Sayın Fischer,
Kusura kalmayın amma velakin resmen saçmalamışsınız. Ne demek mühendisle doktorla avukatı bir tutmak. Vallahi çarpılırsınız. Ya da yönetim sizi ihraç eder. Cezaevlerine silahları, cep telefonlarını avukatlar mı sokuyor ki, üstleri aranacak.
Yargıtay baskınını bir simitçi yapmadı mı......
Hem eşyanın tabiatındandır bazı ayrıcalıklar. Bazıları ayrıcalıklı olmalıdır.
Avukatlar ise daha da ayrıcalıklı olmalıdır.
Adalet savunucularına saygılarımla,
Bu iletinin üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. 22. Dönem TBMM'nin 5.2.2003 tarihinde yaptığı 31. birleşiminde CHP Adana milletvekili Mehmet Ziya Yergök'ün konuşması dikkatimi çekti. Konuşmasının bir yerinde şu ifadeyi kullanmış; "Değerli üyeler, Türkiye'de 48 000 avukat var. Eğer, son üç yılda, cezaevine en yoğun biçimde giren bu meslek mensuplarından sadece 3 kişi bu şekilde mahkûm olmuşsa, 48 000 avukata hukukdışı uygulamayı getirecek bir düzenleme yapmanın haksızlığı da açık ve seçik ortadadır. Kaldı ki, avukatların üstünün aranması, avukatların belgelerinin aranması hem ulusal düzenlemeler açısından hem de uluslararası belgeler açısından yanlıştır."
Bir milletvekilimiz bunları söylediyse elbette araştırarak, dayanaklarına sahip olarak söylemiştir. Avukatların üzerinin aranıp aranmaması tartışması bir yana, birkaç kişi belirli bir suçun faili oldu diye bu suçu topyekun bir meslek grubuna mensup olan kişilere mal etme düşüncesini anlayamıyorum. Kaldı ki, ceza evlerine en çok girip çıkan kişiler avukatlardır. Şimdi üç beş avukat ceza evine uygun olmayan alet, edevat, cisim soktu diye bütün avukatlar zan altında mı bırakılacak? Peki, avukatlar yerine mühendisler, doktorlar, teknisyenler, öğretmenler... ceza evlerine giren insanlar olsaydı onlardan yukarıda bahsedilen fiilleri icra eden kimse olmayacak mıydı?
Sayın Yergök'ün son cümlelerinden; "Adalet Bakanlığı genelgesinin 5 inci maddesini aynen okuyorum sayın üyeler: "Alınan duyumlardan, tabanca, bıçak, uyuşturucu madde ve benzeri gibi yasak eşyanın daha ziyade tatil günleri ve gece mesaileri sırasında cezaevine sokulduğu anlaşıldığından, bu saatlerde daha hassas davranılması için nöbetçi müdürler ve vardiya başmemurları uyarılacaktır; gerekirse her türlü aramanın yapılması sağlanacaktır." Geceleyin ve tatil günleri bu suç aletlerinin sokulduğu belirtilmektedir. Geceleyin ve tatil günleri avukat cezaevine girmemektedir. Bu genelgenin bu maddesi bile bu suç aletlerinin avukatlar tarafından sokulmadığını çok açık ve kesin biçimde ortaya koymaktadır."
Sayın Av.Başak Şahin'e bu mükemmel bilgi için teşekkür ediyorum...
Bana şimdi kimse Danıştay bombacısını hatırlatmasın... Polisin de doktorun da hakimin de mühendisin de suç işlemesi mümkündür. Ancak bir farkla, normal bir vatandaşın alacağı cezanın en az 2 katını alarak cezalandırılırlar... Külfet var ise nimet de vardır... Ayrıcalık varsa cezası da ayrıcalıklıdır. Bu açıdan konuyu eşitlik veya özgürlük ile bağdaştırmayı uygun görmüyorum.
Saygılar.
Ne varki insandaki aidiyet duygusu bazı meslek dallarında çok güçlü oluyor. Avukatlarda da bu görünüyor açıkça. Ki bu yanlışın çok çabuk bütün meslek kitlesine mal edilmesini sağlıyor. Polisin orantısız güç kullandığı her gün haber olabilir bu ülkede , dolayısıyla ingilterede 28 gün olan göz altı süresi ülkemde 24saattir. Yani güzel ülkemin güzel insanı polisine hala kimlik soramıyorsa bu her hata yapan polise pay edilebilir , hakeza hata yapan avukatlarada.
vatandaş çok acımasız olabiliyor...
Sn. Duygu Tekay yazdıkları ayrıcalık talebi gibi anlaşılıyor gibi yoksa bu kadar uzamamalı bu konu.
doktorun da üzeri aranmasın. birisinin cinsellikle ilgili sorunu olsa ya da sorun her neyse bundan utanıyorsa polis doktoru arayınca ele geçirir kendi aralarında okurlar belki de.Halbuki sadece doktor bilecek diye adam güvenle anlatmıştır.
Şimdi çıkıp ta derseniz ki"avukatın üzerinde yakalananı polis okur çünkü hukukla ilgilidir.doktorun üzerinde çıkan şeyi neden okusun."ben de derim ki okuyablir.çünkü aranan aslında doktorun hastası olan adamdır belki de
Bilmeyenler için söyleyeyim.hasta bilgileri o kadar gizlidir ki çoğu zaman hastanın doktorundan başka diğer bir doktora ve hatta hastanın ailesine bile verilmez.durum böyleyken polis mi okuyacak aramada bulursa
Konu fugue tarafından (03-05-2009 Saat 16:25:54 ) de değiştirilmiştir.
Avukat bu görevle kendini değil bir başkasını temsil eder ve adı "vekil" olur. Dolayısıyla ayrıcalığı, dokunulmazlığı kendine değil temsil ettiği topluma ait olur. Avukatların üzerinde temsil ettiği şahıslara ait belgeler olabilir bu belgeler müvekkilinin aleyhine de olabilir veya temsil ettiği şahsın konumuna göre ticari sır, devlet sırrı vs. de olabilir. Avukatın dokunulmazlığını kaldırmak için TBMM nin kararı gerekmiyor soruşturma izni savcı ve baro görevlisini nezareti vs. gibi kolay aşılabilecek bir kaç işlemden oluşuyor. Avukatın dokunulmazlığını kaldırmak avukattan ziyade kişilere zarar verir. Müvekkil dava ile ilgili her türlü bilgi belgeyi bize verir kendi değil de biz o belgeleri yakalatırsak adli veya ticari durumu zarar görürse ne olacak? Avukatlık hiç bir meslekle kıyaslanamaz çünkü her meslek sahibi kendini ancak avukatla temsil ettirebilir avukatların haklı tekeli vardır. Avukatın dokunulmazlığı her meslek sahibinin meslek sahibi olmayanın dokunulmazlığıdır.
doktorun da üzeri aranmasın. birisinin cinsellikle ilgili sorunu olsa ya da sorun her neyse bundan utanıyorsa polis doktoru arayınca ele geçirir kendi aralarında okurlar belki de.Halbuki sadece doktor bilecek diye adam güvenle anlatmıştır.
Şimdi çıkıp ta derseniz ki"avukatın üzerinde yakalananı polis okur çünkü hukukla ilgilidir.doktorun üzerinde çıkan şeyi neden okusun."ben de derim ki okuyablir.çünkü aranan aslında doktorun hastası olan adamdır belki de
Bilmeyenler için söyleyeyim.hasta bilgileri o kadar gizlidir ki çoğu zaman hastanın doktorundan başka diğer bir doktora ve hatta hastanın ailesine bile verilmez.durum böyleyken polis mi okuyacak aramada bulursa
Sevgili arkadaşlar ben bu siteye yeni kayıt oldum şimdiden hoşuma gitti. Av.Duygu TEKEY'inde ayrıntılı bir şekilde verdiği gibi avukatların üstü aranmaz. Burada aramayı sadece Kolluk kuvetleri yapıyor (Polis ve Jandarma) bizlerde yasanın izin verdiği yetkiler doğrultusunda hareket ediyoruz. Ben görev yaptığım sırada, Polis Merkezlerine girerken Avukatların üstlerini nezaketten ve onlara inandığım için aramadım, Ben avukatım diyor, kimliğini göstermiyor, özel görev için geldiyse görevlendirme yazısı göstermiyor. Kimlik göstermesini İstediğin zaman da burun kıvırıyor zoruna gidiyor,ters ters davranıyor. Sizlerde biliyorsunuz ki her mesleğin sahte mensupları var. Hatta sanıklara suç aleti temin eden veya suç aletini dışarı çıkaran avukatlar da oldu. Lütfen kimliklerinizi istemeden gösterin hatta baroya kayıtlı olup olmadığınızı da sormalarıı isteyin. Üzerinizde suç aleti yoksa aramak isteyen olursa yardımcı olun. Velakin makül şüphe durumunda gerekirse Hakim veya barodan görevli isteyip aranabilirsiniz. Gurur meselesi yapmayın. Her meslekte olduğu gibi bazı görevliler de görevlerini kötüye kullanabiliyor malesef. Gününüz güzel mesleğiniz başarılı olsun öpüldünüz.
Avukatların yüzde 50 sinde aşağılık psikolojisi vardır. Polis arama yaptığında veya kendisine kimlik sordugunda yok beni arayamazsınız, ben avukatım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku