Öncelikle emek veren herkese teşekkürler ve merhabalar,
Eylül 2008 itibarile özel bir şirkette işe başladım. Maaşlarım gününde yatar ve ssk pirimim tam ödenirdi. Fakat son gelişen bazı aksaklıklar yüzünden istifa dilekçesi hazırladım ve bugün vermeyi planlıyorum. Hazırladığım örneği aşağıda bulabilirsiniz.
Henüz yaşımın genç olması ve iş hayatında yeni olmam nedeniyle istifa sürecimi etik kurallara uygun olarak gerçekleşrimek ve bu çıktığım işyerinden saygısızlık etmeden çıkmak istiyorum...
bugün dilekçeyi verip Temmuz 09 tarihinde çıkmak istiyeceğim.
* sizce tarih uygunmudur
* 11 temmuzda maaşım yatacak istifayı verdiğim günden itibaren kesinti yapabilirler mi?
* ben çıkış tarihimi belirledim, işveren bu tarihten önce veya sonra çıkarma hakkını saklı tutuyor mu?
Dilekçemi bugün vereceğimden dolayı sizden mümkün olduğunca kısa sürede bir fikir beklemekteyim... yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Dilekçe Örneği;
Tarih: 25.06.2009
............ Müdürlüğü’ne,
Sn. .........,
.................................. adresinde bulunan işyerinizde 13.10.2008 - 25.06.2009 tarihleri arasında çalışmış bulunmaktayım. Söz konusu çalışma sürem içerisinde doğan tüm kanuni ve akdi haklarımı aldım. Gelişim ve öğrenme açısından oldukça fazla yardımlarınız oldu. Bütün çalışma arkadaşlarımın saygılarımla başarılarını temenni ederim. İşyerinizden şahsi gerekçelerimle, kendi istek ve rızamla herhangi bir baskı olmadan 09.07.2009 tarihinde ayrılmak istiyorum. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.
İŞÇİNİN
SSK No 340120*****
Adı ve Soyadı *****
Adresi ****** - İstanbul
İmzası
SAYGILARILMA
Hukuki NET Güncel Haber
Konu asebam tarafından (25-06-2009 Saat 14:25:59 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: imla yanlışlarının düzeltilmesi
Altı aydan fazla , bir buçuk yıldan az olan çalışma sürenize göre, uymanız gereken ihbar süreniz 4 haftadır.
Yani işverene ayrılma tarihinizden 4 hafta önce bildirimde bulunmanız gerekir.4 haftalık ihbar süresine uymamanız durumunda işverenin tazminat hakkı doğar.
Yani ayrılmak istediğiniz 9 temmuz tarihinden 4x7=28 gün öncesinde işverene bildirimde bulunmuş olmanız gerekirdi normal olarak.
Altı aydan fazla , bir buçuk yıldan az olan çalışma sürenize göre, uymanız gereken ihbar süreniz 4 haftadır.
Yani işverene ayrılma tarihinizden 4 hafta önce bildirimde bulunmanız gerekir.4 haftalık ihbar süresine uymamanız durumunda işverenin tazminat hakkı doğar.
Yani ayrılmak istediğiniz 9 temmuz tarihinden 4x7=28 gün öncesinde işverene bildirimde bulunmuş olmanız gerekirdi normal olarak.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Erdoğan Bey. Maalesef biraz önce görüştüm işverenimle ve sohbet havasında geçti konuşmamız... Şirket olarak başka bir insan kaynakları firmasıyla anlaşmalı olduğumuz için onlara bildireceğini ve belirlenen tarihi bana haber verileceğini söyledi. 9 temmuz tarihi ile ilgili olarak bu tarihten önce veya sonra çıkabilir sorun olmaz dedim uygun bir dille Umut ediyorum ki tazminat davası açmazlar, sonuçta sıkıntılı bir işten ayrılma olmadı... yardımlarınız için tekrar teşekkürü borç bilirim
İstifa dileçemi daha öncede belirttiğim gibi vermiş bulunmaktayım. Yöneticim bana cuma günü dilekçeyi ilettiğini ve bana Pazartesi günü insan kaynakları firmamızdan döneceklerini söyledi... Fakat bugün dönmedikleri için ben onları aradım.. Ellerine bu şekilde bir dilekçenin henüz yöneticimiz tarafından gönderilmediğini ve onlara ulaşır ulaşmaz sonuca bağladıklarını söyledi... Bu durumda benim ne yapmam gerekir yöneticimle konuşucam ama bence bu işin altında başka nedenler olabilir diye düşünüyorum... Sizce neden verdim diyipte vermemiş olabilir?
Cevap: Re: İşten istifa etmek için yapılması gerekenler
Sn.çaylakmemur;
an itibariyle 22mesajınızın tamamı teşekkürler yazısından ibarettir..
Yaptığınıza bir anlam verebilmek mümkün değil.
Konu içeriğiyle ilgisiz mesajlar yazmaktaki ısrarınız nedeniyle, sizinle yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız sanırım.
,
isten ayrilirken yapilan konusma,
istifa ederken dikkat edilmesi gerekenler,
işyerinden istifa etmek,
istifa etmeden önce yapılması gerekenler,
işten çıkarken yapılması gerekenler,
istifa kurallari,
http:www.hukuki.netshowthread.php58423-isten-istifa-etmek-icin-yapilmasi-gerekenler,
işten istifa etmek,
işten istifa etmek için yapılması gerekenler,
istifa ederken yapılması gerekenler,
istifa kuralları,
isten ayrilirken yapilmasi gerekenler,
istifa ederken dikkat edilecek hususlar,
istifa etmede yapilacaklar,
telefonla istifa etmek,
işyerinden istifa ederken yapılması gerekenler,
isyerinden istifa etmeden cikmak,
istifa dilekçesinde dikkat edilmesi gerekenler,
istifa etmek için gerekenler,
istifa ederken soylenmesi gerekenler,
isyerinden ayrilirken dikkat edilmesi,
konusmaya çıkmadan önce yapilması gerekenler,
istifa vermeden işten ayrılmak,
guvenlik gorevlisi istifa ederken dikkat etmesi gerekenler
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku