anlatımla ilgili sitenin adresini talep etmeniz durumunda verebilirim.
    Bunuda söyleyen bir hukukçu dost Bu nedenle gerçekten demek istediklerinizi şimdi anladım. Dosyayı yorumluyacak kurumdaki kişilerde çok önemli sanırım yani onların bakış açısı yarım su dolu bardağı dolumu görürüz yoksa boşmu misali tamam kanun kurallar tekdir ama farklı yorumlanabilir.

Ama her ne olursa olsun bütün destek ve yardımlarınıza minettarım.

Saygılarımla,
    Konu asosx tarafından (29-06-2009 Saat 14:04:04 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    TEKİRDAĞ
    İletiler
    506
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

somut olayda kesin süre verilmemiş,
    ancak karşı taraf duruşmayı takip etmemiş, sürenin sonrasında da olsa tanık listesi sunmamış, bu haliyle temyizden fayda sağlayamayacağını, kararın bu yönüyle bozulmayacağını düşünüyorum,

İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Fahri Sürücü rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    somut olayda kesin süre verilmemiş,
    ancak karşı taraf duruşmayı takip etmemiş, sürenin sonrasında da olsa tanık listesi sunmamış, bu haliyle temyizden fayda sağlayamayacağını, kararın bu yönüyle bozulmayacağını düşünüyorum,

Teşekkür ederim Sn. Fahri Sürücü, Dilerim yargıtayda aynı çerçevede değerlendirir. Birçok hukuk yayınında sizinde belirttiğiniz gibi davayı takip etmeyen davalının alınınan kararlar itirazının olamıyacağı ve davayı kaybedebilceği belirtilirken, Dvacının takip etmediği durumlarda da davanın düşebilceği açıklanmaktadır. Bu örnekte davalının takipsizliğinin göz önünde bulundurulması dileirm faydalı olur. Bu tip olaylar sanırım kanunla birlikte yargılama usullerine tabii oluyor sanırım.

Tekrardan ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler,

Saygılar

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

merhabalar ben yeni bi sayfa açamadım o yüzden burdan anlatmak istiyorum
    ben 01.10.2005 yılında evlendim evlndiğimizden bu yana hep sorunvardı eşimde alkol hakaret dayak küfür ne yokki 3 yaşını doldurmuş bi oğlum var en son tartışmamız 28.06.2009 pazar günü beni ve oluma alkollüyken saldırıp gece yarısı kapıya atmasıyla oldu ailemin yanına gittim şuanda çalıştığım işide bu sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda kaldım iştede bugün son günün ailemde çok zor durumda köydeki dedemin yanına gidicem kalmaya.benim sizden sorum boşanma davası açmadan ben eşimden nasıl bir maddi talepte bulunabilirim hukuki yoldan bana ve oğluma hiçbirtürlü kuruş vermeyeceğini söledi hukuksal hakkım ne var ayrıca şuanda oturduğumuz ev boşaltacağını sölüyor eşyalarımı şuan alack durumda değilim değilim ne hakkım varkısaca bu evlilikte benim haklarım neler ben bu eziyetten nası kurtulabilirim

Nerede
    TEKİRDAĞ
    İletiler
    506
    Dilekçeler Sözleşmeler
    2
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sevgi sena rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    merhabalar ben yeni bi sayfa açamadım o yüzden burdan anlatmak istiyorum
    ben 01.10.2005 yılında evlendim evlndiğimizden bu yana hep sorunvardı eşimde alkol hakaret dayak küfür ne yokki 3 yaşını doldurmuş bi oğlum var en son tartışmamız 28.06.2009 pazar günü beni ve oluma alkollüyken saldırıp gece yarısı kapıya atmasıyla oldu ailemin yanına gittim şuanda çalıştığım işide bu sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda kaldım iştede bugün son günün ailemde çok zor durumda köydeki dedemin yanına gidicem kalmaya.benim sizden sorum boşanma davası açmadan ben eşimden nasıl bir maddi talepte bulunabilirim hukuki yoldan bana ve oğluma hiçbirtürlü kuruş vermeyeceğini söledi hukuksal hakkım ne var ayrıca şuanda oturduğumuz ev boşaltacağını sölüyor eşyalarımı şuan alack durumda değilim değilim ne hakkım varkısaca bu evlilikte benim haklarım neler ben bu eziyetten nası kurtulabilirim
    boşanma davası açmadan, sadece kendiniz ve çocuğunuz için nafaka talep edebilirsiniz...

İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Boşanma Kararı

Alıntı asosx rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Teşekkür ederim Sn. Fahri Sürücü, Dilerim yargıtayda aynı çerçevede değerlendirir. Birçok hukuk yayınında sizinde belirttiğiniz gibi davayı takip etmeyen davalının alınınan kararlar itirazının olamıyacağı ve davayı kaybedebilceği belirtilirken, Dvacının takip etmediği durumlarda da davanın düşebilceği açıklanmaktadır. Bu örnekte davalının takipsizliğinin göz önünde bulundurulması dileirm faydalı olur. Bu tip olaylar sanırım kanunla birlikte yargılama usullerine tabii oluyor sanırım.

Tekrardan ilgi ve yardımlarınız için teşekkürler,

Saygılar

Tekrardan selamlar;

Dosyamın bütün içeriğini sitede bu konu altında tanık beyanlarıyla daha önceden paylaşmıştım son noktada davalı davaya gelmeyip hakim duruşmayı sonuca bağlamış ve boşanmaya karar vermişti. Bugün itibariyle karşı tarafın temyiz dilekçesi tarafıma ulaştı. Temyiz dilekçesininde içeriğini sizxlerle paylaşıp son durum hakkında ve iddalara karşı yazılabilecekler hakkında fikirlerinizi almak isterim. Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler,

Yargıtay hukuk dairesi başkanlığına

Temyiz eden ( davalı) : xx xx
    Karşı taraf Davacı : yy yy
    Vekili: tt tt

T. Konusu: xx Aile Mahkemesinin 0000/1111 Esas, xx.tt.2009 tarihli kararının BOZULMASI dileğiyle TEMYİZ edildiğinin ve temyiz itirazlarımın sunulmasıdır.

TEBLİG TARİHİ: 06.09.2009

TEMYİZ NEDENLERİ :

Mahalli mahkemenin yukarıda taraflarını ve dosya no'sunu belirttiğim kararını usul ve yasalara aykırı bulduğumdan süresi içerisinde temyiz ediyorum. Sayın heyetinizce de bulunacak bozma nedenleri dışında bende kendi nedenlerimi heyetinize sunuyorum;

1 - Mahalli Mahkemece 2 nci duruşmada boşanmamıza karar verilmiştir. Davacının gösteridği üç tanığın beyanlarına göre beni ağır kusurlu telekki etmiş ve boşanma hükmüne karar vermiştir. Oysa dinlenen tanıklardan xx xx davacının kuzeni olup öğretilenleri söylemiştir. Beyanları gerçek değildir ve yeminsiz dinlenmiştir. 2 nci tanık tt tt kişinin arkadaşı olduğunu söylemektedir. ama yine öğretilenleri söylemiştir. 3 ncü tanık ise kişinin babasıdır ve ayrılma hususunda kendi oğlunun tarafını tutmaktadır ve bu şekilde ifade vermiştir. Kararda gıyabımda bu tanık ifadelerine göre verilmiştir.

2 - Hükmün gerekçesi olarak gösterilen ve benim 3 bavul ile evi terk ettiğim deki gerekçe tanık anlatımlarına dayandırılmıştır. Davacı tanıklarından kuzeni sadece benim 3 bavul eşya ile gittimi belirmiştir.Bu beyanı tekrarlayan başka tanık yoktur. Buna rağmen benim ağır kusurlu olduğuma ve evi 3 bavul eşya ile terk ettiğime diğer tanıklar ki biri davacının babası katılmamışlardır. Bu durumu bilemeyecek bir şahsın beyanı ile verilecek olan karar usullere aykırıdır.

3 - Benim verdiğim cevap dilekçem ve tanık dinletme hakkıma gereği gibi riayet edilmemiştir. Kesin mehil olmadan benim delil sunma hakkım yok sayılmış ve gıyabımda karar verilmiştir.

4 - Dava açıldıktan sonra davacı müşterek konuttan ayrılarak xx iline yerleşmiştir. Dolayısıyla bu gelişmelerden haberi yoktur.

5 - Davacı ve ben dilekçemde belirttiğim gibi eskiden tanışırız ve hakretler olduğunu kabul etmemekteyim.

6 - Yanlış değerlendirme ile ağır kusurlu kabul edilmem ile hem boşanmamıza hemde maddi manevi yoksulluk nafakası taleplerimin geri çevrilmesi konusunda adil olunmamıştır.

Sonuç:

Yukarıda belirtmeye çalıştığım hususlardan dolayı heyetinizcede tespit edilecek diğer bozma nedenleride nazara alınarak usul ve yasalara aykırı mahalli mahkeme kararının bozularak davanın reddine karar verilmesini talep etmekteyim.

evet arkadaşlar karşı tarafın yazmış olduğu Temyiz dilekçesi yukarıdaki şekildedir. Sanıyorum Bu dilekçeye cevaben bir dilekçede biz yazacağız bunu yazarken hakimin usullerer uygun kararlar verdiği kanaatindeyim. Burada karşı tarafın gelmemesi ve maruz kalınan olaylar ile ilgili yazabilceğim ve önem arz edecek bazı usullerden bahsedebilirseniz minnetar olurum.

Görüşmek dileğiyle,
    Saygılarımla
    Konu asosx tarafından (10-07-2009 Saat 10:55:18 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    50
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Boşanma Kararı

Selamlar, Saygılar,

Bu ve benzeri bir durum ile ilgili yargıtay kararı arıyorum. Kararda aradığım öncelikle davalının duruşmaya gelmemesi,kendisine tanık bildirme için verilen sürede yanıt vermemesi,Kesin mehil değil yanlız ve benzer konularla ilgili yargıtay kararları arıyorum. Yargıtayın bu gibi durumlarda hangi maddeler ışığında incelem yaptığını ve cevap dilekçesindede bunlara yakın şeyler yazarak konunun bu yönde incelenemesi için başvurmak istiyorum.

Örneğin bazı incelemelerimde bulduğum maddeler aşağıdaki şekilde bunların ışık tutabileceğine inanıyorum sizlerinde fikrini almak istedim. Saygılar,

DÖRDÜNCÜ FASIL: TAHKİKAT

Madde 213 - (Değişik madde: 26/02/1985 - 3156/10 md.)

Davanın her aşamasında tahkikat hakimi iki tarafı veya vekillerini çağırarak davanın maddi olguları hakkında beyanlarını dinleyebilir ve sonuç vereceği umulan hallerde bunları sulha da teşvik edebilir.

Tahkikat sırasında taraflara çıkartılacak çağırı kağıtlarında, tarafların belli edilen günde mahkemede hazır bulunmadıkları takdirde, tahkikata yokluklarında devam edileceği bildirilir.

Geçerli bir özürü olmadan gelmeyen taraf yokluğunda cereyan eden işlemlere itiraz edemez.

Madde 214 - İki taraf arasında layihalar teati edildikten veya bunun için muayyen günler geçtikten sonra davanın muhakeme ve hüküm için kafi derecede tavazzuh ettiğini tahkikat hakimi anlarsa tahkikatın bittiğini kendilerine bildirir.

Aksi halde tahkikat hakimi iki tarafı davet ve noksan gördüğü cihetleri istizah eder.

Madde 215 - Tahkikat hakiminin ispatı vücut etmeleri için iki tarafa vereceği mühlet laakal on gündür. Müstacel hallerde hakim re'sen veya iki taraftan birinin talebiyle bu müddeti azaltabileceği gibi icabı halinde temdit de edebilir.

Madde 375 - Tahkikat hakimi, iki tarafın iddia ve müdaafalariyle delillerini ve dava dosyasını tetkik eder ve talep vukuunda neticei müddealarını mübeyyin birer layiha verebilmeleri için de bir müddet tayin eder. Bu müddet içinde hakim verilen layihaları dosya ile birleştirir ve tahkikatın hitamını tefhim eder ve dosyayı mahkeme reisine takdim eyler. Tahkikatın hitamından sonra da mahkeme iki tarafa layiha vermelerini emredebilir.

Madde 377 - (Değişik madde: 26/02/1985 - 3156/14 md.)

Asliye mahkemesinde 375 inci maddede yazılı işlemler bittikten sonra sözlü yargılama ve hüküm için tayin olunacak günde mahkemede hazır bulunmak üzere iki taraf davet olunur. Taraflara çıkarılacak davetiyede belli edilen günde mahkemede hazır bulunmadıkları takdirde yargılamaya yokluklarında devam edileceği ve hüküm verileceği belirtilir. Tayin edilecek gün, acele durumlar dışında yedi günden az olamaz.

+ Konuyu Yanıtla
5 / 7 Sayfa İlkİlk 1234567 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

bosanma davasi temyize giderse ne olur

boşanma onaylaninca temize giderse nolur

bilirkişi raporu olan dava temyize giderse bozulur mu

boşanma davam nasıl sonuçlanır www.hukuki.net

Forum